Otázka hlavne na baby ktoré pracujú na vyšších pozíciách: brali by ste muža, ktorý má "nižšiu" pozíciu od vás? Alebo napríklad nemá VŠ, zarába o dosť menej? Je to pre vás podmienka aby bol aspoň tak "dobrý" ako vy?
(Pojmy ako nizsia vyššia pozícia, lepší horší píšem v úvodzovkách lebo to samozrejme nemusí znamenať, že je niekto viac inteligentný, pracovitý a čo ja viem čo... chápeme sa. Proste chcem teraz len hodnotit nejake dajme tomu postavenie v spolocnosti na zaklade kariery a školy,dúfam že to bude pochopené spravne😊)
To, ze niekto ma vs, nic nezarucuje. Viac mi imoonuje na prirodzena inteligencia, ktoru nemaju ani mnohi vs. Vs vzdelany clovek casto zaraba menej ako "stredoskolak". Takze... vadil by ti ucitel, ktory ma vs, ale zaraba menej nez ty?
@divokykonik suhlasim
Nebola to vobec podmienka, u nas je dost rozdiel, neprekaza mi to, ja sa o seba postarat viem 🙂 navyse som hladala to, co som aj nasla.
Moji rodičia nemajú vs a zarobia 3 krát viac ako moja svokra ktorá ma mgr 😂 a je riaditeľka. Ja už mám tiež titul priateľ nemá a neriešim aj tak viac zarobí ako ja aj keď už budem mať ten titul😅
Muž je na nižšej pozícii, aj menej zarába a vôbec mi to nevadí. Je to geniálny človek, má aj VS a je určite múdrejší ako ja.
Budem úprimná, neprekáža mi to. Môj muž je inteligentný, ale nemá VŠ. Ja áno a aj zarábam viac. Spolu však máme dostatok. A aby som nezabudla, je super manžel a otec.😉
Pred rokmi som zarábala oveľa viac, ako môj muž. Teraz on zarába oveľa viac ako ja. Tieto veci sa predsa menia, to nie je pevne dané na celý život.
Nie, nevadilo by mi to, dôležité je, aby bol dobrý a milujúci otec, vyrovnaný, inteligentný, verný, šikovný vedel robiť domáce prace, pomáhal so všetkým automaticky, atď. Dôležité sú pre mňa hlavne charakterové vlastnosti, ktoré si za peniaze nekúpiš a v škole sa ich nenaučíš. Vyberám si predsa človeka na cely život a nie zamestnanca do firmy.
Nevadilo by mi to..Práca je práca ..Vzťah je vzťah
Ono s vyšším vekom sú tie možnosti vo vybere partnera obmedzene. Keď má žena karieru a vs, uz bude mat okolo 30, tak je otázka, do akej miery si môže vyberat a klásť podmienky. Ďalšia vec je, že nie všetci sme mali rovnaku štartovaciu pozíciu do zivota, môj manzel napriklad nemal možnosť ist na denne štúdium vs, lebo by mu to nemal kto sponzorovať a osud to zariadil tak, že musel zivit rodinu a starat sa o ňu. Napriek tomu mi vytvoril zazemie, aby som vyštudovala dve vš a aj má v studiu podporoval. Platy sa rokmi menia, ako sa vraví, každý chvíľku ťahá pilku.
@tramtada31
Tiež mám veľmi dobrého kamaráta, ktorý počas strednej mal samé 1, prospechové štipendium, ale žiaľ, nemohol ísť na VŠ, lebo žil celý život iba s mamou a vychádzalo im to tak-tak, po strednej musel ísť pracovať.
Nevadili, lebo nikdy nevies, ako to bude za 10, 15 rokov. Dolezite je, aky je clovek a nie kolko ma penazi.
Aby ta ten, co zaraba poriadne, za tych 15 r nevymenil za mladsi model.
@divokykonik až na to, že vysoká škola dnes nie je žiadnou zárukou inteligencie ani dobrého zárobku (dnes už máme pobočku vysokej školy pomaly v každom okresnom meste 🤦🤦). Môj frajer má strednú školu a zarába viac ako jeho kolegovia s vysokou školou a inteligenčne je na tom úplne inde ako mnohí, ktorí ju majú. Aj v rodine mám takých, ktorí ledva prechádzali so štvorkami na strednej, vyštudovali katolícku v Ružomberku a dnes sa čudujú, že si nemôžu nájsť robotu a keď, tak za mizerný plat....
Uprimne, mne by vadilo keby nemal VS, vzdelanie (ale kvalitne vzdelanie, nie kadejake fakulty v hornej dolnej) povazujem za dost podstatne. Jednoducho som si vyberala z takych, ktori VS mali.
Kedze nezarabam viac (a pri jeho odbore ani nikdy nebudem 😁) a ani nemam vyssiu poziciu ako partner, toto neviem posudit ci by mi vadilo keby bolo naopak.
