Budúca svokra má na mňa nepekné pripomienky

8. okt 2021

Ide o to ze moja nastavajuca svokra ma na mna stale blbe pripomienky. Partner vravi aby som si to nevsimala ale zacina ma to akosi skriet. Vzdy ked prideme na navstevu neodpusti si poznamku typu ze ja neviem co s volnym casom a co uz ja mozem doma robit atd. Take podrypovanie proste mi to pride. Alebo zavist? S partnerom obaja normalne pracujeme ja mam fyzicky trosku narocnejsiu pracu natahovanie s tazkymi vecami atd ale vzdy si doma aj okolo domu porobime co treba ja aj navarim upeciem atd taka klasika a mame aj dost zaujmov cez vikend chodievame na tury a tak. Partner mi vravel ze jeho mama si casto aj po robote pospi ako ja nic proti tomu nech si robi co chce ale na mna take narazky ako ze ja som leniva a co doma vlastne robim. Ona nie je este nejak stara a aj skrz toho ako ona funguje nechapem preco sa navaza do mna vobec.

fleur1111
8. okt 2021

Kto chce rýpať, dôvod si vždy nájde. Mne sa osvedčilo byt v takychto situáciách drzá rovnako, spýtaj sa jej aký je jej harmonogram, že jej syn spomínal, že si zvykne pospať po práci.

mariejenka
8. okt 2021

Jaj ako by som jej s kludom pri pití kávy z recesie,a aby sa uvedomila, zreportovala svoj deň pracovný,aj víkendový..asi by som sex s jej synom len zaobalila do zmurknutia a na záver uviedla,ze ako dospela a zatiaľ bezdetná si môžem robiť cooooo len chcem vo volnom case.

autor
8. okt 2021

@fleur1111 no len ja neviem byt drza a ku starsim uz vobec nie a toboz ked sa jedna o priatelovu matku. aj ked ma to skrie ja zvyknem nereagovat vobec zahovorit to ale aj ten jej pohlad na mna je taky zvlastny akoby vo mne videla nepriatela alebo co. nemozem si pomoct ale mam taky pocit z nej

autor
8. okt 2021

@mariejenka tak ja nemam dovod jej rozpravat co kedy robim ani chut uz v poslednej dobe lebo ked aj napriklad donesiem kolac tak mi povie boooze zase si piekla? mna by to nebavilo alebo tak a ked ideme na turu tak zase povedia aj s jej muzom ze sa stale niekde flakame. Akoby sa im nedalo vyhoviet mozno cakaju ze prideme k nim na cely vikend a poslusne budeme s nimi sediet pred tv. Tak mi to pripada niekedy

cubo2
8. okt 2021

Nie, nie je to v poriadku a to sa ešte zhorší, keď sa vám narodí dieťa - to ešte len uvidíš tie poznámky keď ťa začne poúčať v starostlivosti o deti..

autor
8. okt 2021

@cubo2 ved prave toho sa bojim aby som nemusela prerusit kontakt alebo obmedzit na nutne minimum pre pokoj v rodine. Nerozumiem preco maju rodicia niektori stale potrebu starat sa. Mne moji rodicia nikdy nic take nepovedia ani mojmu by si to nedovolili ani

fleur1111
8. okt 2021

Každý sa k tebe bude v živote správať tak ako mu to dovolíš. Pre mna nie je ospravedlnenie, že keď je niekto starší, tak mám držať hubu a krok a nepovedať svoj názor alebo sa brániť. Rešpekt by mal byt na oboch stranách.

autor
8. okt 2021

@fleur1111 no to mas pravdu asi by som sa to mala naucit

spadnutaslivka
8. okt 2021

ja si myslím, že ona má proste takýto štýl komunikácie. Nie je to správne a verím, že tebe to nie je príjemné, ale ju nezmeníš. Ani keď budeš na ňu drzá, ani keď na ňu budeš milá. Buď to pustíš jedným uchom dnu a druhým von alebo obmedzíš kontakty. Ale neviem, čo do budúcnosti. Či s tým bude tvoj v poriadku

syslik81
8. okt 2021

tak sa jej spytaj co take robil ona... nech ti da inspiraciu .... aspon budete mat temu na rozhovor

autor
8. okt 2021

Ide este o jednu vec ktoru mam v hlave odkedy sme zacali s mojim spolu byvat a nemozem sa zbavit pocitu ze mi to ona vycita ze odisiel z domu. Lebo ked jej on vtedy povedal ze sa stahuje (mal vtedy 25r) tak ona reagovala neprimerane to mi hovoril a ofucala sa na nejaku dobu. Lebo vsak on bol ten kto bol vzdy ochotny nieco spravit pomoct ked sa inym v domacnosti nechcelo..Aj tak jej stale pomoze ked treba tak neviem. Myslite ze to robi aj preto?

