Nemam to komu napisat a potrebujem sa nejako ,,vyliat". Mala som 13 rocny vztah,vlastne od svojich 18 rokov,zili sme spolu,viedli spolocnu domacnost,klapalo to v posteli ,doma pomahal s domacimi pracami,neboli dovody na hadky az kym sa nenarodila dcera a nezacala rozpravat a vzdorovat, vtedy sa zacali prejavovat jeho nervy a vychova ktorou si presiel on doma. S rodicmi nema on ziadny vztah a na mamu zanevrel asi este viac,ako na otca. Vycita jej krik a nervy,bitky. To co mu vadilo na nej,ale zrkadlil na vychove vlastnej dcery. Navrhla som mu psychologa,nech so sebou nieco robi,ze nie je dobry priklad pre dceru,ze sa mi nepaci,ako sa k nej chova,nech zacne ovladat svoje nervy a ked si nevie poradit sam,nech vyhlada pomoc,lebo s nim inak nebudem.Po navstevach u psychologa mi jedneho rana oznamil,ze je asi bisexual. To co prislo potom,pre mna neskutocna psychiatria. Vraj je zalubeny do chlapa zo zoznamky s ktorym si pise,vtedy sa este nestretli.po niekolkych hodinach a klamaniu do oci ci uz ma niekedy podviedol s muzom vysvitlo,ze podviedol,nie s jednym,nie raz. Myslela som,ze sa pogrcuam,ked som to citala v ich spolocnej konverzacii. Podviedol ma rok pred svadbou,cize mi to vychadza tak,ze si poriesil svoje a potom ma asi tyzden na to tiskal do svadby,to mala dcera asi rok,ked s tym zacal. Momentalne sa opytal ci by mi vadilo,keby s jeho chlapom travi mala cas.ja som z tej predstavy chora!!!chlapompredstavychora!!! Ked sme sa rozvadzali,nepovedala se,pravnicka mi povedalpocuje
Na jeho orientáciu nenapíšem nič, je to každého osobná vec.
Tak ako každý rozvod poznačí hlavne deti, tak aj táto situácia môže mať zlý vplyv na dieťa.
Ak dcéra je stotožnená s otcovou orientáciou a chce chodiť k otcovi, netreba jej brániť. Stále zostane otcom.
Ak dcéra odmieta, hanbí sa, alebo o Tom ešte nevie, určite by som sa poradila so psychológom.
Ty nenadávaj, negrcaj, nemaj nervy. Buď rada, že už si jeho minulosťou a on nech si žije svojím životom.
Buďte obaja rodičmi a nerobte si naprieky. 🍀
Teraz sa v tebe biju vsetky emocie. Ked pominu ulavi sa ti.... Aj ex bude moznonprave preto lepsim otcom lebo uz nebude vo vztaho, ktory ho netesil. Aj ty si najdes partnera mysli na to co je pre dceru najlepsie.
Kolko ma rokov? Ak sa s nim dcera vi da otec jej predsa moze povedat ze je to kamarat... Nemusi jej hned hovorit ze sa s panom hraju na doktora.
Teraz tomu mala beztak nebude rozumieť. Viac ako to, s kým žije jej otec ju môže poznačí to, ak budeš dieťaťu brániť sa s ním stretávať. Je jasné, že teraz je to pre teba neprijateľná predstava a tvoja fantázia pracuje na plné obrátky. Ale dôležité je, či jej teraz vie a chce nejako ublížiť ak sa vzťah s dcérou dostal do normálu skús na začiatok pristúpiť k tomu, že pôjdete niekam spulu. Aby si sa nebála.... My rodičia určujeme vo veľkej miere to, čo je s co nieje normálne v očiach dieťaťa kým si ono nevytvorí vlastný názor. Ja to vidím na zdravší h deťoch a ich postoji k mojim dvojickam ktoré zdravé niesu.... Ak počujú doma, že moja dcérka je šibnutá lebo si v buše spieva, lebo nenosí na výnimku (autizmus) rúško tak sa k nej deti už od útleho detstva správajú ináč rovnako k synovi s fyzickým hendikepom.
Ty môžeš veľa urobiť preto, aby sa na otca dívala skrz to, aký je človek a nie skrz pohlavie osoby s ktorým žije. Môžeš urobiť veľa preto, aby tvoje dieťa nemalo toľko predsudkov nielen v tejto oblasti.... Ty môžeš urobiť pre seba veľa kontaktuj odborníkov teraz cez coronu povedzme IP éčko ci inú poradňu, aby si si po riešila svoje zranenie voči mužovi a nestala sa dcéra rukojemnickou zranenia zo vzťahu s ex.
