Bordel po návšteve

5. okt 2024

Zdravim, chcem sa opýtať, aký máte názor na to, že k vám príde návšteva s deťmi, napríklad 3 a 8 rokov a po tejto návšteve máte pocit, že na druhý deň môžte upratovať celý dom, jasné že keď niekto príde niečo spadne na zem, nasmetí sa, vyleje nechtiac,ok, je to normálne úplne,ale aby som chodila po všetkých izbách a všade našla nejaké kúsky či už väčšie alebo menšie po čipsoch, paradajkách, a pod. ..pod posteľami gaucom, hračky všade? Moje deti sú naučené že ich hračky patria len do ich izby. Keď ideme niekam na návštevu my s deťmi toto si naozaj nedovolia. Alebo si vošli aj do spálne, keď som to videla, mala som pocit, že tam vybuchla bomba. Podľa mňa sa toto už naozaj nehodí... Aký máte názor na toto vy ? Ako takejto návšteve slušne vysvetliť ako sa správať 😃aby sa nikto neurazil?

cina1
5. okt 2024

a to si sa len bez slova prizerala? co takto to normalne povedat ich rodicom..tvoj dom, tvoje pravidla... a keby sa urazili, tak co? radsej to vzdy pretrpis?

biba_18
5. okt 2024

neviem si to predstaviť, nikdy sa mi to nestalo. ale ja nemám problém upozorniť nikoho keď sa mi nepáči jeho správanie - takže ja by som ich upozornila hneď…

barka1
5. okt 2024

Pozývam si domov len ludi, ktorým nemám problém povedat - prosím, tam nechoďte, hrajte sa len tu, pred odchodom pomozte detom upratat hračky, atd.
A nikto sa neurazí.

autor
5. okt 2024

@cina1 proste deti sa hrali hore, my sme sa rozprávali dole, manžel ich šiel občas pozrieť, no nepovedal že tam je bordel on to neriešil, ja som to všetko videla až keď odišli....sú to veľké deti nemala som pocit, že ich mám chodiť kontrolovať...keďže moje deti toto nerobia na žiadnej návšteve, vôbec by ma toto nenapadlo...

cina1
5. okt 2024

no tak uz vies, coho su schopne, nabuduce ich hore nepusti...

januska12323
5. okt 2024

Aké veľké máš deti ty? Oni majú vedieť kam návšteva môže ísť a ak manžel chodil kontrolovať mal to aj upratať. Vyhubovala by som celej rodine keby bolo treba, čo si ty upratovačka? A ak sa urazia ako dobre aspoň netreba upratovať znovu.

tykat
5. okt 2024

No tak raz boli, viac uz nepridu, vybavene. Srretnete sa niekde vonku.

tiezjedna
5. okt 2024

Bežne sa to ani u nás teda nedeje, ale ja mám vo zvyku viac-menej preventívne zahlásiť akože smerom k našim deťom, že čo si nabordelia, to si upracú a že do spálne ani kúpeľne nech im ani nenapadne chodiť. Nahodím tón, pri ktorom aj návšteve a jej deťom dopne, ako to bolo myslené. Vyriešné hneď od začiatku. A čo sa jedla týka, tak to neexistuje, aby sa vynášalo hore, to pokojne stopnem aj návštevu, ale to sa stáva fakt zriedka. Väčšina detí vie ako sa majú chovať. Bordel typu rozhádzané hračky atď neriešim ani nenútim malých návštevníkov pred odchodom upratovať.

lenicka298
5. okt 2024

Moja 5 ročná vie, že keď prídu na návštevu deti, môžu sa hrať len v detskej. Keď sme na dvore, tiež vie, čo môže a čo nemôže a tak rovno naviguje aj deti čo sú na návšteve. A pokiaľ sa začnú blázni po chodbe a chcú sa ísť hrať do spálne alebo do inej miestnosti, rovno ich stopnem, že sa môžu hrať v detskej, a nie po celom dome. Ak sa im nepáči, tak nech odložia všetky hračky a dohrali sa. Rovnako je to s jedlom a nápojmi, tie si môžu vypiť v obývačke, ale nenosíme ich po celom dome. No to už diriguje moje dieťa, takze ja nemusim😅 no nemám problém povedať niečo návšteve. Je to náš dom= naše pravidlá. Komu sa nepáči, tak nech už nechodí 🤗

autor
5. okt 2024

@cina1
@tykat
@januska12323
Fajn lebo som si prišla ja dosť mimo, pretože keď to menšie dieťa začalo chytať špinavými rukami gauč a záclony upozornila som ho keďže som to videla, no švagrinej to prišlo úplne normálne, vôbec ho neupozornila, absolútne to neriešila, že by mu mohla ruky poutierať aspoň ....

