Ach zeny poradte,stala sa mi neprijemna vec.Z uctu mi bolo stiahnuta suma cez 500€ z exekucie o ktorej som nemala tusenie ten dlh bol este z podnikania ked som sa ani s muzom este nepoznala a tie peniaze boli v podstate muzove ktore dal na najom v strese a v zufalstve som poziadala svokrovcov nech mi tych 500€ pozicaju nech mozem ten najom zaplatit ze nech to ostane medzi nami ale svokra jasne,uz tlaci na mna nech mu vsetko poviem ze predsa je to ich syn a ze nemame si nic tajit atd.Ako ja to aj chapem ale druhej strane ja nemam odvahu mu to povedat viem aky je alergicky na poziciavanie od jeho rodicov a nie to este taka suma.Vobec neviem ako to podat aby sme nemali mesiac tichu domacnost.Ani neviem co si chcem od vas precitat asi skor hladam podporu ....
Jasne o exekúcii si nemala ani šajnu. Nebolo treba ignorovať výzvy.
Mala si mu to hneď povedať a nie si požičiavať. Musíte mať super vzťah keď sa ho bojíš.
Tak peniaze ti nebolo trapne pytat od svokrovcov, ale uprimnost k svojej polovicke je tazka.. hm zaujimava rodinka, uz si dost velka na to, aby si sa postavila svojim problemom a nespoliehala furt na ostatnych, ze ta z ho… vytiahnu
Tak toto je pekne sproste od teba. Mala si muzovi ako prvemu povedat, co sa stalo a mali ste to vyriesit spolu. Ist si pozicat od jeho rodicov poza jeho chrbat a este to tajit a pozadovat to aj od nich - no spravit toto moj, tak sa velmi dlho nerozpravame ak este vobec niekedy… a ocividne si si od nich nepozicala 1x.
A nevedela si o exekucii? To hovor vies komu. Urcite od teba dlznik predtym nejakym sposobom ziadal splatenie dlhu, preco si to neriesila?
Tvoja financna gramotnost je ocividne mizerna. Ber v praci nadcasy, hladaj brigadu aby si co najskor dlh splatila a sadnite s muzom a spocitajte prijmy a vydavky, pozistuj, kde komu este dlzis nech ta zas neprekvapi o rok iny exekutor a rieste to.
Povedz mu to ty skôr ako mu to povie svokra.
Nemala by si tajiť takéto veci, si predstav že on by tajil takéto niečo pred tebou
Ťažko uveriť že si nevedela o exekúcii, veď ti museli chodiť výzvy od exekútora
Ja nemám exekúcie a dlhý, ale nemám ani muža :D Buď rada, že máš aspoň niečo a priznaj sa, aj tak sa to dozvie.
Vieš, exekúcii predchádzajú určité kroky ... to nie je len tak, že hneď exekútor zoberie peniaze z účtu ... minimálne dve výzvy si určite dostala ... a mužovi sa priznaj, čím skôr, tým lepšie.
Exekucia nebola zo dna na den, suhlasim s vyssie napisanym. Hlavne je to blbe, keby potrebujete ako rodina zobrat hypoteku, ze tebe ju uz nedaju a to obmedzuje a ohrozuje vlastne celu vasu financnu buducnost... taka hlupost pre tak nizku sumu :( Zajtra rano si sadnite a povedz mu, aku hlupost si urobila, svokra ma pravdu...
ako sa hovorí, kamarát z hrušky dole. Nech už je to akýkoľvek prúser, dá sa to ako tak zachrániť už len tou úprimnosťou. Škoda, že si to neriešila najskôr s manželom. Mňa by asi viac ako staré resty nahnevali tie ťahy poza chrbát. Držím palce, vyrieš to čím skôr.
Prepac,ale ja takymto vztahom nerozumiem. Manzel ma byt človek,toremu sa nemusis bat cokolvek povedat,ma to byt tvoja spriaznena dusa,najblizsi clovek. A ty sa mu bojis povedat tak dolezitu vec,ale ist za svokrovcami pytat peniaze sa nebojis a nehanbis. Ja by som s takou nevestou vyrazila zatvorene dvere. Okrem toho,ze klames (exekucia nepride zrazu,predchadza jej niekolko vyziev), oberas rodinu o moznost posuvat sa vpred (nedostanes najblisich 5 rokov hypoteku). Byt tebou porozpravam sa s nim a poviem pravdu. Nech je pravda akakolvek,nech sa akokolvek nastve vzdy musis najskor s muzom veci riesit. Ved sa nebude navzdy zduvat a ma pravo vediet koho si zobral. O tom,ze si to mala ako prvemu povedat muzovi asi nemusim pisat. Keby si moj muz poza chrbat poziciaval od mojich rodicov tiez by som narobila dom cirkus. Neznasam akcie poza chrbat. Ved to nikto nema rad a neuprimnych ludi uz vobec nie.
Ako to,ze si nevedela??? Tebe neprislo zahadne upovedomenie o zacati exekucie?alebo si to proste len neprevzala,ale treba mat na hlave,ze existuje nieco,ako fikcia dorucenia,takze si si nepomohla. Manzelovi si to mala hned povedat,jeho rodicov uplne chapem. Povedz mu pravdu a pouc sa z toho.
No my to máme všetko na rovinu keby mi hrozilo z podnikania niečo že zaplatiť 500 eur tak mu to poviem ..toto mi vyznie ako keby si sa bála úplne prvej reakcie manžela ..kričí na teba alebo ta už udrel ? Lebo toto vyzerá na vážnejší strach ..
Všetko vysvetlí úprimne manželovi. Ak máš strach, popros svokru, aby bola prítomná ako tvoja opora.
Skôr sa obávam tej exekúcie, či ti nebudú z účtu sťahovať pravidelne, kym sa celá suma aj s úrokmi nesplatí. Keď si si nie istá o čo ide, over si, či to nie je podvod, teda zistí si presne o akú exekúciu ide, aká je dlžná suma
Nie som daky expert, ale predtym ako ti z uctu stiahnu peniaze, ti pride oznamenie o zacati exekucie a vyzvy a nie jedna. Az potom je exekucny rozkaz
Takze ze si o tom nevedela je loz a to na manzela ani neskusaj
Vazne nie si uprimna ani tu a chces radu? Ci si si umyselne nepreberala zasielky?
Mala si sa zachovat tak, ze mu to povies hned. A nie poza jeho chrbat pytat od jeho rodicov peniaze.
Teraz hlavu hore a s pravdou von. Cim dlhsie budes klamat a tajit to, tym to bude horsie.