Bútľavá vŕba

ichbinich
22. júl 2014

Dnes je taky blby den, mam dojem, ze som na pokraji burn-out, tak som sa rozhodla zalozit takuto temu, kde ani moc nejde o hladanie rieseni, ale o to, aby sme sa vyrozpravali, aj o veciach, o ktorych sa nemame s kym porozpravat... Manzela nechcem vitat kazdy den s tym, co vsetko sa na mna sype, ked viem, ze toho ma sam dost (teraz v dovolenkovom obdobi je sam z celeho oddelenia...)

Takze, ako spieva Anatsazia, "I'm sick and tired of always being sick and tired", to ma popisuje momentalne dost dobre. Boli ma hlava vlastne non-stop, pocasie je katastrofa, vzdy zacne prsat, ked musim ist pre syna do skolky, dcera ma opuchnute uz vyse mesiaca vsetky 4-ky, ale este stale sa nepredrali. Boli ma lave zapastie, mam pravy tenisovy laket, o bolestiach chrbta ani nehovorim, dobry lekar, co pomohol manzelovi, ordinuje zase az v septembri... ☹ Zacina mi este aj zapal prsnika, no super. A to nie som na dochodku 😉
Nestiham pracovat tolko, kolko by som mala, v domacnosti stiham akurat prat a obsluhovat umyvacku. Dcera sa prezenie bytom ako tornado, a ja nerobim nic ine ako po nej odkladat veci. Neda sa fyzicky vsetko pred nou schovat a zamknut, a nestacia jej hracky a jeden suflik v kuchyni, do ktore smie, ona povyhadzuje vsetko...

Teoreticky mozne riesenia ovladam, ale svokra pracuje minimalne do obeda kazdy den, svokrov zdravotny stav mi nedovoli mu dat moje tornado samemu. Spat s dcerou nehrozi, kedze to je jediny cas, kedy mozem pracovat. Dovolenka uz bola, a najblizsia zmena programu je v septembri, ked pojdem na Slovensko k mame. Ale zase sama s detmi a mama musi pracovat... Upratovacka, o tom sme sa bavili, ale nejak vsetky dobre sa davaju pod rukou dalej, my by sme museli najprv spravit generalny poriadok, aby vobec mohla pracovat, a nejak sa nam predsa len nepaci myslienka, ze tu bude niekto cudzi. Nemame ziadne "majetky", ale uz len nasa zbierka DVD je dost... 😉
Takze mam dojem, ze sa stale tocim na mieste. Kazdy den je takmer rovnaky, a kym mam ist pre syna, som taka vystavena, a on mi furt nieco rozprava, ze mu niekedy doslova poviem, ze ma to nezaujima. Ja viem, presne TO by sa nemalo, ale ked mi samej brni hlava, tak mi je jeho imaginarny gombik na jeho aute suma fuk. A to je zase zacarovany kruh, nechcem na neho ani zvysit hlas, ani mu hovorit, nech mi da pokoj... Aj ked si poviem, ze dnes budem lepsie naladena, neviem to dodrzat. No a potom ma to hneva a zoziera... Aj preto som sa rozhodla sa tu vypisat. Mozno mi to trochu pomoze.

Nechcem byt supermama, akceptujem isty bordel aj chleba s maslom ako veceru 😉 Ale dnes mi to prerastlo cez hlavu. Mozno nie som v tom sama a prida sa niekto, komu je podobne, virtualne objatie takpovediac 😉

terezka1947
22. júl 2014

@ichbinich ...ja by som toho mala na srdci dost vela....a veru tych teoretickych rieseni mam tiez na vsetko dost,ale...
posielam ti aspon virtualne objatie a mozno to,co pomaha mne....vydrzat,vydrzat,vydrzat....vsetko raz prejde

ichbinich
autor
22. júl 2014

@terezka1947:
Dakujem. Ja viem, ze to raz prejde... Ale dovtedy 😉
V septembri pojde dcera do jasli, takze po navykovej dobe mozem ist do roboty. Mozem teda pracovat v klude v kancliku. Hadam v septembri mi aj bude vediet pomoct ten lekar, ale natierat si dovtedy denne voltaren a davat si dnes kupenu bandaz... neviem...
Potom sa zase stres v domacnosti zmeni, lebo budem musiet stihat vsetko po veceroch alebo vikendoch...
Ako vidis, momentalne vidim cierno este aj buducnost... ☹
No nic, vsetko ma koniec, iba parka ma dva, ako sa hovori v nemcine 😉 Takze zatat zuby a ide sa dalej...

