Ahojte ,isté je veľa takychto tém . Ste niektorá v spoločnej domácnosti buď so svojimi rodičmi alebo svokrovcami? Viacmenej som sa dočítala že s rodičmi by nešli bývať ale radšej sami ..ale tak by išlo aj o pomoc a byť spolu ❤️. Vzťahy niesu zle .
@mamusa34 vieš, ak žiješ u rodičov alebo svokry - ich dom, ich pravidlá....ak žijete sami, nikto sa ti nemieša do toho čo budeš variť, kedy budeš variť, kam ideš, kedy prídeš.....ano zároveň prídeš aj o pomoc - teda celá domácnosť aj s deťmi ostáva na tebe.....všetko má svoje pre a aj proti
Byť spolu a mať dobré vzťahy nie sú založené na spoločnom bývaní. Neviem si predstaviť nemať svoju kuchyňu a už vôbec nemať svoje súkromie. Ja by som určite nežila tak, že každý môj rozhovor s partnerom, milovanie by počula celá rodina. Že by som nemohla zo spálne či zo sprchy vyjsť nahá a pod. A nezniesla by som, ak by sa mi rodičia/svokrovci starali do života a do výchovy dieťaťa. A to ak s nimi budeš bývať, tak sa starať určite budú. Ja som názoru, že každá rodina má mať svoju vlastnú domácnosť.
Stačilo mi ked sme chodievali ( kym sme spolu nebývali) na vikend bud k našim alebo k svokrovcom nie to ešte snimi byvat 😰... napriklad aj moji rodičia byvaju oproti panelaku so starkou a sama starka povedala že si nevie predstavit keby spolu bývajú...
Všetko záleží od vzťahov.So svokrou by som bývať nemohla, no s maminou by to šlo ale museli by sme si dať určité pravidlá
My žijeme spoločne s mojou maminou. Všetci máme výborné vzťahy, môj manžel ju berie skôr za kamošku ako za svokru, keďže sa poznali ešte z práce pred naším vzťahom. Manžel je väčšinu času v zahraničí a pre mňa je to obrovská pomoc pri bábätku. Dom je veľký, mamina sama a nemladne, takže si myslím, že si všetci vzájomne pomáhame. Nehovorím, že vždy je to tip top, ale sú to úplne bežné veci, žiadne hádky, kde lietajú taniere 😀. Nemám ani pocit, že by to fungovalo tak, že "jej dom, jej pravidlá". Na všetkom sa vieme dohodnúť a spraviť vždy kompromis. Máme spálne na opačných stranách domu, vlastnú kúpeľňu aj wc, spoločnú kuchyňu a obývačku. Nenarušujeme si súkromie, nezakopávame o seba. Ale na toto treba fakt dobré vzťahy 🙂 My sme mali skvelý vzťah už od môjho detstva, rozvod rodičov nás len utužil, vždy sme držali spolu a podporovali sa. Ja som za to rada. A žila som aj sama, viem to porovnať. Aj to bolo fajn, všetko má svoje pre a proti.
@michaella24 vlastná mamina je mamina .iné ako svokra to je jasné . Veď preto rozmýšľam či by to nebolo dobré.
@mamusa34 ahoj my bývame so svokrovcami...teda ja🙂. Ešte pred svadbou sa nás kňaz pýtal kde budeme bývať.Ked sme mu povedali tak povedal že to nebude ľahké ale že určite nech mam vlastnú kuchyňu inač to bude veľmi zle.Čiže prve čo sme po svadbe riešili bola vlastná kuchyňa. Možno to nie každý chápal že načo ale trvala som na Tom.Kedze sme mali celé horné poschodie pre seba tak sa to dalo zrealizovať a nič lepšie sme nemohli urobiť. Neviem si predstaviť mať spolocnu kuchyňu.Aj kúpeľňu sme mali svoju...v podstate všetko..poprerabali sme si postupne podľa možností.Rozpravat o Tom čím všetkým som si prešla so svokrom či svokrou by bolo na dlho...ale iste je to že najdôležitejšie je to ako sa k tomu postavy tvoj manžel ...lebo ak on nebude držať s tebou tak nič nebude fungovať.Lebo ak máš oporu v ňom tak svokrovci Ti nebudú robiť problémy. A na druhej strane netreba si vždy myslieť že len ja mám pravdu a nikto nemá právo nič povedať lebo to nieje dobre v žiadnom spolunažívaní.My sme tu už 15 rokov ...ak by sme mali možnosť postaviť si vlastné tak do toho ideme..ale na rodičov aby sme sa aj tak nevykaslali..už sú starší a potrebujú pomoc a sem tam asistenciu.Niekedy bolo úplne normálne že jedno dieťa zostalo doma akokeby doopatrovat rodičov a nikto to nebral ako katastrofu.Teraz je skôr moderné byť čo najskor mimo rodičov a mnoho z nich končí v domovoch lebo nemajú nikoho kto by im pomohol čo podľa mňa tiež nieje úplne košer a fér.
