Bývanie s rodičmi

23. sep 2022

Tiež ste toho názoru,že ak 30 ročný človek,nebodaj po 30tke, 40tke byva s rodičmi tak niekde sa stala chyba? A je jedno že je slobodný, či muž či žena. Myslím tak všeobecne. Ja mám 20 a som v podnájme,odsťahovala som sa pred mesiacom. Napríklad.. 35 ročnej sesternici sa páčil jeden 44 ročný chlap, ale odradilo ju to, že býval s mamou aj sestrou či kto vie skym ale viem že s mamou určite.. je toto normálne?Naozaj sa da donekonečna vyhovarat na drahe bývanie?

viestta
23. sep 2022

Každý sa ma zariadiť ako sám uzná za vhodné. Koľko chlapov býva u mamy aj s manželkou a troma deťmi. Tiež je to ich voľba.

ckocka
23. sep 2022

Ak to všetkým zúčastneným vyhovuje nech si bývajú ako chcú, neviem prečo by som sa nad tým vobec mala zamýšlať.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terezka1947
23. sep 2022

Do 30r.som žila doma. Po svadbe s manželom.
Neprídem si ani divná,ani neschopná,ani nič.
Prečo by bývanie s rodičmi robila z človeka automaticky niečo "neschopné a nezivotaschopne"?

aaadkaaa
23. sep 2022

Moj brat byva s rodicmi,teda uz len s ocinom. A som rada. Mali nas dost neskoro, ocinovi uz taha na 70, takto nemam strach, ze sa nieco stane a nebude mu mat kto pomoct, pripadne ho najdeme cez vikend pocas navstevy...nebojim sa,ze pri dnesnych cenach nebude mat dost penazi na vsetko, co potrebuje. A on sa neciti sam, predsa len, ked sa clovek odstahuje, tak nema tolko casu behat za rodicmi denne, ma vlastnu rodinu...a brat je zatial slobodny, tak kam by siel. Chcel kupit byt, no ked zomrela mamina, ostal s ocinom, nech nie je sam... podla mna to netreba brat tak tragicky, nie kazdy, co zije s rodicmi je prisavka alebo mamickar, su aj ine dovody....

michaelammm111
23. sep 2022

Nechápem o čo ti ide týmto príspevkom. Každý ma inú situáciu a každý býva tak ako mu to vyhovuje alebo podľa toho ake ma možnosti. Ja s priateľom žijem 4 roky u mojich rodičov, máme prerobené celé jedno poschododie, veľmi dobre vzťahy tak prečo nie. A popritom staviame dom, neplatíme nájom čiže všetko ušetrené môžeme dať do domu😉 Ale jasne, radšej ísť do podnájmu, platiť 600€ mesačne aby sme vyzerali strašne samostatne a dokazovali si niečo pred cudzími ľuďmi. Myslím že niekedy je to oveľa rozumnejšie bývať alebo teda využiť bývanie u rodicov pokiaľ je taká možnosť. Samozrejme keby máme žiť v jednej izbe tak sa na to pozerám inak.

kaktusik007
23. sep 2022

vseobecna odpoved neexistuje. A ono ani nejde o to ze 30tnik byva s mamou, ako o to, ci sa od nej dokaze odputat ;)

miselar
23. sep 2022

Tak ja neviem prečo by mali byť ľudia neschopný alebo sa vyhovárať ....Ja žijem celý život od 17 rokov s manželom a dvoma deťmi i svokrovcov a nie pretože by som bola nechopna ale preto že si vážim starších ľudi a preto že sme jedna veľká rodina ....Nemám pocit že by sme boli ukrateny pokiaľ sú nastavené pravidlá tak to funguje a vždy som chcela aby deti mali starých rodičov pod nosom .😊.A je to super .Len mám pocit že niektorým ženám už vadí len pomyslenie že svokrovci žijú alebo sa na nich ináč pozrú proste vadí im všetko ...no ale to je môj názor

anjelicek26
23. sep 2022

Odpoved na toto asi existovat nebude. Dovodov, preco tak zije je milion. Ak je mama sama, potrebuje spolocnost a navari mu, uprace mu a on si setri pomimo ci vlastni nehnutelnost (ktoru napriklad prenajima, to ty nevies), tak proste na co by to menil... dovod menit to bude mat, ked si bude zakladat vlastnu rodinu... co predpokladam planuje...