terezka1947
22. júl 2014

@ichbinich jednoducho mas toho vsetkeho dost,preto vidis vsetko cierno...

ale to ja mavam tiez 🙂

ja uz nemam rodicov,manzel bez rodicov...mame uz skoro 3r.synceka a velky dom..teraz som zitila,ze som opat tehu...a teiz to ruzovo nevidim...pomoc nijaka...a cudzich ludi...nooo,nejako neviem si ich predstavit u nas v dome samych s mojim dietatom...a po pravde,aj ked som ich zopar vo svojom okoli poprosila o pomoc,najprv ano..potom z pomoci nebolo nic...a to som chcela len par minut pokocikovat,len aby som v pokoji nieco bud uvarila,zavarila,upratala....takze moja dovera a aj odvaha opat niekoho cudzieho prosit o pomoc nejako klesla
nastastie mam dobreho manzela....ale aj tak toho mame dost...a uz zvazujeme aj byt...lenze ....vzdy nam nejake ALE ten byt vvyhovori a my dalej ostavame..mozno zatial kvoli detom...mozno kvoli spomienkam...ale tiez zvazujem ake to bude,ked deti pojdu do skolky...ja do prace,,,kto ich bude vyberat,ci si dokazem najst pracu,kde mi umoznia byt aj s detmi(uz teraz viem,ze do mojej vysnivanej sa nebudem moct vratit-aspon natera nie)...a co skola...ako to bude prev roky...ostava iba nejaka druzina...co by som nerada,lebo rada by som pri ich prvych pismenkach bola ja...atd,atd,atd...a do toho este zdravotne problemy

noooo,niekedy uz radsej nad nicim neuvazujem....lebo skonci to depkou a ta nic nevyriesi...

lenze to si mozem hovorit,ze nevyriesi....ked ma to obcas aj tak chyti...
snazim sa uz uzivat si kazdy den a tesit sa z toho,co mam a verit,ze vsetko sa raz zmeni...a nejae riesenie sa vzdy najde...
dnes mam dobru naladu....preto som taka optimistka 😀 😀 😀

ichbinich
autor
22. júl 2014

@terezka1947:
Dakujem, dobre vediet, ze v tom nie som sama.
Musim bezat ukludnit revucu dceru (syn si zavrel dvere do jeho izby, ona reve pred nimi) a varit veceru...
Hadam ma to pomaly prejde, ked deti budu spat...

terezka1947
22. júl 2014

@ichbinich vidis to...a man taketo "ukludnovania"surodencov (ak vsetko dobre s tehu dopadne) este len cakaju 🙂
fuuuuuu,toooo dufam,ze dovtedy tato tema bude "ziva"a nejake objatie dojde aj mne 😀
ja idem obut malemu gumaciky a ideme trosku vonku,lebo koooonecne neprsi
pekny vecer 🙂

zuzulos1
22. júl 2014

presne nejak takto sa citim aj ja.... prsi, stale sami so synom, lebo manzel je v zahranici, vsetko sa kazi, nic nevychadza tak, ako by sme chceli a dnes do tohoto "stereotypu" som este aj oskrela auto ☹ mala by som napr. zehlit, ale nalada je na bode mrazu a absolutne sa mi s tym nechce jedovat a parit sa nad zehlickou, kedze byvame u svokrovcov na poschodi a je tu strasne teplo... no cisty des... to asi to pocasie nas aj ovplyvnuje 😅

bonaqa2013
22. júl 2014

Písala si že obsluhuješ umývačku. My ani len tú nemáme. A toho riadu je neskutočne veľa. Máme 4 deti. Každý deń treba navariť poriadny hrniec. posledné dieťa má zdravotné problémy. okrem iného je hluchá, takže jej niečo vysvetliť je niečo nemožné. Nerozumie. Robí obrovský neporiadok. A ku tomu keď niečo chce, alebo sa jej nepáči tak používa taký hnusný krik. syn sa smeje že je ako siréna. a ocinko zas že ten jej hlas by pomýlil aj netopierov... Je nám z toho aj šmiešne, ale čo narobíme. Staršie dievčatá sa aj pobijú... A ja už len niekedy rátam hodiny, kedy už deti budeme dávat spať. a potom nastane to krásne ticho v celom dome....

