Bývanie na dedine

15. apr 2024

.Ja momentalne hladam prácu no byvam na dedine.Pre mna nastal obrovský problem ze nemám auto.Zostala som s toho zufala ze tie moje nohy to asi nebudu zvladat.E este chodit do prace pri dvoch detoch.Muz mi to vycita ze som ho uz mala mat uz davno ako zena ktorá byva na dedine.Maml len strednu skolu s maturitou.

melanta
15. apr 2024

Poznám veľa žien, ktoré majú "len" maturitu, majú deti, nemajú auto a predsa pracujú v meste. Chodia autobusom alebo vlakom. A povedala by som, že okrem tých, čo poznám ja, tak existujú desaťtisíce ďalších na Slovensku. Takže neboj, nebudeš prvá ani posledná. A ak zistíš, že to nie je ono, urobíš si vodičák a kúpiš auto, ak to rodinný rozpočet dovolí.

janinah
15. apr 2024

A my s tým čo? Buď s tým niečo urobíš alebo budeš frflat a ľutovať sa naďalej.

dota6
15. apr 2024

Bývaš veľmi ďaleko od najbližšieho mesta? Ja bývam roky na dedine, mam vodičský, nešoférujem. Cestujem mhd aj s dieťaťom.
Niekedy som chodila aj na bicykli alebo peši, keď poslednú autobus nešiel až do mojej dediny. Cca 5km. (A to som v tej dobe pracovala fyzicky, nesedela aom v kancli) Budeš aspoň vymakaná, kondícia ako lusk 😇
Prípadne si sprav ten vodičský preukaz ale ak nemáš auto, tak je zbytočný.
Moja rada znie. Nebáť sa dopredu, len treba vyskúšať 🙏😇 sama možno zistíš, že to nie je až taká tragédia ako sa ti zdá.

natall113
15. apr 2024

No tak buď si urobíš vodičák alebo budeš jazdiť autobusom, vlakom alebo čo vám tam chodí.
Keď som nemala vlastne auto a muž bol v robote na svojom tak som bežné z dediny dochadzala do mesta autobusom, kde vidíš problém?

autor
15. apr 2024

Nechcem frflat. Len nájsť si prácu tak aby som to mala aj blízko....

klarissa25
15. apr 2024

A čo ti bráni urobiť si ten vodicak ? Každopádne do práce sa dá chodiť aj autobusom..

autor
15. apr 2024

@klarissa25 Mame auto pred domom

deti95060810
15. apr 2024

mm má vodičský - s učňovkou. 😉
urob si, nikdy nie je neskoro.

klarissa25
15. apr 2024

A vodicak máš??

janai1
15. apr 2024

Nie si ty tá z minulej diskusie? Čo býva na dedine,
kde nechodia vlaky, autobusy ani chodníky tam nemajú a všetko je do kopca?

katica06
15. apr 2024

Nerozumiem čo má spoločné ukončená sš s maturitou a auto(vodičák)? poznám veľa ľudí čo nemajú ani ukončenú učňovku a majú auto.
Ja osobne za 27 rokov čo som zmaturovala som mala iba jeden rok prácu a nás na dedine zvyšok som dochádzala istí čas aj s deťmi, až kým nezačali chodiť samé.

puplatko
15. apr 2024

Teraz neviem že čo čakáš a čo má spoločné škola s vodičákom či bývaním na dedine. Ja bývam na dedine, mám vodičák ale dlho som nejazdila takže trochu aj strach no a do práce chodím normálne autobusom, plus zo stanice v meste ma čaká ďalších 15 min. pešo rýchlejšou chôdzou a absolvujem to 2x do dňa 5x za týždeň a moje nohy to zvládajú.

autor
15. apr 2024

A tu máte manuálnu pracu a ci v kancelarii

klarissa25
15. apr 2024

Pýtame sa ťa na jednoduchú otázku či máš vodičák. Vodičák môže mať aj osoba čo nemá dokončenú ani základnú školu..

crazy_cat_lady
15. apr 2024

celkom nerozumiem tej poslednej vete, co ma stredna s maturitou a vodicak? to si ho nemozes spravit, kym nemas VS vzdelanie druheho stupna, ci ako? :D v com je problem, bojis sa, nemate nato financie? neda sa ti dochadzat vlakom/autobusom do prace?

