Ahojte mám priateľa začali sme bývať spolu po manželovej smrti asi 3 mesiace bývame spolu už viac ako pol roka vo februári ma požiadal o ruku a jeho rodičia chcú aby sme sa pobrali ale ja budem mať ešte len rok jak mi zomrel manzel priateľ chce svadbu teraz toho roku ale ja veľmi nechcem ja by som chcela až keď na druhý rok buď február alebo až po veľkej noci čo by sa zachovali vy a čo by robili poradili by ste mi vopred ďakujem
Svadba je hlavne o tom ako chcu buduci manzelia, nie co chce pribuzenstvo. Takze sa dohodnite predovsetkym vy dvaja ako to vam vyhovuje.
Ja by som 3 mesiace po manželovej smrti ešte smitila, nie začala nový vzťah rovno s nasťahovaním sa k nemu. A hneď aj svadbu riešiť. Bohvie o čo mu ide a natrafil na zúfalú ženu. Dávaj si pozor hlavne. A je to neúcta, držíš smútok, on by to mal aspoň v tomto rešpektovať.
3 mesiace po manzelovej smrti uz byvate spolu???😳😳😬😯
@gabriela198 ostatní ti môžu byť ukradnutí. Robte ako vy dvaja uznáte za vhodné..
A odporúčam používať čiarky a bodky.
@stanulienkat ja som pochopila,že teraz spolu bývajú 3 mesiace.... preto vyššie píšem,že treba bodky a čiarky. Text bude viac zrozumiteľný.
@lilyianka Ja tomu rozumiem že bývajú po 3m od smrti manžela a spolu bývaju 6 mesiacov.
@gabriela198 ked uz spolu byvate, tak asi mate vazny a verejny vztah a svadba je istym sposobom "len" formalita. Podla mna nemusis riesit nejaky "povinny rocny smutok" za manzelom, kvoli okoliu. Zi svoj zivot dalej. Ak nie si si ista novym vztahom / priatom a pod, tak isto ma zmysel pockat, neuponahlat sa. Ale len kvoli "reciam" v tom zmysel nevidim, ludia budu klebetit ci tak al inak.
Asi dostanem naklad. Ale manzela si asi velmi nemilovala.
@limoncino v tom prípade by som vôbec neriešila by alebo manžela. Môj síce nezomrel, ale už rok som bývala s novým partnerom a až následne nás rozviedli. Tu si zase myslím, že hneď skákala do nového vzťahu po smrti, alebo bol manžel chorý a čakali len na jeho smrť a medzitým sa zaľúbila, čo je tiež zneužitie situácie 😶
a pridam este jednu, cisto pragmaticku poznamku. Vydajom prides o vdovsky dochodok
Ono najjednoduchšie je posudzovať a odsudzovať. Nevieme, aký mala vzťah s mužom.
Ja by som sa ale tak skoro do svadby nehrnula, vdova, nevdova, slobodná, rozvedená, mladá, stará. A takisto do týchto vzťahových záležitostí ako bývanie a zasnúbenie. Na všetko treba čas, čiže za mňa je to skoro bezohľadu na situáciu.
@viestta Nie každý má nárok na vdovský, je to tuším max. rok a potom až neskôr na dôchodku. A všetko je predsa o dohode dvoch dospelých ľudí...
To sú také otázky anonymné,nevieme, čo bolo dôvodom smrti, ani či bývali spolu, ani kedy sa spoznali s terajším, či majú deti...napísala jednu dlhokánsku vetu, ktorú si tu každý vysvetlí po svojom a máme napísať čo si o Tom myslíme. Tak si každá napíše svoj názor a dohady 😁
@tosomja presne tak, tá jedna dlhá ťažko pochopiteľná veta, tá hovorí za všetko... 🙂
@walentina7 ja áno, ale nie hneď po manželovej smrti. Svadba má aj výhody. Žiť sa dá pekne aj bez papiera, ale chcela by som si "poistiť" deti práve v takom prípade, ako je smrť, úraz, "ďalší rozvod" 😃
@gabriela198 ak sa na svadbu necitis, tak ju odlozte.
Ja by som pockala. Nie z dvovodu dodrzania smutku, alebo reciam okolia, ale ste spolu kratko. Podla toho co pises spolu ako par nie ste ani rok a uz sa chtete brat. Na druhej strane od urciteho veku podla mna nema zmysel randit 5 rokov. Ale uz spolu zijete, tak naco sa ponahlat?
A pre tie, ktore autorku odsudzujete, ze po manzelovej smrti si rychlo nasla nahradu, pride mi to neskutocne povysenecke. Neviete nic o jej zivote. Poznam chlapika, co 5m po manzelkinej smrti zacal zit s inou zenou. Pritom boli spolu 23 rokov, manzelka bola jeho zivotna laska, mali krasny vztah, ale on povedal, ze potreboval novy dvovod zit. Bol na najlepsej ceste sa od zialu utrapit. Jeho synovi trvalo niekolko rokov kym otcovi odpustil, ako sa vyrovnaval so smutkom. To, ze sa autorka mozno vyrovnava so smrtou muza inak ako 95% inych zien neznamena, ze nesmuti alebo nemali pekny vztah. A mozno nema dovod za manzelom ziatit - nevieme...
@gabriela198 ved si jasne napísala ze ty nechceš, neviem prečo nad tým vôbec uvazujes. Ideš niekomu sľúbiť vernosť až do smrti je jedno ci spolu bývate 3 mesiace alebo 3 roky. Aj keď by si nebola vdova tak nenechaj za teba rozhodovať niekoho ineho.
@titla áno to máš pravdu môj muž bol výborný manžel všetko mi splnil čo mi videl na očiach a nikto ani nevie čo som ja prežívala po mužovej smrti. A ako sa zachovali jeho rodičia preto lebo sme bývali so svokrovcami a nepekné sa zachovali keď mi muž zomrel. A priateľ má podržal v ťažkej situácii a mala som psychické problémy a ťažko sa vyrovnávali so stratou muža. Nikto nevie jak to bolo len každý vie odsudzovať druhých ale naj sa každý pozrie pred seba
@gabriela198 A nie hneď človeka odsudzovať to sú po niektorý ludia
@gabriela198 myslis, ze nikto nevie ake je to prist o milovaneho cloveka?
@gabriela198 veď nikto nevie, lebo si napísala len jednu vetu ako zomrel ako si sa sťahovala a ako sa máš vydávať. My nevieme čo je za tým. A ak bol taký dobrý, tak už len z úcty k nemu počkaj rok.
Rok by som určite vydržala aspoň ja.