Bývalá priateľka môjho manžela je psycho

25. nov 2022

Ahojte, prišla som sa poradiť, vyrozprávať...
S manželom sme spolu 5 rokov z toho pol roka sme manželia... S bývalou priateľkou má môj muž jedno dieťa - 10 ročnú dcéru...
Od začiatku vzťahu je to masaker nonstop smsky, volania ... O 5 ráno zavolala či by si mohol dcéru zobrať 10. Januára (mesiac pred tým) od rána lebo ona musí ísť preč... Večer sms ako ho miluje. Chodila autom k nášmu paneláku a pozerala nám do okien, dieťa proti mne samozrejme huckala, rozprávala že mam doma bordel a malej nedávame jesť 🙈. Jedného dňa to zašlo tak ďaleko že začala o mne všade rozprávať že keď je mala u nás chodím ju sledovať do kúpeľne ako sa sprchuje a že ju bijem samozrejme sme to riešili ale neúspešne ona si stále šla svoje... Ani po 3 a ani po 4 rokoch žiadna zmena... Potom sme teda všetkým oznámili že sa budeme brať. Bum ďalší problém, začala sa manželovi vyhrážať že ak si ma vezme tak už nikdy neuvidí svoju dcéru
Neskôr že nebudeme mať spoločné priezvisko a že si mam nechať svoje lebo jej dcéra sa nebude volať ako ja... Sudom sme to riešiť nechceli lebo dcéra prosila muža aby to nerobil že mama bude vystrájt ešte viac. Teraz sme iznamili že som tehotná, nedvíha telefón nepúšťa k nám ich spoločnú dcéru manžel je z toho hotový a ja už som zúfalá... Prejde ju to raz? Zmení sa to niekedy?

niksiy
25. nov 2022

Neuveriteľné, kde sa dokážu znížiť niektoré žený kvôli mužovi, že ich nechal..

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. nov 2022

@karolinav
Áno taký bol plán ale potom bola u nás úplne sa tu zrútila že ocko prosím nedaj mamu na súd ona ma zabije, prosím nerob to 🫣 bola to veľmi vypäta situácia a my nechceme robiť malej ešte väčší stres

mariejenka
25. nov 2022

Ak to dievča povie aj pred kolíznou pracovníčkou, môže sa stať, že dcéru súd pridelí do starostlivosti otca. Ak je matka labilna neriskovala by som to,ze ublíži dcére a potom aj sebe.

chadkroeger
25. nov 2022

dieta je uz velke, a este ked ju bije pre take hluposti treba dat navrh na sud, nech ju zveria Vam. Samozrejme neviem,či vy by ste s niecim takým suhlasila ale malej by to ocividne pomohlo.

hrabovo
25. nov 2022

@chadkroeger hlavne rovno predbežko, aby už nemala šancu jej fakt ublížiť, to je chorá zena

autor
25. nov 2022

@mariejenka mala je extrémne zmanipulovana, raz príde všetko ok potom ma ani nepozdrvi lebo som jej ukradla otca ( nie nedali sme sa dokopy počas ich vzťahu, nie som príčina rozchodu)
Keď je u nás všetko ok príde domov nemôže povedať že sa u nás bavila alebo že sme spolu my dve niečo robili...
Doma klame vieme to, povedala nám že musí na mňa nadávať inak by bolo zle

mariejenka
25. nov 2022

Opakujem , dieta trpí, psychicky! To je rovnake týranie ako fyzické,len to ze ho nevidno, nie sú po ňom modriny.
Radim nech to otec dieťa rieši, malej zarába nečinnosťou na vážne psychické problémy do budúcnosti.
Manžel nech sa poradí u psychológa, objednať aj dcéru,ak matka nebude súhlasiť dat to na sud, všetky hovory,sms s matkou si archivovať.
Aby raz dcera nevyčítal ocovi ze sa jej nezastal.
A malej vzdy opakovat s laskou,ze ocko je navzdy navdy jej.

dashenka426
25. nov 2022

Presne podobný prípad som zazila aj ja, od svadby sme malú nevideli,t.j.4r. a mala má uz 18 rokov,,,s ex manželkami/priateľkami je to na dlhé lakte a my sme ten boj vzdali... sudkyňa bola zaujatá a dala sa na stranu ex, taktiez kolizna - maloleta uz moze sama vypovedať tak sa zmanipulovane sama rozhodla ze otca uz nepotrebuje... Nevravím,ze to bude aj váš prípad ale raz ked exmanzelkam drbe,tak s tým nepohnete...
My sme o malú bojovali 2-3r, vzťah sme mali super,no žiaľ vzali sme sa a teraz o malej, už doslelej dcére nevieme nič,ako sa uci,ake má zdravie, známky total nič... hlavne ze 250€ jej ide každý den do vrecka...

