Bábo- ja chcem on ešte nie

karamellova
2. júl 2018

Myslím, že názov témy dosť napovedá ale pre upresnenie. Mám 32 rokov a už asi 3-4 roky cítim veľmi intenzívnu túžbu po bábätku, keď som stretla aktuálneho priateľa tak tieto pocity ešte zosilneli.On je naozaj prvý chlap s ktorým si to viem reálne predstaviť, jasné že nie je bez chýb ale to ani ja. myslím, že si vzájomne vyhovujeme po všetkých stránkach. Hneď na začiatku vzťahu sme sa rozprávali o našich názoroch na svadbu a rodinu a vtedy sa vyjadril, že je to pre neho jedna z najdôležitejších vecí v živote.Poznáme sa cca 3 roky a partnermi sme rok a necelý rok spolu bývame.V poslednom čase som mu viac krát nadhodila otázku svadby alebo plánovania bábätka ale väčšinou povedal niečo v zmysle že máme čas a že sa na to to ešte necíti. Ja nie som zdravotne celkom ok a gynekológ ma viac krát upozorňoval že už je na dieťatko najvyšší čas. Povedala som mu to ale povedal, že nech na neho netlačím. Dusím to v sebe a mám pocit, že to robí v našom vzťahu dusno a zbytočné napätie.Nechcem ho znechucovať a dokážem sa vo veciach prispôsobiť ale toto je pre mňa naozaj dôležité.Ako to riešiť?

pininka
2. júl 2018

No budes sa musiet rozhodnut, zial poznam take baby ktore ostali s takymi chlapmi a nakoniec ostali same, s pokrocilim vekom a bez dietata. Asi by som mu to povedala narovinu.

zdenkatv3
2. júl 2018

Vobec sa ti necudujem, ze pocitujes intenzivnu tuzbu po babatku, ved uz mas na to aj svoj vek. Tak by som sa s nim skusila znovu o tom porozpravat. A hlavne poriadne a otvorene. Ked to bude oddialovat, moze sa fakt stat, ze ty nikdy svoje vytuzene babatko nebudes mat a ze ostanes sama

ukulela
2. júl 2018

@karamellova ak chlap nerespektuje to, ze mozes mat zdravotny problem a riesi to protiutokom, ze nanho tlacis, tak to nie je jednoducho do buducnosti udrzatelne. ked sa on o 5 rokov spamata, ze by chcel mat deti, co budete robit? ja som mala prve v 36. ale ziadne zdravotne signaly, ze by to neslo .... a navyse to viac inicioval on, ako ja 🙂 takze tak ...
jedine riesenie: sadnut, v klude mu pvoedat - vlmi chcem dieta, doktor hovori toto a toto. ak ho nebudem mat teraz, neskor mozem mat problem a znamena to pre mna v zivote velke nestastie - takze bud s tebou a s dietatom, alebo riesme, ci dalej spolu. sme ochotni prijat aj fakt, ze deti mozno neskor nebudu???

pralinka99
2. júl 2018

@karamellova určite treba ísť za tým a nebáť sa ozvať aby nebolo potom neskoro. Ak mu naozaj záleží na tom mat rodinu musí to pochopiť. Môj priateľ je odomna dosť mladší a na deti ma naozaj čas ale videl ze ja chcem tak to urobil pre mňa aj keď ma problémy s rodičmi kvôli tomu a musí ešte chodiť do školy no neľutuje že čakáme babo. Ak je na to mladý chalan dosť zrelý a chápe to ze pre mňa už nastal čas mal by to pochopiť aj ten tvoj

rebekav
2. júl 2018

Taky klasicky scenar z okolia, co vidim. Chlap sa este neciti, este mame cas, netlac na mna. Po case milenka, nasledne rozchod, alebo teda rozchod a hned nova znamost. A do roka ci svadba ci dieta uz aj porodene. Zrazu sa citil, zo dna na den. Mozno by som sa ho opytala, ci sa na to neciti celkovo, alebo len s tebou...