andreakotesova
23. sep 2022

@terezka1947 tiež tak 😊

marca12
23. sep 2022

Ja skor obdivujem ludi,ktori byvaju s rodicmi,svokrovcami,ja by som to nezvladla,slak by ma trafil. A nemyslim si,ze je clovek neschopny,ak byva s rodicmi. Ak by s nimi bol v 1 izbovom byte,to ano,to je divne. Ale pokial ma sukromie,pracuje,pomaha rodicom,preco by nemohol byvat s nimi?

mikadooo
23. sep 2022

Jedna jediná informácia - býva s rodičmi, nie je pre mňa dosť na to, aby som sa rozhodla, či chcem alebo nechcem ísť do vzťahu s daným človekom. Dala by som mu šancu, aby som si sama zistila prečo býva s rodičmi a čo mu bráni odsťahovať sa. Rozhodla by som sa na základe toho.

lucinka5051
23. sep 2022

Taketo povrchné súdenie sa mi hrozne nepáči..jeden moj kamarát ma 37 a žije s mamou...rad by sa odsťahoval ale mamina ma rakovinu, neustále sa jej vracia, nevládze a potrebuje pomoc...do ustavu ju neda..byvaju v dome okolo ktoreho ke dost roboty...cize je tam a pomaha jej..neberiem to ako nieco negativne skor ho obdivujem za to ze sa k tomu tak postavil.. netreba hned robit zavery ale zistit preco to tak je 🙂 a xy ludom to tak vyhovuje, tak kym si s rodicmi nepise/nevola 10krat za den tak by som neriesila ze s nimi zije a uz vobec ho nepovazovala za neschopneho

letfenixa
23. sep 2022

@viestta som čítala, že "niektorí chlapi bývajú aj s manželkami a deťmi"🙂 je poznať, že je piatok večer

lauriik
23. sep 2022

Pre mna ked 30 rocny chlap (alebo starsi) zije s mamou tak mam blikajucu kontrolku. 😁 Je ine ked byvaju stari rodicia a ich dieta s rodinou v jednom velkom dvojgeneracnom dome a pomahaju si. Ale ked mas chlapa co zije cely zivot s mamou tak niekde je chyba 😐 Urcite ma doma mama hotel a bude to iste cakat od partnerky

konikkon
23. sep 2022

Ja by som radšej brala chlapa, čo býval u rodičov a každý mesiac odkladal to, čo by dal na nájom, než chlapa, čo platí nájom a stále nemá nič. Za niekoľko rokov to môže byť celkom zaujimava čiastka, ktorá je super na štart nejakého spoločného bývania. Platiť nájom má byť nejaká výhra? Či čo tým chces povedať, že je akože samostatný?

wheel
23. sep 2022

Ak aj nahodou s rodicmi byva, tak ak ma vsetkych 5 pohromade tak bokom si plati nieco co napriklad prenajima. Problem je ten, ze ak niekto ostane byvat s rodicmi vacsinou tak zlenivie ze uz nic ine ako byvat s nimi navzdy mu neostava. Takze pre mna ak niekto byva s rodicmi a zaroven zistis ze nema ziadny plan na svoje byvanie (napriklad stavat v blizkej buducnosti , alebo vlastni byt ktory prenajima) tak to nie je blikajuca kontrolka ale rovno stopka ako vysita. Specialne u chlapa.

veronicka1901
23. sep 2022

35 ročná žena čaká akože na koho? Na princa s palácom alebo čo? Veď aspoň skúsiť mohla, či by si rozumeli nemusia sa hneď brať... Nechápem 😳.
Nikde nie je napísané, či nemá kopec ušetrených peňazí alebo nevlastní nehnuteľnosť.

ariannazara
23. sep 2022

Muž má 31 žije u mňa u mojich rodičov. Staviame dom budúci rok sa stahujeme a žili sme tu 5 rokov tak. A kde je problém? Nie každý si môže hneď vziať hypotéky a po ďalšie v takej šialenej dobe si ľudia už nebudú môcť dovoliť hypotéky a veľa ľudí bude bývať takto, bohužiaľ prišla taka doba.

