Ahojte. Chcem sa informovať, sused nad nami robí neskutočný hluk mimo nočný kľud, ktorý je vymedzený od 6:00 - 22:00. Tým hlukom myslím, dupanie, búchanie do ich podlahy a teda nášho stropu. Sú to také rany, že mám pocit, že to robí naschvál, normálny človek predsa takto chodiť nemôže a robiť takýto hluk. Chcem sa opýtať, lebo už fakt neviem, dajú sa zavolať policajti aj mimo nočného kľudu? Resp. akým spôsobom sa to dá nahlásiť u policajtov? Keby to bolo po 22:00, tak nahlásim rušenie nočného kľudu, čo by som nahlásila v tomto prípade? Chcem len podotknúť, že dohováranie, porozprávanie sa k ničomu neviedlo, situáciu zhoršilo. Pochybujem tiež, že by niečo domovník vyriešil, resp. nahlásenie na mestskom úrade. Potrebujem nejaké účinné riešenie! 😒
riziko zitia v panelaku....nevie ci sa s tym da bojovat....po 22h.si v prave...dovtedy neviem,aj ked som robila dovernicku....tusim sa nesmie vrtat po 18h pocas tyzdna a pocas vikendu je to tiez ohranicene casovo....domova schodza nevyriesi nic,pokial by neobmedzoval aj viacerych...zavolaj spravcovskej a spytaj sa,kazdy vchod ma svojho cloveka,ktory zastpuje spravcovsku a riesi kazdy problem ktory sa vyskytne
to su tie "super" prakticke plavajuce podlahy. kto ma v celom byte koberce a kvalitne, nie tenke, tak nejdu od neho take strasne zvuky. plavacka je v tomto smere od veci. hoci spadne len kocka na hranie decku, vyda to neprijemny zvuk. byvala suseda chodila doma po podlahe v opatkoch,. tak si predstav cely den 90 kilovu zenu na opatkoch, co to boli za zvuky. alebo ked jej syn skoro rano zacal jazdit na kolobezke po byte. pripadne teraz od susedov ked syncek prejde niecim po radiatore. to su chutovecky. podomnou otvorili bar, to uz radsej pomlcim. sice neni tam bordel, hudbu nepocujem, ale ked sa zacnu chlapi prekrikovat, dovidenia. a rovno pod mojou spalnou. vedla diluju travu ci co. takze obcas sialene rehoty. inak su ticho. lenze ked je to naraz, ze hore beha maly a hadze hracky o zem, vedla sa rehocu nahuleni, podomnou sa rehocu chlapi v bare a pod oknami hlucik studentov cakajucich na bus, tak to je nieco, ti poviem.... ale kaslem na to. neni to vylozene nonstop, v noci sa vyspim a radsej si doma pustim hudbu, sustredim sa na nu a hento si nevsimam. to by som fakt musela ist byvat na samotu do lesa.
u nas ak niekto ide vrtat dlhsie (cize nie iba par minut) tak to musi oznamit cez bytove druzstvo, dat oznam,ze odvtedy dovtedy bude hluk. Ale viem,ze tieto veci sa mozu riesit na mestskom ci obecnom urade. Lebo nemoze niekto robit stale rambajz. Tiez riesit so spravcom bytovky. Tiez asi s bytovym druzstvom...ale aky byde uspech to neviem.
ahoj, moj brat je policajt a davnejsie sme riesili nieco podobne....mali sme nad nami alkoholikov co sa ozierali od rana do vecera, robili hluk a deti skakali a dupali . ak im dokazes ze to robia naschval da sa s tym nieco robit a nemusi to byt v case kedy je nocny klud , urcite by som to riesila na policii ak by po dohode s nimi nedoslo k zmene. Drzim palce 😉 😉
@siska53 To je pravda, všade sa nájdu nejaký dementi, len čo mi vadí je, že to robí naschvál, lebo vie, že nám to vadí a vyrušuje nás to. Nedá sa u nás fungovať cez deň. Keby to boli bežné zvuky, ktoré počujem z každej strany, beriem to ináč, ale keď sú to takéto schválnosti neviem, čo s tým...
