Bratova priateľka

27. jan 2022

Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu

mata1001
27. jan 2022

Treba mu povedat, ze ked pridu k vasim rodicom, tak tvoji rodicia zavolaju na ňu políciu...tak nech si s nou urobi poriadok, aby si nespravila hanbu.... ked jej to povedali 100x a robí sa ze nechape, tak má iné umysly ako sa postarat o rodičov...
Musis zakročiť aj ty...

kitycat
27. jan 2022

Vymenit zamky a nepustit. No co asi v takej situacii ked tvoj 35 rocny brat sa necha dobrovolne pobalit spat k rodicom

0silvia0
27. jan 2022

ked je niekto drzy a neempaticky, treba mu tu drzost splechnut rovno do xichtu a vratit. Musia sa naucit rodicia jednat narovinu

pribinak
27. jan 2022

Dala by som si stretko s bratom a poriadne mu prehovorila do duše.
To že je flegmaticky by má nezaujímalo. Jeho priateľka nebude deptat celu rodinu

paciko9
27. jan 2022

Pokial su vlastnici nehnutelnosti rodicia tak sa moze tak stahovat jedine do ....! Bez suhlasu tam sa nemozu len tak nastahovat poklial su vlastnici iba oni. Ak tam chcu nasackovat do domu tak zavolam piliciajtov rodicia rozhodnu ze brat tam moze ostat a ona nie tak bude musiet odist. Ak ma niejaky podiel na nehnutelnosti aj brat tak to uz je o inom.

syslik81
27. jan 2022

rodicia nech je razne a zrozumitelne napisu ze si nepraju aby sa k nim nastahovala ziadne omacky okolo ... a bratovi druhu nech si narobi doma poriadky a aby ich uz neobtazovala jeho priatelka ci on podobnymi spravami ze si to nezelatge a ak s kuframi prekrociprah domu volaju policiu

marca12
27. jan 2022

Treba si razne pohovorit s obidvomi. Cudujem sa,ze aj vasi nebuchli po stole a nevytmavili to tej husy. Aby sa mi do domu nastahovala nejska zadlzena odkundeska,tak to teda nie. Do hrobu vadich privedie.v ziadnom pripade jej nedovolit rozlizit sa v dome. Dvom ludom je byt maly?

zalka
27. jan 2022

No asi by tvoji rodičia mali sadnúť do auta , na vlak alebo bus ... a docupikať 150km k synovi a jeho partnerke - čím skôr tým lepšie.
A tam rovno povedať, že žiadne sťahovanie si neprajú. A je im jedno či budú pod mostom alebo kde, ... a každý pokus o nasťahovanie budú riešiť s políciou.
Ako bolo povedané, vymeniť zámok aby syn nemal klúč od domu aby sa nestalo, že sa nasťahujú v neprítomnosti rodičov.
Ale rodičia musia vytrvať v tom, a nezľutovať sa.

matovicova
27. jan 2022

Ja byť tebou, tak zavolám alebo pridem za tou prisavkou, pardon priateľkou a dosť výrazne jej vysvetlím, že nech neopovazi otravovať tvojich rodičov. Že je cudzí človek a nech sa stará sama o seba a o svoje dlhy! Ďalej by som jej povedala, že ak prekročí prah dverí u tvojich rodičov, tak ju pôjdeš osobne vyhodiť aj s políciou!

autor
27. jan 2022

@kitycat tiez by som cudziemu z fleku poradila vymenit zamok a nepustit alebo volat policajtov. Realita je ale ina. Nasi urcite policiu volat na svojho syna nebudu. Ja byvam 250km od nasich, vsetko riesim na dialku, nie je to tak, ze tak hocikedy pridem riesit.
Ona mne telefon nedviha, volam len s bratom. Uz som to s nim riesila viac krat. Naposledy uz som mu povedala ci chce nasich na stare kolena priviezt do blazinca. Brat mi len povie, ze co ma robit ked ona si to vymyslela. Ze ona to nemysli zle, ze je z detskeho domova a chce mat rodinu.

