Bol si manžel mnou moc istý, alebo si ma nevážil?

martina_c
30. aug 2014

ahojte
este stale mam manzela, aj ked fyzicky uz so mnou nebyva. nas vztah sa zacal velmi romanticky a velmi som sa donho zalubila a verila som ze je ten pravy. pochadza podobne ako ja z rodiny, kde si vsetci pomahaju a snazia sa chranit rodinu. Snazili sme sa jeden druheho podporit, zacalo sa mu darit v praci a velmi.A tam sa zacala zmena, baby si ho vsimali a on rad s nimi flirtoval. Ja zastavam nazor ze ak je muz gentleman vie to zvladnut, on to nezvladol. S kolegynou c.1 ostalo len pri sms, to sme boli spolu 3roky, s kolegynou c.2 uz bol na vylete a bozkavali sa, to bolo po dalsich 4 rokoch, vtedy som sa chcela rozist. Urobil gesto a ja som ostala, vtedy sme uz cakali dieta.. jeho narodenim som sa citila strasne stastna a verila som ze aj on.. po dalsich 7 rokoch prisla rana v podobe nevery s kolegynou c.3-aj ked ja si myslim ze ona len vyuzila prilezitost ako sa zabezpecit. Zmenil sa za posledny rok a pol, nasiel si partiu s ktorou chodi zurovat, pit a uzivat si a podla nich, rodina je len brzda a treba ju odseknut.. a to aj urobil, uz s nami nebyva a riesime rozvod.. moja otazka:co dom robila zle? starala sa o dieta, domacnost, seba, nase rodiny, lubila ho a on pri naznaku problemu hlada utesenie inde.. su toto vobec muzi schopni milovat rodinu? dokaze sa vobec niekto pretvarovat tolko rokov? ja v nom vidim este stale toho super chalana, ktory je chce rodinu a chce sa o nu starat.. ale kamarati ho strasne zmenili.. myslite ze takyto clovek sa dokaze zmenit? alebo nechat ho nech padne na hubu a nech ho zbieraju ti jeho kamarati?

pribinak
30. aug 2014

Možno sa on vôbec nezmenil a toto je on, jeho povaha a charakter, ale ty si mala ružové okuliare a príliš ružové predstavy o ňom, vašom vzťahu a spoločnom živote

Poradiť ti neviem, ale želám správnu voľbu a spokojný život

sunshineka
30. aug 2014

on sa nepretvaroval,len ty si si ho zidealizovala a nevidela jeho povahu.to je notoricky sukrnickar,nevernik.pochybujem,ze sa nezmeni.ja by som s nim nedokazala zit a nicit si zdravie nestalym trapenim,co ak prave teraz je s nejakou zenskou

martina_c
autor
30. aug 2014

hmmm, inak pravda je taka ze divoko zuroval na strednej, na vs a potom prisla praca a ja a myslela som si ze uz mu divokeho zivota stacilo ked navrhol spolocne byvanie.. ale asi nestacilo..

samasa
30. aug 2014

@martina_c nohy na ramena a utekaj čo ti sily stačia... padne na hubu a potom si to uvedomí...ale ty hlavne do vtedy nečakaj...

miku1
30. aug 2014

@martina_c Vlastne si si už sama odpovedala - kolegyňa č. 1, č. 2, č. 3 ........ Zrejme bol stále taký ako teraz, len si ho videla skôr takého akého si ho chcela mať. Kamaráti sú zaťažkávajúca skúška, hlavne takí, ktorí sú slobodní a je im sveta žiť. Moja skúsenosť s mojím mužom pred týždňom bola takáto: Mal stretko s bývalými kolegami, samozrejme začalo tým, ako si dajú len 2-3 pivá, a každý pôjde po svojom.....po 3 hodinách sa môj manžel začal zdvíhať na odchod (bolo 21.30 hod.) a nastávajúcich 10 minút nepočúval nič iné, len to, že jasné, ženáč, musí uháňať domov k manželke a deťom, a bla bla bla .....Ostatní boli totiž buď slobodní alebo rozvedení. Keď mi to doma vravel, povedal, že sa cítil ako k....t, že každý doňho hučal ale nikto si neuvedomil, že domov utekať nemusí, ale že jednoducho domov ísť CHCE. Veľmi veľa záleží na chlapovi a na jeho "sile" tomu všetkému odolať. Poznám veľa prípadov, kedy to chlap nezvládol presne tak isto, ako ten tvoj. Bohužiaľ, poradiť ti neviem, môžem ti len popriať do budúcna veľa síl zvládnuť všetko to čo príde a určite veriť, že niečo pekné ťa stále čaká. Dospelý človek sa nemení, môže sa chvíľu pretvarovať, ale dlho to nikdy nevydrží, takže na tvojom mieste ho nechám nech na tú hubu padne. Ktovie či mu potom nejak jeho kamaráti pomôžu.

