Bojím sa, že mi svokra dostresuje dieťa

22. dec 2022

Ženy blížia sa sviatky a mňa chytá panika 🙈
Syn má 6 mesiacov a je na mňa veľmi naviazany, do toho si ja osobne myslím že má separačnú úzkosť, lebo plače pri úplne každom, k nikomu nechce ísť na ruky, max k svojmu otcovi na chvíľku.
Partner chce ísť so synom deň po Vianociach k svokre, idú bezomna (nejdem rozoberať prečo, jednoducho to tak bude).
Malý sa s ňou vôbec nestretava, ona o neho nemá žiaden záujem ako o vnuka. Avšak bojím sa že keď tam pôjdu bezomna, bude ho chcieť nadrapovať na rukách a malý bude plakať.
Keď malý začne plakať veľmi, partner ho nedokáže upokojiť. Bojím sa že to v ňom zanechá strach a po tejto návšteve bude na mňa naviazaný ešte viac, ešte viac sa mi začne báť ľudí. Aj keď som partnera prosila aby nedával malého na ruky, neverím že to neurobí keď bude jeho matka neodbytná 🙈 Ako by ste riešili túto situáciu? Mne už sa týždeň sníva o tom ako tam malý hrozne plače za mnou a ja tam niesom 🙈

terezka1947
22. dec 2022

Chod s nimi. Chvíľu vydržíš.

domka222
22. dec 2022

Tak choď s nimi. Takáto som bola aj ja pri prvom. Teraz som rada, že mi aspoň jedno niekto na deň zoberie 🤣

autor
22. dec 2022

Idú bezomna. Na tom sa nič nezmení na 1000%.

sense
22. dec 2022

Bud by som to vydržala tu jednu návštevu. Ale o ich nechala nech idú. Ak to muž nebude zvládať vrátia sa skôr domov. A hlavne sa musíš dat do kľudu ty, lebo dieťa cíti stres z teba.
A neboj sa žiadne následky to na ňom ne zanechá

pribinak
22. dec 2022

Buď chod s nimi alebo sa jednoducho budeš musieť spoľahnúť na schopnosti otecka utíšiť dieťa
A možno nebude plakať mizno si bude obzerať nove prostredie

inak2022
22. dec 2022

Syn je ešte malý. Bud by som šla aj ja, ale 6 mesačný syn bezomna určite nie. Aspoň ja to takto mám

zdenkastanka
22. dec 2022

Tak male babo by neslo nikam bezo mna. Zvlast so separackou.druhy bol taky, a vlastne doteraz musim byt viac menej na dohľad... ked ma separacku tak vlastne nebude plakat uz ked uvidi ze ty nejdes?ani nas u nikoho na rukách nevydrzal...

bolarazjedna
22. dec 2022

Ak má dieťa separačnú úzkosť, tak by som mu neurobila, že ho nechám bez matky. Iba keby bolo nevyhnutné - musíš ísť k lekárovi, do nemocnice, atď. A to tiež na nevyhnutnú chvíľu, nie na celý deň. Keď vieš, že s otcom vydrží iba chvíľku a babku vôbec nepozná.... Nie, to by bol pre obrovský stres.
Bud by som išla s nimi, alebo babka by musela prísť ku nám. Alebo by návšteva nebola vôbec.

slovakboy
22. dec 2022

Take malé dieťa nemôže byt bez matky ani chvíľku. Teraz sa vytvára puto v dospelosti môže mať z toho úzkosti. Ale neviem aby som zas ja nerobil paniku. To treba s nejakým odborníkom prebrať. Napíš tu do poradne.

terezka1947
22. dec 2022

Tak potom čo chces riešiť?
Koho chces trucovanim vytrestat?svokru?dieťa?muža?

dadis
22. dec 2022

@autorka dieta si dostresujes len sama. Ake, ze zakazujes na ruky? Preco by babka nemala zobrat vnuka na ruky?? Mars tam s nimi a nekomplikuj zivot sebe a svojej rodine. Hadam hodinovu navstevu pri kave a kolaciku zvladnes, nech si dieta uziju, kedby plackalo, ukludnis ho..

hilda08
22. dec 2022

V živote by 6 mesačne dieta neslo niekam bezomna….na hodinku dve Ano ale na dlhšie urcite nie…uz vobec nie so separackou

danieladugard
22. dec 2022

Mne osobne by nevadilo byt od mojich, vtedy 6 mesacnych deti, aj na cely den prec/a naopak - nikdy neplakali. Ale - ved ty si matka? Dupni si. Bud ides s nimi alebo navsteva nebude

dominikamacakova
22. dec 2022

Možno absolútne nebude plakať. Svokra aj chlap si určite poradia. Nebude mať traumu neboj sa

dskjhfdlkdjhl
22. dec 2022

Tak to vyzera, ze vystresovana je najma zakladatelka. Dieta si mozno poplace, vyspi sa a bude v poriadku, zato vztahy v rodine asi v poriadku nie su. To je to, na com by som popracovala.

konikkon
22. dec 2022

Nijako, nechala by som dieťa ísť s otcom a nech si otec poradí, ako uzná za vhodné. Je rovnaký rodič ako ty, má na krku hlavu a v nej mozog. Určite to zvládne.

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. dec 2022

Áno, som dostresovaná. Nemám za sebou 9 detí, je to moje prvé, vidím na ňom že je na mňa naviazany.
Viac menej ste mi odpovedali, nebudem malého stresovať a partnerovi vysvetlím že ho na návštevu nepustím bezomna, bude musieť ísť až keď to malého bude menej trápiť že mama nieje na dohľad.

