Bolo by pre vas fajčenie marihuany prekážkou?

12. jún 2022

Zdravim,
mam taku otazku, ktora mozno niekomu pride cudna, no mna len zaujimaju nestranne nazory. Poznam a stretavam sa s jednym chalanom, ktory sa mi paci, uz istu dobu. Rozumieme si, sadli sme si a zatial sa mi paci vo vsetkom. No na poslednom rande doslo nejak na temu drog a on uprimne povedal, ze je prilezitostnym konzumentom lahkych drog, rozumej, ze si semtam s kamosmi zafajci travu… Mna to extremne zamrzelo a stale mi to vrta hlavou. Je to dost v rozpore s mojimi nazormi, povedal, ze pokojne prestane, ze to nepotrebuje k zivotu, ze to len proste v ramci partie… No ja neviem. Ako by ste reagovali vy na mojom mieste? Bol by to pre vas dovod na ukoncenie stretavania alebo len robim z komara somara?

zuzanka.zuzu
12. jún 2022

buď mám deja vu alebo sa tutáto téma cyklicky opakuje.... nejdem konšpirovať či je autorka rovnaká, ale odpovede rovnaké budú.

mimka1402
12. jún 2022

Ja to ozaj nemám rada, ale ak je to iba občas... A nie je z neho prázdna hlava a nebýva to pravidelné, tak by som to neriešila. Mne všeobecne vadí pravidelnosť aj v alkohole aj v tomto... Vtedy to považujem za vážny problém. Lenže to čo nevadí inej, neznamená že nemusí vadiť tebe.

bajka16
12. jún 2022

Tak keď je to už teraz v rozpore s tvojimi názormi.. načo? Načo ísť do niečoho s človekom ktorý robí niečo čo sa mne nepáči. A potom ho meniť.. potom sa hádať...a pri najlepšom sa rozísť pri najhoršom si sním urobiť dieťa. A toto sme presne my ženy. Vždy dúfame že sa ten muž kvôli nám zmení. No bohužiaľ nezmení aj keď ti to sám povie. Nevyhovuje ti - odíď už teraz nechoď niekoho meniť.

petulda333
12. jún 2022

Toto by som netolerovala. No manzel ma kamarata kt si tiez obcas zafajci marisku. Nepije alkohol ani cigarety nefajci. Je podnikatel,ma rodinu. Ziju stastne,uzivaju si zivot. Im to vyhovuje,ja by som ale toto nechcela

petulda333
12. jún 2022

Mne vadia uz cigarety co fajci muz a nie este mariska

pukina
12. jún 2022

Ja som sa takto stretavala s chalanom (poznala som ho predtym uz viac ako 10r zbezne) co tiez tvrdil ze len prilezitostne. Ale jeho povaha bola velmi cudna, niekedy priam az schizofrenicka. Prestala som sa s nim stretavat a potom som zistila, ze okrem travy mu chutil aj kokain a tu travicku aj doma pestoval. Teraz je v base 😂
Ja by som tomu velmi neverila. Ak to nepotrebuje k zivotu, naco huli? To sme robili, ked sme mali 15 a chceli sme zapadnut do partie.

petulda333
12. jún 2022

@pukina niekto fajci cigi,niekto si vypije a niekto si da marisku. Ja napr pijem prilezitostne,nepotrebujem to vobec k zivotu ale raz za cas si dam. Vinko,ci miesany drink. On si zas zafajci.

amelie2017
13. jún 2022

Alkohol sa toleruje pomaly denne, pricom narobi omnoho viac problemov, ako ked si niekto zapali travu raz za 3 mesiace. To pisem tak vseobecne. Inak neviem, ako by som sa k tomu postavila. Ozaj by zalezalo na tom, co je to to sem tam. A ako inak travi svoj volny cas. Ci je kazdy vikend niekde v bare, na srot, ci po praci ide s kamosmi na jedno,..alebo ma svoje konicku, ktorym sa venuje, volno vie travit aj inak..moj muz si za nas vztah asi 3 krat zafajcil travu. Este ked sme boli slobodni. Nikdy si ju nekupil, nepotreboval to/nepotrebuje, len skor tak spomienkovo. Vzdy sa ma opytal, ci mi to bude vadit. Nerobi to z neho zleho manzela ani otca. Naopak je skvely partner a este lepsi otec.