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
morgane1975
25. nov 2022

Zablokovať ju a komunikovať výlučne cez právnika. Iné riešenie pri psychopatkach nie je. My to mame tiež tak nastavené a mame kľud. Tiež sme sa napočúvali vyhrážok a urážok od muzovej ex.

cacianka
25. nov 2022

Netuším aký vzťah máš k tomu dievčaťu, či by si akceptovala zmenu starostlivosti. Striedavku alebo aj zverenie otcovi.
Čo pomohlo u nás ? Keď bola partnerov a dcéra trochu dlhšie u nás, konečne, a bola dobrá atmosféra, stačila poznámka okolo matky, tak ja už nasratá z toho všetkého pekla, som s ňou dala vážnu debatu.
Primerane veku, primerane na úrovni, v kľude.
Buď alebo
Buď sa ukľudní a akceptuje, nasadí normálny level, alebo ma znenavidí a odmietne, ale otec jej zostane
Vysvetlila som napr. že my s jej otcom sme sa spoznali až keď s mamou neboli spolu cez 3 roky, čiže ja som ich nerozbila
Tiež že starí rodičia a matka robili otcovi peklo, aj nevlastný brat, aj ako je to s peniazmi čo z neho ťahali cez čiaru, ako je to so snahou stretávať sa, záujem otca o ňu, .
A potom postupne som časom dievčine ozrejmila aj iné veci, ktoré mala pokrivené. Ona sama sa zaujimala, občas spýtala, tak som primerane vysvetlila. Aj hlas som zvýšila, nebola u nás iba oblietana, ale potom tatkovi sama povedala, že som ju riadne zdžubala , ale mala som pravdu, lebo cíti že ju beriem rovnocenne a mám ju rada, venujem sa jej, zaujímam sa, poradím, že iné kamošky majú macochy.
Takže dobre a dlho sa porozprávajte s mužom, viac x, ak sa dá poraďte sa s rodinou, prípadne popatrajte z prostredia matky čo sa deje, a potom riešte.
Hlavne rozhovory s dievčaťom, uistenie o vašej láske k nej, aj že sa nedá stále klamať , a že ju chcete - je chcena a ľúbena, záleží jej vám obom na nej.
Aj na psychologičku sa obráťte, pomôže to.

morgane1975
25. nov 2022

To sa necháte donekonečna vydierať? My sme malej vysvetlili že mamička je a aj bude zablokovaná lebo nevie slušne komunikovať a keď niečo chce nech kontaktuje právneho zástupcu. Treba nastaviť pevne hranice. A nenechať sa zastrašiť. Mater ju určite nezabije nebojte sa. To sú len plane reči lebo tieto psychopatky presne vedia ako manipulovať.

dashenka426
25. nov 2022

@dashenka426 oprava "každý mesiac do vrecka"

januska12323
25. nov 2022

Ak je matka psychicky labilna tak by otecko ani nemal uvažovať, že s ňou dieťa nechá. Či sa len bude sťažovať ale dieťa si nezastane?

autor
25. nov 2022

@januska12323 takéto konštatovanie si nechajte prosím nie je vôbec potrebné 🙏🏻 snažíme sa robiť všetko ( aj keď áno môžeme urobiť ešte viac) tak aby čo najmenej podľa nás - z nášho pohľadu dcéra trpela.
Nebola nám ani na svadbe... Bol to riešiť... Dopadlo to veľmi zle .. pýtal sa prosil priamo malú nech ide povedala mu že príde nabudúce 😩
Ja viem že sa to všetko ľahko píše, že choď daj na súd ale verte je to náročné 🙈 a teraz keď som tehotná dupľom veľmi sa trápim že to nemôže byť všetko lepšie bez bojov a hádok

marseillefan
25. nov 2022
laila22
25. nov 2022

Dieťa nech žiada manzel do svojej starostlivosti, keď je mama psycho.

katkami123
25. nov 2022

Nezmení sa to, jeho ex trpí poruchou osobnosti. Nech si manzel poriesi dcéru do vlastnej starostlivosti, lebo aj dcera sa z nej zblázni.

medea2003
25. nov 2022

najviac mi je luto dcery. Aku psychiku si ponesie do dospelosti, ako bude zvladat riesit problemy, ktore zivot prinesie...

timing
25. nov 2022

Velma moznosti nemas.
1. Sudnou cestou nechces ist, chapem. Obavate sa ako zareaguje dcera,ktora prosila nech to nerobite. Bojis ,ze ked to urobite obrati sa proti vam,lebo ste nerespektovali jej prosbu.
2. Matla sa nezmeni a tym padom ani vasa situacia do buducna. Dolezite je neoznamovat dopredu ziadne informacie. Urcite udalosti oznamit dcere,az ked bude u vas doma- ideme na svadbu, tu mas oblecenie napriklad.
3. Dievca zacina pubertu, este to len bude narocnejsie. Cim viac budete tlacit,tym viac bude dievca v strese lebo chce vyhoviet vsetkym.
Denne pocuva na vas kritiku z ust matly, samozrejme,ze je potom nahnevana na vas ked je s vami. Toto je najtazsie obdobie, musite trosku upustit aj za tu cenu,ze s nou budete menej. Ak to nechcete urobit, ina moznost ako sud nie je.

