Ahoj. Som tehotná, budeme sa brat. Som v 12tt. Lubime sa,mame celkom dobry vztah. U svokrovcov byvame cca pol roka. Nemam s nimi problem, iba len tolko, ze su neporiadny, uz maju svoj vek. Babo sa ma narodit v auguste, mame sa brat v marci. Ja som bola pred otehotenenim uz nezamestnana, som evidovana na urad prace, priatel pracuje, mesacni prijem ma celkom fajn 700-750 eur. Mame trosicku uz nasporene. problem je v tom, ze moj buduci manzel nechce ist do podnajmu, ani si vzat hypoteku, a kupit si malicky byt, vraj on nepracuje preto, aby si nemohol kupit ani cigarety. Svokrovci byvaju v 3 izbovom byte. Sice mame nasu samostatnu izbu, ale vsetko ostatne mame spolocne. Kuchynu, wc, kupelna, obyvacka (kam ani nechodim). Niekedy to nevladzem uz teraz, neviem ake to bude, ked mimino uz bude na svete. Cely zivot budem zastrcena v jednej izbe? alebo ako to mysli moj priatel? uz nemam niekedy silu na to, aby som sa s nim hadala. uz som od neho aj odisla, ale vratila sa, lubim ho. ale svokrovci su uz stary, neporiadny, svokor pije, aj ked nerobi cirkusi, mne sa to nepaci. kocenky, co by ste robili na mojom mieste? co mam robit? ☹
@lala25 pises, ze to nie je take strasne, takze by som asi vydrzala, a skusila ho presvedcit, ked budes aj ty zarabat, aby ste sa osamostatnili, lebo teraz to asi nie je velmi realne, ked mate len jeden prijem a babo na ceste
aj ked si myslim, ze ho zrejme nepresvedcis, mam dve kamosky, ktore maju presne takychto istych muzov, a trva to roky a nebyvaju vo svojom
@lala25 fu no tazke... hlavne hlaska ze nepracuje preto aby si nemohol kupit cigarety 🙂)) no podla mna vydrz, ak sa nechces zbytocne hadat... ked bude babo uvidi co to bude...podla toho akych mas svokrovcov.... lebo to sa nebude dat byt zastrceni v jednej izbe, budete v kuse v pohybe po byte - kupelna/kuchyna/izba 🙂 Zase prijem nemate taky vysoky aby ste sa stahovali, maly predrazeny byt je teraz uplne vyhadzovanie penazi... traba vam urcite este aspon jeden prijem 🙂
Ked ide o mna ja by som si ho ani len nezobrala, kym by sme neboli prestahovani :P ale to je iba moj extremizmus asi 🙂)) ja y som v 3 izbovom byte s rodicmi nebyvala urcite.
ved prave kvoli dietatku by som utekala ☹ kludu nebudes mat s alkoholikom v byte 😲 muz bude v robote ale ty budes doma s babatkom ☹ ja si neviem vynachvalit klud s babatkom 🙂
@simca06022011 Ked ide o mna ja by som si ho ani len nezobrala, kym by sme neboli prestahovani 🙂 tak tak
@lea641981 tak tak.. predstavit si ze pri malej este okolo niekoho ineho budem chodit.. a ako sa budem cititi ked niekdy nestiham ani prezliect pyzamu cele doobedie 🙂 a ked sa konecne naobed dostanem do sprchy nechcela by som to riesit so svokrou 🙂)
@lea641981 keby to bolo take jednoduche ☹
@simca06022011 uz som sa s nim hadala uz tolko, ze niekedy uz mam z toho fakt dost, potom len trpim ja ☹
@liz_lemon nie je to take strasne, ale uz sa zblaznim v jednej izbe. niekedy prespim cely den, a v noci som hore. a co mozem robit, nic, vsak to nie je moj byt, mozem si len pockat, kedy zase zaspim. varit nevarim vobec, vsak naco? svokra varit nevie, ja z toho len malokedy jem, cize nervy mam uz v koncoch... a muz ma nechape, jemu ide len o peniaze ☹
