Bojím sa odísť s dieťaťom od tyrana. Čo robiť?

alexko007
3. sep 2010

Neviem ako začať ale asi pekne od začiatku. Našla som si priatela z ineho mesta a aj ked som ho od zaciatku odmietala tak som nakoniec podlahla. Zalubila som sa. No po case sme spolu zacali chodit na rozne akcie, diskoteky, party a moj priatel zacal byt drzy, agresivny a posielal ma prec tak som po cudzom meste bludila sama a nevedala som co dalej, ved som tam nikoho nepoznala. Tak som sa vratila k nemu. No po necelom roku som otehotnela a myslela som ze ked bude dieta bude vsetko OK. No pocas tehotenstva zacal uz sam s kamaratmi chodit po baroch a mna nechaval doma s jeho rodicmi a s malym pod srdcom. Niekolko krat som mu nasla na strankach ako pokec spravy co si vypisoval s roznymi dievcatami, dokonca som sa tak ponizila ze som im napisala aj ja ze o com si tak pisu tak som sa dozvedela ja to co som nechcela no stale som sprosta ostala pri nom. Teraz ma maly uz 3 roky a nic sa nezmenilo, dokonca ma aj z nervou udre a uraza ma. To by ma tak nehnevalo ale on to robi pred malym a to ma uz hneva. Chcem aby bol moj syn stastny a preto som na pochybach co dalej a dokonca uvazujem nad odchodom do UK no bojim sa s malym dietatom ist do neznama a este s mojou chabou anglictinou. Neviem co robit ale viem ze s nim ostat urcite nemozem. No bojim sa odist, neviem nabrat odvahu, aj ked som uz niekolko krat odidena u rodicov bola, no vratila som sa. Nemam ani pracu a preto uvaha odist do zahranicia. Vie niekto poradit co dalej? chcem pre maleho krasne detstvo a super buducnost, tu to nema ani on a ani ja. Dakujem

mikailla
3. sep 2010

@alexko007 - no ked zena nema odvahu odist od muza a vracia sa k nemu,je najlepsie riesenie odist do zahranicia ako pises sama, tam by Ta to trosku prebolelo a zvykla by si si bez neho a potom by si sa mohla vratit. To ze mas chabu anglictinu vobec nevadi,vsade v UK sa da vybavit prekladatel, len je naozaj skoda ak nemas nikoho znameho v UK co by ti prve dni poskytol ubytovanie....

ivka144
3. sep 2010

alexko, ja ti asi velmi neporadim, osobne by som nikde do zahranicia nesla, radsej hladala nejake moznosti osamostatnenia v blizkosti rodicov alebo blizkych kamaratov.
Neviem, akej povahy je tvoj maly, ale neviem, ci on, v uplne cudzom prostredi pojde spokojne do cudzojazycnej skolky a ty si najdes nejaku robotu?
Nepises, ako sa k tomu vsetkemu stavaju tvoji rodicia, ake mate vztahy...
Len Ti chcem povedat, ze nie om si sice ista, ale myslim, ze ty len tak nemozes odist do zahranicia s malym. Teda v pripade, ze by ti chcel otec dietata robit problemy, tak by to slo asi lahko... nechcem trepat, ale odist do zahranicia moze byt klasifikovane pomaly ako unos, ci take nieco...

sue
4. sep 2010

Alexko, presne tak...napíš ako tvoji rodičia, kamaráti, či by ti boli schopní poskytnúť zázemie. Asi nie ste manželia, ale ak je otec dieťaťa zapísaný do rodného listu a nemáte vysporiadané výživné a starostlivosť o dieťa, tak by si s ním nemala len tak odísť.

Ak ťa priateľ bije a týra, tak by som určite odišla čím skôr... len si to poriadne premysli, aby si nespadla z blata do kaluže.

