Boli by ste dobrovoľne ženou v domácnosti?

16. apr 2021

Boli by ste dobrovoľne ženou v domácnosti? Alebo sa potrebuje posúvať kariérne? Aký máte názor na ženy v domácnosti? Aké sú podľa Vás výhody/nevýhody žien v domácnosti?

pribinak
16. apr 2021

Nie, nechcem byt žena v domácnosti. Ale nepotrebujem robiť kariéru a byt najlepšia na svete vo svojej práci
Chcem sa realizovať, mat za sebou nejaké pracovne výsledky.
Mam rada svoju rodinu, ale byt žienka domáca nie je nič pre mna

ella_price
16. apr 2021

Prečo mi toto príde ako ďalšia anketa pre nejakú školskú prácu/netovú stránku?

zuzanka.zuzu
16. apr 2021

Zase tato tema?

0silvia0
16. apr 2021

nemôžeš si dohľadať túto tému v archíve? Máš tam kopec reakcií, môžeš čítať....

angel993
16. apr 2021

Záleží od konkrétnej ženy. Ja som dva roky doma na MD a nikdy som nebola šťastnejšia. Práca ma nebavila, robila som iba kvôli peniazom. Možno keby som mala prácu ktorá by ma bavila, tak inak rozmýšľam.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkamatka7
16. apr 2021

Našla som si kariéru v pohybe žienky domácej

nafka0483
16. apr 2021

Ja som sa uz k tejto teme vyjadrovala, aj som pisala skusenosti o susede, ktora bola takto doma a o mojej kamoske, ktora takto funguje. Nebudem pisat stale to iste, pohladaj si vo fore starsie temy a najdes plno nazorov a skusenosti.

ikonica
16. apr 2021

Kebyue nemusim riesit peniaze, vyhram v lote poriadny balik, tak by som bola doma... Venovala by som sa popri detoch konickom, sportu, turistike, zvieratam... Vobec nemam nejake karierne ciele... V praci som si presla vyhorenim a teraz sa na rodicaku vlastne davam dokopy..

bagre
16. apr 2021

ani jedno ani druhé... nepotrebujem robiť kariéru, ale ani byť donekonečna uviazaná pri hrncoch netúžim. Momentálne som už pár rokov doma, lebo som sa rozhodla pre rodinu, rozumej viac detí ako jedno a teda vyžaduje si to prirodzene nejaký čas investovaný práve doma a veci s tým spojené. A má to aj svoje + aj -. Ale donekonečna sedieť doma nechcem. Nudila by som sa

rebekamarcusko
16. apr 2021

Ja som doma uz 8rokov. Som znova tehotna a zas budem. Po financnej stranke sa mame dobre. Keby idem do orace to co ja zarobim za nesiac muz zarobi za par dni. Niekedy za den. Nam to takto vyhovuje. Do prace chodit nemusim. Sme takto stastni.

domcci72
16. apr 2021

kazda zena je ina, niektorej vyhovuje byt doma a starat sa o rodinu ina sa chce posunut aj v kariere, no da sa to zlucit, no nie je to lahke

autor
16. apr 2021

A nebojíte sa, tie ktoré ste doma už zopár rokov, čo bude mať za dôchodok? Alebo si platíte dobrovoľne poistenie?

c_est_la_vie
16. apr 2021

Necítila by som sa dobre. Nikdy neviete, čo sa môže stať a nechcela by som byť odkázaná na chlapa ( lebo rozvod, PN, nedajbože úmrtie).
Ale viem si predstaviť aspoň skrátiť úväzok a venovať sa
viac rodine. Resp. ak muž podniká, pomáhať s firmou.

rebekamarcusko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkamatka7
16. apr 2021

Ktovie, aký zákon bude v platnosti, keď sa dôchodkový vek posúva vyššie a výška sa momentálne počíta z posledných piatich odpracovaných rokov.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. apr 2021

A čo hovorí okolie? V mojom okolí nie je zvykom, že je žena dlho doma, nedajbože niekoľko rokov, to som hneď pijavica, darmožráčka, lemra a podobne. Toto asi znášam najťažšie, to odsudzovanie okolia.

rebekamarcusko
16. apr 2021

Zalezi od toho ako si to pripustas .do nas sa okolie nestara ak by aj,je ich do toho nic. Oni moj zivot neziju

deti95060810
16. apr 2021

veľa žien zostane doma nedobrovolne. aj niekoľko rokov. stačí že vážne ochorie dieťa, alebo niekto z domácnosti....A nemá možnosť ani len zarábať e na živobytie....Stačí si otvoriť na nete stránku ľudiaľuďom. a budeš hneď v obraze...

fajnova
16. apr 2021

Ja by som chcela 😀 bola som dosť dlho na home office a úplne mi to vyhovovalo. Aj peniaze boli, aj čas na rodinu. Ale zase ani nie som zrutena, že chodím do práce, lebo ma to baví a prídem tam na iné myšlienky. Pre mňa ideál - max. 4-dnovy pracovný týždeň.

hviera81
16. apr 2021

nejaky cas by som si to vedela predstavit, dokonca som po tom tuzila, bola som blizko vyhorenia... ale sa neviem spolahnut iba na to ze chlap zarobi.... ze sa nieco nestane...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikonica
16. apr 2021

@hviera81 presne toto... Ze nespoliehat sa na chlapa... Viem si to predstavit jedine, ze by som mala ako pisem velku vyhru v lote a nebola na nikom zavisla, ani na muzovi, ani na state... platila by som ai zdravotne poistenie a mozno by som si platila dobrovolne socialku, nech mam poistku na dochodok..

lenka9g
16. apr 2021

Ja by som chcela mať na výber 😆 a najradšej by som pracovala 2 dni do týždňa a ostatné by som sa venovala svojej záľube a domácnosti. Ale nemám možnosť, hypo a 3 deti z jedného platu neuzivime

angel993
16. apr 2021

Nie nebojím sa, verím že s manželom zostarneme spolu, vo finančnej oblasti sa na neho úplne spolieham. A vlastne aj v každej inej. Nikdy som ani nepomyslela na to že by sme sa rozviedli, aj keď sme mali ťažké obdobie, spolu sme to zvládli. Plus my teraz dosť pomáhame jeho rodičom, nemyslím že im dávame peniaze ale pravidelne im robíme väčší nákup, tak verím že sa mi moje deti neotočia chrbtom. A čo sa týka okolia a ich rečí neriešim to. Svokrovci ma posielali do práce ešte len som z pôrodnice prišla.Moja mama bola doma, nikdy sa už do práce nevrátila, keďže najmladší brat vyžaduje špeciálnu opateru. Obetovala svoj život rodine a v tomto je mi veľkým vzorom. Vždy som chcela byť ako ona 🙂

ikonica
16. apr 2021

@angel993 nejde len o rozvod... Co ak sa mu nieco nebodaj stane?

angel993
16. apr 2021

@ikonica máme poistky aj niečo nasetrene, takže na rok, dva by sme potiahli z nasporeneho

lala123
16. apr 2021

Za mna nie.... čím viac sim doma tým som lenivejšia....mam radšej ten pozitívny stres byt v práci potom rodina a pod ale mam kamosku, ktorá je takto doma a je spokojná .Ale oni sú daj nadštandartných finančne na tom a ona má na seba písaných aj viac nehnuteľnosti sj di platí poistku aj dôchodkové.Im to vyhovuje , manžel spokojný a ona tiež ...pitom nie je čo rursit

lala123
16. apr 2021

Kto chce psa bit palicu si vždy nájde.....nerieš to. Aj keď sa Sk je to národný šport závidieť si ak sa má niekto lepšie