@baccio o áno kuchyňa tomu verím 😁🤷 a neviem si predstaviť dve ženy v kuchyni. A každá žena varí inak tak nech si pekne vari . Aj my sme spolu nejake tie roky a o mojich rodičov sa nemá kto postarať"myslím pomôcť sú sami .no musím podebatovať so šéfom doma 😁čo by bolo ak by bolo a čo on na to .ďakujem za milu odpoveď 👌
@mamusa34 my tiež nemáme veľký úver našťastie sme dosť zarobili. Pamätám si keď mi svokra hovorila ze my nikdy nebudeme mat svoj dom. Myslela si ze švagriná pôjde bývať preč a manžel a ja tu ostaneme. Lenže švagriná sa rozviedla a vrátila sa naspäť domov-ma svoje bývanie na prízemí. Tak som manžela postavila pred hotovú vec-bud si postavíme dom, kúpime byt ale ja u nich bývať na stálo nebudem....a tak sa o pár týždňov sťahujeme do vlastného 😊 keby sme ostali tu tak ok sme zabezpečení bez hypo ale za ten kľud nam to nestojí. Sam manžel sa veľmi teší ze budeme konečne sami 🙂
@beata_k súhlasím. Ja mám rodičov v susedoch a je to super !
@mamusa34 moji rodicia ziju sami a netreba im zatial pomahat, moja mama roky zila so svojou mamou u nas v byte, bola to velmi zla skusenost. A ano najvacsi problem bola kuchyna, babka nechcela aby mama varila a ked nevarila bolo zle a ked varila bolo tiez zle
veľa je o povahách aké sa stretnú pri spoločnom bývaní...
S manž. a 4 deťmi sme u mojich rodičov bývali 6 rokov.... Jedna kúpeľka 1 WC, 1 kuchyňa, v manž. posteli s nami spali 2 deti... Doteraz na toto obdobie s manž. spomíname s úsmevom... Prečo sme sa odsťahovali keď boli všetko tak OK? Nehnut. nebola naša....😉 Dom sme si postavili vedľa na záhrade...
Mas rozne dynamiky zdielanych domacnosti cize vsetko je vec dohody. Kazdemu pasuje nieco ine cize len velmi tazko najdes nejaky konsenzus. Asi najpravdepodobnejsi je ist do svojho, ale co sa tyka byvania s rodicmi, tam sa tie nazory budu diametralne lisit.
Poznam niekolko pripadov kde pary byvaju s rodicmi ci svokrovcami dlhodobo a funguje to cize velakrat je to o tom aj ake povahy sa stretnu. Su ludia ktori dokazu spolocne super fungovat a zasa su povahy kde by sa ludia navzajom pozabijali.
Mozem ti povedat, ze ja mam napr. 3 tety a z toho si viem predstavit byvat iba s jednou. Nie ze by som tie dve nemal rad, ale ja uz teraz viem, ze spolocna domacnost s nimi by nikdy nefungovala.
Moji rodicia napr byvaju u mna. Ja som sice v zahranici, ale vobec mi to neprekaza. Dom je dostatocne velky aj pre 2 rodiny. Su zeny ktore by odmietali ist zit so svokrovcami cize ja akceptujem aj tuto realitu, ze priatelke by to mohlo prekazat.
Viem si predstavit, ze moja zena by mohla mat problemy so svokrou pretoze moja mama vie byt velakrat tvrdohlava a presadzovat si svoje, ale na toto by sme museli najst liek aby sme si vzajomne neliezli do kapusty.
Finalny verdikt je, ze fungovat sa takto da, vela ludi su zivim prikladom, ze sa to da, ale nie je to pre kazdeho. Ci to bude fungovat zistis len ak si to vyskusas.
@nikolka1986 každý má svoj život,svoje dôvody prečo niečo robí a nerobí.ja žijem cez týždeň u našich, lebo ma so synom vzali k sebe keď som sa rozišla s jeho otcom.mame veľký dom, záhradu.vikendy väčšinou trávim u priateľa, bývať s ním nemá význam, keďže chodí na týždňovky a bola by som sama stále
Ahoj. Byvali sme dva roky so svokrovcami a rok s mojimi rodicmi. Vztahy tiez neboli zle. Ale aka je tvoja otazka? Co konkrétne? 🙂