libka1
30. aug 2014

Podla toho co pises prisli peniaze a s tym aj viac zaujemkyn. Prachy a vsetko s tym spojene zvladne len silny jedinec a to on asi nebude. Ten si nebuduje ego na zaklade financii a s tym suvisiacimi bonusmi. Nechala by som ho ist, nech zuruje a uziva si, to nie je vecne. Skor ci neskor zacne pocitovat orazdnotu ktoru nu prisavky nevyplnia. Potom bude uz len na tebe ci to s nim skusis znovu. Urcite by som sa na to ale neupinala a budovala by som si vlastny zivot a hladala aj spolahlivejsieho chlapa. Cas ukaze co sa udeje. Podla mna bola chyba ze si mu uz viackrat odpustila ulety, osobne si myslim ze o vsetkych ani netusis 😝

adri266
30. aug 2014

@martina_c vies co si spravila zle? Ze si mu dala tolko sanci. Mala si mu dat jednu a hotovo. Jednoducho si ho rozmaznala, nechala si ho uzivat si a on to zneuzil.
Nechapem, preco ho este riesis. Okamzity odchod od neho. A ci sa dokaze zmenit? Iste, raz, ked dostane nejaku kvapavku, alebo ked naraz otehotnu dve z jeho kolegyn, alebo ked mu nejaky manzel rozbije cifernik. Mozno vtedy mu dojde.
Nezachranuj to, co sa nechce dat zachranit.

blue_eyes
30. aug 2014

Nechaj ho padnut, ukaz mu ze mas na vrch...pride dalsi a lepsi, drzim palce 🙂

nadineqq
30. aug 2014

@miku1 tak takto sa sprava spravny chlap, ktory vie, kde je sever 😉

bubu4125
30. aug 2014

Mne tiež padli ružové okuliare po 7rokoch vzťahu...tiež som si myslela,že on sa zmenil, no ja som nevidela čo je skutočne za človeka... Mm tiež padol na hubu, a teraz tvoríme vzťah otvorený, s chladnou hlavou, pretože obaja vieme už čo chceme a nechceme...
Nech si ide svojou cestou, my ženy máme svoju hrdosť a sme silnejšie ako muži

martina_c
autor
30. aug 2014

@miku1 ako keby som pocula toho mojho ked bol s kamaratmi von a ze preco ide tak skoro, aj ked 22.00 nie je podla mna skoro.. na rozdiel od tvojho, moj radsej mna nazval furiou a dalej chlastal s kamaratmi... cely den je v praci a vecer som chcela byt s nim, cez vikend s rodinou... aj som spoznala tych jeho kamaratov ale opat som bola za brzdu, lebo som nechlastala do nemoty...

tilda
30. aug 2014

@martina_c zvladnes to aj bez neho,ved toto je ciste trapenie co opisujes...aj ked stavila by dom sa,ze raz sa bude chciet vratit k tvojmu teplu...uvidis,ako to budes vnimat potom...drz sa!

lucus83
30. aug 2014

@martina_c jasom teraz pozerala skvelý film Celeste a Jesse navždy al tak nejak. Teraz beží na HBO, určite sa dá aj stiahnuť. Ja som sa nad svojim vzťahom po ňom riadne zamyslela. Ako ženy toho od mužov očakávame, chceme mať vždy pravdu, chceme mužov mať podľa svojich predstáv... Na každej kríze nesú vinu obaja, a tým nemyslím ten vtip žena a svokra 😉 . Odporúčam Ti pozrieť ten film. A je len na Tebe, či ho máš ešte rada a si ochotná Váš vzťah riešiť a alebo sa vrátiš z kratšej cesty. Dnešná doba nič nechce riešiť opravovať, odpúšťať... Takže pokoriť sa priznať si svoj podiel viny je oveľa ťažšia cesta, ktorou sa môžeš vybrať.
Neviem isto, čo by som robila na Tvojom mieste, ale brala by som ohľad na deti. Kvôli nim, by som bola ochotná isť do poradne, alebo to nejako prehrýzť. Aspoň by som to skúsila, hlavne ak ho ešte stále ľúbiš. Tiež je otázne, či s tou druhou má vzťah alebo išlo len o sex. Tiež verím, že je pre muža ťažké odháňať zlatokopky keď sa tlačia rovno do postele.

martina_c
autor
30. aug 2014

@adri266 uz ho neriesim, len fakt nechapem o co chlapom ide, mohli sme mat velku rodinu po akej sme obaja tuzili, prostriedky na to boli.. momentalne sme na urovni rozvodu, zbalila som ho a uz nema s nami nic spolocne, o dieta sa nezaujima a asi je to dobre, nepocitam s jeho pomocou.. len nechapem a asi nikdy nepochopim ze chlap co mohol mat vsetko, vymenil to za flandru, chlast a neostal mu nik ani z rodiny..

