Boli by ste aj vy smutné?

21. jan 2022

Ahojte, asi to bude odveci téma. S priateľom sa o dieťatko nepokúšame, no na druhej strane ani nepoužívame ochranu.
S priateľom sme "nastavení" tak,že ak by som otehotnela, určite by sme boli veľmi radi.
Aktuálne si ešte len začíname riešiť svoje bývanie, čiže skrz toto by nám to taká situácia skomplikovala. Tak isto chceme mať svoje zázemie až potom rodina.
Ale....stalo sa Vám,že proste Vám meškala menštruácia, a vy ste sa v hĺbke duše tešili,že možno...a zrazu to prišlo, a plakala som ako malé dieťa. Ešte sa mi to nikdy nestalo.
Na jednej strane som v podstate rada,lebo ako hovorím, to byvanie si ešte len riešime, no na druhej strane som smutná,že proste ešte dieťatko nebude.
Je to pre mňa dosť divné, ešte som nič takéto neprežíval, asi tie hormóny alebo čo :/

zmrzlinka2021
21. jan 2022

Preco sa nechranite, ked teraz pre vas nie je vhodne obdobie?
Nemate kde byvat, nepises ani zeby ste sa chystali vziat - dieťatko je dost zavazok, a je lepsie si niektore veci poriesit vopred ako potom sa trapit, ze idez najmu do najmu alebo priatel si to "rozmyslel" a uz ma nechce...

emalka
21. jan 2022

Ta tvoja reakcia je prirodzena, ved si sa v hlbke duse tesila, jasne ze budes sklamana. Je normalne byt smutny ked sa veci nepodaria tak ako dufame. A taketo velke veci duplom.
Ale suhlasim so zmrzlinkou, premyslite si ci je naozaj vhodny cas na otehotnenie, aby sa vam to vsetko zbytocne neskomplikovalo. Lebo potom naozaj pridu hormony a rozne stavy a ak budes mat do toho stres z nedostatocneho zazemia tak to nebude prijemne.

autor
21. jan 2022

@zmrzlinka2021 bývanie si riešime - riešime hypotéku, dokým to nebudeme mať isté, nemôžem hovoriť o vlastnom zázemí.
@emalka áno, ja si to plne uvedomujem. Toto sú čisto len nejaké hormóny, len sa mi to ešte nikdy nestalo, a chcela som sa dať do nejakej psychickej pohody.

lindous
21. jan 2022

Mne sa raz stalo, že mi meškala menštruácia a napriek tomu, že šanca na otehotnenie bola úplne minimálna a čas na dieťa úplne nevhodný, proste bolo by to úplne neplánované a neviem ako by sme to zvládli, tak mi bolo ľúto, keď prišla, lebo tá myšlienka v hlave už prebehla 😅 nedávalo to žiadny zmysel, ale hormóny sú hormóny ... rozptýl sa niečím iným a bude to fajn, uvidíš 🙂

lenkakravcova
21. jan 2022

Porieste si v prvom rade svadbu. Potom bývanie a dieťa (to už je jedno v akom poradí). Muži radi utekajú od malých detí (aj tí dokonalí). Ten papier sa ti ešte raz zíjde. Mnoho, dnes už slobodných mamiciek narazilo, keď im na svadbe pred dieťaťom nezáležalo..

tara42
21. jan 2022

Hej, stáva sa to. My sme mali bývanie poriešené. Raz sme si povedali, že poďme na to a uvidíme, keď to bude aj za rok nevadí, mali sme aj iné plány este. Neriešila som žiadne ovulacne testy a pod. Ale vždy som bola skôr sklamaná ako šťastná keď prišla. Ale prišla len 3x a uz bolo po sklamaniach. :D