babulkomale
25. nov 2022

Skuste malej vysvetlit, co to znamena riesit sudne. Ze to neznamena napriklad ze jej mama pojde do basy - lebo je mozne ze jej ta osoba toto povedala. Deti nevedia aky je rozdiel medzi roznymi sudni a typmi prava, mozno vidava kriminalky a mysli ze o toto ide aj v tomto pripade, ze mamu zatknu alebo co.
Urcite jej treba ujasnit co by bol ziadany vysledok tohto sudu - ze by sa prave jej - dcerke - pomohlo.

babulkomale
25. nov 2022

Inak mi to pripomina tu psychopatku s ktorou mal Tom Scavo dceru z nahodneho vztahu v seriali Zufale manzelky. Velmi podobne prejavy.
Matka zomrela, Tom si dceru vzal do svojej rodiny, ale dcera uz bola taka narusena, ze tu rodinu likvidovala. Je to len serial, ale zivot pise presne take pribehy.
Konajte cim skor. Dajte malej sancu.

lucia.t
25. nov 2022

Hm, treba sa na to pozrieť aj takto: ex je zranená, zúfalá a nešťastná žena s rozbitou rodinou. Asi ju musí bolieť predstava, že ich spoločná dcéra trávi čas v inej rodine, keď tá jej sa rozpadla. Nechcem obhajovať jej správanie, no možno by to chcelo sa s ňou nejako porozprávať, s dobrým úmyslom, bez urážok. Vysvetliť jej, že malej nechcete nahradiť mamu, že Vás mrzí, že ich vzťah neskončil dobre, ale je v záujme jej dcéry to medzi vami urovnať. A stretnite sa s ňou bez chlapa, pozvite ju na kávu.

autor
25. nov 2022

@lucia.t ona ale nechce komunikovať ani s manželom nie to so mnou. Ja som len kurva, prostitutka, šľapka...
Raz som šla s malou po meste sama bez jej otca proste sme šli nakupovať boli sme v Auparku a ona zrazu vybehla z jedneho obchodu a začala po mne zjapat "čo ty kurva, to je tvoje dieťa? Keď s ňou chodíš po obchodoch?"
Decko sa zrútilo ja v podstate tiež... Komunikácia nehrozí 🙈 veľakrát som povedala že ja by som do toho šla, prekusla všetko to zlo a rozprávala sa s ňou ale ona nič také nedovolí
Raz som jej skúsila napísať. Slušné... Nech mi povie čo a ako, ako si predstavuje že budem fungovať s malou
Správu si prečítala a napisala manželovi "nech mi ta šľapka prestane vypisovať mne mozog nevymyje tak ako tebe, opustil si si kvôli kurve rodinu"
Ja som tiež len človek 😩

marca12
25. nov 2022

Ja ti uplne rozumiem. Mame v rodine nieco podobne s tym,ze tam otec vyvadza. Ano,da sa to riesit sudne,ale utrpi len a len dieta. Preto sa to aj u nas riesi vzdy s ohladom na dieta,aby ono co najmenej trpelo vystupmi svojho rodica. Kto to nezazije naozaj neuveri,ze moze taketo nieco existovat. Vy to mate horsie,ze mala je zverena do starostlivosti takejto matky a musi byt strasne zit s matkou,ktora zivi takuto nenavist voci otcovi. Neostava nic ine,len jej z celeho srdca priat,aby nasla lasku nejakeho muza a snad sa potom unormalni. Na druhej strane ak to zaslo tak daleko,ze mu brani stretavat sa s dcerou,to uz by som riesila cez sud. Tam dohliadne kolizna opatrovnicka,mozno jej dohovori. Lebo teraz si jeho ex mysli,ze na nu nikto nema,ale je nacase,aby jej niekto zrazil hrebienok. Nie je normalne ako sa sprava.

dilino
25. nov 2022

teraz tu bola taká podobná téma nie si to ty ta istá. Matka a stará matka huckajú dcéru proti otcovi že ju zneužival.

autor
25. nov 2022

@dilino nie to vôbec 😲 nič také, toto je prvá téma ktorú som na MK založila

dilino
25. nov 2022

aha lebo je tu taká podobná.Tak len či to nie si TY.

blanblan
25. nov 2022

@marseillefan 😂😂😂😂to si pomohol