Pozdravujem Vás idem sa asi vyrozprávať,rodičia chodia strážiť malú dcéru ku nám domov trvá to asi rok a neskutočne v kuse ma buzeruju, všetko komentujú čo nakupujeme čo mame v chladničke koľko rožkov kupujeme,mame dom a posadila som si nejaké kvietky co sa mi páčia samozrejme moja mama mi to všetko skritizovala,že jej sa to nepáči,potom sa hádame s priateľom kvôli tomu a ja som už z toho na prášky mám 43 rokov a cítim sa ako decko a neviem ako im to slušne povedať už som sa niekoľko krát s nimi pohádala,ale k ničomu to nededie! Ja som im vďačná,že mi strážia malú ale uz je toho dosť,nehovoriac že ešte aj cez víkend chcú tu chodít keď chceme mat trosku času pre seba Ďakujem
@rira najdi si opatrovatelku, ked ich nebudes dva mesiace volat, tak im svitne a este im povedz, ze ak ta nebudu respektovat ako dospelu osobu a budu vsetko kritizovat, tak budu kontakty obmedzene. Ze tebe sa tiez nepaci vsetko, co robia oni, ale nemas potrebu ich kritizovat. Prilis si si ich pustila do zivota a mal by sa ta zastat aj muz. Na vikend vzdy vypadnite na vylet, rodicom oznam, ze nebudete doma. Predpokladam, ze si s nimi zila prilis dlho pod jednou strechou, ze si sa neodstahovala v 22, ci?
Nájdi si iné stráženie, alebo mos dceru k ním.
No aj moja mama je presne tento typ, všetko skritizuje, aj keď jej hovoríme nejakú veselú story tak to otočí na poučovanie atď. Pre mňa je dôležité že sme v tomto s manželom na jednej strane a vždy sa navzájom podporíme, raz naštve jedného, raz druhého 😂 a potom si spolu ponadávame
Babka,dedko,prídte zadarmo strážiť a držte hubu a krok.To by ti asi vyhovovalo....
tak sa vašim poďakuj,že už chodiť nemusia,nech si užívaju dôchodok po svojom,semtam ich pozvete na kávu aj navštívite...a zaplať si opatrovateľku,tá ti rožky počítať nebude ....
@rira ja iba moj pohlad: ak mama povie, ze sa jej tvoje kvietky nepacia, to nie je kritika. To je jej nazor, nemusia sa jej pacit. Ved nemusia sa kazdemu pacit. Tebe sa pacia a to je podstatne. Ked sa im nepaci kolko rozkov kupujete, je to ich problem, tebe dany pocet vyhovuje. Mama: Preco nakupujete XY? je to zbytocne, drahe, bla bla bla... Ty: Mame to radi, chuti nam to. Mama: Je to drahe. Ty: Dobre. alebo Nevadí. Zaklad je prestat mat pocit, ze ta mama buzeruje. Iba sa pyta. Ty iba odpovies. Vecne. Nevyvinujes sa, neobhajujes sa, nevysvetlujes. Takto to je, takto to chces. Bodka.
@rira slušne im to povedať nevieš ale pohádať sa je ok? 😃
Veď normálne “mami ďakujem za názor aj keď som sa nepýtala, ty si svoj dom zariaď podľa svojho vkusu a ja si svoj za svoje peniaze tiež zariadim podľa seba, dobre? Ďakujem za pochopenie”.
@janinah držať hubu a krok nemusia, ale rešpektovať vkus svojej dospelej dcéry v jej dome by hádam mohli ?? Či nemajú sa s ňou o čom inom baviť len o tom, ako má všetko zle zariadené a zorganizované? Rovnako by to bolo aj pri tej káve raz za čas, nie len za stráženie.
Zažila som, tiež počas materskej, buzeráciu od rodičov a viem pochopiť, akè to je neprìjemné...oni začali byť taký ùzkostliví, potom to prešlo do kritiky, neskôr vyhrážok...musela som to stopnùť..jedine teda si vyriešiť stráženie inak a vysvetliť im, že alebo ťa budù rešpektovať alebo nech sa držia v úzadí...keď ťa ľubia, otvoria sa im oči.
@katkine_terapie ale ona nieje spokojná s ničim ani sama so sebou
@salamistka musela som nastúpiť do prace checela som ju dať do jasliciek ale oni ma prehovorilii,že oni ju postrážia
joooj, toto poznam 😅 muz bol na sluzobke, tak si vravim, ze pozvem rodicov k nam, nech si uziju vnucku. 3 dni takmer neustaleho "preco mas toto takto, a toto hentak nemozes mat, a ono by si mala inak, toto je zle a tamto este horsie" potom objavila komoru a zacala to tam upratovat. podotykam, ze komora sluzi muzovi ako skladisko, ma tam svoj organizovany chaos, ja tam mam par policiek na svoje veci.
vysledok? odvtedy som ich ku nam nepozvala a ani tak skoro nepozvem, chodim na navstevu k nim.
@rira tak nabudúce keď začnú takéto poznámky od nich, pekne ich stopnú, povieš že máš toho dosť a radšej dáš malú do jaslí ako by si mala počúvať tieto nezmysly. Keď budú ísť na návštevu tak pekne im aj povedz že dnes chceš kľud a máš program s rodinou, prist nadávať môžu prísť inokedy . Snáď im to dojde do hlavy.
Keď nie, ignoruj, obmedz stretávanie, keď budú chcieť vidieť teba a aj vnučku tak sa musia naučiť rešpektu.
@rira a preco ta trapi, ze ona nie je spokojna ani sama so sebou, ani s nicim? To je jej problem. O to lepsi dovod ju neriesit, ked vies, aky ma prístup ku vsetkemu.
@katkine_terapie netrápi ma to len všetko to prenáša na na nás neakceptuje vôbec,že každý sme iný a chcela som mat trosku iný vzťah s mamou
@rira a prečo sa hádate s priateľom?