Býva po rozvode vaše jedno dieťa s matkou a druhé s otcom?

erina102
10. jún 2020

Ahojte. Chcem sa spýtať či tu je niekto kto po rozvode má deti tak že jedno u jedného rodiča druhé u druhého rodiča. Môj syn sa po nezhodách so mnou ktoré sú v každej rodine rozhodol s veľkou podporou otca odísť bývať k nemu. Otec sa mojim deťom nikdy nevenoval a zrazu len aby neplatil výživné (podala som si aj zvýšenie ešte neprebehol súd) tak namiesto toho aby stál na mojej strane aby, syn videl že sú hranice ktoré musí dodržiavať ho stiahol k sebe. Takže ja som tá čo vyžaduje určité povinnosti a tak. No nevadí skoro dospelé dieťa neudržím nasilu doma. Ide o to že dcéra je so mnou. Ale chcem vedieť ako ste to zvládli. Mňe je strašne zle. Bolí to že sa takto dieťa zbalí lebo inde mu bude lepšie. Viem že to neovplyvním ale strašne mi chýba. Ako ste to zvládli? Ďakujem

pribinak
10. jún 2020

@erina102 poznám, dokonca mame taký prípad v širšej rodine. Tiež starší syn stredoškolák odišiel žiť k otcovi.

Tam mama bola aj u psychologicky, tá jej povedala že od istého veku proste synovia viac potrebuju otca, najmä mužský pohľad na svet a veci, politiku, dievcata, šport, ....že maminy majú tu podstatnú rolu skôr v detstve

Ona proste prestala potom bojovať, lebo bojovať so 16 ročným už nemá zmysel, majú dobrý vzťah, lepší ako keby nasilu zostal s matkou a denne by sa hádali a proste nebolo by medzi nimi nič. Takto sa stretnú, niekedy príde na víkend, na nejakú oslavu a je to tak lepšie

pininka1
10. jún 2020

Verím ti,že ti je ťažko, mám známu ktorej sa takto zbalilk tri deti a dve ostali s ňou. Veľmi velmi ťažko to znasala ak ona aj súrodenci. Neostava ti iné ako veriť že syn príde na to,kto sa oňho celý život staral a zaujímal a vráti sa domov. Sama pre seba dúfam ze má toto nikdy nepostretne. Veľa sil

simuskaaa123
10. jún 2020

Tiež myslím, že časom sa vráti a pochopí 🙂

tykat
10. jún 2020

@erina102 Nebrala by som ako tragediu, nevycitala...povedala by som mu ze to chapes, je vo veku ked pomaly prebera za seba zodpovednost a rozhoduje co a ako dalej v zivote, ze to bude pre neho skusenost a uvidi ci to bolo spravne rozhodnutie ...hlavne by som zdoraznila ze ma vzdy dvere otvorene, ze sa nehnevas a ze budes rada ak sa bude ozyvat a navstevovat ta. Ale teda svoje hranice a pravidla nepopustis lebo si myslis ze je to tak spravne a ze veris ze casom uvidi ako to v zivote chodi. A ze jeho prava idu ruka v ruke s povinnostami.

erina102
autor
10. jún 2020

@pribinak ďakujem aj môj prípad už sme sa len hádali pre maličkosti 😕

erina102
autor
10. jún 2020

@pininka1 ďakujem v to verím aj ja 🙂

erina102
autor
10. jún 2020

@simuskaaa123 ďakujem ja som z toho strašne mimo stále urevaná doma v robote sadnem do auta a zas revem

0silvia0
10. jún 2020

@erina102 koľko rokov má syn?

pribinak
10. jún 2020

@erina102 tak plakať budeš ešte dlho, lebo to boli. Ale uvidis že Časom sa medzi vami tie vzťahy upravia

erina102
autor
10. jún 2020
katarinka89
10. jún 2020

Je smutné že vynosis dieťa potom ho pôrodu v bolestiach a pri rozvode ti dieťa z vypočítavosti bodné nôž do srdca. 😭 Žiadne puto nič.

