Bývali sme v dome a išli sme do bytu. Som nespokojná

5. nov 2023

Prosim žienky ktoré ste tak podobne na tom , že ste bývali v dome a išli do bytu? V dome sme mali prvé dieťa a teraz máme druhé a sme v paneláku.
Ja mám taký zvláštny pocit že ho doma držím , že nemôže behať po vonku .😏áno , je to aj z reči z okolia preto to namna tak prišlo. Svokra , mama..naozaj sa snažím čo najviac byť vonku ako sa dá ale zas aj doma musím pratat a to sa stále nedá 🙉začínam byť na prášky. Prosím nejaké rady aby som prestala stále myslieť na to a byť šťastná že sme zdraví

katkaseiner
5. nov 2023

Chapem ta. Byvame v dome a prenajimame byt. Akurat sme byt malovali tento tyzden a zistila som ze by som tam zit nevedela (urcite keby ina moznost nebola tak sa to naucim ale tym ze dom mame, nemenila by som). A ano, z hladiska deti za mna vyhoda ze dieta vybehne, poskace na trampolíne, kupe sa v lete v bazene a pritom je hned vedla domu a mam ich na očiach

danica2711
5. nov 2023

tak z nejakého dôvodu ste sa presťahovali z domu do bytu - tak si ten dôvod stále pripomínaj, asi vám priniesol nejaké benefity, keď ste sa takto rozhodli. Nie je to žiadna tragédia, v bytoch žije väčšina populácie. Ak to je čerstvé, daj tomu čas, aby si si zvykla, nemusíš byť hneď na prášky. A keď je najhoršie, povedz sama sebe "len sa, dievča, neposer, sú aj oveľa horšie veci na svete"! Človek občas musí byť sám na seba tvrdý

domkakvet
5. nov 2023

Niekto by zasa povedal ze beha len po dvore a ziadne nove veci, stale to iste, v bytovke stale ine ihrisko, je to vec nazoru, vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody.

mikadooo
5. nov 2023

Dávaj ho častejšie k babke a svokre, nech sa lepšie vybehá ako v tom paneláku 😉. Babky si pri ňom isto bez problémov porobia, veď stačí, že majú záhradu 😁. A pribaľ aj súrodenca, nech sa lepšie vyhrajú na tej záhrade...

ivangeline
5. nov 2023

Urob si rezim. Ja vzdy vyjdem s detmi von doobeda. Cez leto aj vzdy poobede. Nie,doma to nemusi vyzerat ako zo skatulky. ;D Hlavne je..ze si mame co obliect,co zjest a z coho zjest.

lujza123
5. nov 2023

Ja ked som bývala s dieťaťom v paneláku tak som sa snažila sústrediť na tie výhody ktoré to prináša.
Napríklad my sme boli v strede veľkého sídliska kde bolo všetko do 5 - 10 min chôdze - rôzne ihriska, obchodné centrum s interiérovým ihriskom, kaviarne s detským kutom
Potom sme bývali sami a lacno (byt patril rodine platili sme len energie) to bola veľká výhoda.
Snažili sme sa tam byt co najmenej takže sme boli cele víkendy preč alebo aspoň na výlete.
Potom sme kúpili dom a prebiehala rekonštrukcia tak sme vedeli že byt je len dočasný a bolo to znesiteľnejším

Tak skús sj ty mysliet na tie pozitíva ktoré to prináša.
A hlavne naozaj nic nemusíš, môžeš si rodičovskú dovolenku užívať a venovať sa deťom, “pratanie” počká, upracete s muzom cez víkend spolu. Celkovo čím menej ste doma tým menší neporiadok tam je. V lete môžte labzovat po vonku od rana do večera, takto v zime deťom stačí doobedna vychádzka

zuzinka888
5. nov 2023

@domkakvet tak schvalne kolko novych ihrisk mate v ked byvate v bytovke. To akize jed byvam v dime zo zahradou nemozem ist na ihrisko??

domkakvet
5. nov 2023

@zuzinka888 ihriska nemusia byt nove aby sa tam dalo zahrat ale mame vela novych a vela ihrisk a samozrejme, ze aj ked byvas v dome mozes ist na ihrisko, len autorka to tak opisuje ako keby dieta v dome len vypustila na zahradu a nic ine, preto som to tak napisala a inak je to aj u vela ludi zvykom, ze ked byvaju v dome, uz nechodia na ihrisko, lebo tam maju vlastnu smykacku a ine veci na hranie.

kleopatra114
5. nov 2023

Bývam v byte a som si istá , že moje deti sú vonku omnoho viac ako viaceré deti , čo bývajú v dome . Je to vec priorít a tvoje vnútorne nastavenie .

lenka.25
5. nov 2023

A to akože keby si bývala v dome , tak si robíš niečo vnútri a dieťa ti behá samé po záhrade , nebodaj je samé v bazéne ? Ja som panelákový človek , do domu by ma nikto nedostal ani keby čo bolo . Ja neznasam tráviť čas stále na jednom mieste . Malo kedy cez víkend sme doma . V piatok zamknem byt a prídeme az v nedeľu . Či pri dome nie je možné , alebo teda je , ale aj by ten dom a záhrada aj tak vyzerala 🫣 . Moje deti sú určite viac vonku ako polovica detí, ktoré bývajú v dome . A ked si niekto mysli , ze pre deti je zazitok byt celé dni na vlastnom dvore , tak to je na velkom omyle .