On sa potreboval vyrovnať so svojou inakostou. Urobil tak nekorektne voči tebe a spôsobom, ktorý ťa zranil viac ako keby bol na rovinu jednal s tebou. Ale zrejme bojoval viac sám so sebou a prišlo mu to jednoduchšie neriešit to nejaký čas otvorene...
Teraz je najdôležitejšie netvorí bariéru vo vzťahu otec dcéra ak jej nehrozí nebezpečenstvo zo strany otca. Môžte sa sprvoti stretá na neutrálnej pôde 3 dospelí a ona... Ale nebráni jej stretávať sa s otcom. Ona sa to raz dozvie..... Najlepšie ak sa to dozvie od vás a nie od iných a spôsobom ktorý narobí viac škody ako úžitku.
bol to od neho podraz a neuprimnost. mala si to vediet vopred a mala si mat moznost sa rozhodnut, ci si ochotna jeho bisexualitu akceptovat.
trvala by som na stretnutiach s dietatom bez pritomnosti jeho partnera. nemala by som zaujem o to, aby sa dcere rozsirovali obzory a ani aby sa ucila tomu, ze je to ok. rozhodnutie by som nechala na nej vo vyssom veku, ale predtym by som sa s nou na tuto temu porozpravala. svojim detom mozem odovzdavat take hodnoty, ktore uznam za vhodne a nie tie, ktore sa zdaju v pohode okoliu.
dobre je porozpravat sa, viackrat najlepsie aspon sa skusat, ono postupom casu si najdes aj ty niekoho a vsetko sa aj same vyriesi 😉
No, na srandu a zaroven chapem. Este ze si normalna. Ked ti poviem, ze poznam jednych, kde zena pred svadbou vedela, ze jej chlap je bi, isla do toho, este silou mocou aj tri deti ona chcela a ma ich a ten chlap by tak rad aj muza..... takze su taketo pripady, nonstop sa deju. Si vezmi, ze moderator Musil v ČR, ktory mal najprv normalnu rodinku, ako su manzelka, deti, a potom v 50tke mu docvaklo, ze je gay ci co. A ma odvtedy mladsieho partnera a rozvedeny. A tiez tie jeho deti travia cas aj s nim ako otcom a jeho partnerom. No inak ten tvoj, ked to vedel, co je zac, naco to skryval. Mal hned povedat. Ale to nepovedal. Poznam aj x pripadov, kde muz si este uzil aj s frajerkou number 2, ako sa siel zenit s tou number 1, a potom fungoval aj pocas manzelstva tak, ze mal manzelku a popri nej si tento maly chudak dokazoval jeho chlapstvo tym, ze mal vzdy nejaku number 3, 4 a podla toho, ktora jak s nim isla. Az to prasklo a nerozviedli sa. Ale to nebolo o tom, ze to robil po svadbe, oni to robili este pocas vybavovania svadby ked sa hrali na zalaskovanych. Takze, ked si to takto vezmes, nevies, na com sa skor smiat alebo co skor horsie. Taketo zle pripady su na dennom poriadku a vsade. To len aby si vedela, ze nie si sama, ktora ma trable.
Pozri si film danske dievca. Aj bisexual ma city,preco sa v 21.storoci na nich pozerame ako na zvratene prasce? Chapem,ze je to sok,ale dcere to nesmies stazit tym,ze budes mat takyto postoj. Ublizujes jej momentalne rovnako ako tvoj ex,ked krical na dceu,mal nervy. Precitaj si pribehy ludi,nastuduj si tuto problematiku a pochopis,ze su to normalni ludia . Potrebujes sa zmierit so situciou,mala by si aj ty ist ku psychologicke. Hlavne,aby ti poradila ako komunikovat s dcerou.
Chápem tvoje nervy... ale ty si pravdepodobne časom tiež nájdeš nového partnera. A keď ti ex povie, že si neželá, aby sa s ním jeho dcéra stretla, budeš to rešpektovať? Asi nie...
Homo/bisexualita nie je dnes už také tabu. Tvoja dcéra skôr či neskôr niekoho inak orientovaného stretne.
Úplne chápem tvoju zlosť, nervy, sklamanie... máš na to plné právo, oklamal ťa, podviedol, zatajil dôležitú vec. Ale sexuálne praktiky nehovoria nič o tom, aký je človek rodič.