erina102
autor
10. jún 2020

@pribinak 🙂

0silvia0
10. jún 2020

@erina102 so 17-ročným nič neporiešiš, on to všetko vidí zo svojho uhla, nedokáže pochopiť, čo cítiš ty... skús si to v hlave ty upratať tak, že to tak malo byť, syn uvidí ako to je fungovať s otcom, keď to vyskúša, možno sa sám vráti. A aký má vzťah s otcom vlastne? Prečo ste mali vy dvaja nezhody medzi sebou?

lujza123
10. jún 2020

@erina102 ale no tak, ved neodchádza na rok do ameriky. Jasne ze to zabolí ale skus to v sebe nejako spracovať. Synovi nič nevycitaj, zároveň ho aké ubezpec že sa nehneváš, stále ho máš veľmi rada a dufas že bude pravidelne chodiť za tebou a sestrou.
Je bežné že niektorí stredoskolaci už študujú a bývajú sami na internáte, pripadne v zahraničí. Tiež ich rodicia nevidia každý deň. Ved už je skoro dospelý.
Ber to aj z lepšej stránky, konečne dostane aj otec príležitosť vyskúšať si vychovávať a živiť vlastne dieťa. Lebo poslať 100 e a mat pokoj je niečo úplne iné ako mat doma večne hladného pubertiaka co vyžerie celú ladnicku ešte v ten deň ako si sa vrátila z nákupu. A hlavne je to jeho otec, chalani naozaj ten mužský, otcovsky vzor potrebujú, obzvlášť v puberte.

Byt tebou im tam každý druhý víkend pekne pošlem aj dcéru a spravím si voľno, vložím nohy a čítam knihu.

kittykat22
10. jún 2020

@erina102 kamaratka to ma. Odisla dcera v 16 rokoch za otcom. Ako pozorovatel si myslim, ze by mala vyhladat odbornu pomoc psychologa, pretoze ju to vnutorne zoziera. Je vidiet, ako sa s tym snazi vyrovnat z roznych stran a nielen ze to nepomaha, ale este aj nici to malo co medzi nimi je. Nemam krystalovu gulu - a cele toto moze byt len faza kedy si za par rokov najdu k sebe cestu. Lebo teraz mala rebeluje. Ale zatial to moc nevypada 😕 Myslim, ze je chyba na strane kamaratky - nie ze by bola zla, ale to co robi, skor dceru nastve, ako privedie k pochopeniu ze sa ta dcera sprava ako idiot.

erina102
autor
10. jún 2020

@0silvia0 no tak začal sa kamarátiť s dvoma chalanmi kde jeden ma 15 a chlastá od 13 a druhý má tuším 20 a nie je zamestnaný len také príležitosti no a on prichádzal viac c krát pripitý od rána do večera behal po vonku ja nechápem vždy bol rozumný nikdy by som nepovedala že sa tak oto"í samozrejme mne sa to nepáčilo tak som prikazovala zakazovala rozumne dohovárala prosila a nič vždy si spravil po svojom a vraj mu nedôverujem a pod. No a s otcom si rozumie tak že sme cca 3roky od rozvodu a nevzal si deti k sebe ani na jeden víkend vždy len na pár hodín i#li k nemu aj to sa syn vždy po hodine vrátil že sa pohádali a tak takže žiaden vzťah 😕a teraz keď toto tak ex ho stiahol na svoju stranu namiesto toho aby mu ukázal že to čo robí nie je v poriadku on mu hneď ponúkol ž može byť uňho on býva v rd ja v malom byte

anita6666
10. jún 2020

Prijmi to ako fakt,asi by mi to nebolo až tak ľúto,je možné,že si chlapec rozumie lepšie s otcom na tej mužskej úrovni...ja by som asi ťažko rozchodila fakt,keby sa takto rozhodla dcéra,ale ty ju máš,takže to nevidím až tak tragicky,navyše zachvilu je chlapec dospelý a mohol by odísť tak či tak,aj keby ste sa nerozviedli

erina102
autor
10. jún 2020

@lujza123 no rada by som to takto brala ale asi to chce čas len sme sa dosť pohádali lebo veľa vecí urobili s ex poza môj chrbát a odsťahoval sa za pomoci otca keď som bola v práci 😥

eliska13
10. jún 2020

@erina102 to je len jeho pohľad, že mu tam bude lepšie a ty to berieš zle, lebo si mama úplne pochopiteľne vypiplala si ho a potom...Tak isto prídu konflikty aj medzi nimi toho sa neboj.Mozno sa ani nenazdas a bude doma.zalezi od postoja muža či bude u nich anarchia, alebo tiež dá nejaké pravidlá, dbať na skolu...áno je to nespravodlivé dostal hotového vychovaneho človeka.Druha vec je, že potrebuje aj chlapsky prístup.Muz žije sám?