Držím palce...

krprtka
4. sep 2010

alexko- ak je dotyčný zapísaný ako otec dieťaťa, je jeho rodič a na odchod do zahraničia by si musela mať jeho súhlas. Nenapísala si, ako sa zachoval on, keď si odišla k tvojim rodičom. Ja by som na tvojom mieste hľadala útočisko niekde, kde dôveruješ prostrediu a ľuďom, u svojich blízkych, priateľov. Určite odíď a to čím skôr, veď ide o týranie a na malého to bude mať tiež dopad.
Držím palce moc.

alexko007
autor
4. sep 2010

No ste zlate ze ste mi odpisali. Co sa tyka vztahu s mojimi rodicmi tak je to super, aj kamaratov mam vela len vzdy ked som prisla k nim - najdlhsie to bolo vyse mesiaca - vzdy volal ze kedy pridem domov ako keby sa nic nestalo. Chodil si po neho kazdy druhy vikend a ja som odolavala az nakoniec prisiel valentin, objednal mi donaskovu sluzbu na kvety a zase som zmakla. To je to ze by som sa s nim stretavala a to nie je pre mna dobre. Zazemie u rodicov mam iste no pojde to velmi tazko a neviem ci to fakt zvladnem. Je zapisany ako otec ale nie sme zobraty. Zijeme len spolu. A myslim ze by mi asi robil problemy lebo s malym ma fakt dobry vztah a len tak by o neho nechcel prist.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirka414
4. sep 2010

@alexko 007 ja zijem vo svajciarsku a tu niektore rodiny trebarz aj slovenske alebo aj anglicke nemecke hladaju operky do rodin pre deti,kde mozes mat aj svoje dieta pri sebe a starat sa napr.o dom a ich deti ponukaju ktomu izbu a stravu plus nejake peniazky.to sa mi zda s jednym dietatom prijatelne.obdivovala som jednu slovenku co sa takto starala v rodine a sama mala 2deti a uz podstatne vacsie ako tvoj syncek..ale vazne na to treba odvahu a jednoznacne vediet zatvorit navzdy dvere za niekym kto ti ublizuje ved aky je to priklad do buducnosti pre syna ved ked vidi ze ocko si maminu nevazi ako si ju moze vazit on?

filipal
4. sep 2010

@mirka414 jeej to by bolo fajn, keby sa pre Alex naslo taketo riesenie! 🙂 🙂 🙂
to by bola aj istota, ze nenatrafi na nejakych podvodnikov.

@alexko007 podla mna by si v ziadnom pripade nemala zostavat s tym chlapom.
nikto nema pravo bit ta a ponizovat. a uz toboz nie pred tvojim dietatom.

janulkama
4. sep 2010

@alexko007 urobíš veľmi ,ale veľmi dobre,keď od neho odídeš.Presne ako napísala mirka414-ako si ťa má vážiť dieťa,keď vidí toto??A okrem toho,dieťa môže dostať z toho týrania rôzne problémy,takže v prvom rade pozeraj na syna.
Za zahraničie:Myslíš si,že by Ti to pomohlo??Si si istá,že tam by za Tebou neprišiel a nerobil ti problémy??Uvažuj aj nad tým.Tu máš rodičov a kamarátov,ktorí ti pomôžu,ale sama v cudzine to asi nie.Nedaj bože,aby začal robiť problémy rodine,kde by si bola...
A mala by si sa vzchopiť a kopnúť ho do zadku.Ja viem,keď ho máš rada,je to ťažké.Ale ako môžeš mať rada niekoho,kto ti ubližuje??Mysli na svoje dieťa,to je naozaj prvoradé.Máš kam ísť,potom popremýšlaj nad odchodom do cudziny.

