Sme s priateľom spolu cez 2 roky. Bývame v jeho byte, rozišla som sa s ním no nemám kam ísť tak tu chcem ostať aj keď viem že to nieje najlepší nápad. On nepracuje už pol roka, má dlhy voči zdravotnej atď, aj keď pracoval tak tam nevedel vydržať. Ja som študentka a ešte ku tomu pracujem a všetko mu platím. Cítim sa jak najväčšia krava a keď mu poviem aby aspoň doma niečo spravil tak mi poviem veď ja nič nerobím môžem to ísť spraviť ja. Deti našťastie spolu nemáme, čakala som kým sa zmení ale stále stále nič a už viac nemienim čakať. Som v poslednom ročníku a keď si budem môcť dovoliť idem hneď do podnájmu. Vyhodiť ma nemôže z bytu keďže nemá žiadne peniaze max na ulicu môže ísť 🙂
asi by ma maximalne nezaujimalo ci ma alebo nema peniaze... urcite by som odtial palila pri prvej moznej prilezitosti...nerob zo seba handru, nepomahas tym ani jemu ani sebe.... on sa podla vsetkeho nezmeni a ty mas na viac...
Tak toto je pre mňa nepochopiteľné. Určite existuje riešenie. Skús zdielaný podnájom, kde budeš mať povedzme jednu izbu. No a zvieratá,.... Na jednej strane rozumiem. Tiež mame psíka, ktorého by som sa nevzdala. Tak ale sú aj podnájmy, kde zviera dovolia. Určite by som nechovala nejakého darmožráča
@zdenk2 budem teraz tvrdá, ale úprimná. Končíš VŠ, ale rozumovo to tak veru nepôsobí. Dlhodobo živíš ako študentka príživníka. Tak tam ostaň, ale neplať nič, ani nájom, ani jemu stravu, nič nič nič. Máš predplatené dosť. A hľadaj si popri tom izbu v nejakom byte, kde budeš môcť ísť aj so psom a mačkou. Takto sa veci neriešia, že si poviem, že sa niečo nedá. Hľadaj. Možno nájdeš za týždeň, možno za 3 mesiace. Ale nájdeš, ak budeš hľadať. Hlavne na neho nepouži už ani len euro, aj keby mal skapať od hladu.
@zdenk2 ked uz prispievas a nezijete ako dvaja cudzi, predpokladam, ze suchoty nedrzis a minimalne obcasne mu nohy do V-cka podrzis. Iked sa stazujes, vyzera to, ze ti to takto zatial vyhovuje a preto si sa este dalej neposunula a on to iba vyuziva, ved bol by blby, keby si neuzil este poskytovany komfort... Si este mlada, cize ukoncenim skoly tuto kapitolu mozno uzavries hned s prvou vyplatou ... a este budes mat citlivu story pre novy objekt. 😉
@martinka13 zial realita je taka ze najst si podnajom a to este zdielanu izbu, ani nie ze samostatny byt, ked ma aj psa a macku co nutne musia ist s nou - neriesim, akceptujem (riesenie by bolo napr nech su nacas doma u rodicov), ale proste sanca ze najde niekoho kto ju vezme je takmer rovna nule. To by skor bol zazrak. Takze dievcina bude musiet vydrzat, alebo psika s mackou nechat doma rodicom aby mohla prec od nepracujuceho prizivnika - kedze predpokladam ze po rozchode budu konfliktne situacie este len pribudat.
Ale momentalne mi to pride mi to v tomto vztahu ako taka obojstranna vychcanost a spekulacia.
Hľadaj nové bývanie, on ťa môže hocikedy aj s vecami vyhodiť pred dvere a potom čo?
@zdenk2 k rodičom nemôžeš ísť?
Naco mas psa a macku s frajerom? Fakt nechapem, hlboko do vrecka na vsetko ale budes zivit zvierata
To máš odkiaľ že ťa nemôže z bytu vyhodiť ak je byt na jeho meno vylúčne jeho vlastníctvo kedykoľvek ťa môže vysťahovať.Bez tvojho súhlasu a nič neurobiš takže na to by som sa nespoliehal na tvojom mieste.Môže si domov doniesť do bytu novu priateľku a teba môže vysťahovať.
tak to si neviem ani len predstaviť bývať s ex... nedá sa ti ani na internát?
niektoré internáty ponúkajú nocľah aj pre nie svojich študentov.....
zdieľaný byt?
@janai1
@januska12323
@alickapusinka
prečo by ju vyhadzoval,keď ona mu všetko platí,vy nečítate??
@rozculena no jedine, ak by našiel inú takú ochotnu ako je autorka, ale to bude asi dlho hľadať 😅
@rozculena čitam čitam predstav si to toto čo by som nečítala. Ale ako sebavedomo píše že ju nemôže vyhodiť lebo študuje.Ak sa rozhodne že si ten ex nasťahuje domov nejaku švarnu devu tak niekto tam v ich byte bude na viac a hádaj kto žeby jeho bývala ex.Hadaš správne.MY vieme aj bez teba aj bez tých tvojích dôležitých zbytočných rád.
@alickapusinka čítaš čítaš,ozaj? Ani by som nepovedala....Ona nepíše,že ju nemôže vyhodiť,lebo je študentka....
@janickacrazy by si a cudovala, ako lahko sa nalepia taky na zeny a tie sa namotaju jedna radost...to rychlost svetla ku tomu je spomaleny cas vtedy.
Ona nejde prec lebo zistila ze je blba a namotala si debilka, nema kam ist lebo by ostala s holou funou macka/pes a ze je studentka je len vyhovorka...rodicom nevie pravdu lebo by isla domov so sklopenymi usami a musela by pocuvat, ze akeho debilka si narazila...a velmi dufam, ze nestuduje nieco zo Sv. Alzbety lebo na tej skole to v poslednych dvoch rokov kvitne hlupostou u studentiek...
@zdenk2 ku kamarátke nejakej choď bývať
Prečo nemôžeš ísť do podnájmu? Veď platíš aj u neho. Tak neplať jemu, ale prenajmi si niekde izbu. Ale choď preč od príživníka.