bluka2
2. júl 2018

A spoluzitie vam ide spolu fajn, co myslis, ako to on vnima? Lebo mozno na zaciatku sa vyjadril ako pises, ale po roku spoznavania sa vidi nejake veci, co ho robia neistym, ze to s tebou naozaj chce. Alebo potom je to clovek, co mysli viac na seba, lebo on moze mat deti aj za 15 rokov

bluka2
2. júl 2018

@rebekav To je aj podla mna najpravdepodobnejsi scenar

karamellova
autor
2. júl 2018

@pralinka99 moj praveze taky mlady nie je má už 34 a myslím že na to máme obaja vhodný čas aj podmienky. obaja mame stabilnu dobre platenu pracu pracu, byvanie bez hypo, teraz sme si prerobili byt ja nevidim žiadnu prekažku

baccio
2. júl 2018

@karamellova tak ja si myslím že ak už máte obaja takýto vek ,ste spolu dostatočne dlho tak je načase posunúť to ďalej.Nechcem byť zlá ale ak to ty takto cítiš a on nie...tak sa budeš musieť posunúť sama.Lebo ak na začiatku vravel že rodina je preňho to naj aj svadba a deti...a teraz to v podstate neguje..tak to boli len možno reči ktoré vedel že chces počuť. Vieš možno prejde ďalší rok dva a on sa stále na to nebude cítiť ale ty nemôžeš čakať večne.Mozno sa ti zdá ten pravý....ale možno to len chces ale ten pravý čaká niekde inde.Najhorsie je to ak stracas čas s niekým s kým to nikam nevedie a pritom môžeš byť s niekym kto ťa neváha požiadať o ruku po pol roku vzťahu a aj mať s tebou deti.Kolko bolo takých vzrahov kde sa len cakalo na správny čas.... ktorý nakoniec nikdy neprišiel a nakoniec po rokoch zostal každý sám.Bez deti..bez rodinky...a až tak si uvedomili že ten čas naozaj premárnili ...Život nieje taký dlhý aby sme ho premrhali na nesplnene sľuby.

karamellova
autor
2. júl 2018

@rebekav @bluka2 pytala som sa ho na to že ci robim niečo čo mu dava nejaku neistotu alebo je medzi nami všetko v poriadku on mi na to že ma ľubi čím ďalej týzm viac ale že to nechce uponáhľať aby sme teryz mali bábo a keď bude mať malé rok tak sa budeme rozvádzať.

bluka2
2. júl 2018

@karamellova Mne z takych slov ide pocit neistoty, nemozem si pomoct. Ak vsetko ide fajn, tak na take veci ani nemyslim, myslim skor, ze spravime vsetko preto, aby sme sa po roku nerozvadzali. Ale on ma mozno ine myslenie ako ja, je najaky tazky realista, trochu pesimista alebo ma v rodine a u kamaratov vela stroskotanych vztahov?

pralinka99
2. júl 2018

@karamellova to viac dôvod aby pristúpil na to lebo ak má dôvod odmietať je to len strach v jeho hlave. Mam kamaráta co ma 36 čaká prvé s priateľkou a veľmi ľutuje že to urobil skôr lebo sa necítil ale teraz si uvedomuje že to prepiskol

karamellova
autor
2. júl 2018

@bluka2 ja by som to nenazvala že je pesimista on je proste strasne nerozhodny on dokaze pol hodinu v obchode polemizovat o tom či si má kupiť modré alebo červené tričko nakoniec si jedno s kropajmi vyberie a doma bude ešte rozmýšlať či spravil dobre. akože berte to s nadsázkou ale myslím že to jeho podstatu vystihuje. a teda ešte nemá rád zmeny.

pralinka99
2. júl 2018

@karamellova ak sa nevie rozhodnúť skúste to nechať na náhodu. Nesnažit sa ale ani nedávať pozor a osud rozhodne možno za vás

karamellova
autor
2. júl 2018

@bluka2 no a ešte k tým kamarátom to môže mať na neho vplyv na to som nemyslela, ma vo svojom okoli vela stroskotanych vzťahov alebo chalanov čo sú veľmi mladí a na svadbu sa necitia z objektívnych pričin alebo potom takých ktor=i chodia s frajerkami pomaly od ZŠ 15 rokov a nie su ani zasnubeni. on reálne ani v rodine nemá ani jeden priklad mladých co sa zobrali a čakaju babo alebo maju menšie detičky. ja to zasa v okoli mam aj som bola k tomu vedena cela rodina stale vyzveda kedy bude svadba a ci nahodou necakame malinke a samozrejme mna to zraňuje ešte viac

babi81
2. júl 2018

@karamellova ako keby si pisala o mne 6rokov dozadu 🙂 nakoniec sme spolu a teraz mame 2rocne babatko stastni a spokojni aj ked tk vyzeralo, ze nic nebude tiez z mojoch zdravotnych problemov.teraz je vsetko super.mozno potrebuje viac casu ako ten moj

rebekav
2. júl 2018

@karamellova ja ked pocujem chlapa co ma 32 a viac, ze povie, ze nechce nic uponahlat..uch hnevam sa 😂...len aby nebol z tych, co caka kym si najde lepsiu..teba samozrejme lubi, ale...hovorim v okoli taki boli, do oci nedokazali povedat, povedali len, ze samozrejme, ze ta lubim...taka prazdna fraza...ono slova a skutky su rozdiel...lubim ta je lahke povedat, spravit si s tebou potomka,to uz tak lahko nejde...skutky a skutky su podstatne...

