Boj o dieťa

viktoria2013
2. máj 2014

Dobrý deň,

mám problém...máme 5 mesačné dieťa, malá ma otca zapísaného v Rodnom liste. Trvalý pobyt má u mňa, otec žije na inej adrese. Dožaduje sa maléj na dlšiu dobu, malá je zvyknutá na mňa, jej otec ju nevie utíšiť, keď je mrzutá. Skúšala som ich nechať samých, ale keď už nariekala a on si nevedel rady, tak som si ju vzala a bola pokojná. Chcem to riešiť súdne, aké mám práva? Žijem u rodičov, kde máme samostatné plnohodnotne zariadene bývanie, v podkroví. U nich jedna izbička. My spolu ako pár nemáme už šancu na spoločné fungovanie. Nie sme manželia. Ako by som mala postupovať? Prosím poradte mi, je to na nervy takéto doťahovanie. ☹((

sissy27
2. máj 2014

@viktoria2013 na súd návrh na zverenie malej do tvojej opatery, návrh na výživné a styk otca s dieťaťom... vzhľadom k veku malej môžeš požadovať stretávanie len v tvojej prítomnosti a s najväčšou pravdepodobnosťou ti bude vyhovené...

viktoria2013
autor
2. máj 2014

@sissy27 Prosím Vás, neviete koľko by som potrebovala peňazí a ako dlho by sa to približne vlieklo? Som na nervy s tejto situácie...

charllotte
2. máj 2014

@viktoria2013 od podania na sud tak 2-3 mes a platit nebudes nic

sissy27
2. máj 2014

@viktoria2013 pokiaľ viem podanie návrhu je bez poplatku, ak si budeš brať právnika tak to už každý má svoj cenník, a ako dlho to bude trvať závisí aj od protistrany, či sa dostaví hneď na prvé pojednávanie alebo nie... aj vyťaženosť súdov je rôzna, nedá sa dopredu povedať, ako dlho to potrvá, ale vo všeobecnosti do 3mesiacov býva stanovené prvé pojednávanie...

beech
2. máj 2014

za návrh na súd ohľadom výživného a zverenia do starostlivosti sa neplatí nič takže len treba poslať!!a čím skôr lebo na súdoch sa dlho čaká!

mata128
2. máj 2014

@viktoria2013 daj to spolu s predbeznym opatrenim,tam musi byt rozhodnute do mesiaca

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viktoria2013
autor
2. máj 2014

Náhodou, keď má plat zhruba v čistom 1000e, koľko bude výška výživného? Nemá žiadne splátky ani nič. Ďakujem krásne za pomoc.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz