Bojím sa žiť na dedine

nety19
23. aug 2021

Bývam s otcom na dedine asi 5rokov,inak som vychovaný mestom,tréningy,jazykovka,hudobná.Keď idem do práce,a vrátim sa otec dôchodca je opitý,keď som s ním doma,nepije.Dávam to za vinu i jemu,ťahá ho to,ale i jeho "kamarátom",ktorým poviem i skričím,že otec nemôže piť pálenku,keď si dá 3-4poldeci stráca zdravý úsudok a zlí ľudia mu môžu ublížiť.Potom už vypije všetko,dokým vládze,až úplne na mol a pntom už padá na zem.Neviem čo ďalej,prácu mám dobrú,ale otec je pre mňa viac,ak ostanem pri ňom,ale online budem musieť sedieť tiež pri počítači.Ja už to považujem i za ubližovanie zo strany tých ľudí okolo.Otcovi som skúšal zobrať peniaze,i tak mu požičajú,ale držal sa lepšie,len bol na mňa veľmi nahnevaný.Na dedine mám psa,kvôli nemu som tu rád,ale veľa ľudí sa tu bojím,pripadajú mi nevzdelaní,zo zlého sa smejú.

annamalaga
23. aug 2021

@nety19 tak hádzať všetkých dedinčanov do jedného vreca je scestné. Aj na dedine sú vzdelaní a šikovní ľudia. Aj v meste máš kopec ľudí , ktorí kritizujú , smejú sa z ostatných nemajú školu a neustále riešia problémi druhých. Takze asi tak. Ak si dospelý a svojprávny človek , otca treba poslať na liečenie , ak nechce je to jeho život. Zahodi ho s alkoholom. Žiaľ S tým nič nemôžeš spraviť. Keď si nájdeš partnerku a založia rodinu, myslíš si, že bude nadšená , že stále pomáhaš otcovi, ktorý očividne o pomoc nestojí a pije s kamarátmi pravidelne? Pre niečo asi možno začal pit ? Spýtaj sa ho možno prečo tak pije? S tým , že otec je začínajúci alkoholik dedina nič nemá.

0silvia0
23. aug 2021

@nety19 robis otcovi otca...

anjelicek26
23. aug 2021

Chapem, ze ti otcov alkoholizmus vadi, pokial zijete pod jednou strechou, ale to, ze mu budes brat peniaze nepomoze. Narobi len dlhy, ktore bude aj tak treba zaplatit, toto nie je cesta. Treba hladat - rozhovor! - dovod jeho alkoholizmu (treba to presne takto pomenovat), ak si to nebude/nie je ochotny priznat a hladat cestu von, tak odchadzas. To, ze zijes zo psom na dedine pri nom je pekne, ale myslim, ze to nebude len kvoli psovi, ale hlavne praktickemu byvaniu zadarmo... v dnesnej dobe pochopitelne pri cene najmov...ale je najvyssi cas postavit sa na vlastne nohy... Nebude to ani prvy, ani posledny pes, ktory pojde do bytu, len jednoducho budes musiet vela chodit s nim von... Otcovi mozes pomoct jedine tym, ze ho prinutis ist na liecenie... a to musi chciet hlavne on sam. Urcite mu byt sam neprospieva, ale to ty ovplyvnit nevies, ci si este najde na stare kolena nejaku partnerku. Ty musis pozerat aj na svoje stastie a pohodu, zijes len jeden zivot... a v tejto dobe by si si mal hladat zenu, stavat dom, zakladat rodinu...a nie robit dozor otcovi teraz do konca zivota...

ckocka
23. aug 2021

@nety19 Rozumiem, ale myslím že nemáš šancu to zvrátiť. Jedine vytrhnúť otca z toho prostredia, čo asi nie je moc reálne. A navyše by sa síce dostal z nevhodného prostredia, ale asi by sa rovnako ťažko prispôsoboval novému, a to boj so závislosťou neulahčí.
Naozaj mysli aj na seba, nemá cenu premrhať dva životy. Niekedy sa boj jednoducho nedá vyhrať.

dominikatomas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
charlottha
23. aug 2021

heh trocha si to podla mna treba upratat. nie vsetci ludia na dedine takto ziju. si ani nevies predstavit, kolko takych ludi zije v meste. nie je to ani mestom ani dedinou, je to o cloveku k comu sa prikloni

nafka0483
23. aug 2021

@nety19 Preco o sebe zrazu pises v muzskom rode, ked v predchadzajucich temach pises, ze si zena?

jaskolka
23. aug 2021

Nepochopila som, čo s tým má dedina? Otec by chlastal aj v meste, to je úplne fuk. Je dospelý, akože co chceš robiť? Stať mu za zadkom, aby "ho nezvadzali zlí ľudia"? Ty nie si za neho zodpovedný, keď si nedá poradiť, tak bohužiaľ. Alebo plánuješ celý život byť s ním a robiť mu strážcu?a hypoteticky, v budúcnosti chceš rodinu, ženu, deti? Ak to druhe, vopred ta upozorňujem, že ani najviac tolerantná žena ti nebude toto znášať a nemôžeš od nej chcieť, aby ste obetovali vlastný život a strážili otca ozrana.