@simca06022011 cakat kym sa niekto osprchuje a uvolni WC a v kuchyni sa mota vela ludi ze nemam kde babo polozit a kocik im zavadzia take som si preskakala ☹ nikdy viac 😲 malu si prebalim kde chcem a kde ju polozim tam spinka a vesam pradlo a zvesujem kedy mam cas a hlavne pracku mam pre seba 😔 je to toho strasne vela 😒
@lala25 to poznam a nikdy viac 😔 treba chlapovi dohovorit a nie len co sa tyka teba ale hovor o potrebach babatka 😒 budete traja a ty s dietatkom strcena v jednej izbe v zime so susicom 😠 zehlit tam budes,kojit budes v jednej izbe mozno aj kupat babo sak to je na psychiatriu 😔 viem a chapem ako sa citis ☹ ale budes tak zit ty nie tvoj chlap 😔 a treba mu dohovorit aj tym sposobom ze babo bude pytat papat den a noc a bude plackat a potrebujete klud a babo tiez potrebuje priestor si aj poplackat 😔
ja som zazila krusne chvile ked som musela maleho cicikat den noc aby sme nerusili ostatnych 8 ludi v dome 😲
bola som hotova a nedoakazala som tak existovat a vydrzala som to 2 tyzdne po narodeni maleho a prestahovala som nas ja a chlap prisiel z roboty a nezmohol sa na slovo ale musel sa prisposobit 😠 bola som na nervy uz 😔
@lala25 no tak sa s nim nehadaj, dohodni si s nim nejake podmienky, ze ty takto zit nemozes.. co to je za zivot cely den spat, len aby si nevysla z izby? ked bude babo bude ta to iba strasovat a to naozaj na zaciatku budes urcite vsetky sily zbierat aby si babo zvladla a vsetko islo ok... ze mozete ostat u rodicov, ale dohodnut si system a tiez kedy odidete a pod... nie ze on si prefajci peniaze, to co nasetrite verim ze velka cast pojde na babo... cize urcite 3 roky budete byvat tam ked teraz nemate inu moznost... 🙂 ale ako som pisala, nezobrala by som si ho.. chlap co uz teraz rata kazdy cent, len aby si mohol uzivat, ale nema ciel kde a ako byvat... no z toho do buducnosti asi vela dobreho nevyjde 🙂
@simca06022011 jaj som ja takto presne existovala ked mi bolo hrozne behat po cudzom dome 😔 v izbe zatvorena a chodila som po dome v noci ked kazdi spal ako duch 😔 to bola nocna mora 😲
@lea641981 mne staci u svokrovcov na navsteve.. mala sa zobudila v noci na papannie a v tom momente boli obaja u nas v spalni co sa deje... a rano ani sme sa nezobudli a uz behali u nas po izbe malej okolo postielky kym ju nezobudil... a podobne.. a ked som isla po tme robit mlieko tak mi az zle bolo... a modlila som sa nech nikoho nenapadne vyjst mi oprati, lebo posledna vec na co som mala chut bolo rozpravat sa (kedze ja som mlieko robila v polospanku a potom som rovno lahla spat :P)
nikdy! nikdy som to nepripustila aby som byvala so svokrovcami, tiez sme zvadzali boj a to maju dom, radsej o chlebe a vode ale sami, u nas by to urcite dospelo k rozvodu ja by som sa s tym nezmierila
a to mam celkom v pohode svokrovcov 🙂
1,nikdy by som neostala s detmi v domacnosti,kde sa pije 2,nikdy by som sa nevydavala,kym nezijeme spolu.hovorte si co chcete,mam preskakane dost,mame 3 deti,zijeme z jedneho platu a zijeme vo vlastnom,treba sa uskromnit.toto je jasny pripad,kde je chlap len pohodlny,ze on potrebuje na cigarety?tie su mu dolezitejsie ako ty,tvoja spokojnost a vase dieta?a ked bude treba z posledneho na plienky?co si vyberie?lebo aj o tom je rodicovstvo.ja by som trvala na prestahovani,hoci aj do prenajmu a hoci aj do garsonky.sama som byvala s dalsimi 4 ludmi,ked sa narodili dvojcata a bolo to peklo!