zuss1
27. jan 2022

Normalne ani neviem co mam na to napisat…. 🙈volam sa vtierka a teraz tu byvam…to co si ona predstavuje, ze to tak funguje? Si zmysli ze pojde byvat v vasim a ide? By som jej vycistila zaludok…a bratovi tiez, co si to za čúzu nabalil…pevne nervy prajem, budes ich potrebovat….

matovicova
27. jan 2022

Autorka nie ona nechce mať rodinu, ona chce mať dom !

puklica13
27. jan 2022

Tvl..niektorí ľudia sú teda riadne drzi.. asi by som si dala tu námahu, a išla panička osobne navštíviť...a predostrel jej možnosti co sa stane keď sa bude chcieť nasackovat.. a ze to nemusia byť rodicia kto zavolá policajtov...no takú ešte nehrali..

cyberk
27. jan 2022

to ze je z decaku ju neospravedlnuje, no mercy, poslala by som ju kade lahsie... v den ked sa budu chciet nastahovat by som nadupkala k rodicom a tu policiu sama zavolala 😅

puklica13
27. jan 2022

Inak, rodicia majú 65, a ona ma 50..?? Akože co chce ona opatrovať? Véd nech si nájde nejakých 90tnikov..

monka105
27. jan 2022

Nie, nemôžu sa len tak nasťahovať. A nech im vaši povedia, že to myslia smrteľne vážne a zavolajú políciu, ak sa objavia na ich prahu s kuframi. 😄 A ten 40-tisícový dlh akože zmizne, keď sa presťahujú? Dotyčná musí byť veľmi mimo. A tvoj brat tiež, keď s ňou zostáva len preto, že za ňu cíti zodpovednosť. Je to dospelý človek, má byť zodpovedná sama za seba. Takto nebude v 💩 iba ona, ale ešte namočí aj brata. To je už len zodpovedné a vyspelé.

lala123
27. jan 2022

Etse nech sa nasťahuje a vymení syna za oca.....neviem je to dom rodičov a oni to majú stopnúť. Jednoducho mila ....vážime si tvoj záujem ale nehnevaj sa ale chceme bývať sami. A dufam, že to chapes a nebudeme musieť koli tebe zámky menit...A nech sa aj na hlavu postaví. Niekomu pomoze len keď sa mu priamo a na rovinu povie. Nevidim do jej hlavy a nechcem jej krivdiť ale niejak v tom vidím bočné umysli.

autor
27. jan 2022

@zalka nasi im to povedali jasne, hlavne moja mama - uplne otvorene a jasne, ze si to v ziadnom pripade nezelaju, ze pomoc ani nepotrebuju. Ona prikyvuje a ide si o chvilu svoje, ze pridu a pridu.
Ja som v zivote taku osobu nestretla - mele svoje, nepocuva, ma svoju predstavu a za tym si ide. S nou sa proste neda nic.
Ja ani neviem co robit. Jasne ze tam pridem ak budem vediet ze sa k nasim chystaju doviezt veci, ale neviem co vyriesim. Asi fakt len policiu volat 🙈

lujza123
27. jan 2022

Musia priamo slečne zavolať rodicia a vysvetliť jej ze v žiadnom prípade ich tam nechcú.
Rodicia sú podľa mňa príliš mäkký, je im blbé povedať synovy s frajerkou do očí že : NIE

To ze je z DD ju síce neospravedlňuje ale zároveň aj celú situáciu vysvetľuje. Sama poznám zopár dospelých deti z domovov a nemajú to ľahké, cely život zúfalo túžia po láske, po domove, po rodine ale nevedia si nájsť cestu za svojim snom, nepoznajú mieru v davani a prijímaní lásky. Ako túlavé macky ktoré raz pohladkas a oni za tebou s nádejou cupitaju a prenasledujú ta.
Často skončia s dlhmi, v zlých partnerstvach a pod.
Ja si myslím ze keď malý človiečik strávi prvé roky nie v maminom náručí ale opustený vrieskajuci v kojeneckom ústave tak zanechá doživotne následky

