Bývalý priateľ mi chce pokaziť prácu

24. aug 2022

Ahojte,moj byvaly priatel s ktorym mam dieta sa mi vyhraza,ze napise mail do prace a da ma vyhodit,myslite ze by zamestnavatel taky mail akceptoval? Dakujem

viestta
24. aug 2022

A čo také by tam napísal? Zo zúfalé ho magora vypadávajú len chu-jady. Nedaj sa zastrašiť.

martinkatinka
24. aug 2022

🤦 no proste v praci povies, ze ste sa rozisli a robi ti zle.
Alebo napis priatelovi, ze ak poskodi tvoje dobre meno, budes musiet podat nanho trestne oznamenie za ohovaranie.

dzulli1980
24. aug 2022

Však nech napíše ... sám zo seba urobí ch.u.j.a ... vôbec sa takýmito vecami netráp, vieš, ako sa hovorí "pes, ktorý šteká, nehryzie".

komplikovana
24. aug 2022

Vsetky vyhrazne spravy si odkladaj, moze sa ti to zist. A hlavne moc nereaguj na neho, nema to zmysel.

katrinka8
24. aug 2022

U nás sa stalo niečo podobné, volal pán na svoju bývalú priateľku, že pije, v pracovnej dobe pije atď. Boli to výmysly. My sme to zaevidovali (to sa musí), ale neriešili sme to vôbec. Vari sa z personálneho opýtali na jej stanovisko, ona sa vyjadrila, a to bolo všetko (vyslovene len kvôli evidencii, každému bolo jasné, že je to haluz). Nik to neriešil.

jana_vaj
24. aug 2022

Akoby to asi tak zariadil? Prosím ťa, to si z toho vôbec nerob ťažkú hlavu, to len skúša, čo mu prejde u teba.

7miriam77
24. aug 2022

To musi byt riadny zufalec a chudák,ked sa takymto niecim vyhráža. Povedala by som mu, ved kľudne napis, aspon aj v praci budú vedieť akeho chuja som to ja mala

macikovaiveta
24. aug 2022

Nie je to blbec

nelca0510
24. aug 2022

U mamy v práci tak vyvolával budúci exmanžel. Aj vypisovať na FB a podobne. Ale dôrazne mu jej zamestnávateľ pohrozil a prestal. Nikto tým blúdom neveril a maminu kolegyňu podržali.

zuzinka888
24. aug 2022

No tak ho predbehni a oznam to zamestvavatelovi ty. Ospravedln sa , za to ze ho bude kontaktovat tvoj ex. A ze je to riadny Ezop( ten bájkar). Nech napise cokolvek nebudu ho brat vazne. Akurat urobi zo seba debila- ved preto je uz ex.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. aug 2022

@bilberryday nie neporusila

autor
24. aug 2022

@viestta ze som psychicky chora...pracujem totiz s detmi

viestta
24. aug 2022

Ale prosím ta, kto by mu uveril?

danica2711
24. aug 2022

"dá ťa vyhodiť"? Čo je majiteľ firmy, v ktorej pracuješ? Vôbec si to nevšímaj, je to debil, tvrdenie, že si psychicky chorá, by musel nejako dokázať

komplikovana
24. aug 2022

Prosim ta, nenechaj sa zastrasit. Su to iba keci. Myslis, ze tvoj zamestnavatel by mu uveril a vyhodil ta? Len na zaklade akehosi mozno aj anonymneho telefonatu? Ak ano, tak ani zamestnavatel nieje v tom pripade normalny. Ved rozmyslaj logicky.

viestta
24. aug 2022

Jediný kto je na hlavu je on, ale to už vieš. A aj v robote už asi vedia, že je už ex, takže aj keby čokoľvek napísal, tak najprv to prešetria. Na základe udania nejakého urazene ho cvoka, ktorý nemá nič na robote len ti škodiť ta evyhodia. Na to musia mat zákonné dôvody. Ak by ich nemali, ty sa vieš brániť súdne. Nehovoriac o tom, že v tom momente ako by také niečo spravil by som na tvojom mieste podávala žalobu na neho, na poškodzovanie dobrého mena a nemajetkovu ujmu.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lintu
24. aug 2022

Hm, ale ved taky mail moze napisat hockto z verejnosti a podpisat sa v kohokolvek mene. Ak by na zaklade toho mali vyhadzovat ludi, pracovat by zostal asi len malokto.

elizabet173
24. aug 2022

a to má podložené čím, že si psychicky chorá? Keď sa pozriem na dnešné deti, tak každý druhý učiteľ asi bude brať antidepresíva. Hádam si nemyslíš, že do dôvodu na výpoveď nejaký riaditeľ uvedie - na základe mailu od ex našej zamestnankyne, v ktorom uvádza, že je psychicky chorá jej dávame výpoveď? To kde si počula? Vysmiala by som sa mu do očí. Chce ťa zdeptať a očividne sa mu to darí

malapepka
24. aug 2022

Su to vyhrazky, ktore sice on moze uskutocnit, no teba by to nemalo ohrozit.
Premyslam, ako by to asi vyzeralo u mna - som ucitelka, robim uz dlho tuto pracu na tej istej skole. Za tych x rokov uz vedia, kto som, co som.
Ak by moj muz volal (nech ho Pan Boh opatruje, ak to urobi 🤣), ze som psychicky chora, tak v praci ma poznaju. Zamestnavatel ma nemoze kvoli urazaniu inych vyhodit, ani na vysetrenie ma nemoze poslat (teda myslim), maximalne tak moze cakat, ci neurobim nejake porusenie pracovnej discipliny.
Iba on sa zhovadi, ak by ohovaral. Mna by to sice trosku dostalo do pozornosti, ludia by si hovorili, ale skor na jeho adresu, aky je to blb a mna by lutovali.
Takze sa nenechaj zastrasit, ak by to aj spravil, v praci vysvetli a snaz sa ho ignorovat. Dufam, ze mu este stipka rozumu ostala a iba sa vyhraza.