martina_c
autor
30. aug 2014

@nadineqq moznoze vie kde je aj juh... len to ma asi nejak popletene😉

martina_c
autor
30. aug 2014

@bubu4125 ked on ale prve dva roky fakt takyto nebol, bol pozorny, priniesol kvetinu, kedykolvek, zaujimal sa cez den, vecer sme boli spolu alebo v spolocnosti a s peniazmi sa zmenili uplne jeho "chute".. a to o nom povedia vsetci jeho blizky.. co ho poznali este predtym.. neviem ci peniaze maju taku moc, ale asi maju..

adri266
30. aug 2014

@martina_c vies, niekedy tym ludom proste drbne. A to myslim aj zeny. Nie raz opusila matka svoje deti a odisla za frajerom, a takisto aj chlapi.
A ktovie. Niekedy proste karma zariadi zivot tak, ze raz, ked sa oni fakt zalubia, tak ich buduce manzelky ci partnerky budu podvadzat. A oni budu stat na tej strane, na ktorej stoji Ty.

Zial, dnesna spolocnost je taka, ze sme povrchni, ide nam len o majetky, statusy, prestiz, uzivanie si zivota a neberieme ohlady na nikoho. Ani na vlastnu krv 😠

martina_c
autor
30. aug 2014

@lucus83 film vygooglim..
ja som skusala aj poradnu, odmieta, nasilu ho tam nedotiahnem, chcela som to len koli dietatu, aspon na zaciatku.. casom by sme aj my nasli k sebe cestu, on vsak prestal komunikovat a zacal len nadavat, podla vzoru svojej novej zeny, ktora furt nadava.. a to uz bolo dost aj na mna.. podla mna je uplne pod jej vplyvom a vplyvom tym kamaratov, lebo vymenit vztah so svojou celou rodinou za kamaratov... keby boli kamarati, nedovolia mu odseknut vsetkych.. nie je s nim ziadna rec a tak neviem co s nim dalej ako rozvod..

tilda
30. aug 2014

@martina_c vies,ti kamarati maju info len od neho...bohvie ako im ta vykreslil. To len na margo toho odseknutia.
Vela je muzov,co zrazu pridu k prachom (za vydatnej podpory partnerky pri budovani kariery,samozrejma) a takto im prepne. Mysli na seba a dieta,pories si prakticke otazky....

oravese
30. aug 2014

Peniaze vedia riadne zmenit cloveka, partia a ak to robia vsetci kolegovia ze maju frajerky a su neverni, tak aj jemu sa to zapacilo. Kolega v praci nemohli mat deti po umelom oplodneni sa im podarilo mat dieta a teraz po 7rokoch manzelstva si nasiel frajerku a on tvrdi ze je to moderne, ma peniaze a uziva si. Myslim ze bez BOha, ked nemaju v nicom zabrany tak to skonci takto.

hanatom
30. aug 2014

@martina_c tieto otázky som si kládla aj ja, ked som sa po mnohých rokoch vztahu dozvedela o manželovej nevere...tiež je to prípad, že muž príde k iným peniazom, cíti sa doležito, a nájde sa nejaká tá ženská, ktorá to náležite využije v svoj prospech a muž si myslí, aký je úžasný, skvelý a neodolatelný a aký má doma chudáčik stereotyp....už som rozvedená....proste aj moj ex je typ chlapa - a teraz to vidím na jeho sposobe života - večný chlapec, rozmaznaný fracek, roky by uz boli, ale on myslí len na relax, užívanie si života, posedenia...proste má, čo vždy chcel mat..klud, pohodu....financne si to može dovolit, tak je mu sveta žit,,,proste nieco také ako rodina zahodil za hlavu a užíva si ako dvadsatrocný...s tým nic neurobíš...vime sama, ako to bolí, ale to prekonáš, máš dieťa, ešte že ti dá pokoj s ním, bude vám lepšie bez neho, ver mi...vela síl

yuuki
30. aug 2014

peniaze charakter človeka nepokazia, len ho pomôžu prejaviť 😉 .. ja osobne neverím tomu, že človek ktorý sa dokáže správať takto sa niekedy zmení ...

martina_c
autor
30. aug 2014

@tilda prakticke veci riesim teraz, cize rozvod, vyzivne, majetok, ja som mala slubnu karieru, ale ked som otehotnela, rozhodli a dohodli sme sa ze budem doma, postaram sa o deti, nastastie mam len jedno, nieco mi hovorilo ze dalsie este nie a asi to bol ten neviem kolky zmysel u nas zien.. ale doma bolo postarane, dieta zaopatrene, venovala som sa mu na 100%, prvy rok dva tri boli aj vylety ci dovolenky apotom prisli jeho fasa kamosi a ano mas pravdu vykreslil ma ako furiu co ho furt kontroluje, ale na ich nazore mi nezalezi.. lebo jemu ostali len ti kamosi-podotykam asi 5ks z zoho je jedna ta flandra.. a stratil adi tak 50 ludi z najblizsej rodiny.. ale vybral si a ma to co si vybral..

