Bol by váš partner ochotný kvôli vám vzdať sa alkoholu?

olivieraa
22. aug 2014

Mám na vás jednu otázku.. bol by váš manžel/priateľ ochotný kvôli vám vzdať sa alkoholu .. aj piva samozrejme..? Mám na to dosť vážny dôvod v rodine sme mali s tým velký problém, ktorý skončil zle a preto som na to veľmi "alergická" .. len ten môj to nevie pochopiť.. ☹ nepije veľa.. ale mne aj to málo velmi vadí.. a ked ho vidím trošku pripitého v tom momente ho nenávidím ☹

atanerka77
22. aug 2014

Nie nebol, a ked ano tak na pol roka potom opat a mne to tiez vadilo

olivieraa
autor
22. aug 2014

@atanerka77 a ako si to riešila?? lebo ja to naozaj neviem tolerovať akokolvek by som chcela 😒

chocolatte1
22. aug 2014

môj nepije vie, že mi to vadí... ja tiež nerobím veci, ktoré by vadili jemu

atanerka77
22. aug 2014

Skoncila som to s nim, lebo toto bola moja podmienka co mi naozaj vadí. Ale mali sme ine problemy ktore on riesil prave tymto

digysa
22. aug 2014

@olivieraa Ty chces, aby bol tvoj muz abstinent? Aby sa v zivote nedotkol ziadneho alkoholu? Ako presne to myslis?

ammellia
22. aug 2014

Asi len s tazkostami. Ale toto treba riesit hned v zaciatkoch a vobec si nezacinat s neabstinentom. On nema problem s alkoholom (predpokladam), ale ty. Tebe to vadi ;)

miahavash
22. aug 2014

Koli mne prestal pit tvrdy alkohol. povedala som mu ze este raz z neho budem citit palenku a moze ist do pice 😎 Pivo mi nevadi / ak ho pije s mierou / ale palenku proste neznesiem .. Dokonca koli mne prestal aj fajcit

pribinak
22. aug 2014

Nepije vela... To je kolko? Pre mna su aj 2 velke piva kazdy den vela! Treba si uvedomit, ze tolerancia na alkohol sa casom POMALY, ALE ISTO zvysuje, takze ak dnes puje 2 vekke piva, ale 2 deci tvrdeho, casom to pojde hore a aj viac do penazi a aj do casu, ktoryby mal travit inak ako s poharikom v ruke

Ak mas v rodine skusenost s alkoholizmom sa cudujem, ze sa vobec tymto zaoberas

pribinak
22. aug 2014

@miahavash ak palenku vyleje do piva, tak ju nemas sancu zacitit, slad a chmel su aromatickejsie ako destilat /palenka/ , do velkeho piva schova aj 2 deci a nezbadas

miahavash
22. aug 2014

@pribinak preco by to pre boha ziveho robil ? :D:D On neni alkoholik aby to musel takto konzumovat a tajne pit. keby ozaj chcel vypil by si aj keby neviem co bolo. a zbadala by som to na nom a ani nic by som citit nemusela. pretoze viem ako vyzera ked vypije pivo a ako ked vypije palenku. ne to este aby tieto dve napoje miesal

dejka77
22. aug 2014

Ak ti to velmi vadi tak by asi bolo vhodnejsie najst si niekoho ineho. Je tazko akceptovat takuto vec, zvlast ked ani nevies ako to bude o niekolko rokov. Ked uz teraz pije, pochybujem zeby prestal uplne. Najlepsie je nast si takeho co k tomu absolutne nema vztah.

pribinak
22. aug 2014

@miahavash nehovorim, ze to zrovna ten tvoj robi, ale vela alkacov to takrobi a ked zenuska zacne doma robit krik, tak odpoved je, vsak dam len pivo co mas boja
Pivo vdaka tomu, ze je aromaticke a drzi farbu je v tomto super pouzitelne, jasne, ine spravanie, motorika, rec a koordinacia je ked ma v sebe 0,5 promiles 2-3 velkych piv a 2 promile z 10 panakov, to zbada aj slepy

lauricka
22. aug 2014

@olivieraa tu je velmi dolezite naozaj, ze kolko a ako casto si vypije a je trosku pripity. Normalny clovek si raz za cas da trochu alkoholu. Pri velkej akcoske niekde pri prilezitosti sa vie aj trochu pripit. Ale nema problem s alkoholom a nepotrebuje ho mat casto alebo pravidelne. To si musis zasa zrovnat v hlave, ze nemozes nenavidiet niekoho za toto. Ale akonahle ma pravidelny prisun alebo sama vidis, ze to nie je uplne bezne pitie obcasne alkoholu, tak a to vies z vlastnej skusenosti, sa vacsinou s tym vela nenarobi. S alkoholikom zivot je o nicom, to radsej nic, ako byt s alkholikom. A ci by bol ochotny sa vzdat taky clovek alkholu? Prepdokladam, ze zvacsa to nedokaze. Cest vynimkam. V Tvojom pripade sa neda urcit, ci si Ty prehane precitlivela a treba sa ukludnit alebo sa Ti tam postupne profiluje alkac, to je malo info.

