Ahojte! Nechcem, aby tento prispevok vyznel neuctivo k rodicom, vazim si ich, aj vsetko, co robia. Len problem je, ze ich stedrost, starostlivost o nasu dceru nam pripada az prehnana, co sa tyka materialna. Jednoducho jej nonstop kupuju hracky, darceky, stale jej nieco nosia, davaju, kazdy krat, ked ju vidia, nieco nove dostane, kazdy krat v obchode jej kupia, na co ukaze prstom, aj ked uz vsetko ma, tak vymyslaju dalsie a dalsie veci, co jej kupit. Podobne je to aj s jedlom, ked pride na navstevu, ma navarene 7 chodov, co samozrejme nema sancu zjest. Nie je to tak, ze by im bola extra vzacna, s jednou babkou sa vidi kazdy tyzden, s druhou tak raz za dva tyzdne alebo tam chodi na par dni do mesiaca. My uz ani nemame tie hracky kam davat, ani jej to netreba, ani s takouto vychovou nesuhlasime. Jednoznacne sme obom vraveli, nech toto nerobia a napriek tomu ziadna zmena. Stale dostava darceky, aj ked nema ziadny sviatok, odmenu ani nic podobne. Povedzte, som ja cudna, ked nechcem, aby ju takto zahlcovali materialnymi vecami? A ako to uz povedat, aby to respektovali? My ju chceme vychovat skromne, k ucte k tomu, co ma, nie takto, ze ma prebytok a nic si potom nevazi, snad mi rozumiete. Ja viem, ze na nu myslia a je to pekne, ale materialne veci nie su vsetko, ona sa aj tak viac potesi, ked sa s nou niekto hra, nez ked dostane nejaku vec, ktora ju uz o chvilu nezaujima.... ☹
@libertine Mam rovnaky problem s mojou mamou, svokru nemam. Dokonca sme s manzelom este pred vianocami povedali ze moze dostat max. 5 darcekov z toho jeden bude od nas. Moja mama to ponala piatimi taskami. Tak sko pises zakazdym jej nieco kupi, ked sme u nej ( tak 3x do tyzdna) dava jej jest to co si ja neprajem so slovami ze dobrotka raz za cas neuskodi. No moje dieta ma rok, ma cas na nejake dobrotky a nepotrebuje tolko hraciek a hovadin. Ked sme sa jej to snazili povedat odbila nas ze ona je babka a babky maju pravo rozmaznavat svoje vnucata, a hned nam vytiahla nejaky clanok o tom ako dieta vie co moze u babky a co nesmie doma.... dalsi krat sa zas ohradila ze nasej predsa musi dat tak isto ako sestrinym. Ze aj ich rozmaznavala. Ja to vsetko chapem, beriem aj to ze chce vnucku rozmaznavat ale aj to sa da s mierou. Diskusia nie je.Je to len nas monolog vs. jej monolog ktory vobec nesuvisi s tym nasim. Skusila som aj na cas prestat chodit ale viedlo to len k vycitkam a pre mna je velmi dolezite mat dobry vztah k rodine. Snazim sa, som vdacna za to co vsetko pre malu robi. ale niekedy je toho privela
Nabaľ všetky hračky a dones ich rodičom aj svokrovcom domov. Som zvedavá či budú šťastný, keď toho budú mať plnú obyvačku a vašej malej to bude šumafuk
@libertine mala som presne ten isty problem - so svokrou -ta absolutne nemala mieru a bola ako hlucha ked sme hovorili - nehovorim o kvantach kolacov a peceneho masa a neviem coho vsetkeho ked k nam prisli na navstevu -mn ato aj urazalo ,lebo vsak ja dokazem navarit predsa nemusi mi pecene maso nosit !!! No proste uz ked som mala nervy na krajicku ,lebo presne doniesli kufor veci a deti si to rozbalili a potom sa to len povalovalo tak som to pofotila ahodila na bazar 🙂))A pri dalsej navsteve si deti vybalili a hned mi dali ,ze mamka toto a hento mzoes predat na bazari ....lebo sme sa s detmi tak dohodli ,ze vsetko co predame tak minieme na nejaky vylet ,Zoo,detske cvicenie ...plavanie ...proste sme tie peniaze premenili na zabavu a sport ....a ked svokra toto pocula ,ze ona kupila monsterku za 30 eur a decko to ani nechce tak skoro skolabovala ,ale vazn esa inak nedalo ,lebo ona je total tvrdohlava ....tak potom uz sa pytala manzela ,ze co deti potrebuju ....tak to pomaly zacina tak fungovat ,ze ja jej poslem linky na topanky a zimnu bundu ,ze taku by deti a take cislo potrebovali a ona to kupi 🙂) Frfle jasne ,alebo sme povedali ,ze deti chodia na take cvicenie s toji to 25 eur na mesiac tak im zaplatila ....lebo vazne mne bolo az do placu ked som videla ,ze prisla nabalena z hrackarstva za 200 eur a keby mi dala tie peniaze deti by sa potesili malovanke a fixkam a 190 eur by som im mohl azaplatit plavaren a cvicenie a takto som skrabala stale na trening .....odstavovat ich nema vyznam to nepochopia 🙂
@libertine jaj tiež poznáme - a žiadne vysvetľovanie, že 150 bábik a plyšákov deťom netreba, nepomáha. Ak som chcela nechať u nich urazili sa do krvi. Ako ma vytáčajú vety, že nemôžeš si dať cukrík lebo mamka nedovolila 😠 JA som nedovolila, nie že im to škodí lebo majú ekzémy 😠 😠 😠 U nás je ešte ten problém, že väčšinou ide o hračky ako plastové bábiky s farebnými cukríkmi - čo deti nemôžu a plyšáky už ani nikto nechce - to sa nedá ani predať. Tak čo je zabalené a úplne nové a sa dá posúvam do MC - ako darčeky do tomboly a pod. Poľské sladkosti - dám pekne do taštčiky a zavesím na bedňu - a aspoň sa cigánčatká potešia. A tiež som hovorila, že radšej nech prispejú na pernamentku na cvičenia a pod. neúspešne - oni proste potrebujú vidieť konkrétnu vec..S niektorými nepohneš a keď ešte je to svokra je to celé ešte citlivejšie. My sme dospeli do zaujímavého stavu, že ona kúpi napr. celozrnné keksy - aby som bola spokojná a k tomu pridá plastovú hračku s krikľavo sfarbenými cukríkmi a poľskými čokoládami - no čo narobím 😀 Ona im proste chce dopriať a za tie roky už som skúsila všeličo a bezúspešne. Tak sa snažím vyťažiť z toho maximum pozitívneho aj keď ma to vytáča, ale ona to myslí dobre.
