Žienky neviem či mi budete vedieť poradiť no skúsim to. Som zúfalá. Žijem s malým u mamy, otec malého na dedine. Idem písať žiadosť o rozvod. Ide ale o to, že on malého chce nosiť k sebe na dedinu. Berie ale silné tabletky na spanie, nevie sa riadne o malého postarať. Žije tam do starou matkou a otcom horárom ktorý je celý deň preč. Otázka znie. Som povinná mu ho dávať na víkend? Nemám problém keď príde pre neho a ide s ním von hocikedy. No on má psychickú poruchu kvôli ktorej je schopný robiť tu cirkus a domáha sa syna so sebou domov. Malý má 7 mesiacov
@milivanilka myslím že je ešte maličký na to aby šiel od mamy ,do troch rokov by nemala byť ani striedava,takže návštevy len za prítomnosti matky ,dať to na súd ,právnik napíše návrh a ked uda všetky dôvody nemyslím že ho do troch rokov môže dostať .
@milivanilka Krásny,deň. 🙂 Chápem,Váš strach o vášho syna. Rozumiem, vaším obavám. Myslím,si že nie ste mu ho dávať na výkend ale určite by bolo vhodné aby ste sa o tom porozprávali aj ked píšete na rozvod. Ste dvaja dospelý ľudia ktorý majú ešte dôvod spolu komunikovať kvôli synovi. Mrzí,ma že prechádzate obydvaja ťažškým obdobím. Držím,palce na ďalších prekážkach ktoré ich bude určite ešte spoustu. Krásny, deň 🙂
Na sude predlozis ty alebo on lekarsku spravu. Pripadne upozorni na tie lieky a chorobu a sud sj to od neho vyziada.
@milivanilka ono ide o to, aby si co najskor dala navrh na predbezne opatrenie (alebo ako sa to vola) na upravu styku otca so dietatom. kym sud nerozhodne inac, on ma na dieta rovnake pravo, ako ty ... potom uz mozes ziadat, co chces, ale treba to nsjprv urychlene vybavit. cim skor. mohli by ti poradit baby, co s tym maju skusenosti ... zbehni hned zajtra na UPSVaR, resp ak mas moznost, tak sa hned porad s pravnikom. ale na toto by mal UPSVaR stacit ...
@ukulela Právnika vybavujem cez centrum právnej pomoci keďže práve tie € nemám. 😐
Nechcem mu malého úplne odopierať. Malého ľúbi. No nevie sa mu celý deň venovať jednoducho. Chvíľu a potom ide k telke, ľahnúť si... A malého dá starkej. A ďalšie okolnosti ktoré by sa mohli stať, to sa bojím aj pomyslieť
Nekojím
neviem presne...no myslim, ze o jeho zdravotnom stave by mal byt upovedomeny niekto aj zo socialky. A mozno to treba spomenut v navrhu, potom nariadia psych.posudky. Toto nie je "sranda" pokial ma nejake problemy a je na liekoch. A presne kojenie... a striedavka pri takom malinkom dietatku je asi nezmysel... osobne si neviem predstavit, ak bude v obdobi separacnej uzkosti a srdce by mi odtrhlo, ze mi beru placuce dieta, ktore sa od mamy nechce odtrhnut... asi nie za kazdu cenu litera zakona. Neviem, nakolko je ustretovy ex.
@slniecko365 preto to sem píšem, lebo s jeho otcom sa nedá. Je to citový tyran. On proste trvá na svojom a basta. 😞
@jonnie presne tej separačnej úzkosti sa bojím. A ešte som bez neho nebola. Neviem ako by som to zvládala.
Mimochodom, otec malého nevie na isto že budem podávať žiadosť o rozvod. To by už asi musela riešiť polícia lebo by som mala každý deň pod oknami cirkus. V horšom , no možnom prípade rozbité dvere
@milivanilka Ospravedlňujem,sa že som to zle pochopila. 🙂 Tak v záujme dieťaťa by som mu ho nedávala. Posielam,Vám pozitívnu energiu. Vy,to zvládnete o tom nepochybujem. 🙂
@slniecko365 ďakujem vám krásne ☺ musím kvôli malému vydržať nátlak zo strany manžela a bohužiaľ aj jeho rodiny
@milivanilka ale kym nemas tu upravu styku / predbezne opatrenie, ma na styk s dietatom rovnake pravo, ako ty. to urcenie styku sa da riesit este pred rozvodovym konanim, to urcite ries hned od zajtra na UPSVaRe
@milivanilka. Ste silná bojovníčka, 🙂
@milivanilka a hlavne - aby ta nepredbehol on s nejakym vlastnym navrhom ... takse suo zajtra na urady. drzim palce.