sunshineka
22. aug 2014

Mne sa alkohol hnusi a preto som si starostlivo vyberala priatela.nezniesla by som chlapa,ktory si k telke otvori pivo alebo ide casto do krcmy.moj si da tak 2x do roka a to mi nevadi.obcas si dame pohar vina a takto som spokojna.chlap tazko prestane pit a hlavne,ak mu chuti pivo.ale napr.moj oco prestal pit.tiez nie na pockanie.trvalo to cca 15 rokov manzelstva,ale chcel prestat pit.pestal koli svojmu presvedceniu.dovtedy sa mohla mama aj na hlavu postavit a nepocuval

simca06022011
22. aug 2014

@olivieraa nikdy by som to od neho neziadala, ani napriek predoslym neviem akym problemom v rodine. "Zaryty protialkoholicky fanatizmus" tiez nie je na mieste, ked si niekto prilezitostne nieco da nevidim na tom nic kriticke, dokonca ani ked sa v pripade vacsich oslav niekto opije. Skor vidim ako dost velky problem v akomkolvek vztahu vyrypovanie a nutenie druheho cloveka do niecoho na zaklade svojej "traumy" (ako je napr. ani to pivo si nedat a pod...), to ma casto za nasledok prave presne ten opak a prave takto podla mna vznikaju aj z inak normalnych ludi neznesitelni a dusno vo vztahoch... a mozno aj alkoholici, kedze clovek je nakoniec nuteny vymyslat si vyhovorky, skryvat sa a pod, len aby si mohol skocit na to pivo s kamosom. Clovek to musi chciet sam. Skor by som uvazovala nad tym "ked ho vidim pripiteho, v tom momente ho nenavidim"... mne sa prave to zda pritiahnute za vlasy ;)

ukulela
22. aug 2014

@olivieraa moj chap v zivote nevypil kvapku alkoholu. ani piva. on si neda ani rumove pralinky. ma negativne zazitky z detsva, tak chlast absolutne netoleruje. rovnako marisku napr - ked vsetci okolo zamladi hulili, on nie, ked sli na disku, on bol na dzuse ... ja som to vedela, a tak som doma skoncila na nealkoholickom radlere 🙂 ako pred tym som tiez nepila, uz vobec nechlastala, no vino som si vecer dala. ale teraz uz nie - u nas sa alkohol neotvara. a ked ideme na nejaku oslavu, pripijam si tiez s dzusom, a podobne)
takze ano, da sa alkoholu vzdat. a ak mas aj ty nejaky sile negativny stimul spojeny s alkoholom, tvoj partner by to mal chapat.

loxa
22. aug 2014

@olivieraa mozno by nebolo odveci , keby si ty riesila svoj problem s alkoholom..to ze u vas v rodie niekto vela pil nieje dovod na to , aby si niekoho ineho obmedzovala..aj tvoje spravanie je netolerantne..Pokial manzel/ priatel pije malicko , jeho spravanie sa nemeni , nepotrebuje zvacsovat davky a nepije pravidelne, ma rovnaku sancu ze bude alkoholik ako ten co momentalne nepije vobec - nikto ti nezaruci ze uplny abstinent nezacne chlastat v priebehu dvoch tyzdnov..

wena
23. aug 2014

Pokial by alkohol pil v norme, tak si neviem predstaviť, že by som ho žiadala aby sa kvôli mne nedotkol v živote žiadneho alkoholu.

filipal
23. aug 2014

@olivieraa a preco si si nevzala abstinenta? ziadat od niekoho nieco s cim on nie je stotozeny? akym pravom?
neviem ci sladis napoje, ale si predstav, ze by ti tvoj muz povedal, ze si nepraje, aby si si ich sladila. NIKDY, lebo cukor je biely jed a on ma v rodine skusenosti s obezitou.

predsa alkohol v malom mnozstve je uz uznany ako zdraviu prospesny, ako prevencia proti srdcovocievnym chorobam. poharik-dva vinka, alebo pivko na travenie. Nehnevaj sa, ale skor ty, svojou obmedzenostou vydieras druheho cloveka.

bonaqa2013
23. aug 2014

mám taký istý problém ako ty. A tiež sa mi to nepáči. A myslím že takého blbca nenájdeš. Možno na nejaký čas, ale potom sa to zas rozbehne. Lepšie povedané on a pivo.....

kattija
23. aug 2014

@filipal uplny suhlas

sense
23. aug 2014

ja sa ta spytam tak ak je to manzel, pil aj pred svadbou? ak ano a tolerovala si to, preco ti to zrazu vadi, ....a ak je to priatel a vadi ti to, preco si s nim.....

nikoho nezmenis pokial to on sam nechce....

janickacrazy
23. aug 2014

Moj mm nepije takmer vobec, tak raz dva razy do roka si dá jedno pivo alebo víno, takže vobec ma to netrápi. My sme donedávna ešte dopíjali alkohol z našej svadby, ktorá bola pred 5 rokmi, lebo ani ja nepijem, takže len ked príde nejaká návšteva. Ak si ten tvoj dá sem tam nejaké to pivo, tak by som to neriešila, len bude nervozny na teba, lebo mu budeš všetko zakazovat, iné je, ak by pil pravidelne a opíjal sa, to je jasné, že to treba riešit.

mawka
23. aug 2014

@janickacrazy aj ja mam este u nasich alkohol, ktory ostal zo svadby a je to uz 12 rokov 😀 😀 som minule objavila.

