Bývalé partnerky vašich partnerov

16. máj 2023

Zaujimalo by má či vás niekedy prenasledujú myšlienky o byvalkach partnerov ak s nimi boli dlho vo vzťahu (a nemali dieťa), viete čisto ich existencia , či vás partner s nimi v duchu porovnáva a či je s nimi vôbec v kontakte ? Alebo mám problém ja v sebe že má to vôbec trápi?
Neviem sa preniesť cez fakt že priateľova ex je súčasťou našich životov (skrz manželstvo ich súrodencov).
V hĺbke duše som verila že budem mat pekny vzťah cisty bez ťahania minulosti do nášho vzťahu ale dusi má to a neviem sa s tým vyrovnať. Keby som vedela že o ich životoch nič nevieme ale vždy sa to dozviem a ešte keď priateľ robí milé službičky pre členov bývalej rodiny….
Ešte aj jeho rodina ho podporuje aby zakopal vojnovú sekeru… neviem či je teda mat dobry vztah s ex ak ste sa nerozišli najlepšie (proste podvod a zrada) … vedeli by ste si predstaviť fungovať v takej atmosfére ? Nehovoriac že na seba natrafíme na rodinných akciách.

rebrambora
16. máj 2023

Ono jasne. Kazdy jeden vztah cloveka poznaci. Ale on sa rozhodol byt s tebou. Partnersky vztah bez dovery a akceptovania minulosti je o nicom.
Mozno len prilis premyslas.

veselo_neveselo
16. máj 2023

Absolutne nic ma neprenasleduje. Ty mas problem, mozno so sebavedomim?
Mas dovod neverit partnrovi?
Ak ta to fakt trapi, tak naj je asi ist za psychologickou a rozobrat preco ta to tak stve, lebo za tym nejaka ta traumicka bude.

melanta
16. máj 2023

Ach jaj, najprv je potrebné mať poriadok vo svojom vnútri, byť so sebou vyrovnaná, mať sa rada, mať sebavedomie. Až potom ísť do vzťahu. Lebo potom nebude potrebné toto riešiť a mať mindráky z toho, že priateľov súrodenec má za švagrinú priateľovu ex.

denden77
16. máj 2023

absolutne nad tym nerozmyslam a to maju aj spolocne dieta 🤣 odkedy mame dieta my, nemam cas sa zaoberat viac vecami 🤣

zmrzlinka2021
16. máj 2023

Skusenost nemam, kedze moj muz predomnou nemal ziadnu priatelku, ale ak ti mozem poradit, skus si polozit odpoved na to, prečo ti to vadi a ci to vnimas ako potencialne ohrozenie.
Ak to ma tvoj priatel uzavrete, tak podla mna nemas sa coho bat.

anonymous87
16. máj 2023

No ja si aj pohar vina s exkou dam 😂 moj muz je s jej otcom v konakte kvoli praci. A napr.aj ked som sa s mojim ex nerozisla v dobrom, normalne sa pozdravime ked sa stretneme, moj muz mu aj ruku poda.. co ja viem. Sme dospeli a inteligentni ludia. Co bolo bolo. Kazdy ma nejaku minulost 🤷‍♀️

kkovacovak
16. máj 2023

Nerozmýšľam nad ex môjho manžela. A to si občas napíšu, lajknu fotky atď. Vybral si mňa a keby tak strašne chce inú tak je jednoduché zbaliť sa a odísť. Je so mnou a bodka. Len sama seba týraš takými myšlienkami. Mala by si popracovať na sebavedomí

deti95060810
16. máj 2023

mňa to netrápi vôbec - nech si žije ako chce.
Len u teba je to horšie že sa stretávate na rod. akciách -tak to by som ja isto nedala....
u nás zišiel z očí - zišiel z mysle.... okrem dieťaťa a alimentov nás už nič nespájalo....

teleskop
16. máj 2023

tak ma nejak zivot naucil, ze nemam pusinku len na papanie ale aj na povedanie toho co potrebujem, desiatky rokov s manzelom mi osvedcili, ze ak ma nieco serka tak mu to poviem a vydiskutujeme si to...

lulana79
16. máj 2023

Tiez sa s ex mojho muza stretavam na oslavach, pretoze je to sestra mojho svagra, krstna mojim dvom synovcom... ona ma svoju rodinu, ja svoju. Vobec ju nevnimam ako zenu, ktora kedysi chodila (a dlho chodila) s mojim muzom

teleskop
16. máj 2023

a samozrejme to aplikujem aj v inych vztahoch, ked mi na niecom zalezi

divokykonik
16. máj 2023

Môj svokor najprv chodil so svokrinou sestrou, teta najprv s bratom môjho uja. Nič neobvyklé, vychádzajú spolu v pohode. Čiže chyba je v tebe.

lavender94
16. máj 2023

Ex môjho muža momentálne stretávam skoro každý deň v práci. Nikdy sme nemali dobré vzťahy, dáva mi za vinu ich rozchod z nejakého dôvodu. Robí dusno, ale už ju to prestava baviť, vidí že ju mám na háku. Keby sa privyda do našej rodiny, asi by som tiež nebola nadšená. U nás to našťastie nehrozí

canany
16. máj 2023

Pises na zle forum, tu su len dokonale sebavedome, co nezazili to co ty. A ano vadilo by mi to. Casom sa vojnova sekera moze zakopat a najdu si k sebe chodnicky, stare dobre casy atd. Staci citat kona a ani tona sebavedomia mi nepomoze, ked ma bude chciet chlap podviezt, alebo sa vratit k ex. Ja osobne by som isla z kratsej cesty, ale to uz zo mna hovori stara koza, co si prezila svoje

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamickalisticka
16. máj 2023

Nie, lebo môj muž mal len jeden vzťah a aj to len 3mesačný, keď boli teenageri.. dokonca sa sledujeme na insta, spoznali sme sa na svadbe našich kamošov a je to zlaté dievča 😐😂

danica2711
16. máj 2023

bývalé môjho manžela ma nezaujímajú, rovnako ako jeho nezaujímajú moji bývalí partneri - práve preto, že sú BÝVALÍ, je to minulosť, my žijeme prítomnosťou a naším vzťahom

lujza123
16. máj 2023

Joj veru nie iba prenasledovali, oni ma priam zožierali. Vnútorne ma doslova krútilo od žiarlivosti, v prvom aj v druhom mojom vzťahu. Hlavne zozaciatku keď sme boli spolu krátko a s exkami už mali moji dotycní za sebou roky.

Ale naučila som sa s tým pracovať, rovnako ako so všetkými mojimi hlúpimi vlastnosťami. Človeka robí lepsim práve to ze vie rást, vie prekročiť svoj tieň.
Blbe pocity je dobré si precítiť, sama sebe si povedať no fajn, tak žiarlim, trhá mi srdce atď.. Potom sa nadýchnuť a nehať ten pocit zas odísť.... Jednoducho nechytat sa toho, nerypat sa v tom, nevracat sa k tomu..

Nikdy som partnerom o svojich vnútorných žiarlivých scénach nepovedala, dokonca s druhým partnerom sme boli aj na víkendovom vylete s jeho ex a jej chlapom. Paradoxne aj keď som predtým prežívala infarktove stavy tam som pochopila ze su naozaj ex a nič medzi nimi nieje, iba kamarátstvo.
Stále lepšie keď sa dvaja ex bavia ako keď si nevedia prísť na meno.

nurielka
16. máj 2023

Len jedno - sebavedomie.. od toho sa odvíja prečo sa týmto zaoberáš. Popracuj na tom.