Oznamenie na okresny urad, budu to sice riesit, ale susedia tak dostanu pokutu 33 eur nanajvys, budes tam tahat svedkov a aj tak si nepomozes...kamoska to riesi teraz so susedou nad nou, pokuta 10 eur susede a kamoska 16 eciek spravny poplatok 😀
My máme nad nami 7-ročné dieťa, ktoré dupe ako slon :/ Behá po pätách. Brali sme na nich v tomto ohľad, veď je to dieťa a po iných nepríjemných skúsenostiach s nimi by dohovor nič nevyriešil. Ja sa len teším ako im to vrátime plačom nášho bábätka, ktoré príde v marci :D
my máme 4r. dcéru a všetkým vadilo cca odkedy začala behať, že robí hluk, dupoce atd. susedia nám boli dohovárať tak sme sa ju snažili viesť k tomu, aby bol hluk čo najmenší, ale vysvetliť takúto vec malému dieťaťu je dosť problém a ešte väčší aby to bolo úplne tip-top k spokojnosti všetkých...ked k nám prišla návšteva tak sa vždy divili, že ako malú stále upozorňujeme aby nerobil to a hento, pomaly aby sa ani nepohla, že to ešte nikde nevideli-nuž snažím sa chápať susedov, kedže sama robím na 3zmeny a viem, čo to obnáša, ale celá pointa je až tu...susedia nad nami majú už veľké deti, teda mladší je 5tak a väčší stredoškolák...ale ako dokážu oni dupať, trieskať dverami, hádzať psovi na podlahu kameň, ktorý aj 3x podskakuje, z balkona prášia také dlhé koberce čo sa dotýkajú pri prášení nášho prádla, sem tam z balókona obíjajú topánky a blato padá k nám, hádžu špaky atd, niekedy takisto vrtajú, búchajú do 22 . Manžel bol už pár krát hore a výsledok-ked šiel povedzme večer o 21, že či tam už nemôže byť kľud tak deti dostali príkaz búchať až do 22, naposledy ešte k tomu pridali aj vysávač. Niekdy ešte na záver tesne pred 22 kopanec do radiátora, že sa ešte 5min. triasol atd. Potom sme mali za odmenu opľuté dvere, manžel už mal 2x veľkým vzadu na okne auta na zaprášenom nápis K.... atd. Asi to bude porozumenie pani domácej, ktorá nemusí pracovať na zmeny, často je doma takže ťažko chápať ostatných, a ešte dá príkazy deťom robiť just tak to už je fakt dosť...Dokonca naposledy ešte vynadali manželovi, že nech sa on pozrie na našu malú aký robí hluk...on sa spýtal, že či sú oni na jej úrovni, tak mu zabuchli dvere pred nosom! A to okrem nás zo 7bytov tu už mali konflikt s nimi dve osmelé panie, ktoré dostali odpoved že si nemali predať domy a ísť bývať sem, takisto sa deti vonku bavili, že ich zhodia zo schodov s tým, že matka čo sedela na lavičke to počula dala im pochvalu...Takže nie ste v tom sami a neviem okrem ťahaníc po úradoch, či sa dá toto normálne riešiť
@agnesino A tohto sa ja obávam...že sa znížia k tomu, že urobia zle buď môjmu synovi, alebo si nájdem ráno auto poškodené. Preto už fakt neviem čo s tým. Muž im bol tiež dohovoriť a vzišlo z toho to, že to začal robiť naschvál. Ona je na materskej, on nezamestnaný. Pokiaľ som v práci, tak sa to dá ako tak vydržať, ale bola som so synom doma na očr celý týždeň a myslela som si, že si to už vážne hodím z okna 😒
uz je na tebe ako to nahlasis, ale urcite to nenechavaj tak, kludne si ich nahraj ako vyvadzaju. Mali by s tym nieco robit, minimalne ich postrasit
ucinne riesenie podla mna len urobit si v byte zvukovu izolaciu 😀 lebo ostatne je bohuzial, sucast zitia v panelaku....nie je to nic prijemne, ale vela s tym nenarobis...skor tym dociellis, ze sa susedia budu spravat este horsie...ludia neradi znasaju kritiku 😉
Kto do teba kameňom, ty do neho tehlou. Každé ráno presne o 6.00 zapnúť na plné pecky Rammstein, repráky priložiť k stropu tam, kde majú spálňu. Kľudne to nechať tak a ísť na celý deň preč. Odporúčam opakovať minimálne týždeň, aj keď výsledok by sa mal dostaviť už po pár dňoch. 😉
zasnem 😀,ja teda mam problem so susedmi a zijem v uk a stazujem sa na nich stake ked mi nesedi nieco a council mi vzdy vyhovie.
Zazili sme nieco podobne. Dohovaranie, vypisovanie, policia. Nic ine nam nepomohlo ako sa odstahovat.
Nad nami zas od pol siestej rano do desiatej vikendy aj do polnoci sa deti premavaju na korculiach behaju v topankach trepu s loptou jeden cas ticho druhy cas krik a rev..bolz som tam aspon sa pozriet tak ti ich susedia co byvaju vedla majj zlate nervy pri tom reve a buchote. Ked som sla hore sa vlastne spytat ze co sa deje lebo druha svetova hovno..ani sa neunuvali otvorit hlavne ze obsrate plienky boli vyhadzane pred dvermi a smrdelo to vsade.
akoze je pekne, ze sa tu vsetci stazuju. No podme nasjt RIESENIE. To znamena mame susedov, ktori cez den buchaju, deti sa korculuju, rodicia na nich kaslu nedozeraju, maju plavajuce podlahy , psa v bytovke, padaju tvrde predmety na zem , tvrde lopticky, auticka na umelych kolieskac a to nonstop cely den, Takze
1. Moze pokutovat niekto takuto rodinu?
2. Ma zmysel volat policiu?
3. Je treba postupovat od spravcu, alebo dohovorom, upozornenim ako prve?
4. Je lepsie robit napriek o 6.00 mu urobit peklo hudbou a mojim hlukom?
5. Existuje nejaky paragraf?
Nech sa paci je nejaka seriozna odpoved na riesenie?
@jarkapa tak to fakt netusim. U nasich sused stale vrtal,jeho deti sa korculovali o 8rano,syn zas tiez niecim trieskal..
Teraz tu zas susedia tiez chodia akoby v kanadach casto,od tych odvedla mavame obcas "zurky",no tam sme to aj nahlasovali majitelovi bytu...
Nad nami sa este navyse hadaju hocikedy,cize i pocas nocneho kludu....
Teraz tu zas prerabaju najskor 1byt,dalsi zacali svoj,asi tam burali steny,hkuk ze az...dceru mi casto zobudilo vrtanie a buchanie..no prosto zijeme v panelaku...
Jedine riesenie je odstahivat sa na samotu,lebo aj na dedine clovek moze schytat slahnutych susedov.
Takze..nie si sama,takychto pripadov je milion.