autor
8. okt 2021

@syslik81 no viem jedine o tom ze si cita knihy obcas a ze navari raz za tyzden a okrem prace nikam nechodi. Do obchodu jedine takze spolocnu rec sme velmi nenasli ona ani nema velmi zaujme sa so mnou rozpravat takto ked sme na navsteve skor partnerov otec sa dava so mnou do debaty

hipuska
8. okt 2021

No, ako je na tom.tvoj chlap? Čo sa týka jej? Vie sa odstrihnúť? Asi máte samostatne bývanie. Lebo, toto je ešte nič. Prídu deti. Čo len ta robí celé dni? (Napr.tehot.PN, doma s jedným deckom)....
Vytratí sa zamilovanosť tvojho muža voči tebe. A ak je nevyzrety, začne sa na teba postupne pozerať očami matky. Proste, musíš mať v tom vzťahu istotu.

A nikdy nesmieš pred ním ísť proti nej. Áno, povedať si, toto a toto mi vadí ale nesmieš ho dotlačiť medzi dva mlynské kamene...svokra neustúpi. Nepomôže rozhovor s nou. Bude to proste len na tebe. A zase na druhú stranu, deťom treba babku. Ak je možnosť aj dve babky. Takže musíš múdra

jana_eyre_2
8. okt 2021

Nie je neúcta, ak sa pri ďalších hlúpych poznámkach ohradis, každy musí mať hranice, niekto ich rešpektuje prirodzene, niekomu ich treba ukázať..

Vklude by som sa jej nabudúce opýtala, či sa jej vlastné dá vyhovieť alebo je úplne jedno čo urobis..

Osobne som tiež citlivá na takéto správanie a moc ma to potom mrzí.. mám švagrinú, ktorá má podla mňa má rada, ale má niekedy také zvláštne chvíľky keď ma zvykne kritizovať.. za to čo poviem deťom, za to ako sa pozriem na manžela, za to ako môj posledný syn reve.. veľa krát to prejdem s úsmevom, ale keď to preženie tak sa ozvem, síce mám z toho pokazený deň, ale nakoniec to vždy trocha utne a zase sa bavíme normálne..

evkano1402
8. okt 2021

Takze toto sa podla mna u vas deje.
Svokre (ale aj svokrovi, nezabudaj, len sa momentalne asi neprejavuje) si odlakala nie syna ale pracovnu silu, ktora po zapipani skace ako oni chcu. Pripadne je ten typ, to neviem, ze skace este predtym ako zapipaju, lebo ma predpokladat, ze asi s tym a tym chcu pomoct. Chcu pomoct ,rozumej, syn to ma cele urobit, otec s mamou sa budu prizerat , pripadne komandovat.
Problem nie je vobec v tebe, ze by si bola leniva, ci pricasto vypekala, problem by bol v ktorejkolvek. Pretoze, zda sa, ze stracaju vplyv nad synom.
Vlastne tu ide o tvojho nastavajuceho, ci toto ustoji a jasne sa vymedzi.

1angelika
8. okt 2021

Asi si jej nesadla, bohužiaľ stáva sa to a nebudete nikdy kamošky, musíš to len na akej takej úrovni udržať, správať sa k nej slušne ale keď to bude preháňať tak sa nedať. Sú také svokry čo "žiarlia" na nevestu, vidia v nej nepriateľa..

kitycat
8. okt 2021

Tvoj uzasny snubenec by si mal s jeho mamou pohovorit medzi 4mi ocami, ze si to nezela aby si nou bola kritizovana. Ze si to nemas vsimat? Akoze do konca zivota? Je to vtipkar..

A ak sa on nevie mame postavit tak by si mala ty, ak chces mat aspon trochu kludu alebo obmedzit navstevy... Ako casto tam chodite? Alebo tam dokonca byvate?

makova333
8. okt 2021

Ad1 treba reagivat asertivne ad2 zaujimalo by ma ako sa k tomu stavia partner ked je pri tom (mas jedinecnu moznost ho teraz prekuknuta zistis ako to bude fungovat neskor s detmi a tak).