erina102
autor
10. jún 2020

@anita6666 viem len je iné keď odíde kôli škole alebo inej príležitosti 🙂

eliska13
10. jún 2020

@erina102 tak takto sa veci neriešia potajomky s pomocou otca utiecť.To by som im obom povedala, že takto sa konflikty neriešia, ale viem si predstaviť pubertaka, ktorý má svoju hlavu a už sa vidí ako sa vymanil od povinnosti, režimu.Daj mu dôveru a povedz, že čokoľvek si tu preňho viac spraviť nemôžeš.Ale nech si zase chalan nemyslí, že bude sťahovať veci hore dole ako sa mu zachce.Rozhodli sa tak nech si vyskúšajú.Co myslíš ani pre muža to nebude ľahké nech si vyskusa a čo dcéra ta tam chodí?

0silvia0
10. jún 2020

@erina102 neriešila si to tu už v minulosti? Nejaký mi je tento príbeh povedomý...
Bála by som sa na tvojom mieste, či chalan dokončí školu... otec pochybujem že bude na neho dohliadať. A bývate v rovnakom meste? Čiže bude sa s týmito dvoma výkvetmi stretávať aj naďalej? Sama mám 18,5 ročného syna a viem, že to s chalanmi v tomto veku nie je až také ružové, všade sa popíja, fajčí atď. Ale u mňa základ bol, že som sa vždy o jeho kamošov zaujímala, vedela som, čo sú to za ľudia, občas ich priniesol domov a tak, ale kamošov som mu nikdy nezakazovala, skôr som mala pod kontrolou čo robia, kde sú atď. Môj syn má vyše dvoch rokov frajerku, takže tá ho drží v celkom dobrých medziach našťastie...

erina102
autor
10. jún 2020

@eliska13 viem že má priateľku ale nikdy som sa o to nezaujímala pretože my s ex nekomunikujeme keďže bol nejaký probl~m keď sa syn nechcel učiť taká klasika a som mu napísala že aký problém tak on nereagoval alebo začal vyťahovať rozvod ale nikdy mi s nimi nepomohol.

eliska13
10. jún 2020

@0silvia0 to bola tuším iná, ktorá mala veľké problémy so synom za správanie a chcela ho sama poslať k muzovi
@erina102 tak tiež im to naruší zaužívaný zivot, keď tam je nová zena, ktorá tiež bude mať nejaké požiadavky systém.

pribinak
10. jún 2020

@erina102 Hm, tak ak žije pán otec s priateľkou, tá veru nebude tolerovať že syn sa vrátil domov ožratý a ešte mu má robiť servis
Očakávala by som že toto dlhu trvať nebude a syn sa vráti domov k mama

erina102
autor
10. jún 2020

@eliska13 áno ja som im nebránila nikdy keď chceli išli ani som nevyžadovala aby mi to hovorili

erina102
autor
10. jún 2020

@0silvia0 nie tiež som tu hľadala či tu nie je už niečo podobné až nepí#em to isté ale nena#la som. Bývame asi cca 1km od seba. No vieš keď bol s nimi tak kamarátmi tak to ja nemám ako zistiť čo robia 😕ja viem že mu nerozkážem a keď chce byť inde keď ja som prísna len chcem vedieť ako sa s tým vyrovnali baby ktoré to zažili

erina102
autor
10. jún 2020

@pribinak zatiaľ čo viem tak ona s ex nebýva len tam chodí

erina102
autor
10. jún 2020

Ďakujem vám za pochopenie potrebovala som sa trošku vykecať a počuť iný názor ja som s toho na nervy

andreadca
10. jún 2020

Moje obe odišli po rozvode k otcovi (11 a 14 r). Nebolo mi všetko jedno. Po roku sa dcéra vrátila, doteraz je so mnou, s otcom sa stretáva sporadicky, kedy chce. Syn je stále u otca a ten sa ozve sporadicky mne. A samozrejme nie je mi to jedno ani dnes.