Ahojte, neviem či bude niekto vedieť poradiť. Problém alebo situácia je trošku komplikovaná, ale pokúsim sa to nejako pochopiteľne vysvetliť.
Moja mama zdedila po rodičoch spolu s dvomi sestrami dom (jeho cena bola ohodnotená na 30.000).
Najmladšia sestra už zomrela, takže po nej dedí jej syn (môj bratranec Janko).
Prostredná sestra darovala svoju časť (neoficiálne) svojmu synovi (môjmu bratrancovi nazvime ho Jožko).
A tretím dedičom je moja mama.
Bratranec Jožko dom zčasti zrekonštruoval, horné poschodie na kompletku prerobil, dolné poschodie viac menej porozbijal a robí si tam skladisko svojich harabúrd (podniká s elektrinou).
Jožko vraj Jankovi nejakú časť domu vyplatil, nik nevie koľko a kedy, ale bez prepisu. Moju mamu Jožko vyplatiť odmieta, najskôr vraj nemá, potom jej dal tretinu toho čo mal a dnes sa mame vrátil neprevzaty doporučený list, ktorý mu napísala.
V liste ho žiadala, aby dal spodnú časť domu do pôvodného stavu, aby ho teda mohla aspoň užívať.
Dá sa nejakým spôsobom táto nepríjemná situácia vyriešiť? Alebo je riešením tam prísť a vyhádzať mu veci z poschodia ktoré mu nepatrí?
Moja mamka je už z môjho bratranca zúfalá.
Nie sud, mediator, mediacna poradna.
Dokonca aj tu na koniku je: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/mediacn...
Ďakujem, už som to skopirovala aj na právnické poradenstvo a aj na poradňu. Vďaka
odporúčam dobrého právnika...
Tu pomôže asi jediné súd :/