mateson
4. sep 2010

@alexko007 ukonči to. čím skor tým lepšie. On sa nezmení to mi ver mám to overené.Prajem odvahu a vela štastia 🙂 🙂 🙂

renca1981
4. sep 2010

@alexko007
ahoj, tolko ti viem povedat, ze taktisto som bola aj ja. strasne som sa zalubila, bola som mlada ked som sa vydala, ked som ostala tehotna, tak on chodieval s kamaratmi popijat a potom ked sa mala narodila, tak zacal popijat,bol drzy a agressivny.takisto naivna som bola ako ty, dvakrat som odisla od neho , ale som sa vratila, kvoli dcerke, nakoniec ked ma udrel , tak som povedala, ze teraz uz je koniec, odisla som domov k rodicom.vtedy dcerka mala tri rocky.teraz ma osem rokov, druhykrat som vydata a teraz mam s terajsim manzelom dvojmesacnu dcerku.
tak len tolko ti viem poradit, ze nezostan s takym clovekom, lebo ani ty ani dieta nebude stastní, to mi ver.ale do zahranicia by som nikdy neisla, hlavne ked nevies dobre jazyk, daj svoju lasku tvojmu dietati a skus zabudnut na toho chlapa, ktory sa tak sprava k tebe.drz sa a dufam, ze dobre sa rozhodnes.

aero
4. sep 2010

@alexko007 - prečo chceš zutekať ?
pred životom neujdeš !
bojuj , prosím ťa , si mladá , máš krásneho syna - prečo by si mala TY utekať pred idiotom?
kto je on , že ťa týra , malý má 3 rôčky , ako píšeš - daj ho do škôlky a ty si nájdi prácu - ani si nevieš predstaviť
ako je super pracovať a zarábať , a na to nemusíš ísť ani na ukrajinu , ani do rakuska ........
užívaj si život , mladá si len raz
nedovoľ mu , aby ťa týral .....keby som ho poznala - zabila by som ho 😠 takú mám zlosť
nenávidím takých mužov , ktorý majú komplexy a navedia , čo zo sebou
neutekaj , odíť od neho - Slovensko je veľké - vyber si mesto a chod´
veľa šťastia........ 🙂

mel23
4. sep 2010

@alexko007 Ja ti napisem moj pribeh,mozno ti poradi pri rozhodovani.Po skole som otehotnela skusili sme spolu zit ale neslo to.Vzdy som si isla za svojim.Taktiez som chcela otca pre moje dieta ale vedela som ze on dobry pre mojho syna nebude a taktiez ani pre mna.Zobrala som si pozicku,kupila dom.Pomohla mi rodina,kamaratka.Teraz je dom v prestavbe,mam noveho otca pre syna,dala som mu aj braceka a je nam super.Clovek nikdy nevie co bude dalej, ale nikdy to nezisti ak sa nepohne vpred.Neostan ponizovana,neocenena,je v tebe viac ako si myslis.Ani tvoj syn si nezasluzi takyto zivot,moze mat aj traumu/ viem o com hovorim lebo som mala zle detstvo vdaka otcovi lebo mama nechcela od neho odist/.A ked ma kto pri tebe stat tak sa nemas coho bat.Najdes muza ktory si ta zasluzi a bude tvoje dieta lubit ako svoje.Aj ked ti bude tazko vzdy to bude lepsie ako teraz a po case sa to zlepsi.