@olivieraa este za slobodna, ked som videla, ze sa nejaky chalan opija na diske, tak som si povedala nie, takeho nie. aj mne sa hnusi, ak chlap ide po praci na pivo. ex nepil nikdy, resp. mozno pohar vina prilezitostne, z jednej stamperle tvrdeho sa vedel aj pogrcat, takze dobre. no, on robil ine veci zas na druhej strane. priatel nepije tiez. alebo ked, tak velmi velmi prilezitostne, pripadne si dame pohar vina spolu raz za cas. nikdy flasku nedopijeme, potom mi trci v chladnicke. chlapa, ktory pije by som nechcela a ked by som aj na to prisla neskor, bol by to dovod k rozchodu. nepotrebujem mat chlapa kazdy den na pive. spravny chlap ma po praci prist domov za rodinou a nie do krcmy. ked je v krcme jeho rodina, nech sa paci, dovidenia.

lilyianka
23. aug 2014

môj si dá len pivko, tvrdy alkohol ani vino nema rad, a preco by som mu ho mala odopierat? takisto vie, ze nemam rada, ked pije, ale tak ked ide sem tam s kamosmi na pivo, tak nech ide ..ved aj on potrebuje slobodu, vykecat sa a uvolnit ... nikdy sa ku mne vtedy nespraval hrubo, vie o situacii v nasej rodine, preco nemam rada alkohol, ja osobne ho tiez nepijem ... sem tam si dam trosku vina, ale to je cele ... nebudem jemu odopierat pivo, to akoby on mne odopieral cokoladu ... proste su veci, kt. ma kazdy rad a tak si ich aj dame ....

ukulela
23. aug 2014

zeny, obuvate sa tu do zakladatelky, aka je obmedzena a netolerantna ... neviete, co je za tym! mohol ju mlatit ozraty otec, mohlo to byt este horsie. obhajujete tu alkohol ... to jej tu niekto radil, ze ma riesit sovj problem s alkoholom - akoze pan doktor, psycholog, pomozte mi, nech tolerujem opitych ludi???? vam kvapka na karbid?
ano, je tolerovatelny pohar vina/jedno pivo - to moze byt aj neskodne. ale ked @olivieraa pise, ze ked ho vidi pripiteho, to nie je z 1 piva ani 2 dcl vina. to su aspon piva 4 a vina pol litra a viac - takze to uz je opity clovek. a alkohol v takom mnozstve uz nemoze byt ani zdraviu prospesny(ako to tu niekto pisal)
fascinuje ma, s akou lahkostou sa toleruje alkohol. potom tolerujme aj marisku, nie je ani viac ani menej navykova ako chlast, ci cigarety. a zhuleny clovek je aspon zabavyn a nie ogrcany valajuci sa po garatoch a smrdlavy.
u nas sa nepije vobec. ja si dam raz do roka deci cerveneho a moj chlap ani visne v cokolade nezje. skratka ma take zivotne presvedcenie.nie je anichory, ani psycho a vela ludi ho za to uznava, ze to vie a dokaze. ano, vela aj nechape, najma v spolocnosti, kde je standardom, ze sa sampus na silvestra nalieva uz 10 rocnym detom.

lenka110611
23. aug 2014

nerozumiem otázke - prečo ťa zaujímajú cudzí muži? čo chceš počuť? ako ani ja s alkoholom kamarátka nie som, ale nebudem manžela strápňovať že si nemôže vypiť keď ideme na svadbu alebo len tak večer si dať jedno pivko - občas - ako čo je na tom zlé?

gucciok85
23. aug 2014

@olivieraa tak ho nechaj a hotovo. ked teraz ti vadi ked troska si vypije,neskor ti bude vadit este viac. Povedz mu bud nebude pit do konca zivota alebo sa rozidete. Som zvedava co by ti nato povedal 😀 .

gucciok85
23. aug 2014

@ukulela tak nech najde takeho co nepije. A nech sa tu taketo nepyta ked vacsina odpoveda ako odpovedal.

adri266
23. aug 2014

@olivieraa myslim, ze by tu pomohlo viac info.
1, ako casto pije? Kazdy den? Raz do mesiaca? Len na narodky a sviatky?
2, co to znamena, ze sa pripije? Ze sa motka? Ze o sebe nevie? Ze z neho citit ten alkohol?
3, Kolko dokazes tolerovat? Jeden pohar vina? Piva? Ci vobec ziaden?
4, Mas problem s tym, ze pije vobec, t.j. chces, aby bol abstinent, alebo mas problem s tym, ze nevie mieru?

Skus mi odpovedat a az potom budem vediet viac poradit.
@ukulela asi tak.