biba_18
5. okt 2024

takže to bola švagriná? asi mala pocit že je doma u svokry a to sa môže…

autor
5. okt 2024

@biba_18 to si vystihla 👍

basska_b
5. okt 2024

Toto je ignorancia toho rodica, ja ked som dakde na navsteve, ja si ani nesadnem, ani kavu nevypijem,len striehnem, aby deti niekde nieco nevzali alebo neuspinili. Ale to som ja. Su aj taki, co asi neriesia

catherinah
5. okt 2024

Ja ze som sama, kto ma vlasy dupkom z návštev s deťmi podobného typu 🙈

cimage
5. okt 2024

Nabuduce mozes zamknut izby kam nemaju chodit a je po probleme. Jedlo nedovolim aby nikto rozvlacoval po dome. Aj ked je navsteva, tak mame na stole a deti si chodia zobkat, ale este sa nestalo, ze by si zobrali do inej miestnosti a tam to rozhadzali

biba_18
5. okt 2024

ja sa k deťom svojich švagrín správam ako ku svojim… ak by s tým niektorá mala nejaký problém, by som ju vyviedla z omylu že je to iba jej vec…

simca06022011
5. okt 2024

autorka ja ti poviem tak, ze ... co dovolis to sa robi. U nas doma, mam 6i, navstevy dcerine raz urobili bordle, ze som naozaj cely den riadila (a to som nebola doma... mala 5rokov a ostala s ockom a kooopou znamych a deti necely den) - moj satnik vyhadzany, jej tiez, komplet kuchyna, kupelne, izby, vsade bordel. Ponaucenie = odvtedy deti = v detskej izbe. A nikde inde, som ochotna izby aj zamknut ak treba, najma take kde mam fakt nieco "haklive". JEDLO - maju nachystane v jedali, rovnako tak pitie. Nevynasa sa. Do izby ak im dam tanierik niecoho, tak len trochu a take co nebudem musiet drhnut z niecoho.
CO narobia v detskej mi je jedno, dieta je poucene = bude bordel, upratuje.
U nas sa deti volne hraju, rodicia sa volne bavia (resp bavili, teraz mam velke dieta uz, to absolutne neriesim, ked pridu spoluziacky, jedine co zabrblu je umyvadlo od makeupov a farieb, a detska izba je tak primerane podla poctu dievcat rozhadzana). co by to bola za nasu navstevu keby sme stali za detmi a sliedili co robia. Ale vsetko ostatne mam zabezpecene, priebezne len kontorlujeme co sa deje, ci vsetci ziju, nic nezvycajne nerobia a reagujeme na rev/buchot/treskot/vreskot.

jumama
5. okt 2024

No u nas raz takto bolo dievcatko na navsteve, asi 5 rocne a moja 4 rocna. Ta mala vsetky hracky povysypala, chcela vidiet, kde co dcera ma, a rovno to vysypala vsetko, ale nehrala sa s tym... napokon pokreslila stenu v detskej, nakreslila tam asi 30 cm pusu, lebo aj dcera tam nieco malicke nakreslila a nebolo to zamalovane, tak si asi myslela, ze sa to moze 🙂 Potom sa rozbehla a smykla na vysypanych hrackach, padla a o roh postielky pre babiky si rozbila koleno... Ja som na take tornado tiez nebola zvyknuta 🙂 Dnes sa uz na tom smejem. To ma uprosili baby, ked sa hrali spolu vonku a jej mamina dovolila ku nam, ze potom im ju privediem. Uz som sa uprosit nikdy nedala 🙂 Citila som sa ako blbec, a vinovato, ked som ju zo zalepenym kolenom vracala mamine s pocitom, ze som ich neustriehla.

simca06022011
5. okt 2024

@jumama toto podla mna patri k veku, rovnako to spravila aj moja s kamoskou u nich na navsteve, pritom moja to nikdy nikde nerobila, nechapem kto to vymyslel, baby si museli upratat same a este aj povysavat... take cca 4rocne. A rovnako sa to stalo kamoske, tam zase syn mal navstevu nejaku malu sesternicu a takto vyhadzala vsetko do stredu izby. Vsetko. Hracky, saty, ... co ta napadne :D mamu skoro slak trafil. 5-6rokvo mohli mat vtedy.

lienka.7
5. okt 2024

Zamknúť izby

sevrin
5. okt 2024

Zažil som to, keď sme s bratom boli malí a matka si pozvala na návštevu nejakú svoju kamarátku aj s malým synom. Mohol byť trochu mladší od nás, možno nejakých 5-6 rokov mal, ale bordel spravil za desiatich. Nebolo hračky, čo by nechytil do papŕč a keď ho po pár sekundách omrzela, hodil ju na zem, aby si zobral ďalšiu. My s bratom sme nestíhali po ňom upratovať, len nervy sme mali. Ešte aj jeho matka nám hovorila, že ten bordel uprace keď pôjdu domov. Hovno upratala a odvtedy sme ju viac nevolali. Ešte aj teraz na toho malého mám nervy.