rebekav
2. júl 2018

a inak je to sebec, nemam rada takych chlapov.co nemaju gule a drzia babu po 30tke v sachu, vyckavaju ci nejaka lepsia nepride do rany a baba ma medzitym 35 rokov...a oci pre plac...rodinu ziadnu...

asia83
2. júl 2018

@karamellova Ono záleží aj na tom, ako mu to hovoríte. Ženy musia byť taktičky pri mužoch. Muži majú radi, keď oni na niečo "prišli". Jednoducho mu to nehovoriť tak nástojčivo a prosebne, až ľútostivo, plakať a pod. Toto neznášajú. Skúste to zmeniť. Napr. pôjdete okolo dieťaťa, ani si ho nevšimnite. Bude téma dieťa, tak akoby ste nepočúvali čo hovorí. Povedzte mu, že ho máte rada a dieťa budete mať vtedy, keď sa na to on bude cítiť. Počkajte pár mesiacov, či sa neotočí. Ak nie, choďte od neho. Ale ako som to vyčítala z vášho príspevku, ste pre seba stvorení a deti chcete obaja. Muži neznášajú tlak v žiadnej oblasti. Oni sú tí, ktorí "lovia", rozhodujú, navrhujú.

lorela
2. júl 2018

@karamellova Myslím, a prepáč mi moju úprimnosť, že sa aj slamky chytáš... Je "strašne nerozhodný", majú na neho "vplyv stroskotané vzťahy".
No ja v tvojom opísanom príbehu vidím len jediné: Nie si je istý, či chce mať práve s tebou dieťa. A aj jeho zbabelosť či sebeckosť, vie, že hráš vabank s časom. A aj tak to s ním nehne...

karamellova
autor
2. júl 2018

@babi81 prosim ta a ako si to riesila? nechcem mu to stale otlkat o hlavu. rozmyslala som,že mu dam este nejake 2-3 mesiace a ak sa nic nezmeni radsej pojdeme od seba, ja neviem ci je chyba v tom ze uz mam nalinkovanu predstavu že proste najskor svadba to cele potrva ja sa tehotna vydavat nechcem (teda nerada by som sa) a to tiez nieco trva kym sa svadba zorganizuje a potom babo sa nemusi podarit na prvy sup. a nechcem mat prve dieta v 35. debat na tuto temu sme mali dost a myslim ze sme sa rozpravali dost otvorene na to aby to pochopil. ja uz vela rieseni nevidim

bluka2
2. júl 2018

Tiez su mi taki povedzme nesympaticki. Sama som takeho mala, najprv chcel dokoncit to a potom to, bal sa zavazku, mal nejaky taky problem. Mozno by sa za par dalsich rokov rozhybal, ale to utrpenie dovtedy a ta neistota? Netreba sa znicit. Tak som sa s nim rozisla a on mi sem tam este niekedy vypisuje a mysli na mna, aj sa pytal, ze ci uz som tehotna. Som a viem, ze to bola dobra vec, ze nie s nim.
Ja by som neskusala nejake "taktiky", ale jeden jediny rozhovor s vaznou tvarou a s nejakym podobnym obsahom: Ja v zivote urcite nechcem byt bezdetna. Rada by som mala dieta s tebou, myslim, ze okrem tejto zasadnej otazky nam to spolu celkom fajn klape, ale zas nikomu sa nebudem prosit. Mam obmedzeny cas, tak to budem riesit teraz. Tato neistota pre mna v serioznom vztahu a nasom veku nema priestor. Ak nechces teraz, za kolko mesiacov chces skusat, ak vobec. A ked nic konktretne neodpovie, co by som si tipla, proste to skoncit. Nie je jedniny. Ale mozno motyka vyskoci a ked uvidi vaznost rozhovoru, nakopne sa a vyjde s nejakym priatelnym riesenim.

meandbaby
2. júl 2018

@karamellova proste sa s tebou este nechce delit s babom.Ak ste rovesnici, chlapi to maju posunute.Zas, byvate spolu rok, mozno chce si uzit vztah dlhsie vo dvojici ako rok.Aspon u nas to tak bolo.