@ukulela ja mu nebránim ho brať každý deň do mesta na prechádzku. Mne ide iba o to nocovanie. Keďže je to dokonca 20km odo mňa
@milivanilka ja ti rozumiem, ale preto v dobrom radim - musis ho so svojim navrhom predbehnut. ponuknut trebars (ja ozaj s tym nemam skusenoisti) - 3 hod kazdy druhy den, alebo podbne, alebo styk len v pritomnosti matky a argumentovat preco ... ked sa s nim neda logicky, musis to riesit sudnou cetou a to cim skor. lebo ked mu dieta teraz - ked nemate upraveny styk - neda, moze mu rupnut v bedni a obvinit ta ....
osobne si naozaj myslim, ze na nocovanie je priskoro a to sud nepovoli, ani keby ho ziadal.
@milivanilka rychlo si vybav to predbezne opatrenie, lebo ak je taky, ako pises a zisti, ze ziadas o rozvod, moze ti narobit problemy, kedze sama mas psychicke ochorenie a moze to pouzit proti tebe
@beky1813 nema ona psychicke ochorenie.
Na cely vikend take malinke prec od mamy?to sa asi ani nemoze teda myslim ze by ste sa mohli dohodnut...nech si ho zobere kedy chce ale spat by mal uz u teba...ste jeho rodicia obaja a obaja ho chcete a lubite tak sa skuste dohodnut ze spat bude vzdy u teba ved je to este male babo kojenec hlavne ked sa mu nevie venovat cely den ako ty vravis...chcete pren obaja to najlepsie tak pre jeho dobro skuste este spolu komunikovat
@haanovajana ma starsiu diskusiu, kde opisuje, ze ma schizoidnu poruchu osobnosti
@haanovajana bohužiaľ mám v spise diagnózu psychiatrickú i keď sa potom zistilo že mám blok z detstva. Problém s intimitou
@beky1813 presne. A o to je to horšie. Cez psychologičku sa prišlo na to, že je to bol zo sex obťažovania v detstve. Takže žiadna porucha. No to sa už bohužiaľ si mnou si povlečie. 😑
@milivanilka a lieky uz neberies a nepotrebujes? Preto to ries prva a rychlo a priprav sa, ked to vytiahne tvoj muz.
Takže hovoríte že na úpsvar mám ísť? Dúfam že mi tam pomôžu lebo pred hodinou prišiel pre malého na prechádzku, tak už sa zastrájal že si malého vezme už v stredu keď bude mať voľno so sebou na 3 dni. 😔
@beky1813 neberiem. Ja som úplne pokojná keď nie som s ním. Akonáhle príde tak som nervózna.
@vanesanova s ním sa bohužiaľ fakt nedá. 😑
7 mes. dieťa si ocinkovia sami neberú...Jednoducho je to vždy v prítomnosti matky...ak matka odmietne z nejakého dôvodu stretávanie s otcom - dieťa nejde k otcovi vôbec...
Je to ešte malé dieťa, réžim dieťaťa nie je ešte pevný, dosť sa mení...
Urychlene podaj navrh na neodkladne opatrenie do rozvodu na sud.na nete najdes vela vzorov prisposob si sebe.anas to zadara. Aj na upsvar mozu poradit .
aby si bola brana ako ustretova navrhni napr. 2x tyzdenne po 2 hodky cez vikend 1 den 3 hodky alebo kazdy 2.vikend 4 h.napis a vysku vyzivneho
@milivanilka pozri si stranku pomocobetiam.sk poradna alexis pripadne brana do zivota drz sa
@milivanilka kojis? Ak áno, nevyhada nič. Ak nie, argumentuj zdravotným stavom, navrhni úpravu styku podľa tvojich predstáv.7 mesacne deti sa ešte nedávajú na celý víkend. Ak máš €, rieš to radšej s právnikom, resp sa porad na upsvare. Oceňujem, že styku s otcom nebránis.