Bojím sa ho

21. okt 2021

Čo si myslíte o chlapovi, ktorý má cukrovku a keď príde večer tak nadáva mne aj dieťaťu. Ja chápem , že je unavený, ale nechcem aby si to vršil na nás. Jasne že cez deň mu to poviem že prečo taký bol a že nechcem aby sa to opakovalo ale je to už pomaly každý večer. Dieťa má 12 mesiacov a jemu vadí že kričí, vrieska, ale čo s ním mám robiť? Hrám sa s ním, prihovaram sa mu ale malý zrejme cíti napätie z otca keď mi nadáva. Nechcem ho opustiť lebo ho ľúbim, viem že toto správanie s ním robí choroba ale neviem koľko vydržím.

autor
21. okt 2021

Podotýkam , je doma na invalidnom, nechodí do práce.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
althinka
21. okt 2021

Neviem, mám cukrovku a toto nie. Ak je večne taký, zjavne je problém s kompenzaciou hladiny glukózy .. nech to rieši s diabetológom, ak si to v robote neustriehne, nech ho nakalibrujú na pumpu, aby mu nelietali glykémie. Občas sa stane každému, že stratí nervy, ale ani diabetes nie je ospravedlnenie, aby to bolo pravidlo. Držím palce .. báť sa partnera, to sa ťažko číta ...

althinka
21. okt 2021

Aak je teda doma, nemá výhovorku.. ten si musí sledovat glykemie a mať ich ako oči ..

autor
21. okt 2021

@viestta ja som sem zatiaľ ešte nepísala , prečo , má niekto podobný prípad?

althinka
21. okt 2021

A ak viestta spomína Ľubochňu , tam by ho skompenzovali a nastavili liečbu/pumpu ... podľa mňa je skratka nepríjemný a frustrovaný ... a ak zanedbava chorobu, tak max krajne nezodpovedný a krik si zaslúži max on za prístup

namornicka
21. okt 2021

S cukrovkou je na invalidnom? To je na tom az tak zle? Ja mam kolegynu cukrovkarku a normalne pracuje, akurat si musi strazit stravu a hladiny cukru.

autor
21. okt 2021

@althinka ja na neho stále dávam pozor, pokiaľ som doma , poviem mu odmeraj si a choď sa najesť. Ale keď idem s malým von tak na to kašle a nemeria si ani si nedá pozor na stravu. Stále mu hovorím že ho ľubim, bol úplne iný keď sme sa spoznali a snažili sa o dieťa :(

autor
21. okt 2021

@namornicka on si musí pichať aj inzulín. Neviem ako je na Tom kolegyňa.

deti95060810
21. okt 2021

môj kolega mal cukrovku od 35 rokov - zo stresu... Pichal si inzulín 5 krát denne - aspoň mne tak povedal. Do dôchodku išiel až po 60 tke... ale však každý to môže mať ináč...

deti95060810
21. okt 2021

on sa bude trápiť s cukrovkou roky a ty s ním - lebo bude nervózny a nepríjemný... neviem či by som to zvládla...

dagmara17
21. okt 2021

Ale to sa nedá neustále aby si ho ty mala pod kontrolou, lebo to furt dozerať na niekoho, to je na nervy. To treba riešiť s odborníkmi

amelie2017
21. okt 2021

S cukrovkou je na invalidnom? Ako poznam pani, ktorej kvoli cukrovke aj nohu amputovali a pracovala nadalej. Ta zmena bude skor narodenim dietata ako cukrovkou.

kittykat22
21. okt 2021

Tvoj muz je cely den doma ked je na invalidnom? Lebo pises ked pride vecer. Vecer z prace?

matkahelka
21. okt 2021

to mu na diabetes schvalili ID? to sa mi nechce verit. ja mam okolo seba troch diabetikov, silnych podotykam, pichaju si inzulin roky a su normalne zamestnani. jedneho diabetika zamestnava aj moj muz a chlap normalne fyzicky maka, clovek by ani nepovedal, ze je diabetik. tvoj chlap preco nepracuje? vypadnut z domu by mu zjavne pomohlo. a tie jeho psycho stavy nesuvisia s cukrom, ale je to kombinacia povahy a toho, ze od nudy a pohodlnosti nevie, co so sebou.

amelie2017
21. okt 2021

@kittykat22 skor z posedeni s kamaratmi.