rebekav
2. júl 2018

@karamellova vies v idealnom svete, by ti chlap povedal, nechaj to na mna, vies ze temu svadby musi odstartovat chlap. Ved predsa bez poziadania to nepojde. Ale chlap miesto toho povie "netlac na mna", a tebe zasvieti cervena kontrolka a zacnes sa citit neisto. To iste s detmi. "Neboj, pride aj to, vsetko postupne, uzime si este leto a uvidime". Nie, on povie, necitim sa na to. Vztahy, svadby, aj rodiny su rozne, kazdy mame inu cestu, ziaden vztah nie je rovnaky, ani tvoj chlap mozno nie je z tych co caka na lepsiu, len sa mozno boji. Mozno...

karamellova
autor
2. júl 2018

@bluka2 tak ako som pisala debat na tuto temu bolo dost. saldi sme si ja som mu povedala bez kriku bez placu. proste na rovinu ze pre mna je vztah hlavne o rodine a o detoch ze ak on sa na to neciti tak sa nebudeme vzajomne trapit. povedala som mu to dokonca na priklade ze ani on by si nekupil auto s pokazenym motor. mal by sice krasne luxusne auto na dvore ale hlavny ucel by neplnilo. toto je pre mna vztah a to naplnenie deti vtedy mi povedal ze on by to videl realne tak za rok dva.povedala som mu ze to je pre mna dlho a on teda ze si to premysli

zuzadula
2. júl 2018

A aký ma doma otcovský vzor? Aký má vzťah s otcom? Čo si sám zažil.. akú výchovu? Možno o sebe pochybuje a má strach, že to nezvládne. Alebo je to mužská klasika.. je proste pohodlný a nechce nič meniť na pohodlí a zabezpečenom živote, ktorý teraz máte. Klasika, veď čo kedy chlap .. akú zmenu prijal s nadšením😅.. stačí, ak sa povie, že prerobme doma niečo a každá z nás si vypočuje, prečo to nejde a ako je to takto dobre a pod!! 😈 A dieťa je obrovskou zmenou a tí naši súčasní.. zhýčkaní chlapi, to berú čím ďalej tým horšie!!! Chlap je samec a ako samec by si mal chcieť ženu pripútať a oplodniť ju, aby rozširoval svoj genóm!! Teraz sa s týmto pradávnym vzorcom správania niečo deje!!! Riešila som to aj ja už pred 20 rokmi!!! Ako keby som čítala svoj príbeh. Došlo to až do konfliktov.. nie veľkých.. ale padli aj slzičky a chlap bol nekompromisný. Jeden večer, som úplne vážne povedala, že ak nič, tak odchádzam. Že ma to veľmi trápi a ubližuje mi to!! Večer bola tichá domácnosť. Ráno som vstala a zistila, že ovulujem. S úsmevom a roztopašne som šla okolo muža a žmurkla na neho, že teraz by to šlo. Chystali sme sa na autobus a tak ma ani nenapadlo, že by sa o niečo pokúšal. Opak bol pravdou a dnes je z toho krásny veľký chlap!! Držím prsty, nenechajte sa odradiť a využite svoj ženský šarm a taktiku 😉

rebekav
2. júl 2018

@karamellova a ved zasa az tak zle ti neodpovedal ;) za rok, to je raz dva, mozno o polroka sa to v nom prelomi...a zacnete skor...nam docvaklo, ze chceme deti, ked sme boli na dovolenkach viackrat po sebe, a sme si uveodmili, ze tu je proste prazdno na tych dovolenkach, niezeby nam bolo spolu zle, ale ze uz nas ani tie dovolenky nenaplnaju..ze by bolo krajsie keby tu behali deti...a bolo 😂😂

verca888
2. júl 2018

ved tak sa ho narovinu spytaj, ze kedy sa na to teda bude citit, ci mas nanho cakat ale mas ist o dom dalej ako sa hovori

janickacrazy
2. júl 2018

@karamellova skús mu povedať, že ked sa o dieťatko budete pokúšať v tomto veku, tak to kludne može trvať aj 2-3 roky, kým sa podarí, teraz má 50% ľudí problém s počatím, čiže ak to odložíte o rok-dva, tak zbytočne stratíte kopu času, ak ťa ozaj miluje, tak to pochopí, ak nie, tak dovi-dopo

ingelika78
2. júl 2018

@meandbaby tiez si myslim, nejde len o vek ako taky, ale to ze ste spolu fakt kratko. 32 nie je vobec tak vela. Ja som si svojho partnera tiez chcela uzit nas ako dvojicu najprv.