tilda
30. aug 2014

@martina_c znamena to,ze maz podporu jeho rodiny?ak hej,tak to je super... a inak velmi sa mi pacil vyraz,co pouzila tuto jedna kocka-rozmaznani frackovia ta jeho partia...dufam,ze mas pravnika;)

me_to_you
30. aug 2014

myslim, ze v podstate sa nezmenil... len prisla ina situacia, peniaze, postavenie a vtedy vyplavala na povrch tato jeho stranka. Nic si nevycitaj, nemusela si mat po tolkych rokoch ani tie ruzove okuliare, proste vas vztah zacal tak, ze mlady budil dojem, ze sa uz vyblaznil...asi sa aj na chvilu vyblaznil, ale prisli peniaze a asi aj akasi nuda a strach ze do konca zivota musi byt otcom a manzelom a zodpovednym a to nezvladol - ja ho neospravedlnujem, pre to co robi nie je ziadne ospravedlnenie... ani pochopenie prenho nemam.. len ty sa proste nezamyslaj co si spravila zle, nic.... aj keby sisa na hlavu psotavila, takymto veciam nepredides
Uz to pre teba nebude idealny partner, treba sa posunut dalej, mysli na seba a mozno len dufaj, ze bude ason fajn otec (tiez radim porisit prakticku a teda financnu stranku rozchodu)
- a ja by som sa nestranila ani tomu aby obe rodiny vedeli ako to je, ako sa sprava a co sa deje...

stano4000
30. aug 2014

@martina_c mila pani zobrali ste si za muza cocota a teraz tu placete... neplacte... zoberte si z toho ponaucenie a nepytajte si otazky typu: "su toto vobec muzi schopni milovat rodinu? dokaze sa vobec niekto pretvarovat tolko rokov?"

muzi su schopni milovat svoje zeny a svoje rodiny... velka vacsina z nich aj tak robi. a dokaze a niekto pretvarovat tolko rokov?... nie. vasa vase ocakavania ocividne predcili kapacitu ktore dokazal vas muz splnat... ja keby ze sa mam po 12 rokoch s mojou manzelkou zrazu otocit a zacat sa venovat inym "aktivitam" tak ma asi slak trafi, pretoze nam trvalo 12 rokov aby sme vybudovali nieco coho si obaja velmo vazime a do coho islo vela energie a casu. neverim ze to je v rozvadzanych a rozvedenych manzelstvach tak.. ludia nejdu do toho naplno a nechavaju si zadne vratka... cas v praci - "zarabanie penazi", volnocasove aktivity bez pristupu partnera (u aktivnych vykonostnych sportovcov mozno, ale aj tam sa nechavaju podporovat najblizsimi), "kamaratov" - moji kamarati sa stali aj jej kamosmi a naopak, ti co nezvladli ze mam dlhodoby vztah, ktory obnasa vela mojho usilia tak ty posli tak rychlo ako aj prisli... atd...

drzim vam palce nech sa so zmenou vyrovnate a nech sa vam podari zahodit za hlavu vsetky myslienky, preco ja? preco on? preco my? tie vas nikam nepovedu.

bubu4125
30. aug 2014

@martina_c ani môj ex nebol taký, nosil mi ruže, boli sme na večeri, trávili čas spolu, v spoločnosti... Všetko bolo super, U nás sa to zmenilo narodením našej dcéry...zrazu bolo všetko iné... No a keď odišiel, začala som vnímať veci inak, a prišla som na to, že on bol taký vždy,len ja som to nikdy nevidela... Až z triezvou hlavou...

martina_c
autor
30. aug 2014

@tilda pravnika mam, riesim vsetko s nim a hadam aj skoro doriesim.. mam podporu aj jeho rodiny, on sa otocil uplne naopak a ti jeho kamarati... nemaju deti a heslo uzivaj uzivaj a ser na to co ti doma hovoria...

hanatom
30. aug 2014

@bubu4125 asi je to tak, že vela vecí prehliadame, ale nechceme vidiet,,,obávame sa budúcnosti,,sme si vedomé, že robíme maximum pre rodinu, pred dieta, a chlap je zatial myslou aj telom niekde inde 😒

irusa
30. aug 2014

dokáže sa zmeniť....čo sa týka kamarátov a výjazdov...neveru som nezažila, tak sa neviem vyjadriť 😒