A dámy, ja by som prežila. Svokra je tá ktorá "nesúhlasí s výberom synovej partnerky" . Nebudem to tu rozoberať, to je na úplne inú tému 🙈

Pekné sviatky prajem ❤ a ešte raz ďakujem za názory, hlavne ženám ktoré do toho nevkladajú pohoršené emócie ale vedia sa vcítiť do druhej ženy ktorá sa proste len bojí 🌼

slavomira236
22. dec 2022

Prečo by malo hneď plakať? Nestresuj..poplach prestane neboj sa nič mu nebude je to jeho babka a bude tam otec

inak2022
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
22. dec 2022

Išla by som s nimi, bude revať s tebou alebo bez teba. Ale keď tam budeš aspoň ho budeš môcť riešiť ty a nie svokra.

inak2022
22. dec 2022

Ak nechce teba ako nevestu, musí znášať, že nebude mať ani vnúča toľko ako by si predstavovala.

jexica
22. dec 2022

aj otec je rodic nech si poradi a ty si oddychninaspon ja som to tak mala 😊

mandzula
22. dec 2022

Kebyze mam tento typ dietata, ktore mam stresovat navstevou stareho rodica, ktory on vlastne ani nema zaujem a k tomu ho otec nevie upokojit, tak by partner k rodicom proste isiel bez dietata. Naco tam ma byt dieta, o ktore stary rodic vlastne ani nestoji?

mimka2019
22. dec 2022

Ja som zažila to isté, keď syn mal 3 mesiace. Keďže s mužovou rodinou sme sa často nestretávali, lebo žijú v zahraničí...absolvovali sme 7 hodinový let lietalom, syn to zvládol na jednotku. Ale....potom ho každý bral na ruky a syn plakal nehorázne, ani otec ho nevedel utíšiť...len ja...potom som ich pekne poprosila nech syna na ruky neberú bez môjho vedomia, lebo je to pre dieťa stresujúce...rešpektovali to...vždy sa ma opýtali, či syna môžu na ruky vziať...ale akonáhle začal plakať, hneď mi ho dávali...boli sme tam týždeň ale celý týždeň som so synom strávila zavretá v izbe, lebo vždy plakal keď sa niekto z jeho rodiny priblížil.....nikdy by som to už nezopakovala...tiež to bol prvorodený...nevedela som čo a ako...teraz mám 3 detí a túto "chybu" som už so žiadnym dieťaťom nespravila...a áno...nazývam to chybou...hlavne mojou...lebo syn sa potom bál úplne každého...a bol na mne nalepený do 3 rokov...takže ja osobne by som autorke radila, aby dieťa neposielala nikam...ani s otcom...nech jeho rodina vyčká pokiaľ bude väčší...a ak svokra nemá záujem o vnuka...tak o to viac by som syna nepustila!

rachel36a
22. dec 2022

Jednu navstevu bez teba prezije, a urcite to zvladnu...nechaj muzovi aj svokrovcom trocha priestoru...

danica2711
22. dec 2022

no tak keď už je všetko na 100% rozhodnuté, tak nehysterči, pretože to aj tak neovplyvníš. Uži si čas len pre seba, oddýchni si a keď prídu domov, môžeš začať "napravovať škody". S najväčšou pravdepodobnosťou žiadne nebudú

pragmaticka
22. dec 2022

Dieťa by som nepustila, bud chod s nimi alebo dieťa zostane doma. Tak malé dieťa bez mamy určite nie!! A ešte keď je na teba tak naviazané!!

petamich
22. dec 2022

ja sa ta nechcem dotknut ale deti maju do velkej miery separacnu uzkost sposobenu pristupom rodica resp. nasou naviazanostou na dieta - nie kazdy to tak ma ale moj maly ma 1.5 roka a separacnu uzkost nepozname, lebo od narodenia s nim travi manzel nezanedbatelne mnozstvo casu bezo mna, rovnako najblizsia rodina, ked som si napr. urgentne potrebovala pospat, ja viem, ze som mozno mala stastie a nie kazde dieta je take ale z tvojho prispevku je citit, ze uzkost mas v prvom rade ty, netesi ta, ze k svokre idu a hoc ti tu v x prispevkoch zeny napisali, ze by dieta s otcom babke pustili, ty si si vybrala, ze nie 🙂 ved v poriadku, ja osobne som nechcela byt matkou, co nemoze ist ani do schranky bez dietata bez toho, aby nemalo doma amok a ak by som nahodou musela odist na par dni, tak co? len mi napada otazka, ci motivacia je dieta alebo to, ze partnerova matka ta evidentne nema rada a neakceptuje a tak kde nie je vola nie je ani cesta 🤷‍♀️ tvoj partner je rodic a tiez ma nejake prava

pipistrel13
22. dec 2022

velmi to prezivas...aby niekto a hlavne matka otca dietata (babka) nemohla vziat dieta na ruky,je trocha prehnane..mozno maly nema ziadnu sepracnu uzkost (ak sa pamatam zacina sa neskor),ale ty ho odmietas komukolvek dat a tak si na to navykol,ale mozno sa mylim a u inych naozaj place,ale ak mu cielene nerobia zle,nemusis sa obavat,nejako ho zabavia ked spusti...hrozne sa to dnes preziva akoze ja som tiez prehnane uzkostliva ale vzdy u mna vyhra rozum