sense
23. sep 2022

Zijem od 18 sama, mam byvaleho suseda byva stale s rodicmi,dovodom nie je mama hotel ale to ze sa o rodicov stara, o dom velku zahradu atd a preto ze sa tak so surodencami dohodol

buberova
23. sep 2022

mne osobne by to veľmi nevyhovovalo. a keďže som mala možnosť voľby, zvolila som si samostatné bývanie.. určite sa aj v našom živote môžu vyskytnúť vážne dôvody kedy by sme museli bývať s rodičmi, ale mne osobne vyhovuje žiť vo svojom, aj keď je to možno finančne menej výhodné ako v rodičovskom dome alebo na spoločnom pozemku.

oli18
23. sep 2022

Ani kontrolky vám blikať nemusia, lebo štyridsiatnik býva vo vlastnom byte. Ale s matkou je aj 12 hod. denne. A vzťah má, dokonca chodia v trojici kdekoľvek, aj k moru. Ide len o to, akceptovať partnera a jeho rodinu.

betulinka1
23. sep 2022

Ono je to velm individuálne. Je rozdiel, ked zije s mamickou v jednoizbovom byte a je rozdiel aj ide o velky dom a on ma svoje poschodie. Ale z mojich skusenosti je lepsie mat partnera, ktory byval alebo byva sam a naucil sa o seba a domacnost starat. Cize musel si varit, prat, udrzovat domacnost. Ten bude pomahat aj zene doma. O toho co sa starala mamicka, ten nevie a po 40tke sa uz ani nenaučí 😉.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zobaka
23. sep 2022

ani sa nedivim, ze ju to odradilo, ze byva s mamou a sestrou, to akoze aka spolocna buducnost, pridat sa k nim :D no ceny su hrozostrasne, ale to by mali klesat, zvolila by som bud nejake spolocne byvanie v podnajme, kym toto umele vyvolane infacne sialenstvo neskonci a po case sa poobzerala po nejakom lacnejsom byvani, hoci aj v pohranicnej oblasti, alebo ak su slobodni a bezdetni, najlepsie spolu zduchnut z tohto statu prec co najdalej

kristiii
24. sep 2022

Mňa tiež odrádzajú chlapi po 35-40, ktorí bývajú u rodičov. A nie z princípu, ale preto že viacerých takých poznám (ktorí tak bývajú kvôli pohodliu, nie kvôli pomoci rodičom) a je to proste rozdiel oproti tým, ktorí bývajú vo svojom. Nevravím, dnešní mladí to majú ťažké, ale 5-10 rokov dozadu kto chcel, sa mohol osamostatniť bez problémov. Ale to je len môj názor, každý nech si žije ako mu vyhovuje.

betulinka1
24. sep 2022

@elizabet173 suhlasim, je to velmi individualne. Netreba odsudzovať ale spoznať toho muza.

zmrzlinka2021
24. sep 2022

Vôbec si nemyslim, ze sa mala akoze niekde stat chyba.
Preco by som byvala sama, ked:
- pracujem v tom istom meste ako zijem ja a rodicia
- mam super vztahy s rodicmi, rozumieme si
- mam pristor v nasom spolocnom byvani, cize aspon jednu vlastnu izbu
- normalne prispievam na chod domacnosti, normalne participujem na domacich pracach
????????

V pohode by som si kupila aj vlastny byt, dala ho do prenajmu a byvala s rodicmi, ak by to splnalo vyssie uvedene body

mandzula
24. sep 2022

Nejde ani tak o to spolocne byvanie, ako o celkovy postoj k rodicom a potencialnej buducej partnerke. Chlap moze byvat "doma" a byt totalny chuj, ktory terorizuje celu rodinu, moze tam byt preto, ze si nevie sam ani uterak vymenit, nieto este oprat, alebo tam moze byt dovod starostlivosti o rodica a x inych veci. Ako moznu partnerku by ma zaujimalo hlavne to, ci bude ochotny dat ma vo vztahu na prve miesto, ci nebude visiet na kazdom nazore svojej rodiny, ci by bol ochotny odstahovat sa, ak by som nechcela zit s jeho familiou (ja by som isto nechcela). Ja osobne by som vsak preferovala chlapa zijuceho samostatne, musim povedat, ze mne tento styl existencie "nevonia".

sasa1310
24. sep 2022

ja si neviem predstaviť, že by som v 44 rokoch ešte ani nezačala riešiť vlastné bývanie.