zuzana9393
21. jan 2022

My staviame dom. A planovali sme zobrat hypoteku. Kedze mam pracu nevhodnu pre tehotne, vedeli sme, ze musi byt najskor hypoteka az potom PN. Lenze dieta sme uz velmi chceli. Ono uz tazko sa cloveku ,, dava pozor" ked po tom dietati obaja tuzia :D prvy krat mi meskala ms, najskor stres, potom sklamanie ze test bol negativny. O dalsie dva mesiace zase meskala, tak uz som si bez vacsieho stresu robila test a tam dve ciarky :D tak nastal 5 minutovy stres a potom radost. Este vacsia, ked si moj chlap otvoril skatulku s malinkymi ponoskami ❤ dieta je obrovska zodpovednost a ta najvacsia radost na svete. Takze toe tvoje pocity su uplne v pohode. Ak by si bola tehotna mozno by ta tiez chytala najskor panika.

loliki
21. jan 2022

Emócie. Čo dokážu s človekom urobiť. Si smutná, že ešte nie si tehotná. Ale nie si smutná za to, že nie si ani vydatá, ani vyriešené bývanie nemáš. Racionalita sa stratila? Alebo ešte treba dospieť?

maminkadeticiek
21. jan 2022

Mne je skor divne,ze tolkeee plany spolu mate a stale si iba priatelka.Som staromodna?No mozno ano, ale mne to pride divne si robit dieta s priatelom.

zuzanka.zuzu
21. jan 2022

nie, bola by som šťastná, že dieťa nečakám s mužom, ktorému nestojím ani za to aby ma požiadal o ruku a s ktorým nemáme ani len bývanie vyriešené... priateľka 🙄

loliki
21. jan 2022

@maminkadeticiek Lebo nikdy nepočuli o rozchodoch, o slobodných mamičkách. Tá donebavolajúca istota mladých, že keď sú zaľúbení a žijú spolu, tak im to predsa vydrží do konca sveta, je neuveriteľná.

autor
21. jan 2022

Neviem no, položila som tu otázku, a na ňu mi odpovedali len 4 baby. Zvyšné tu preberate to, na čo som sa nepýtala 😀
Čakala som odpovede typu - to prejde sú to len hormóny,alebo čítaj si knižky a odputaj myseľ.
A namiesto toho plno z Vás rieši to, že sa nezoberieme.
Pre nás je hlavné dôležité si v prvom rade poriešit bývanie, aby sme po svadbe mohli bývať vo vlastnom, nie s rodičmi potom ešte dlhé roky 🙄 a bývanie si už riešime, som písala,že vybavujeme hypotéku.
Neochranie sa preto, lebo som citlivá na latex, bohužiaľ aj také veci sú, a dopovať sa hormónmi mi nedoporucil gynekológ.
Sranda,že? 🙄

lenkakravcova
21. jan 2022

V dnešnej dobe internetu ste sa nedopatrali k bezlatexovym kondómom? 🙈 Hneď prva stránka na Google..
https://www.kupsikondom.sk/kondomy/nelatexove-k...

vler
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. jan 2022

@lenkakravcova vážne vás z tohto celého,čo som písala trápi toto? 😶

bennn
21. jan 2022

To je nič, už to máš v hlave, že chceš... takže... to budeš riešiť stále... až kým sa nepodarí... a veď máte 9 mesiacov kým sa narodí, to je dosť času na vlastne byvanie a svadbu :D

autor
21. jan 2022

@bennn tak vo všeobecnosti deti chcem,ale ešte na to nie je čas. Neviem,to bola asi iba slabá chvíľka, ešte sa mi to nestalo. Beriem to tak,že to boli hormóny

tara42
21. jan 2022

My sme tiež mali najprv bývanie, teraz dieta a svadba bude rýchla tento rok. A nie on ale ja som nechcela dlhé roky skôr svadbu. Neries, je to len na tebe aké poradie si spravíš.

zmrzlinka8
12. máj 2024

možno hormóny a možno predzvesť osudu, že to čoskoro príde. ja som to tak mala a do pár mesiacov som bola tehotná. a to som bola mladučká.