rutie
22. júl 2014

@ichbinich Uplne ti rozumiem. Poradit neviem. Tiez teraz nezvladam svoj zivot. Zatial sa mi kazdy rok podarilo pripravit detom pekne prazdniny. Teraz trcime doma, ja pracujem z domu, tri starsie sa staraju o krpatu, ta stale rozhadzuje, vyzlieka sa, sklbe nedozrete ovocie a kvety na zahrade, stiham ledva navarit, spratat riady a oprat. Muz je sice doma, ale frustrovany z toho, ze si uz 4 mesiace nedokaze najst pracu. On predtym v praci nepostradatelny a vzdy maximalne vytazeny je z toho uplne mimo. Tak miesto toho, aby sme si uzivali leto, hadame sa miesto pri pocitaci (mojom pracovnom). Nestiham ani tu trosku pohybu, na ktory som bola zvyknuta a priberam a priberam. Deti apaticke, unudene, ofrflu mi kazde jedlo, co navarim. Ked sa konecne vyhrabem z najsurnejsej roboty a mozme niekam na vylet, objavi sa zo zahrady kopa nejakeho ovocia a musim zavarat. Dosluhuje nam auto, na upgrade si netrufame, kym je muz bez prace. Viem, ze su horsie veci na svete, sme zdravi a tak, ale mam toho vsetkeho tak plne zuby, ze niekedy tuzim postavit sa na kraj cesty s cedulkou "Hocikam prec!" a odstopovat sa co najdalej od vsetkych a vsetkeho.

serpentino
23. júl 2014

@rutie..cedulka s napisom- Hocikam prec,to si zabila 😀 😀 😀 😀 😀

bibika55
23. júl 2014

@ichbinich neviete si zadeliť čas.Ľutujete sa a ste sústredená len na seba. Uterák namočiť dať do mraziaku a ruku zabaliť.Aspoň 4krát.Na prsník suché teplo.Aspoň 3krát denne.Prepáčte ale mi pripadáte rozmaznaná.Ste pod nejakým stresom a z toho pramenia aj vaše nálady a bolesti.Lahnite si na zem,na brucho a dvíhajte ľavú ruku a pravú nohu a opačne.Fitnes lopta vám tiež veľmi pomôže.

veroniqe1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ichbinich
autor
23. júl 2014

@zuzulos1
@bonaqa2013
@rutie
@veroniqe1
@bibika55
Dakujem za reakcie. Ako som napisala, islo mi hlavne o to, aby som to zo seba dostala...
A tiez som predpokladala, ze nie som v tom sama. Ze skoro kazda matka ma niekedy podobne stavy.
Ja som inak vecny optimista, v dobry den by som napisala iba vsetko pozitivne: sme vsetci zdravi, mame zdrave dve deti, mame obaja robotu, byt, auto, syn je v skolke, dcera pojde do jasli, rodina je tiez pokope a zdrava...
Na laket uz mam ortezu, ta je super, aspon si nemusm natierat voltaren. Dnes som uz stihla ist s dcerou na nakup a ihrisko, takze sme obe fasli cerstvy vzduch 😉 Na obed budu zvysky zo vcera, to je vyriesene. Pradlo je zavesene, dalsie sa perie, umyvacka sla v noci, treba ju potom vylozit.
Dcera teraz spi, tak rychlo vypnut konika a ist robit 😉 😀

klincek
23. júl 2014

@ichbinich ahoj, drzim palce, ja sa takto citim posledne tri roky (hadaj, kolko maju deti 😀). byva lepsie a horsie, teraz je chvilku lepsie (hm, dokedy asi?). zlepsi sa to, musi-inu moznost nepripustam. drz sa 🙂

ichbinich
autor
23. júl 2014

@klincek:
Hm, asi dovtedy, kym nezacne zase prsat? 😉 Alebo nezacne jedno z deti grcat 😉 Ako mne syn minuly pondelok o 5 rano 🙄 Nastastie to bolo "iba" prejedenie sladkeho z oslavy narodenin neteriek...

Ja viem, niekedy sa to zlepsi... Dovtedy rodiconvska mantra: to je iba faza, to je iba faazaa, to je iba faaazaaa, ooohhhmmm... 😀
(... ze tie fazy dokopy trvaju roky, na to radsje nemyslim 😉)

klincek
23. júl 2014

@ichbinich grcania som si uzila tiez..deti mali do roka reflux, taky pogrcany byt nemal v sirokom okoli nikto ☹. ale ani jednorazovka nepotesi 😖, vzdy mi pripomenie stare casy..
aj kvoli tej "faaaze" sa na ludi skaredo pozeram, ked sa ma (po dvojickach) pytaju na tretie dieta. dakujem, nikdy viac, poznam svoje hranice.