mamutka
5. sep 2010

ahoj, no do zahranicia nemozes len tak, ked on je zapisany ako otec....
po druhe, mas chabu anglictinu, tie zaciatky su vonku velmi tazke aj ked clovek ide sam, bez dietatka....vacsina ludi co poznam, zili na kope, v prenajatom dome, kopa slovakov, poliakov, aby to mali lahsie, ale to nie je prostredie pre dieta, delit sa so 7 ludmi o malicku kupelnu a vecne zabordelovanu kuchynu.
sama podnajom len tak lahko neutiahnes, ak by si zila u rodiny ako aupair, tak to tiez nie je len tak, lebo ponesies zodpovednost aj za ich deti, to znamena, odvezt ich na kruzky, k lekarovi, do kniznice...takze jazyk potrebujes.....a tvoj maly by z toho mal vela vela stresu...
mas podporu rodicov, pises, ze u nich nechces ostat, lebo sa budes stretavat s partnerom a podlahnes....tak chces radsej ujst aby si to mala lahsie v tom, ze nepodlahnes? ale urobis to tazsim pre maleho....takto ma okolo sebe rodny jazyk, moze do skolky s kamaratmi uz chodit, nie? plus stari rodicia ktori ho ludia, ti ti pomozu, tak uz je to vlastne len o tom aby si mala dost sil opustit ho.
mas toho vela oproti inym kockam, ktore chlap ponizuje a tyra a ony nemaju kam ist, ale naozaj nikam - nemaju rodicov, surodencov, nikoho! vaz si ze mozes ist k rodicom, nejaku pracu ci brigadu si snad najdes, ked aj slabo platenu, ved byvat budes u rodicov, takze to ti jedna obrovska polozka odpadne, isto od teba nebudu pytat plny najom.....
plus, ked ti postrazia a opatria maleho, kym budes hladat pracu, ci potom pracovat - to je dalsi bonus, keby si zila v zahranici alebo niekde inde sama, musis platit cely najom, opatrovatelku alebo drahe sukromne jasle, kedze statne nie su vsade dostupne....to si spocitaj kolko je penazi a ber to akoby si mala taky prijem, ked budes u rodicov a vsetko to bude zadarmo.
len uz naber odvahu a odid, ked chces aby mal maly pekne detstvo, nech sa vidi s tatom 2x do mesiaca ale je klud, radsej ako ta ma pred malym mlatit.....

aliza
5. sep 2010

o zahranici a najma o UK ani neuvazuj! nechapem, vsetci si myslia, ze je to tu nejaka zaslubena krajina alebo co a ze tu cakaju len na Slovakov, ktori maju doma problemy a utekaju od nich. Prepac, ze tvrdsie reagujem, ale najprv si treba vsetko dopredu poriadne zistit a potom len tak strielat do vetra. Zijem v UK, poznam tu system a ak nemas nikoho za sebou, kto ti tu pomoze, tak na na UK zabudni. Nikto ti nic neprenajme bez prace, bez prace ti zase nikto neotvori ucet v banke, bez uctu v banke si stratena....a co s malym? Ma myslim 3 roky, ze? Mas zistene, ako tu funguju skolky? kedze na sukromnu nebudes mat, tak ho budes musiet dat do statnej a ta je iba na 3 hodiny denne. A najst si pracu na necele 3 hodiny a este z toho aj vyzit??? Ano, su tu rozne podpory a benefity, ale nebudu na teba cakat pripravene hned pri vstupe do krajiny, na niektore mozes cakat aj rok...takze moja rada, najprv si to dopredu pozistuj.
A co sa tyka priatela, tvoj problem je nizka sebahodnota....ak by si si vazila samu seba, tak takehoto cloveka ani nepritiahnes. Nikto nema pravo druheho ponizovat a fyzicky mu ublizovat, to je chore, taky clovek je chory....a chore je to nazyvat laskou. Tvoja hodnota su jedny kvety....prepac, ale tak to je, kupil si ta za jedny kvety! Takze zmen najprv seba a vyriesi sa ti aj problem s priatelom.

filipal
6. sep 2010

@aliza tvrde, ale pravdive.