lesana25
27. jan 2022

Takže bratova vyvolená sa chce k tvojim rodičom vopchať zrejme aby utiekla pred veriteľmi a popritom nenápadne zmanipulovať rodičov ešte k tomu aby na ňu napísali dom, veď prečo inak by to cele robila však.. a tvoj brat len ticho pozoruje? Aj rodičom povedz nech si dupnu, to kde sme už 🤦‍♀️

deti95060810
27. jan 2022

no to bude teátro .... určite nepustiť do domu a určite nedať trvalý pobyt - lebo koniec....inak brat je poriadny chmuľo keď toto dovolí...

elian
27. jan 2022

Jeeejda a čo na tvoj otec ?
U nás by už triesky lietali, čo by také poriadky narobil s kvázi nevestou aj synom.

solange7
27. jan 2022

Tvoji rodicia im dovolia priviezt aj tie veci?

elizabet173
27. jan 2022

@zalka
@kitycat nerozumiem, prečo by mali rodičia docupitkať k synovi, ani prečo by mali meniť zámky. Ja byť mamou, ktorej sa takýmto spôsobom tlačí do domu synova frajerka, tak jej zavolám a poviem jej, že nech veľmi rýchlo zabudne na to, že by sa ku mne nasáčkovala. Nestojím o to ani teraz, ani v budúcnosti. Že dala výpoveď, to je jej problém, ja žiadnu opateru nepotrebujem a od nej ani potrebovať nebudem. Pre mňa je iba priateľkou môjho syna a ak si robí zálusk na dom, nech veľmi rýchlo na to zabudne.

elizabet173
27. jan 2022

@autorka - som zvedavá, ako by sa niekto nasťahoval do môjho domu proti mojej vôli. Urobila by som to, že by som jej popredu zavolala, tak, ako som písala vyššie, ak by nazberali toľko drzosti a odvahy, že by sa dopratali so sťahovákom, tak by som vyšla pred dom a povedala im, že nemusia ani vykladať a môžu ísť tam, odkiaľ prišli, lebo ku mne do domu nepôjdu.

loginexistuje
27. jan 2022

rodicia im uz povedali svoje ak su nechapavi (tvoj brat a ona ) tak ich problem ja by som urobila toto najdi v dedine idealne z rodiny tetka stryko alebo miestnu erdegbabu vysvetli situaciu aj s rodicmi brat sa tam doprace
s vecami nech pridu a proste to nedovolia pekne brata otoc aj s nou spat a s vecami ak nepomoze a brat tam ma TP tak mu ho zrusit
a ano moze sa to stat spravila to moja svokra so svokrom a svagrom predali si dom a nastahovali sa k babke snubebice ich dalsieho syna mojho svagra (aj s vecami) a bez prispievania
musite byt tvrdi a jednoznacni s takymi pijavicami sa neda po dobrom

zalka
27. jan 2022

@elizabet173 áno presne tak ako si napísala som to myslela, lenže niekto očividne názor po telefone neberie.
Takže by som šla osobne a osobne povedala že si to neželám a nezaujíma ma či pôjdu pod most ...

eeerickal1
27. jan 2022

Nech normálne jej povie, že nestoja rodičia o to aby tam išli, že si vlastne neprajú aby sa tam sťahovali. A tým pádom by to bolo pre mňa vyriešené. Veď prečo by sa mali sťahovať niekam kde nie sú vítaní??

deti95060810
27. jan 2022

tak pani túži byť pani domu a ide si za tým tvrdo...

loginexistuje
27. jan 2022

@zalka ver mi pri takychtonludich nema zmysel tam chodit a uz vobec nie vysvetlovat rovnaky postup ako ona metoda pokazenej platne povedat bratovinjasne consa stane ak si dovoli prist s vecami (ja by som zakazala aj prist s nou kedze to zle robi rodicom) a pridu zamknut zavriet a ak neodidu volat policiu