hucko44
23. júl 2014

Mám pre Teba riešenie: SEROTONÍN 🙂

ichbinich
autor
23. júl 2014

@hucko44:
Neprovokuj 😉 😀
Uz som si dopriala trochu nutely na ranajky. A Billa ju uz nastastie nema v akcii, tak som ziadnu nedokupila 😀
(Hmm, ale niekde by mali byt este velkonocne zajace, tak neviem, mozno otvorim polovnicku sezonu 😀)

yanni
23. júl 2014

@ichbinich vitaj v clube 😕

ichbinich
autor
23. júl 2014

@yanni
V klube rozmaznanych? 😉 😀

bobsent
23. júl 2014

@ichbinich nie mantra, ale z desatora božích prikázaní toto treba dodržiavať:
pri deťoch : nezbiješ
pri manželovi: nezosmilníš (s iným mužom)
pre seba súkromné prikázanie: nezošalieš.
😉
p.s. to s tým zdvíhaním rúk a nôh, čo ti jedna radila nemá chybu...už aj to aplikujem v praxi.celý deň by som musela mať končatiny hore!!!

terezka1947
23. júl 2014

@ichbinich neries rozmaznanost 😀 😀 😀
alebo si povedzme,ze berme si priklad zo sikovnych ludi 😀

yanni
23. júl 2014

@ichbinich aj v tom. 😀 Ved mame tiez umyvacku. A predstav si, niekedy ani tu nestiham vypratat. 😠 Neviem si to predstavit, este aj umyvat. Na 5 osob.
A co sa tyka pradla, tak mna to chytilo dnes rano, pradlo, co nezehlim, som skladala dnes rano o piatej. A potom hajde do officu 😕

ichbinich
autor
23. júl 2014

@bobsent :
Najviac sa mi paci to jedenaste prikazanie 😀

yanni
23. júl 2014

@bobsent to je dobreeeeeee. Ale u nas by platilo "nezosalies" obcas aj pri muzovi 😀 😕

bobsent
23. júl 2014

@ichbinich
@yanni , malo tam byť nezabiješ,nie nezbiješ....ale v podstate platí aj to z preklepu 😀

ichbinich
autor
23. júl 2014

@yanni:
To s tou umyvackou poznam. Uz nemam taniere a misky v skrinke, tak po jednom ich vytahujem z umyvacky... Aj take dni byvaju...
O 5 rano ma budi iba dcera, ale zvycajne spi dalej. A o 5 rano ledva drzim otvorene oci, takze okrem dzrania sa salky s kavou by som nevedela urobit nic. Ja som skor nocna sova, ze pradlo skladam vecer, ked uz deti spia. Vcera vecer som zasivala dierky na trickach a leginach...
Umyvanie riadov tiez nemusim. Bola to moja uloha od decka, a nerobila som ju rada. Takze moje najlepsie kamosky su pracka a umyvacka, a kamos zase vysavac 😉

yanni
23. júl 2014

@ichbinich tak ja zase zalahnem takmer hned, ked nastane v bude ticho. Take ze kukat telku a pod, nehrozi. Este tak v posteli trosku internet a uz chrnim 😀
Ja mam tiez kamosky: umyvacka, pracka, kamosa auto a internet, vysavac je väcsinou mozov kamos 😀
Uhlavna nepriatelka je zehlicka 😀 😀 😀 😀

ichbinich
autor
23. júl 2014

@yanni: Mame spolocneho nepriatela, teda nepriatelku 😉 😀
Podla moznosti kupujem iba veci, co sa nemusia zehlit. Ale zase niektore sa musia, ale svadieb a krstin zase tolko do roka nemame 😀

melany_s
23. júl 2014

@ichbinich bordel v byte ešte nikoho nezabil, u nás je to niekedy tiež ako po výbuchu, no a čo? neriešim 🙂 ale nikdy by som dieťaťu nepovedala, že ma nezaujíma, čo hovorí 🙄

andreafa
23. júl 2014

jaj baby moje, ako by som s vami menila 🙂 uprimne.. ja som musela do prace, ked moje dievcatko este ani nechodilo, zmeskala som prve krocky, prve slovicka ☹ ☹ a teraz je to uz velka slecna - skolacka. tak rada by som bola, keby mi "liezla na nervy" s otazkami, s bordelom, s vecnym vypytovanim 😀 😀 uzivajte si to, lebo o chvilu to uz nebudu male babatka, ale mali pubertaci s otrasnym spravanim 😀 🙄