Bývalý ma obral o peniaze

2. jan 2025

Dá sa s tým niečo robiť? Bývalému som dala sumu 8000 eur. Mal by za ne kúpiť auto z bazáru. Samozrejme zmizol aj s peniazmi a ja nemám v rukách nič. Žiadnu zmluvu, dôkaz.

vanilkovazmrzka
2. jan 2025

Mas ponaucenie a to ti uz nikto nikdy nevezme 😉

pamela81
2. jan 2025

nie nedá sa stym robiť už nič.

koniarova
2. jan 2025

Choď na políciu. Prečo by si mu mala nechať len tak 8 tisíc?

gribka1
2. jan 2025

Vieš to dokázať? Si s ním v kontakte?

melanta
2. jan 2025

Peniaze si mu dala alebo požičala s tým, že ti ich vráti? Ak si mu ich dala, nemáš čo riešiť. Nemáš nárok chcieť ich naspäť. Ak si mu ich požičala a dohodli ste sa, že ti ich bude splácať či ti ich v nejakom dohodnutom horizonte vráti a neurobil tak, tak môžeš podať trestné oznámenie. Bude to občiansko právny spor na niekoľko rokov.

melanta
2. jan 2025

@koniarova ak je ako píše, že mu ich dala, tak mu ich dala. Bolo to jej rozhodnutie. Polícia tu nemá čo riešiť. Jedine, že mu ich požičala.

autor
2. jan 2025

@gribka1 nie som, zablokoval ma

maranco
2. jan 2025

Poslala si mu ich na účet? Máš potom dôkaz že ich dostal od teba.

autor
2. jan 2025

@maranco bohužiaľ nie, dostal ich na ruku.

milanemila
2. jan 2025

No isla by som tak ci tak podat na policiu trestne oznamenie, mozno nie si jedina, kt takto oklamal. Doklad, ze si mu tie peniaze dalanemas ale nemas nahodou ani doklad o tom, ze si ich vyberala zo svojho uctu, alebo aspon nieco nejake smsky/spravy ohladom tejto “pozicky”?

macatt
2. jan 2025

Určite máš nejakú komunikáciu a aspoň si takú čiastku predtým vyberala z účtu?

maranco
2. jan 2025

To mala byť pôžička pre neho na auto, alebo tebe mal kúpiť auto z bazáru?

melanta
2. jan 2025

Autorka - peniaze si mu dala alebo požičala? To je podstatné.

autor
2. jan 2025

@melanta dala som mu ich aby mne za ne kúpil auto. Čiže v podstate požičala.

maranco
2. jan 2025

A ty si nechcela ísť s ním do bazáru pozrieť kupované auto, veď treba aj podpísať zmluvu s bazárom aby bolo auto na teba.

autor
2. jan 2025

správy vo whatsasppe sú, ale nie je tam konkrétna suma.

autor
2. jan 2025

@maranco tak ďaleko sme sa nedostali, ale samozrejme by som isla

autor
2. jan 2025

Neboli vyberané z účtu, peniaze mi časť dala mama, tak celkovo k sviatkom, za dlhšie obdobie.

larisa
2. jan 2025

Choď na políciu. Možno okradol viac ludi. Aspoň si sa poučila pretože nemáš auto, nemáš peniaze.

misiak7777
2. jan 2025

@autorka ako dlho ste boli spolu? Čo vaši spolocni kamaráti, rodina?

martinka13
2. jan 2025

Nespravíš nič. Bude to slovo proti slovu. On povie, že si mu nič nedala a bude to vybavené.

gribka1
2. jan 2025

Pošli za ním niekoho, aby dostal po papuli. Ináč, pozitívne je, že si zmúdrela, draho ťa to vyšlo, ale čo už.

draik
2. jan 2025

Zabudnite na peniaze. Ste v dôkaznej núdzi a ešte si môžte privodiť krivé obvinenie. Keby aspoň bola komunikácia o sume, prehliadka vozidla atď, tak by sa dalo nad tým pouvažovať. Takto by aj on mohol povedať, že mu dlžíte peniaze. Btw. peniaze ste mu nepožičali. Môžte ho postrašiť alebo niekto iný v rámci normy, ale musel by to byť amatér, aby sa zľakol.

melanta
2. jan 2025

Podotknem, že draik je právnik, radí aj tu na koníku v skupine právne poradenstvo. Takže ber do úvahy akurát tak jeho reakciu.

stanulienkat
2. jan 2025

Preboha, to s akym primitivom si chodila? S peniazmi sa rozluc, nemas zmluvu, dokazy, nic. Je to slovo proti slovu. Draha lekcia.

kitycat
2. jan 2025

Ten bol iste vzorny partner... vy ste spolu ani nebyvali?

pamela81
2. jan 2025

@stanulienkat ja zas nechápem ako niekto môže dat peniaze len tak priatelovi. Ženy sú veľmi veľmi naivne, ked sa zalubia

karolinakr
2. jan 2025

no počkaj, ale ked si mu dala peniaze, aby tebe kupil auto, tak je to kradež, lebo ťa voviedol do omylu, že ti za ne kupi auto a nebral ich s tým, že mu ich dávaš a daruješ ako charita...išla by som na políciu..je to krádež

karolinakr
2. jan 2025

viem, že je draik pravnik, ale to je vrchol,aby tu každy mohol každého beztrestne okrádať a obeť nezmôže nič...napíš do Reportéri na STV1 Patrikovi Hermanovi, možno motyka vystrelí

draik
2. jan 2025

@karolinakr
Poznáme len jednu stranu mince. Jednak bývalý, jednak dané peniaze na neurčitú vec bez dokladu a na ruku. Buď niečo nebolo dopovedané alebo ide o nezodpovednosť typu vyhadzovania peňazí v igelitke dôchodcami.