enoula
8. okt 2021

To je jej povaha. Ina uz nebude. Zmierit sa s tým alebo si vymyslieť vlastnu taktiku. Ale pochybujem, že zmeni sa. Ona nevie inak reagovať, pytat sa, len takto

autor
8. okt 2021

odpoviem naraz aby som nemusela kazdej jednej zvlast ak sa nenahnevate. Takze chodim tam ja momentalne tak 1-2x do mesiaca oni by brali kazdy vikend ale aj ja mam rodinu a okrem zaujmov mame aj povinnosti. Oni boli zvyknuti ano ze ked nieco tak im pomoze a porobi a nielen im ale aj starym rodicom ale tak to mi nepride zlvastne starym ludom pomoct treba ale oni teda jeho rodicia nie su taki stari este ani zrobeni ani nic take. Partner mi sam povedal ze je rad ze ma pokoj lebo doma ho az tak nemal ale vidim ze pred mamou ma respekt velky. Ze jej nepovie nie vacsinou ked nieco zavola alebo tak. Mame svoje byvanie ja som na zaciatku povedala ze urcite spolocne byvanie nie aj ked padol aj taky navrh. A myslim si tiez ze som jej nesadla lebo napr s jej mamou aj sestrou sa viem porozpravat o comkolvek aj zo svojho zivota mi cokolvek povedia ale ona nie. Ona ked tak rozprava hlavne o svojej praci a ta tema pre mna velmi nie je zaujimava ale zo slusnosti sa opytam ked uz neviem co

lenka2710
8. okt 2021

Poviem to takto, pre ňu budeš vždy žena ktorá jej ukradla hoc už dospelého syna, bohužiaľ tak to bude! Niektoré si nevedia pripustiť, že ich dieťa vyrastie a stane sa z neho dospelý muz/žena, ktori si skôr či neskôr založia vlastnú rodinu! Alebo si zvykla že veľa prác okolo domu/v dome spraví tvoj priateľ a je naštvaná! Vidí v tebe nepriateľa, nikdy nebudeš pre ňu dosť dobrá, keď upečies tak ta zvozi, že zaseeeee 🤦‍♀️ keď nedonesieš, zvozi ta tiež, bo si lenivá 😂 a to som sa chytila len toho pečenia 😉 idete na túru alebo výlet, ste flakaci 🤷‍♀️

autor
8. okt 2021

@lenka2710 no len takyto vztah k dietatu nie je asi moc zdravy. ja dieta este nemam takze neviem to az tak pochopit ale respektujem ze je jeho matka porodila vychovala ho ale tak vsetko by malo mat svoje hranice.

komplikovana
8. okt 2021

Ber to ako skusku zo zivota. Nauc sa urcit hranice pre ostatnych aby si k tebe nedovolovali. Jasne ucta k starsim, ale kde je ucta k tebe? Nerozmyslaj nad svokrou preco sa chova tak alebo tak, ber to ako fakt a nauc sa s tym pracovat aby si bola v psychickej pohode. Ja mam doma taky priklad s mojou mamkou a jej svokrou. Nech robila co robila, stale bola najhorsia. Blbe je, ze to zanechalo nasledky, lebo sa «  mladi » bali povedat nie rodicom. Takze neteba sa bat a nechat si skakat po hlave len preto, ze rodicia a len preto ze starsi.

evkano1402
8. okt 2021

To mas pravdu, ich vztah nie je zdravy, hovorim pozor na svokra, mozno je len tichy pozorovatel, mozno nie, a urcite nie je ok, ked si priatel konecne oddychne, ked ste spolu vo svojom. Hovorim, toto je teraz o nom, ci to dokaze pochopit, co sa deje a hlavne, co sa mu dialo ked este byval s rodicmi.

amelie2017
8. okt 2021

Ja by som odpovedala, joj vzdy sa nieco najde, rozhodne nemam cas vyspavat.

lenka2710
8. okt 2021

Samozrejme, ale niektoré sa nevedia odstrihnut, nespravíš nič 🤷‍♀️ ja sa nemôžem sťažovať, svokra ma 4 synov, 3 nevesty a všetky nás berie ako dcéry, môžeme jej hocičo povedať, aj sa posťažovať na tých jej synov 😂 ešte veľakrát dostanú vyhubovane, ako sa to správajú 😂😂 takže každý sme nejaký, ak je taka, nezmeníš ju! Ale aj tvoj priateľ je vtipný, že nevšímat si, pokiaľ to bude celý život, to sa nedá nevšímat, uvidíš časom ako sa to vyvinie

mareka49
8. okt 2021

Ľudia často hovoria o druhých ale hovoria vlastne o sebe.
Mozno ju štve jej vyšší vek a ze už je na všeličo lenivá a tak si všíma malé (aj adekvátne) odpočinku u teba ale pritom je nasrata na seba, že zas poobede spala..
Nemusíš sa jej v ničom zodpovedat

macekovam
8. okt 2021

Ak by si jej chcela niečo odpovedať mohla by si... Ze sa staráš o vás domov.. O príjemnú atmosféru v ňom.. O partnera.... O seba...

lusyc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzupi898
8. okt 2021

do istého momentu sa to dá prehliadať, ale postupne to človeka začne škrieť, čiže ja by som jej to rovnakou mincou oplatila, proste by som si aj ja viacej dovolila nech pocíti aj ona, že aké to je