miadi
21. okt 2021

To je dost primitivne chovanie a cukrovkou to nie je Ien mu nou vsetko ospravedlnujes. To ti ale vobec nepomoze vediet co si o takom chlapovi Myslim.

domka222
21. okt 2021

Nechodí do práce, ale keď príde večer, tak vám nadáva? Príde odkiaľ? Keď si doma, tak na neho dávaš pozor? Však píšeš, že chodí večer domov

sense
21. okt 2021

Aj moj ex m'a Diabetes à takto sa nesprával. A teda nebol à i na invalidnom, aj môj strýko ma diabetes od narodenia aj si pichá inzulín a teda pracuje.
A z čoho je unavený keď je doma a nič nerobí. Ale asi zrejme je unavený z ničnerobeni. Ak je to z diabetesu ma to riešiť s lekárom nech prehodnotí liecbu

althinka
21. okt 2021

Ja mám inzulín, nie som nezodpovedná a kontrolujem sa sama, glykémie mám ukážkové a dodržiavam dietu. Už na tom, ako na to mimo vašej kontroly kašle, o ňom vypovedá dosť a správa sa s prepáčením ako nezodpovedný kretén 🙄

lenka1993
21. okt 2021

Nemôže mat hypoglikemiu ? Manžel dia už 9 rokov je “agresívny” len keď má hypo. Senzor na meranie cukru máte ? Cíti hypoglikemiu ?

luccija
21. okt 2021

Už si tu písala pred týždňom, tak sa nehraj, že nie.
Tvoj muž má nejaký iný problém...je dospelý, zodpovedný snáď mu nebudeš raz z práce volať či si pichol inzulín.Stiahne Ta dole... si mama máš malé dieťa nehraj sa na charitu pomáhať sa má len ľuďom, ktorí si to zaslúžia a chcú🙂

autor
21. okt 2021

@kittykat22 Ano je doma lebo sa u neho začína objavovať neuropatia z cukrovky ( má problém sa hýbať, bolí ho pri chôdzy)...som z toho celého smutná, nechcem aby bol nepríjemný :(

autor
21. okt 2021

@domka222 ja som to myslela tak že keď príde večer akože nadíde večer. Zle sa som sa vyjadrila. On je doma s nami celý deň, to je ako tak v pohode, aj okolo malého mi pomôže, dokáže aj navariť je ako zdravý človek pomaly. To aj zabúdam že je chorý. Ale príde večer a hrôza, robí scény, že prečo malý kričí, mám s ním im ísť preč a neviem čo ešte. Niekedy sa ani neprezlečie do pyžama a hneď zaspí.

autor
21. okt 2021

@amelie2017 on nepije vôbec alkohol.

autor
21. okt 2021

@lenka1993 áno má doma senzor na meranie cukru. Pichne si do prsta a do 5 sekúnd má výsledok. Máva tak od 5 do 10 cukor hodnoty. Ale už sa stalo že mal aj 3, cítil že sa cíti zle a rýchlo si dal med. Ale nechápem prečo je večer taký. Napríklad aj dnes mal večer 10,6 cukor a štekal po nás s malým. Chápem že je nervózny, ale ja som tiež len človek a snažím sa . Malému idú aj zuby, jasne že nebude stále vysmiaty.

autor
21. okt 2021

@luccija však práve toho sa už teraz bojím že ako to bude keď sa vrátim do práce, keď už teraz si nedáva pozor a to som doma pri ňom v podstate. Aký iný problém?

althinka
21. okt 2021

To nie sú glyčky na stresy .. ak bude dodržiavať režim, glyčky mu neklesnú ... prikláňam sa k nazoru, že má zjavne iný problém .. a ty to neospravedlňuj diabetom ... jednoducho, ak ťa nechce stratiť, nech sa podrží a nespráva ako chruňo

amelie2017
21. okt 2021

To, ze nepije alkohol neznamena, ze sa nemoze cely den flakat s kamaratmi. Co robi on cez den, ked nepracuje? Ako sa podiela na chode domacnosti a vychove (teda okrem toho, ze kryci po malom).
Aj tak je pre mna najpodstatnejsi nadpis- bojim sa ho. Nikdy, nikdy, ale nikdy by som nezila s clovekom, ktoreho sa bojim. Domov ma byt bezpecne miesto.

althinka
21. okt 2021

A pri inzulíne by mal glyčky držať na hranici do 5,5 nalačno a do 7,5 po jedle .. to že je ako posrané nezodpovedné decko už ani nekomentujem