kris_tin257
15. apr 2024

Ja zas nerozumiem prečo ste sa rozhodli bývať na dedine 🤷 to ste museli už dávno vedieť že tento problém nastane

dota6
15. apr 2024

Autorka, chodila som peši aj na bicykli,aj keď som mala náročnú manuálnu prácu 🙏 upratovala som, ešte som musela dôjsť na firmu, dala som sprchu, obliekla sa a buď sadla na bike alebo šla na buse. Ten keď nešiel až úplne do mojej dediny, tak som šla ten kus peši. Dá sa to. Tvoje telo to zvládne. A nie len zvládne, je to prospešné, je dokonca známe, že pohyb je zdravý.
V zime som chodila autobusom. Hoc aom počkala. A mala som kolegyne, ktoré dochádzali ešte ďalej ako ja. A najprv išli odniesť deti do školy a škôlky. Zvládli to. Len vstávali skoro oni aj deti. A domov prichádzali neskôr.

queen_mary
15. apr 2024

Daj si na nejaku uradnu tabulu, ze poskytnes upratovacie prace. Mozno nieci zarobis, a ani daleko to nemas

liusa82
15. apr 2024

my bývame tiež v takej kopcovitej dedinke pod lesom a žijeme.Tiež som si urobila vodičák lebo tu je to ako turistika normálne.Tiež to bolo tak viac menej z donútenia.Ale čo vidím ženy, normálne chodia na bus do roboty a do mesta.Je to o pohodlnosti hlavne.Volakedy autá neboli v takej miere a žilo sa aj na dedinách aj kopcovitých

cecilia29
15. apr 2024

Normálne chodím busom aj keď mam vodičak

katkaseiner
15. apr 2024

ja mam vodicak aj auto, mam to do roboty 77km, pi dialnici dokonca 100 a chodim vlakom a mhd....mam vysokoskolske vzdelanie 2.stupna....to len ak by niekto robil statistiku 🙈

rorino
15. apr 2024

@janai1 presne,aj mne to hneď napadlo🤷

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiezjedna
15. apr 2024

@autorka v úvodnom príspevku píšeš, že nemáš auto. V ďalšom, že vám auto stojí pred domom... Ak sa ako tatár vyjadruješ aj pri hľadaní práce, tak sa nedivím, že si ešte neuspela.

crazy_cat_lady
15. apr 2024

a to je teda problem, ist autobusom tych 6 km do mesta, ci uz som stratena, alebo nerozumiem :D

katica06
15. apr 2024

Mesto je iba 6km autobus každú hodinu tak kde je problém? Sú dediny v mojom okolí kam chudí 7busov za 24h a dochádzajú od tade ženy s deťmi

michaela412
15. apr 2024

mesto 6km :D v pohode zvládneš aj na bicykli, s takýmto prístupom neviem či ti vodičský dajú ak ho nemáš 🙈 bývame na dedine, autobus nechodí každú hodinu, mesto je 20km a všetko v pohode zvládame a stíhame

petronelag
15. apr 2024

Niekde treba začať, ak sa dá tak si urobiť vodičský, ak nie nájsť si autobusové spoje, aj do nášho mesta chodia robiť z okolitých dedín a ak je mesto len 6km, tak tam nie je ani veľká časová strata cestovaním.

diewcatqoo
15. apr 2024

6 km? 🙂 nemyslis vazne, ze to je pre teba problem. Ak nesoferujes, tak kludne na bicykli. Ved tolko prejdem v ramci mesta aj pesi, ked sa chcem prejst. Myslela som, ze napises, ze byvas niekde v prdeli, 50 km od civilizacie, kde jazdia 2 spoje denne 🙂
Myslis, ze ludia, ktori ziju na dedine a nemaju vodicak/auto, nepracuju? Ja teda vodicak mam, ale neoplati sa mi jazdit nim do prace, lebo by som pol dna hladala parkovacie miesto a krutila sa hore-dolu, tak dochadzam 25 km do krajskeho mesta vlakom, cca hodinu. Uz teda nie kazdy den, uz pracujem prevazne z domu, ale kedysi som dochadzala kazdy den a prezila som.

simona20201309
15. apr 2024

Nechápem ako dokázali prežiť naši predkovia bez áut 🤦‍♀️
Naozaj nechápem...
Tvoje nohy nezvládnu prejsť na zastávku? Nie si trochu lenivá? My sme auto nemali, a neuveríš...ale autobusy boli vždy plne aj starších aj starých ľudí. Bežné takto mnohí cestujú do skoly a do práce dodnes.

nurielka
15. apr 2024

Začni na sebe makať. Auto máte, dorob vodičák, ak nie smer autobus a ideš do práce.
@katkaseiner och toto je masaker, bližšie sa robota nenajde? Ja som cestovala 4 roky 40 km tam a späť, ale bolo to o držku, viac peňazí som dala na dopravu. Je to o psychike, baví ta aspoň tá robota?