@lea641981 @simca06022011 ja mu som to uz vysvetlila, a furt je z toho iba hadka, ja si hovorim svoje, on si hovori svoje, a potom kazdy ide svojim smerom. hovori vzdy len jedno, ze jeho prijem nam nestaci uz teraz, niezeby sme sli do podnajmu, platit seky, a aj zit z toho. niekde aj ma svoju pravdu, ale nevidi, ako tu trpim, nemam tu nikoho, ine mesto, iny ludia. cel yden sama, ticho, a nic nerobit. uz sa idem z toho blaznit. on ma miluje, ja viem, jemu tie peniaze robia taky problem, nechce zit v chudobe, ze nebude mat moct to, co sa mu len zachce.. ale ja tu uz dlho nevydrzim, len viem, ze ak odtialto odidem, pride za mnou ako minule, a dovtedy mi bude rozpravat, kym zase nepridem naspat, s tym, ze sa uz zmeni.. a nikdy nic sa nezmeni, len cakam a cakam.. ale asi len na zazrak ☹ ☹ ☹
@simca06022011 mi to hovor 😲 mne sa stavali take veci ze syn spal ,podoknem syn mal 2 tyzdne ked som nas odstahovala 😀 mal 8 dni a chodili do izby a vyzliekali ho a kukali na neho 😲 chuda moje 😝 nechapem doteraz a budili ho male novorodeniatko 😔 psychopati 😠
@lala25 no odisla by som na tvojom mieste ak mas kde a nenechala sa ukecat.. na ziadnu zmenu by som neverila, proste by som mu povedala kym nedonesie kluce od noveho byvania kde budete sami, tak nech zabudne 🙂.. ked chce byt pri rodicoch nech sa paci, budes sama a bude ti posielat vyzivne, aj ked nepaci sa mi to... ale ved ked ta tak miluje velmi, nech ti to dokaze... 🙂 a ak da za podnajom 200-300 eur (neviem z kade ste), tka az tak malo penazi mu neostane!!! bolo by sice lepsie dat 300-400 eur za hypoteku a byvat vo vlastnom ale... 🙂)) zadlzit sa chce odvahu🙂 zo 400 eur sa da vyzit, ked bude babo aj tak si uzivat velmi nebude a bude platit tak akurat plienky a nakupovat stravu 🙂))
@lea641981 u mojich by bolo urcite lepsie, ale ani tam neni miesto pre nas .. mam tam surodencov, ktory maju svoj zivot, svoju izbu, nechcem aj im robit zle .. je mi uz do placu ☹ a nikot ma nechape ☹ vzdy som tuzila po babatku, aby som bola jaj ja raz mamickou.. ale predstavovala som to inak.. len dufam, ze tie nervy, co mam uz skoro 2 mesiace, dietatku neublizi 😖
@simca06022011 on je asi len decko, vobec si neuvedomuje, ze za niekolko mesiacov bude otcom.. ver mi, neoplati sa mu to zase vysvetlovat, on to nepochopi. asi mi nic ine nezostane ako odist od neho. mam len jednu chybu, ze ho strasne lubim, a vzdy mu uverim vsetko ☹
@lala25 minimalne do svadby by som sa vratila naspat k rodicom. Mali by o tvojich pocitoch a trapeni vediet. Ziskas trochu casu, odstup, rodicia ta urcite podrzia, poradia. Ked ostanes u jeho rodicov, tvoj nastavajuci nebude mat volu a dovod nieco riesit. Ja by som sa radsej nehrnula do svadby, kym nebudete mat ujasnene, ze potom idete byvat sami... Aj ked chapem,ze ten cas tlaci a si nervozna aj z tej prichadzajucej svadby a mas nervy z toho byvania. Prave perto by som odisla uz teraz... a riesenie sa musi potom najst.
@lala25 ako niektore baby pisali , treba sa s nim porozpravat, mlada rodina potrebuje svoj priestor, svoj vlastny byt , hlavne ty s babom...kazdodenne kupanie, varenie, krmenie babatka..neviem si to predstavit v byte so svokrovcami ( a predstava svokra alkoholika je pre mna absolutne nepripustna ) a pritom ja mam svokru na 1 a rozumieme si ale byvat len vo vlastnom...skoda, ze si ho netlacila do vlastneho byvania najprv a potom ste si neporiadili dietatko..teraz uz je tazko pohnut chlapom kt. je cely den v praci a potom je zvyknuty dojst domov a nic neriesit...ocividne este nedozrel a snad to , ze bude otcom mu k tomu dopomoze 🙂 osobne by som radsej ozelela peniaze na svadbu a riesila bytovu otazku...
aj ty aj malinke budete potrebovat pokojne, ciste prostredie a to u svokrovcov asi nikdy nebudete mat... drzim prsty nech to dobre dopadne!
@lala25 mne sa nezda ze by to s tym tvojim bolo az take tazke 🙂 no a ked zacnete nakupovat vsetko co treba mozno mu to akosi zacne dochadzat kde to vsetko popracete hod mu to na postel tu vanicku a kocik a postielku a prebalovaci pult a plienky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 susic zacni davat do izby a povesaj ho vecami a vyhod mu veci zo skrine ze potrebujes miesto pre babo aj to bude mat vecicky 😀 😀 😀 bude sa pratat do noveho 😀hod na postel hrazdu ze sa bude babo na jeho starne postele hrat a zaves mu nad hlavu kolotoc ze bude vyhravat kazdy vecer pred spanim,prestahujete aj sam aj vas pobali he he he
@lala25 joooj moja preco si s takymto chlapom kt. pre teba nie je schopny nic urobit....preboha, ved by ta mal ofukovat a na rukach nosit, vsak mu onedlho porodis dietatko 🙂
a on ma problem kupit pohodlnu postel???? ajjaaaaj ..prepac ale opatrne so svadbou 🙂
najdi byt a pobal ho a ides sa stahovat a hotovo 🙂