Dobrý deň. Mám 20 rokov, pracujem na dohodu s platom okolo 900-1000€. Bývam s otcom s ktorým sa to už nedá vydržať. Je starší odo mna o 48rokov takze strasne veľký vekový rozdiel a nerozumieme si absolútne. Neustále mi chodí do izby, aj keď spím tak príde otvorí mi okno, mne je potom zima.. ja si dám oprať veci, vešia mi nohavičky atd🙈 prehrabava sa mi v koši na bielizeň.. vkuse riesi to ako sa stravujem, keď idem s niekym von ide fajčiť na balkón a sleduje kto to bol poprípade vyhukuje na mna a na toho človeka všelijaké oplzlosti🙈 do rana pozerá televízor ktorý strasne hučí a ja nemozem spat.. nosí domov staré haraburdy, vkuse nejake postele, koberce.. a všetko to chce dat mne do izby ktorú mám moderne zariadenú .. a neustále sa hádame. Nehovoriac o tom že mi neustále hádže polena pod nohy😔 problem je ale v tom že sa bojim osamostatniť.. prenájom nejakého bytu tu u nás stoji cca 450€ a keď pridem o prácu som nahrata, keďže už by som nemala kam ísť. Žiadnu rodinu nemam a na priatela sa spoľahnúť nemozem keďže aj on býva s rodičmi. Nejake rady prosím Vás?❤️
chodte byvat spolu s priatelom a naklady si rozdelte
Nuž u otca zrejme začínajú nejaké psychické problémy, byť tebou sa pripravujem aj na to, že bude treba riešiť starostlivosť oňho.
Čo sa bývania týka - ak sa bojíš úplne osamostatniť, tak potom treba spolubývajúcich, či už to bude priateľ alebo niekto cudzí. Len to tiež nie trvalé riešenie, časom ten strach budeš musieť prekonať. Vitaj vo svete dospelých 😃
a nemozes sa vo svojej izbe zamykat? Prat nohavicky tak, aby ti ich on nevesal? Asi je na dochodku, treba ho preorientovat na nejaku cinnost: knihy, krizovky...
@sissy27 ja keď som začala pracovať, išla som do podnájmu, osamostatniť sa je najlepšia skúsenosť, akú si môžeš v mladosti dopriať. A pozor, nástupný plat som mala 7500 Ak (ako zdravotná sestra ) a nájom za garsónku som platila 5000, ostalo mi 2500, platila som si paušál za telefón, stravu, kozmetiku, oblečenie a dala som to. Tak si myslím, že keď sa chce, dá sa.
Choďte bývať spolu a dajte si to na polku
Chod do podnajmu s priatelom, 2prijmy to lahsie zvladnu a budete mat obaja pokoj. Otec ta stale berie ako dieta a nemysli to v zmlom. Mne mama vzdy povie ked odchadzam aby som ju prezvonila ked dojdem domov, len aby vedela, ze som ok. Ked vesia doprane pradlo a su tam gatky, tak vyvesa aj tie. Jedine,ze by si si ich prala rucne.
sprav si rezervu na najom na 3 mesiace, chod byvat sama a snaz sa neprist o pracu. aj ked si myslim, ze na preklenutie zleho obdobia sa da vzdy najst daka horsie platena praca, aby clovek prezil, kym sa nenajde lepsia
tiez by som to riesila stylom, ze byvat s priatelom, to bude najlepsie a vsetko ist na polovicu 🙂
Myslím, že v tvojom veku máš pekný príjem, priam nadštandardný, toľko nemám ja s VŠ vo veku 34 r. Takže pokojne si s priateľom môžete niečo prenajať, nemusíš sa báť, ak by si prišla o prácu, vždy sa dá nájsť nejaké riešenie.
Ono riziko že stratis prácu je vždy 😁 to teda plánuješ žiť s otcom navždy?
Bez risku sa proste z toho nevymaníš, ja by som odišla, či už by som si niekde našla aspoň nejakú izbu na prenájom alebo to skúste s priateľom a náklady si podelíte
Byt tebou najdem si nejaku izbu v spolubyvani. Su aj cisto dievcenske byty. Priatel moze byt student bez prace tak ake delenie nakladov.... Postarat sa musi o seba ona sama v prvom rade.... Otec to snad prezije ze vylietas z hniezda
Nemusíš si prenajať cely byt, prenajmi si len izbu v nejakom byte.