andreatytler
13. jún 2022

Preco ti to vadi? Koli tomu ze je to drahe? droga? zhuleny mozog? ine?
Ake su na Slovensku tresty za marihuanu? Su aj za prechovavie? Ak by ste spolu zacali zit a mal by to doma, ohrozil by tym aj teba? Alebo by to nasli v tvojom aute, lebo mu jedna cigareta zapadla pod sedadlo...

beata_k
13. jún 2022

Ak ti vadi, tak odpoved je jasna. Ak je to ozaj prilezitostne, ano, robis z komara somara. Matky tu na MK bezne piju vinu a alkoholicky nie su 🤷🏼‍♀️

terezka1947
13. jún 2022

Akákoľvek závislosť by ma odradila. A niečo,z čím nie som stotožnená.

ivangeline
13. jún 2022

Za mna koniec. 🙂

tosomja
13. jún 2022

Ja by som sa už s ním nestretla.

janett_332
13. jún 2022

rozmyslam, ze keby ti tu zeny pisali ze nieeee jasne chod do toho, to nie je prekazka, tak tieto nazory by boli pre teba smerodajne?? lebo ako nerozumiem potom tomu. ci ty sama nevies o co ide alebo ako. za mna tiez nejde cez toto vlak.

iwesska
13. jún 2022

Netolerovala by som to...Lahke drogy tiez vedu k zavislosti a dokazu spravit divy s mozgom - vznik schizofrenie,uzkosti,srdcove tazkosti...A dovod,preco si dat sa vzdy najde. Tak ako ked alkoholik povie,ze mu alkohol nechyba,ale kazdy den si musi nieco uliat.

kitycat
13. jún 2022

A kolko ma? Ja som si tiez svojho casu dala ale ta era je uz prec... Do urciteho casu je to mozno hulito s kamosmi, ale po urcitom veku je to uz zavislost..

Vy sa chvilu stretavate a ani nevies ako sa vtedy chova, ci by ta este pritahoval. Ale hovorit mu aby prestal, to nie.. Nie si jeho matka

gladys_07
13. jún 2022

Nebol by to pre mna dovod sa prestat stretavat ak je vsetko ostatne v poriadku. Bola by si prekvapena kolko ludi si sem tam zahuli, aj ja len oci otvaram niekedy 😂
Ale teda nemohol by to prehanat. Poznam dvoch a tym z toho seriozne prepina. Ale ked ti povedal ze je to prilezitostne a prestal by kvoli tebe…asi je ok

54tinka54
13. jún 2022

Mne vadia aj normálne cigarety nie to ešte mariška, cize ja by som toto netolerovala. Ale to som ja. Plus ešte mám takú skusenost s bývalou spolužiačkou, že z občasnej konzumentky sa stala postupom času pravidelná - na dennej báze. A tiež potom poskúšala ďalšie, tvrdšie drogy.
Čiže, za mňa nie.

simsalabim
13. jún 2022

Mne by to vadilo 🤷‍♀️

mpg
13. jún 2022

Tak nech s tým prestane ihneď a ak sa udrží dlhý čas, tak potom by sa dalo povedať, že nie je závislý. Takto je to riziko.

elizabet173
13. jún 2022

Moze byt cely zivot prilezitostnym fajciarom travy, uzasnym partnerom a moze pri nejakej tazsej zivotnej skuske prejst na tvrde drogy, to ti dopredu nikto neda zaruku. Poznam z okolia aj take, aj take pripady. Ja netolerujem ani prilezitostne fajcenie, marisu ani nahodou. Ak ti to prekaza, si proti tomu, asi by som vycuvala

mpg
13. jún 2022

@elizabet173 To je obyčajne u týchto používateľov drog najväčší problém, že nemajú pevnú vôľu a v myslia si, že v ťažkostiach im pomôže toto opojenie, miesto toho, aby oni konali a riešili ešte si ničia zdravie a niektorí nato minú veľké peniaze.

elizabet173
13. jún 2022

@mpg vidis, tie prachy ma ani nenapadli, ani netusim, kolko stoji davka

mamamasama
13. jún 2022

Pre mňa bolo aj fajčenie cigariet prekážkou. Zas na druhej strane, ak si zafajčil párkrát za život a neplánuje v tom pokračovať,tak nevidím problém.

