Bolestivé rany osudu

6. apr 2022

Za posledný rok a pol som dostala poriadne "rany pod pas" ..Najprv mi zomrel milovaný psik..o cca 10 mesiacov nato mi začala tetania,bolo mi zdravotne zle..našťastie sa to upravilo..ale čo je zo všetkého najhoršie..zažila som bolestivy rozchod kde bola chyba z mojej strany..ako sa stym všetkým vysporiadať?najmä ten rozchod boli najviac..

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denkatn
6. apr 2022

ako ta podporit? chyba nikdy nie je chyba, je to len cesta ucenia, pretoze nie sme dokonali, ani priroda to tak nechce, ani to nie je mozne. zijeme sposobom pokus a omyl a tak sa ucime. pripadne si mozme nechat aj poradit, ale skusenost je neprenosna. takze sa urcite z nicoho neobvinuj. ak ta nieco boli na rozchode, ze si niekomu ublizila, stale mu mozes aj neskor povedat prepac, mrzi ma to. a potom si odpusti. venuj sa vecam ktore robis rada, aby sa ti doplnila enerfgia. vies kto je najdolezitejsia osoba v tvojom zivote? no predsa ty!! tak sa o seba postaraj a ked si smutna urob co najviac veci co mas rada.

mamina0078
6. apr 2022

Psychológ ak sa s tým sama nevieš vysporiadať, nikdy chyba nie je len na jednej strane... Alebo nemáš niekoho komu by si sa vyrozpravala? A dala to všetko zo seba von?

autor
6. apr 2022

@brembo je tomu už dva mesiace..nevideli sme sa..asi tomu dam viac času uvidim
@mamina0078 ten psychológ je dobry nápad..ďakujem

oli18
6. apr 2022

Pokiaľ neide o život, neide o nič. Pozri, čo sa deje okolo nás, najprv korona, teraz vojna. Umierajú ľudia. Tvoje problémy sú oproti tomu malicherné, takto si to povedz a buď v kľude. Psíka si kúp nového a frajerov ešte budeš mať. Povedz si, že všetko zlé je na niečo dobre a teš sa z každého okamihu. 🙂

slniecko_12
6. apr 2022

Na každý problém existuje riešenie..aj mne pred rokom zomrel psík, jediné, čo pomohlo, bolo, že som si spomínala na pekné veci, čo sme spolu zažili a kúpila som si druhého psíka..šteniatko dokáže človeka zamestnať a rozveseliť, možno by to pre teba teraz bolo riešenie 🙂 a čo sa týka toho rozchodu..ak si spravila chybu ty, nikdy nie je hanba sa ospravedlniť, aj keď ste sa nerozišli práve v dobrom. Čas zahojí všetky rany. Jediné, čo môžeš spraviť je, že si z toho vzťahu odnesieš pekné spomienky a poučíš sa zo zlých.. 🙂

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
littlefiona
6. apr 2022

Mne vždy pri akejkoľvek bolesti, alebo rane osudu ako to nazývaš, pomáha to, že si uvedomím, že na tomto svete je tak veľa ľudí, ktorí zažívajú a zažili omnoho ťažšie veci ako ja a ten súcit s nimi mi vždy dodá silu prekonať svoju bolesť.

sarah2304
6. apr 2022

@oli18 nesuhlasim,prepac!..Tu uz ide o zivot,ved ma psychicke problémy praveze vojna a pandemia su pre nu malicherne veci...tu uz ide o jej psychicke zdravie a to nemôze podcenit.

sarah2304
6. apr 2022

@littlefiona to si ty...ale kazdy clovek je iny a kazdy to vnima inak...to ze tebe pomaha tento spôsob,to je skvelé,len nie kazdy si to takto dokaze "upratat" vo svojej hlave.Nemyslim to v zlom.

slniecko_12
6. apr 2022

@sarah2304 Psychika sa dá do určitej miery ovládať aj vôľou. Niekomu pomôže prečítať si odpovede na MK. Ak sa to nedá ovládať a nepomôžu žiadne laické rady, je na mieste navštíviť odborníka.

littlefiona
6. apr 2022

@sarah2304 áno, máš pravdu, každý sme iný, len som napísala, čo mne pomáha prekonať, tie moje rany osudu. Zrejme závisí od osobnosti veľa, ale neradím utápať sa v bolesti, potom už zrejme treba vyhľadať odbornú pomoc a vysporiadať sa s tým s odborníkom.

oli18
6. apr 2022

@sarah2304 na tetániu sa neumiera a ako píše, už je to lepšie. Najviac prežíva rozchod s priateľom. Takých rozchodov sme každá prežili niekoľko. Ak nevie bez priateľa žiť, nech psychológa navštívi.

janka_23
6. apr 2022

Keby som ti ja napísala o tom co sa mne všetko stalo za posledné dva roky tak sa nad svojím "osudom" iba pousmejes a povieš si ze to nie je až tak zle 😉 život je sinusoida, raz si hore a raz dole. Každý má aj zlé obdobia a ťažké chvíle, ale to všetko je tu preto aby sme sa z toho poučili, aby nás to posilnilo a potom sme silnejší dokázali ísť ďalej. Pokiaľ nezvládas to co sa ti deje nie je hanba vyhľadať psychológa, mne tiež veľmi pomohol. Život nekončí, máš zle obdobie ale všetko preboli 😉

mariamagdova
7. apr 2022

To je mi ľúto, veľa zdravia vám prajem. Skúste sa skontaktovať s bývalým a vysvetliť mu všetko úprimne zo ♥️♥️♥️ určite to pomôže vám a on buď vás pochopí alebo nie, ale určite pochopí.

marca12
7. apr 2022

A to bud rada,ze ti psik neumrel po rozchode. Ja som stratu psika tazko niesla a neviem si predstavit este dostat kopacky. Ale vsetko sa deje z nejakeho dovodu,ktory teraz nevidis,ale casom zistis,ze sa dobre stalo. Vsetko chce len cas,cas je najlepsi lekar. Ak si spravila chybu a priatel ju nevedel tolerovat,prepacit,zrejme nebol ten pravy.

loliki
7. apr 2022

@marca12 Napr. keby bolo treba utekať preč, ľahšie sa odchádza bez psa a bez frajera. 🙂 A ľahšie sa nájde nové ubytovanie. To je teraz taká realita zo života.