Boj o dcérku s matkou

mozem
7. júl 2014

Matka ktorá brala počas tehotenstva drogy má väčšie právo na dieta ako ja Otec??? Ktorí nikdy nič nebral A je stále zamestnaný.co mám robiť? ?? Mám 6 mesačnú cerku no keď som počas tehotenstva zistil že matka môjho ešte nenarodené český berie drogy tak som to išiel nahlásiť na políciu tam povedali že nemôžu nič robiť lebo na Slovensku užívanie drog nieje trestný čin A aj keď je tehotná tak plod nie je ešte dieťa. Tak som išiel na sociálnu kuratelu tam povedali že musíme počkať kým sa dieťa narodí.Ked sa nám narodila cerka našťastie zdravá dal som si spraviť testy DNA či som otcom ja keďže ona si sama nebola istá. Ale otcovstvo som podpísal ešte pred narodením. Potvrdilo sa že otcom som ja tak som požiadal súd O predbežné zverenie ale zamietli.kedze jej mama A stará mama podpísali že budú dohliadať nad starostlivosť O moju ceru A mňa ako otca sa nikto nepýtal či súhlasím aby moju ceru vychovával matka ktorá od 15 rok užívala drogy 16 rok bola na proti drogovo liečebný A minulý rok keď mala 23 rok jej zadržali vodičský preukaz za soferovanie pod vplivon drog.dalej počas tehotenstva ju 2 krát vyradili Z evidencie úradu práce čo sa nebola nahlásiť.a aj na chvíľu ju rodičia odhlásili S trvalého pobytu.a najlepšie je že žije V spoločnej domácnosti zo svojim otcom ktorí bol 2 krát na proti ale oholit kým liečení A už 2 krát je zavretý za domáce násilie alebo vyprážanie. Takže na Slovensku to vyzerá tak že tieta sa bude mať lepšie U matky ktorá užívala drogy A ohrozovala svoju ceru počas tehotenstva ale momentálne abstinuje no keď som žiadal súd aby jej spravili testy súd to zamietol A zije spoločnej domácnosti zo svojim otcom ktorí je alkoholik A momentálne je vo väzení. A teraz budem 15.7.2014 čakať koľko krát budem môcť vidieť moju ceru.sud bude V Nov Zámkoch. Možno keby som užíval drogy ja tak mám väčšiu šancu že my zveria ceru....A bonus by bol keby som žil S niekým kto je alkoholik A bol by vo vedený za domáce násilie alebo vyprážanie? ??? Čo Myslíte? ??????

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anatalia77
7. júl 2014

@mozem nad tymto vsetkym si mal rozmyslat pred tym,ako si ju oplodnil. Teraz je neskoro. Skus sa modlit.

mozem
autor
7. júl 2014

Zavretý za vyhrazanie A domáce násilie.

havana_frost
7. júl 2014

Tak s kým ona žije asi nie je nepodstatné, ale 1. asi nemá na výber, 2. nie ona je ten násilník, 3. aj tak tam nie je, lebo je v base. A ďalej, sám si písal, že matka teraz abstinuje. Také maličké dieťa je ozaj viac odkázané na matku. Ale tak neprestávaj bojovať, ak sa u nich podmienky zhoršia, možno raz uspeješ.

tova
8. júl 2014

@mozem urcite dita tam nema idealne podmienky, a ked ty dokazes zabrzpecit lepsie a bezpecnejsie prostredie bojuj.

mozem
autor
8. júl 2014

No na prvom pojednávaní sa sudkyňa vyjadrila že my cerku neveria lebo kurátorka povedala že je tam všetko V poriadku A že nepoznám návyky malej kedy ide späť kedy papa A td.ale zabudla že kurátorka rozhodla bez toho aby sa má spýtala či súhlasím aby bola V opatere matky pod dohľadom svojej mamy A starej mamy ktorá zo svojho syna vychovala alkoholika A nevedela si poradiť ani zo svojou vnučkou keď užívala drogy.a vraj sa má niekedy teraz jej otec vrátiť Z väzenia. Prvý krát ho tam dostala manželka A teraz cera...Keď robil bordel doma tak počas tehotenstva na svojho otca volala políciu A nakoniec podala naňho aj trestné oznámenie. ..ale ešte ktomu keď už bola aj malá na svete tak volala políciu. ..zaujímavé je že kurátorka O ničom nevedela A keď som to zistil tak som jej to nahlásil. Dosť ma prekvapilo že V takejto rizikovej rodine nie sú prepojený kurátorka S policiou. Ale O takomto sa asi začne U nás diskutovať až kým sa stane nejaká tragédia až potom sa začne hľadať prečo sa to stalo či sa tomu nedalo nejako zabrániť A zodpovednosť kto za to môže si budú presadzovať ako horúci zemiak.

ivett1
8. júl 2014

@mozem tak, ťažko radiť ... musíš stále bojovať a preukazovať záujem o dieťa ... ale ak sa jej chceš len pomstiť za to, že ťa nechala, len si dala urobiť od teba dieťa ...nič nezmôšeš...kurátorka a súdy to "prekuknú" ...ak ti ide fakt o dobro a výchovu dieťaťa, tak sa nevzdávaj ...

mozem
autor
8. júl 2014

No len toľko keď som žiadal výživné ak by my ju zverili tak som dal že ona by prispieval 70 eur A ona žiada 250 eur.doposial som jej poslal 200 eur ale ranej som malej nakupoval veci plienky mlieko tým že nebojí oblečenie A hygienické uterky A td. A doposiaľ mám kroky V Hodnote asi 900 eur.

lesanka845
8. júl 2014

mam pocit, ze viacej ti ide o pomstu priatelke ako o dceru.Ak by ti islonaozaj len o dcerku, nemal by si potrebu riesit priatelku. A ak chces nieco dosiahnut
, tak plat vyzivne, tak ako urcil sud.To,ze kupis navyseje pekne,ale zbytocne si vyrabas dlh. A exekutora nebude zaujinat, ze si kupil plienkyalebo mlieko,ale ze si neplatil podla rozhodnutia sudu.

mozem
autor
9. júl 2014

No súd ešte neuecil výživné. ...a O žiadnu pomstu tu nejde ale asi podľa teba bude lepšie ak bude vychováva na cera matkou ktorá užívala 7 rok pervityn A žila spoločnej domácnosti zo svojim otcom ktorí kôl 2 krát na proti alkoholickom liečení A 2 krát vo väzení za domáce násilie. ...no ja nemienim sa pozerať na to ako moja cera bude trpieť keď sa oni budú hádať keď ona bude brať drogy alebo jej otec bude pod vplyvom alkoholu...A asi to bude U teba bežné aj to že ona vyčíta svojim rodičom koľko rok na ňu brali prídavky A ona S toho nič nemala .tak takto nechcem aby bola vychováva na. Pokiaľ sa však nič nestane lebo keď je jej otec ožratý tak si nič nepamätám čo robí. Ale ako vidím tebe by to bolo jedno.no každý sme nejaký.

mozem
autor
9. júl 2014

A radšej kúpim malej veci na oblečenie plienky aspoň viem že budú pre cerku...než na drogy!!!

anatalia77
9. júl 2014

@mozem nikomu nie je jedno ako vyrasta jeho dieta.
Ale teraz nie je cas mat podrazdeny ton na ludi/lesanka845/...my sme ta do toho nenavrtali. Nad jej rodinou si mal skor rozmyslat.
Alebo je u vas mestke losovanie,a tebe padla tato dievcina?