Bývalý manžel ma okradol

suunnb
17. máj 2021

Dobrý deň,
vlastnime ( vlastnili ..., postavili ) sme s exmanželom dvojgeneracny ( 9 rocny ) dom, plus pozemky pod domom a hlavne cca 1600 metrov stvorcovych ( cca. 16a ) pozemkov okolo domu. Manzel pred cca. 5 rokmi odisiel a ako som skusala, aj moje deti, nevedeli sme ho najst; nijaka komunikacia; telefonaty, sms, maily; to vsetko zablokoval...!, uplne nic! Az pred rokom a 3 mesiacmi podal navrh na rozvod. Problem je, ze nemame vysporiadane BSM!- ktore nam nariadil sud „vysporiadat BSM“! Bola som naivna, ze sa da s nim dohodnut aj pozemkami a urcite s domom ( dom platil syn ) Majitelia pozemkov sme obidvaja ja a byvaly manzel, cakali sme na vysporiadanie BSM. LEN on pred Velkou nocou ( cez den na druhy den), predal väčšiu cast pozemku tretej osobe bez mojho suhlasu ( za den zrazu prisli bagre a znicili altanky, ploty, krb, zahradnu chadku, plodiny atd. )
Som uz velmi zufala, som polovicna invalidna dochodkyna a tymto ma postavil do situacie, ze nemozem platit bez pomoci mojich deti, energie za dom a byvat nemam kam ist!?
Stale som spoliehala na BSM dohodu. Len taku podlost ( lubovolny predaj pozemkov, aj ked som spolumajitel/ka ) som vobec necakala!
Najväčšia absurdita, on stale tvrdi, ze pozemky su jeho. Aj ked to na sude rozhodli, ze su spolocne!
Prosim Vas ako by som mala dalej postupovat?? Nakolko som uz bezradna!
Akykolvek argument podam na sude, tak ho hned zmietnu zo stola.... :/
Dostala som spravu od jeho pravnika, ze ked sa budem branit „neostane mi nic „! Citát od jeho pravnika: „ určite nemáte nato sa súdiť 5-6 rokov...“
Mala som pravnika z Centra prav. pomoci, no ten sa z nicoho nic obratil o 180 stupnov proti mne...! ( bud mu dali ultimatum, alebo sa vyhrazali, alebo peniaze ...?? ) Jeho citacia „ nechajte mu pozemky a dom a on Vas vyplati....???!! ). Predtym hovoril , ze som jasne vo vyhode ( dom je moj, pozemky na polovicu v ramci BSM ), ze to je len formalita, mate zmluvy, notarske osvedcenia, urcite ste v prave, no len ked prislo na sud, sa ani raz neozval a ked ano tak suhlasil s stale s protichodnou stranou....!!??
POTREBUJEM/HLADAM PRAVNIKA ( POMOC ), ktory je korektny, seriozny, ktory cti zakon a bude na mojej strane, ktory by ma zastupoval!
Byvaleho manžela rodina majú „finančný kapitál“ a hlavne, „ludi na spravnych miestach...“ ( napr. v meste SK bud podplatia, alebo za nejaku „laskavost“ ...)
Čo mám ďalej robiť, ako postupovať?
Dakujem pekne za odpoved!

gooobi
17. máj 2021
monka105
17. máj 2021

Kto bol na predchádzajúcom liste vlastníctva ako vlastník pozemkov? Iba on alebo obidvaja ako bezpodieloví spoluvlastníci? Neexistuje, že kataster zapísal vklad vlastníckeho práva tak, že úplne opomenul jedného spoluvlastníka. Šla by som cez protest prokurátora proti tomu vkladovému konaniu. A cez trestné oznámenie.