mandzula
13. jún 2022

Vadilo by mi to. Ako pubertacka som s hulicom chodila, videla som, co to s nim robilo, bol postupne vymletejsi a vymletejsi. A vysoka skola ma len utvrdila v tom, ze trava nikdy. Ludia, ktori sa jej venovali pravidelne sa za tych 5 rokov riadne zmenili, ku koncu sa uz s nimi nedalo ani bavit, zili si vo svojom zadymenom joint a bongo svete odtrhnutom od reality.

loginexistuje
13. jún 2022

ano vadilo

jana_eyre_2
13. jún 2022

Keď som bola na strednej pár krát som marihuanu skúsila.. tak isto môj muž, bol môj kamarát.. viem že v takom stave strašne veľa rozprával a to som ozaj nemala rada.. síce som to skúsila nahuleni ľudia mi extrémne vadili.. na mňa to malo asi taky účinok že ešte chvíľu a zabijem sa.. naozaj vyvolávala vomne hrozne depresívne stavy, nič pozitívne.. skúsila som to viac krát len preto lebo ma vždy niekto prehovoril ako mi bude fajn.. no nebolo, nikdy..

No aby som sa vyjadrila k téme, síce viem že to môj muž pár krát vyskúšal, ale ak by tak robil počas vzťahu, vadilo by mi to natoľko že by sme spolu neboli (tak isto by som to brala ak by sa opijal.). človek v tom prípade nie je sám sebou, hoci aj to je pár krát do mesiaca, bytostne by mi to vadilo.. no to už je však na každom ako sa rozhodne..

00momo
13. jún 2022

Ja by som to urcite netolerovala. Mali sme suseda ktory zacal s travku najprv raz za mesiac sak ok. Potom sa to stupňovalo a trávu hulil každý boží deň najhoršie to bolo v jar-leto keď clovek ma viac otvorené okná. A ten smrad išiel nam do bytu. Vonku cca35 a ty máš zavreté okna pre smrad, pride večer a ty snadejou ze vyvetras tak zas len na par minút lebo zase smrad. Chvala bohu hocmajitelia vystahovali pre neplatenie nájmu.
Keď on sam chce tak travu nebude fajčiť.

xena0
13. jún 2022

Nie, to by som neakceptovala

levandulova111
13. jún 2022

Môj názor, ihneď by som ho vymazala zo života... Vlastná skúsenosť... Bývalý, keď som sa po mesiaci chodenia dozvedela, že huli.. mne tvrdil, že to je raz za čas, jeho kamoši sa prekecli a povedali, že aj 2-3x denne... Pritom by som to do neho vôbec nepovedala a keďže to nebolo na ňom vidieť, povedala som si, že to asi nie je až tak hrozné... Avšak... Čas plynul, a ako som čítala pár komentárov tu, čistá schizofrénia, po rozchode (nechcela som feťáka), prenasledovanie mňa aj mojej rodiny, rôzne správy na sociálnych sieťach, v sms-kách, najskôr vyznanie lásky, po pár hodinách vyhrážky... Čisté zlo... Zablokovaný bol kde sa dalo, avšak vyhulená hlava si robila ďalšie nicky, len aby ma mohol kontaktovať... Riešenie? Polícia.. tak to obmedzil, začal sa mi pripomínať raz za pol roka, aby to nebolo použiteľné proti nemu.. momentálne mám pokoj asi rok a pol? Cca... Dokedy netuším, keďže ako písali vyššie, ľahké drogy časom nebudú stačiť a začal aj s tvrdými...
Môj bratranec, a to sa hanbím, hulil kedysi denno denne, bol neznesiteľný. Našiel si priateľku, teraz je jeho žena a má dve deti s ňou.. prestal s tým, avšak nie úplne, keď ide na ryby, tam si zahuli.. a čím je starší, tým mi príde vymetenejší... Koľkokrát sa ozaj nedá počúvať.. Nehovorím, každý taký nemusí byť, ale za mňa určite nie... Aj nedávno som našla článok, kde písali presne o tomto... Človek, ktorý húli trávu si časom neuvedomuje vzťah a ani "netuší", že má priateľku... Keď si tak spätne spomínam, cítila som sa tak aj pri bývalom, časom som nevedela na čom som... Najväčšia chyba v mojom živote bol on, "týpek", čo húli....