@divokykonik dnes som to uz písala v inej téme, vždy som chcela muža ktorý dokáže zabezpečiť rodinu. Takze ano vadilo by mi to tiez
Och pane bože.Teraz sa tu zídu všetky top manažérky Slovenska a budú sa vystatovat svojimi muzikmi,čo sú síce top top manažéri ale zároveň aj chujovia na entu v mnohých prípadoch.Nevadi,hlavne že to má prestíž a slávne priezvisko v rámci mesta a dediny.A SAMOZREJME netreba zabúdať na vysokú školu,bez ktorej ( aspoň mama manažérky to tvrdí) si nenájdeš poriadnu robotu.Tak ja vám neviem,ale ja bez VS zarábam tiež stvorcifernu sumu.Cela táto téma je tupa a prízemná.Ked niekto hľadá partnera podľa pozície tak je to čistý grc
nie nevadilo by mi, ak by partner/manzel nemal vysoku skolu, lebo vysoka skola nerovna sa automaticky vyssia inteligencia ani vyssi zarobok (ja sama som toho dokazom, manzela som stretla v praci, on na rozdiel odo mna vysoku skolu ma a ten titul ma vydrety a zasluzeny a je extremne inteligentny, no a ja vysoku skolu nemam a napriek tomu, som jeho kolegyna a finacne sme na tom obaja viac nez dobre, schvalne nepoviem, kto viac zaraba) a nie nevadilo by mi ani ak by manzel menej zarabal POKIAL by to nebol lenivy flakac, ktory by nosil domov minimalnu mzdu, valal su sunky na gauci s pivom v ruke a stazoval sa ako mu svet dlzi - tym som chcela povedat, ze ak by aj manzel zarabal menej ale spolu sme nam zabezpecili komfortny zivot, tak by mi to nevadilo
Darmo raz, totaaaaalne malomestiactvo ako zo satirickych realistických románov minulého storočia, prizemnost, vypočítavosť, chamtivosť, masírovanie si ega, ľudské hodnoty niekde úplne inde ako by mali byť - len tak prekvitá tento mentálny hnus v poslednej dobe... Dôkazom toho táto téma podobne ako napríklad nedávno "je socka kto býva v byte, nie v dome?"... Na grc. A nie, "neopeknievam" sa, z celého srdca to tak mám, že cítim priam metafyzicku hanbu za otázky a zmýšľanie niektorých ľudí... Vždy som bola naštvaná na kydanie na Slovákov v štýle aká je tu hrozna mentalita, že na západe sú ľudia oveľa viac milší, ústretovi, nezatazení predsudkami atď. Ale priznávam chybu - my sme fakt zmýšľaním poviem to slušne "divný" národ...
Pokial pracuje a zaraba tak, aby mu to vyhovovalo, mne je uprimne jedno, ci je to viac alebo menej v porovnani so mnou, kedze ja tiez zarabam tolko, kolko mne vyhovuje a uzivim sa aj sama. Vlastny vs titul nepovazujem za nic exkluzivne.
@doriiis skôr sa tú zídu ľudia ako ty a nie top manažérky s top top mužmi, lebo takí ľudia nebudú vypisovať na fórum ako je modrý koník 😄 a inak je úplne normálne, že si ženy hľadajú muža, ktorý zarobí viac ako ony, už len kvôli tomu, aby bol bol schopný zabezpečiť rodinu a zázemie (samozrejme sú výnimky ako aj v týchto komentároch).
@shinon258 ....zbytočne obhajujes túto tému.Je plytká a hlúpa.Tak ako názor,že o rodinu sa vie postarať iba niekto s postavením.Vsetko,čo si napísala platí samozrejme,ale s postavením v spoločnosti to nemá nič spoločné.Schopnost postarať sa o rodinu tkvie v úplne niečom inom.A nie v tom či je niekto smetiar,alebo poradca ministra.
Neriešim vyššiu/nižšiu pozíciu, rovnako ako plat...skôr ma zaujíma, či človek využíva svoj potenciál, či ho práca, ktorú robí napĺňa, či mi chodí domov vyrovnaný človek v normálnom čase...určite by som netolerovala parazita, ale ani sa neorientujem výhradne na výkony, skrátka sa treba na to pozerať komplexne a či ste spolu schopní vytvoriť zázemie, tak aby ani jednému nič nechýbalo a mať dôveru v jeden druhého, situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň
Úprimne? Nie.
Chcela som muža ku ktorému môžem zvhliadat a ktorý niečo dosiahol/dosahuje, je šikovný. Každý to máme v sebe inak nastavené a niečo iné nám vyhovuje.
Budem úprimná. Mne by vadilo, keby muž zarobí menej ako ja. Aj keby nemá VŠ by mi vadilo. Viem, že sa so mnou drvivá väčšina nestotožní, ale nebudem sa opeknievať a klamať. 😀 Muža som si našla takého, akého som chcela.