slavomira236
5. okt 2024

U nas je zakazene nosit jedlo mimo kuchyne.. ak by som nasla pod postelou paradajku tak by uz na navstevu neprisli.

slavomira236
5. okt 2024

A spalnu mam zamknutu .tam nechodia ani moje deti. Maju dost izieb v dome spalna je tabu. Ked chcu ist do spalne odkladam tam ich tablety olytaju sa najpr mna ci mozu si ist vziat..

tom_i
5. okt 2024

No u nás raz išla jedna z rukami od masla po stene... Muž ju zahriakol. Ona sa ospravedlnila ale jej mama sa ohradila, že u nich si môžu aj po stene kresliť, lebo majú na kýbel farby. Jej muž jej povedal, že tá malá má viac rozumu ako ona a má si brať príklad, že deti potrebujú určité hranice...

cukroska
5. okt 2024

Nabudúce budeš mať o skúsenosť viac. A je na vás. Buď uch viac nepozvete,alebo im slušne treba vysvetliť ,že narobili minule veľký bordel .Alebo dávať na deti jednoducho väčší pozor a upozorniť v prvom rade deti.

freepalestine
5. okt 2024

Mne ked pride navsteva s detmi alebo deti samotne, a chcu ist na poschodie, tak im to rovno zakazem. Pre navstevy je len prizemie, a aj to ich casto do kuchyne kvoli bezpecnosti nepustim. Hraju sa v obyvacke a tam to moze kludne aj ako po vybuchu vyzerat ked odidu. S tym pocitam a neriesim.
Ak mas bordel v kazdej miestnosti, je to tvoja chyba, ze si si pohyb deti neustriehla. Ved jasne, ze 3r urobi bordel vsade kde vkroci.
Uprac si teraz v klude dom a nabuduce si urci pravidla pre navstevy.

autor
5. okt 2024

@freepalestine ja som sa v prvom rade starala o občerstvenie snáď nebudem behať ešte aj za deťmi po dome, poslala som za nimi manžela, on mi nepovedal že by bolo niečo v neporiadku....ustriehnuť si dieťa na návšteve má v prvom rade jeho rodič....to mi chcete povedať že kľudne môžem ísť na návštevu a domáci nech behajú za mojimi deťmi a striehnu na ne, a ak narobia bordel sami si za to môžu? Zaráža ma ako všetci dávate za vinu majiteľovi domu, že je jeho vina že má doma bordel po cudzích deťoch na návšteve, 😃ale že rodiča sú zodpovední za svoje deti a za ich výchovu, to je už jedno... Mňa zaujímalo, či maju ľudia podobne skúsenosti a ake podmienky pri návštevách majú stanovené ale určite by ma nenapadlo že ma tu ide niekto poučovať o Tom že za bordel čo narobia cudzie deti si môžem sama 😃✌️

freepalestine
5. okt 2024

Pytas sa na nazor🙂

lenuska9999
5. okt 2024

Veď pozamykaj im ostatné izby, nech sa hrajú len v detskej. Ale podľa mňa je to čudná návšteva. Ja si nikomu nedovolím loziť do spálne a vediem k tomu aj moje deti. Tak isto keď odniekiaľ odchádzame, poviem deťom nech idú za sebou upratať. Ale tak vidis, všetci to máme nastavené nejak inak. Ak im to samím nedocvakne, tak povedz “ no dobre s teraz deti ideme popratat” , alebo keď ti vojdú do spálne povedz, že tam sa nehrá, na hranie je detská izba.

kitycat
5. okt 2024

@freepalestine uplne suhlasim

@anonym nehnevaj sa ale neprisla ku vam Kralovna zo Saby ci odkial ale asi teda manzelov brat so zenou a detmi. A to prisli 1x ci co?
Deti hore bez dozoru, isiel tam tvoj muz co neriesi alebo si nevsimol. No a ze bolo jedlo pod postelou ci kde? Vies ze taka paradajka sa krasne kotula?
Majte decka nabuduce dole aj s hrackami a nemusis sa tu nechat uistivat, ze TY di ta skvela hostitelka a TVOJE deti su tie poriadkumilovne. Hracky vsade? Normalne, su nove, je ich vela, ide na vylet do inej izby, necha to tam a ide pre druhu hracku. To dokaze aj moje jedno dieta a to ho mam pod nosom