Ahojte idem sa troška posťažovať. A chcela by som pocut vas nazor ci ja som uz na hlavu a moc zo prezivam a lutujem sa alebo to proste tak ma byt.
Byvame u mojich rodicov uz 3 roky. Mame 2 rocneho syna.
A dolahla na mna ponorla alebo neviem co neviem sa tesit som taka psychicky vycerpana ziadny elan do zivota.
V dome byvame mam oco brat ja manzel a nas syn. Manzel je na tyzdnovkach.
Som na MD cize som doma cely den mama oco brat chodia do prace. A vzdy ked pridu tak maju navarene upratane.
Len je toho uz na mna moc uz som z toho kolobehu unavena varit pre 5 ludi to clovek musi varit skoro kazdy den.
To varenie mi tak moc nevadilo nikdy rada varim ale moja mama to betie uz ako samozrejmost neviem ani si nepamatam kedy naposeldy navarila ona. A ked jej poviem ci navarim sa urazi a uz mi vykrikuje ze som leniva hento tamto. Je mi zbtoho zle lebo sa snazim a pobie mi ze po mne aj tak nic nevidno zeby som robila.
Neviem ci niekto ma taku situaciu a pochopi to ale moj den v skratke
Rano ranajky v kuchyni neporiadok lebo si nespracu po sebe riad takzeho umyt upratat a potom spravim ranajky nam navarit obed upracem si pridu sa najest zas umyt vsetko po nich povenujem sa malemu poperiem typicke domace veci ale upratovat po druhych v dome ma uz naozaj nebavi a ked im to poviem tak mi nato povedia preco by som nemohla po nich upratat co mam za problem. Mama by pomaly chcela aby som im aj postel postielala pradlo skladala prat im dala vsetko. Lebo som na materskej.
Ja neviem ci ja som lemra ale mna toto vycerapava a mam pocit ze nemam svoj zivot. Ked sa ohlasim ze sa mi nieco nepaci tak som nevdačna aj s manželom a aj tak sme lenivy a nic nerobime. Pritom aj chlap vkuse nieco pomahal a je pravda ze teraz ked pride domov na vikend uz nema moc zaujem. Hadame sa a aj jemu bolo vykricane ze nic nerobi ale prestal skrz toho ze ked aj nieco robil nik si to nevažil a ostali sme najhorsi aj tak. Jednu sobotu lezime a uz je ohen na strehe ze treba nieco robit a ak neurobime uz sme najhorsi najlenivejsi a zabudne sa na vsetko.
S manzelom sme rozhodnuty postavit si dom ale to sa im tiez nepaci, chceli by aby sme byvali tu hlavne ocino a mne to je zas luto. Ale zas chcem mat klud a mat svoje vlastne lebo toto je uz na psychiatriu.
Rodicia mi hustia do hlavy ze moj chlap je taky a taky ja viem ze ma chyby kazdy ich mame ale pokym si rozumieme my dvaja tak preco toto robia davaju mi take mylsienky do hlavy a ked pride cez vikend tak sa zaciname hadat uz aj my medzi sebou ani niekedy neviem prečo. Ale som si vedoma toho ze nervozita a utocenie ide z mojej strany.
@natalinka855 preco nejdete zatial do podnajmu?
Najvyssi cas ist byvat mimo. Hoc aj podnajom
@veronikaszabova no ak sa situacia nezmeni a rodicia nas nezacnu tolerovat ako rodinu tak zavžujeme aj tuto možnosť.
@natalinka855 už dávno ste mali byť preč
@natalinka855 stále si považovaná za decko a ako decko sa aj správaš, tebe je ľúto, lebo ocino chce aby ste bývali u nich. A čo chceš ty? Čo chce tvoj muž? Vy traja so synom ste rodina, ty nie si Popoluša, ktorá musí celej rodine vyhovieť. Keď si chceš zachovať zdravú psychiku, practe sa s mužom bývať sami. Nech si ostatní varia a upratujú sami. Nepokaz si manželstvo, toto žiadny chlap dlho nevydrží byť u svokrovcov za poskoka a debila.
@natalinka855 toto sa nikdy nezmení. Najlepšie riešenie, ísť do vlastného, alebo podnájom.
Zacnu tolerovat? Ved ta stvu proti muzovi! Sa spamataj a pokial muza lubis a nechces sa rozviest,hladaj podnajom a prerus na cas kontakt s rodinou. Uvidis,ze aj vase hadky pominu
@natalinka855 urcite odid ak mate na to fin.moznosti.. Si pre nich len taka lacna pracovna sila..myslia si, ze ked tam byvas, mas robit vsetko. Bude to len a len horsie. Vidim to vo svojom okoli.
A na brata maju tiez taky meter ako na teba?
@0silvia0 ano presne tak to od nich citim ze som stale pre nich 15 rocna ktora musi vsetko robiť co povedia. A spravam sa obcas aj ja ako to decko to je pravda ale len teraz som si zacala uvedomovat ze cely ten cas som to robila len preto aby boli oni spokojny a pritom som zabudala na seba a nato ako sa ja citim a co ja chcem to som potlacala ale dobehlo ma to. Ale uz chcem nastolit nejaky režim a mať svoj život takze u nas je teraz velmi napata situacia lebo sa im to nepaci preto sa hadame lebo si stojim za svojim a uz po nich neupratujem ale nechavam im vsetko tak ako to nechali, cize je to este horsie lebo mama si musi upratat po synovi a manzelovi(ocovi) lebo si ich tak naucila a ma z toho nervicky.
zase ďalší čo si idú stavať dom s holou r*ťou, mužom na týždňovkách a žena s deckom u rodičov v detskej izbe 😂😂😂 to je ako mor, prisámbohu.... 🙄
@zuzanka.zuzu ja toto nechápem. Finančná gramotnosť 0 bodov. Ale dom musí byť.