mateson
6. sep 2010

@filipal suhlasím

alexko007
autor
7. sep 2010

V anglicku mam kamaratku ktora tam zije uz sedem rokov a teraz sa rozvadza s anglicanom, maju 5 rocnu dcerku tak ona sa mi ponukla ze mi pomoze a dalej tam mam spoluziacku ktora tam tiez zije . Ale mate o anglicku pravdu, to nie je riesenie. A co sa tyka mojho priatela aj to je pravda a aj to ze nemam sebedoveru lebo ma o vsetku pripravil. Dava mi najavo ze nic nedokazem a ze len sedim doma a nic nerobim. No doma som stale na nohach, televizor si ani nezapnem, radio nepocuvam len si robim na internete predaj veci zo zahranicia. Viem ze tym moc nezarobim ale aspon sa snazim. Chodim po pohovoroch no co ked nemam dostatok praxe. Sice som teraz mala pracu ako obchodny zastupca ale vstavala som o 4 rano a o siedmej chodila domov. Dokonca jeden tyzden som musela byt cely mimo domu dole na juhu ale mala som pracu, robila som nieco a nestazovala som sa. No on mi v kuse vyvolaval ze ako si to predstavujem, ze ani doma nie som a ze mam dat vypoved. Ked som ju dala tak uz zase je zle. Nic mu nie je dobre, on si mysli ze o 3 uz budem doma z prace este budem kazdy den byt luxovat a aj navarim. No bohuzial by som bola rada keby som uz o 3 bola doma ale proste sa to neda. Zajtra mam dalsi pohovor na obchodneho zastupcu tak mi baby drzte palce. Keby som mala pracu je to jednoduchsie odist. Ale uz si uvedomujem ze to takto nema vyznam a ze trapim hlavne drobceka, aj ked je v skolke ale vecer chudak musi stale pocuvat hadky. No ja sa uz ani nehadam. Som radsej ticho.

alexko007
autor
7. sep 2010

A este sa chcem spytat ak mi viete poradit. Na co mam narok ako slobodna mamicka? Po skole som hned otehotnela takze nemam ani odpracovane tolko aby som dostala nejaku podporu no ja dostavam len 20 eur na dieta ale potrebujem nejake peniaze. Davka v hmotnej nudzi viem ze musi byt stanovena sudom na zaklade vyzivneho ale co okrem toho este mozem dostat, prosim poradte

filipal
7. sep 2010

@alexko007
chod do temy paragrafy, tam chodia aj pravnicky, skor ti daju radu.
ja ti mozem len povedat, zajdi na socialny odbor a vysvetli situaciu. urcite mas narok aspon na zivotne minimum pre seba a tvoje dieta, dalej mas narok na vyzivne od otca dietata, mas narok na pridavky na dieta.
o vsetky tieto davky musis poziadat na socialnom odbore (teraz je to tusim na urade prace), inac ti davky nikto nevyplati.
vyzivne od otca ti urci (alebo potvrdi sud) zase, ty musis podat ziadost o vyzivne.

prvy krok, chod na socialny odbor, nedaj sa odbit a ziadaj si rady.

claudica
8. sep 2010

@alexko007 Ahoj, filipal má pravdu, choď na úrad práce, odbor sociálnych vecí a rodiny, ďalší krok - čím skôr požiadaj súd o určenie výživného na dieťa. No a čo by si mala urobiť čo najskôr - definitívne ho opustiť! Ver mi, nikdy sa nezmení. Ja som cez to prešla pred desiatimi rokmi. S menším synom v náručí a bosá som utiekla pred bývalým manželom, pol roka som s deťmi bývala u rodičov, rozviedla som sa, chvíľu nás ešte otravoval, ale prešlo to. Päť rokov som žila sama s deťmi, bolo to nádherné obdobie, boli ešte malí a prítulní, teraz sú to už "veľkí" fešáci, teraz už mám priateľa, ktorý s nami žije už štvrtý rok....síce ho už neoslovujú tatko, ale majú ho skôr za kamaráta, je nám všetkým dobre. Vtedy pred desiatimi rokmi som bola troska, nikdy by som neverila, že ešte niekedy budem šťastná. A som. Takže hlavu hore - si mladučká, máš dieťa - to je to najhodnotnejšie. Kvôli tomu sa oplatí tešiť zo života. Držím palce!

filipal
8. sep 2010

@claudica jeej, to znie tak pozitivne! 😵

alexko007
autor
13. okt 2010

Ste vsetci fakt zlatí. Esteze je na svk taketo forum kde si ludia mozu poradit navzajom a vymenit si skusenosti. Posielam vsetkym velku pusu za pomoc