katkami123
24. aug 2022

A co do nedáš na políciu? Takéto vyhrážanie? Hneď by sa dal do pozoru, sj volil slova ako s tebou do budúcna hovoriť.

kaktusik007
24. aug 2022

z pozicie toho co prijima taketo podnety - ked pride, presetrujeme to. Rovna sa ide podnet priamemu nadriadenemu, ten sa vyjadri - ak pozna pracu, v podstate sa to zmietne hned zo stola --- pretoze ked s niekym pracujes a pride ti staznost tak vidis hned ci je opodstatnena alebo nie... Ak su to novi ludia / alebo nadriadeny nevie vyhodnotit udanie ako klamlive, pracovnik sa pozoruje, pripadne neskor je nahodne konfrontovany. Tu ide o to, o com podnet na pracovnika bol --- nam chodia najma vplyvy navykovych latok, alkohol - to na pracovisku odkontrolovat vies.
A potom ked pridu staznosti ---- nadriadeny vzdy musi staznost vyriesit - a ono vacsinou ked su opodstatnene, tak sa nebavime o staznosti od jedneho zakaznika, ale je ich viac....

stalo sa, ze zacali chodit staznosti na jednu babu... postupom mesiaca ich prislo asi zo desat, od inych ludi.... a az ked bola dost konfrontovana s nadriadenym (spolupracovnicky tvrdili ze nic neregistruju a k zakaznikom sa chova normalne) --- ano, poslednu dobu bola nesvoja v praci, ale 🤷🏼‍♀️) sa zosypala a povedala, ze sa rozisla s chlapom a ze ju vsade prenasleduje..... nakoniec naozaj vysvitlo ze za vsetkym je on, tak sme jej ako zamestnavatel podali pomocnu ruku a ex pomohli aj v sucinnosti s policiou upratat (tam to bolo zle, aktualne je tam trestne konanie dokonca...)

tymto chcem len povedat - KOMUNIKUJ. povedz o tom nadriadenemu - viem sukromie do roboty nepatri, ale toto je info ktoru by priama nadriadena mala vediet ---- ze je moznost takehoto umyselneho ociernovania tvojej osoby.

dankamg
24. aug 2022

Tiež som mala podobného exota. Najskôr išiel na prokuratúru sa sťažovať, že zanedbávam dieťa, čo bola samozrejme hlúposť, ale potreboval sa mi nejako pomstiť za to, že som sa s ním rozišla. Odtiaľ ho hneď vyhodili. Potom šiel do mojej práce, kde ma začal ohovárať. Keď tam nepochodil išiel na úrad práce dať podnet na prešetrenie mojej starostlivosti o dieťa a následne na mňa ešte podal aj trestné oznámenie na polícii za týranie dieťaťa. Keďže sa nič z tých obvinení nepotvrdilo, všetko bolo zastavené, ale tak bolo to dosť ponizujuce pre mňa, najmä na tej polícii. Každopádne nedaj na sebe poznat strach, keď pochopí, že sa nebojís stiahne chvost a dá pokoj.

elizabet173
24. aug 2022

@dankamg podala by som na neho TO, obvinenie z týrania dieťaťa už nie je sranda

katkami123
25. aug 2022

Mne raz môj ujo len poslal sms, mala som vtedy okolo 22-23 rokov a pomahala starým rodicom mu zrušiť trvalý pobyt, pretože chlap 40+, každý druhy deň naliaty a robiť sa mu nechcelo. V sms mi napísal niečo v znení - len aby som o zuby neprisla. Tak som sa zobrala, zaznamenalo sa jeho tel.č, aj znenie sms, na polícii som popisala situáciu. Následne jeho zavolali na výsluch a viem, ze mu domov prišla platiť pokuta. Ešte mi ten pan povedal, ze keby sa mi niečo stalo, tak on je vdaka tomu prvý podozrivý, co povedali aj jemu. Od vtedy mám od neho pokoj. Takze nebáť sa, takýmto ľuďom treba ukazat, kde môžu skončiť ak sa nevedia chovat.

mamusa123456789
25. aug 2022

@dankamg ach jaj... To co za debilka si mala... Trestné oznámenie by som naňho podala

dankamg
25. aug 2022

@mamusa123456789 a to je len zlomok toho čo všetko mi vyviedol, nakoniec skončil s podmienkou... Je to už 10 rokov, som rada, že mám už od neho relatívne pokoj.

mamusa123456789
25. aug 2022

@dankamg nechápem takýchto ľudí, ze co im dáva, robiť druhým naprieky