@darijja vobec mama brata obskakuje a jej nevadi aj ked cely deň leži, aj ked si na zem hodi ponozku tak mu ju zdvihne keby sa to stalo mne necha ju tam aj tyzden a este mi ju aj vykrici a keby to urobil moj chlap ani nevravim
Ale brat je zas na mojej strane s nim mam dobry vztah uz aj on jej vela krat povedal ze je na mne zasadnuta a vsetko jej vadi.
@ibatanecnica a stavať a starať sa oň bude asi ten muž čo je na týždňovkách 😀 😀 😀 ne aby naškrabali aspoň na svoju garzonku a išli čím skôr dopr*ele do vlastného...
Tak snáď si mala mať bývanie vyriešené ešte predtým ako si k rodičom dovliekla muža a dieťa. Si snáď dospelá, nie? Prečo by vás mali akceptovať ako rodinu keď ste len ďalšie deti v domácnosti? Jedno dieťa (ty) porobí domáce práce, druhé dieťa (tvoj muž) donesie nejaké peniaze a s tretím dieťaťom (vašim synom) sa občas zahrajú.
@zuzanka.zuzu takto to dopadne, ak má niekto dieťa skôr ako bývanie.
@zuzanka.zuzu preco s holou ritou ?
@natalinka855 nehnevaj sa ale ty sa ak chováš ako 15 ročná. Zostaneš tehotná a priklušeš späť aj s dieťaťom aj s mužom. dospelí ľudia sa postarajú o svoje vlastné bývanie a nenasáčkujú sa k nikomu. 3 roky ste u nich. Asi váš už majú plné zuby. A ani sa im nečudujem. Ty sama nie si schopná si zabezpečiť vlastné bývanie a ešte sa ideš rozčuľovať?
@natalinka855 to ako sa chovajú k tvojmu bratovi, je len ich vec. Tvoj muž je ich zaťom, nie synom. Takže prístup je iný, hádam by si nečakala, že ho budú tiež obskakovať.
@natalinka855 ....
lebo keby ste ju nemali, tak kúpite byt a ste daaaaavno preč.
Neber to od žien ako útok a urážky ale sama sa doma podsúvas ako lacná pracovná sila, hráš sa na Popolušku len aby dobre bolo, nežijete svoj vlastný život, v samostatnej domácnosti ako samostatna rodinná jednotka 2+1, tak sa nečuduj. Niekde to funguje a takáto viacgeneračna rodina pracuje ako hodinky, kde každý sa postará o svoje a pritom aj o spoločné , ale evidentne u vás to nefunguje.
Vykašlite sa na dom, tiež nechápem to naháňanie a predstavy že len dom dom dom , a nič iné. Pre pokojný život stačí šikovný byt a mať svoje súkromie.
Veď kedy tráviš plnohodnotný čas s dieťaťom, keď muklujes pre celú rodinu !?
Riešte byt, a osamostatnite sa. Konečne.
Lebo tvoja rodina je teraz hlavne tvoj muž a dieťa , tak nečakaj kým to mužovi prepne a nájde si ženu čo nebude mame vysiet na cecku a pri sukni
@natalinka855 preč - preč....
@natalinka855 keby ste nemali holú riť, tak už dávno ste niekde preč.
@natalinka855 preco ste si nezadovazili najskor samostatne byvanie a potom dieta? Resp ked uz mate dieta, najvyssi cas osamostatnit sa. Co vas drzi byvat u rodicov? Ste nova rodina, mate byvat sami, mat svoj pokoj a sukromie. Zacala by som balit este dnes.
@natalinka855 tak ono nevieme či platíte u rodičov za nájom, či tam bývate zadarmo. Ak zadarmo, tak mama to myslí tak, aby si si svoje bývanie odpracovala. Berie to tak, že ty si na materskej, si doma, tak môžeš.
Uvedom si, že ak by si bývala vo svojom byte, alebo v nájme, ak nemáte dosť financií na nákup svojho, upratala by si si svoj bordel, varila by si len pre seba a cez víkendy pre muža, mala by si vlastný program a nielen otročenie na dome svojich rodičov. Mohla by si sa viac venovať dieťaťu a cez víkendy by ste mohli ísť všetci na výlet ako rodina.
Diskusia ukoncena, autorka si zmazala ucet. To na co bolo dobre zalozit diskusiu a zrusit ucet? 😂
Odist.Co ine.Maju z teba sluzku a este si ta ani nevazia.Aj do podnajmu by som radsej isla.Urcitr necakala na postavenie domu.Predstav si ze budes sama s dietatom.Mat klud.
Nerobi to dobrotu ani vo vztahu s muzom.Ries cim skor,aby si neostala sama s dietatom na krku rodicom bez muza.
@gabu_lienka ani sa nečudujem. Riadne harpie sú tu poniektoré. Dokonalé dámy, manželky a matky, čo skončili VŠ a hneď mali aj na dom, aj chlapa dokonalého, inteligentného žrebca, detičky najvychovanejšie, excelentné vo všetkom. 😃 Písmenká veľa znesú, že? Veľa veľa 😂
Vykašľala by som sa na dom. Už dávno by som žila v jednoizbovom podnájme. Ty nie že máš pocit že nemáš vlastný život. Ty ho nemáš naozaj. Robíš im slúžku a čo s toho máš? Nič. Nič. Nič.
No ak su taki necitlivi a nebude zmena. Jednoducho urob menej. Raz za cas urcite chapem,ze chces nevarit. Ist niekam. A ked si nebudete dlhodobo rozumiet,vzdy je moznost odist,ze?
@natalinka855 niet nad samostatnu domacnost.Radšej dvojizbak ako dvojgenerečny dom.