@libertine Chvala bohu tento problem nemame. Svokra ta skor vzdy peniaze do prasiatka strci. Co je OK, aspon kupime my, co maly potrebuje. Zrejme by som to ale riesila ako baby radia. Bud nech teda kupia, ale nech si to nechaju u seba alebo to zbalit a odniest im, ze to uz nemate kam davat a predsa aj u nich sa musi s niecim hrat. Ked im to zaprace polovicu bytu, snad pochopia. Pripadne to s tym bazarom je super napad. 😀 Drzim palec.
Mimochodom, vonkoncom nie si divna. Chces svoje dieta vychovat tak, aby si vazilo veci a aby sa tesilo aj z malicka. A to je predsa OK. Ked idem po ulici a vidim tych rozmaznanych spratkov, ktori maju vsetko, na co sa pozru a este vrestia, ze xcu viac .....
@libertine mne sa paci riesenie @lilysk ..povies, ze decka sa s tym o tri dni uz nehrali, tak si to predala/darovala, cokolvek..ale ze budu potrebovat veci do skolky, na kruzok a pod.-snad pochopia, aka forma prispevku bude vitana🙂
nase babky sa vzdy pytaju. asi len pri jednej-dvoch veciach sa neopytali, a o tie hracky deti ani nezakopnu..takze som rada, ze sa vieme dohodnut. neznasam zbytocnosti a plytvanie.
@libertine to nevysvetlis... kolko sme sa my pohadali so svokrovcami kolko penazi dali nasej na debiliny, ze by uz mala garsonku vyplatenu... decko si nic nevazilo, teraz ak kupia musi to ostat u nich cez moje dvere to neprejde, nevhodne hracky na drzovku pytame blocky a chodime vracat, tak mi minule svokor dal 2 plachty ironicky ze to je namiesto toho odrazadla co sme zakazali, ja som sa potesila ako mala a on zostal v soku 😀
no ale uz ide aj on na dochodok tak sa im asi konecne rozsvieti ze lowe nerastu na bananovniku (aj ked tu ide o princip nie sumu), sak im je hej ziadna hypo, ziadne pozicky... to len my nedoprajeme detom
len ma to skrie ze naozaj keby jej davali na knizku tak je zahojena na start do zivota a to ma len 9rokov
ja to robim tak, ze podakujem za hracku a nerozbalenu ju hodim do vreca ku ostatnym a ked niekedy potrebujem darcek, tak mam velky vyber. babkam som povedala - nekupujte, malej to nedam, budem to rozdavat. a ked ideme k nim na navstevu, nosim svoje jedlo, vzdy jej dam jest len to, co sama doma navarim.
@eeffka ved toto. Napriklad na vianoce jej tolko podavali, ze to rozbalovala asi 6 hodin!!! A teraz sa hra mozno s 2 vecami z toho vsetkeho. A nechapem to, my sme to takto v detstve nemali, mali sme naozaj len par hraciek, nedavali nam ich tolko rodicia ani stari rodicia. A bolo to uplne v poriadku. Mali sme sa aj preco tesit na vianoce, narodeniny, vtedy sme dostali nieco vysnivane... Co ma teraz z toho dcera, ked ma vsetko skor, nez o tom vobec moze zacat snivat ☹
@libertine pred babkami spolu s dieťaťom slušne poďakovať a podotknúť, že nám toľko hračiek netreba, tak ich vozíme do detského domova, tam sa im detičky potešia. Uvidíš, či bude babky baviť sponzoring, ak áno, potešíš deti v domove. Ale veľmi sa mi páči aj nápad popredať cez bazár a za peniaze výlet. Nechala by som dieťa vybrať si jednu hračku - pred babkami a ostatné popredať a potom ich poinformovať, kde ste za tie peniaze boli a čo deti videli a zažili. Možno im dopne, že najkrajšie na darčekoch je obdobie, keď po nich túžime...
@lilysk haha to pecene maso mi pripomenulo moju svokru... po porode to bolo az neunosne, viem, ze chcela pomoct, ale ona nam zacala robit nakupy! Proste raz do tyzdna prisla s plnymi taskami veci (jedla) a my sme mnohe veci z toho vobec nejedavali a koncilo to v kosi alebo u psa v miske. Lebo my sme napr. isli na nakup, kupili sunku a salam a ona nam na druhy den doniesla tiez sunku a salam... to clovek nemal sancu zjest. Nakoniec jej mm vynadal, ona sa sice urazila, ale prestala s tym 😀 😀 😀 co sa hraciek a oblecenia tyka, to je nastastie v pohode, to nam daju peniazky a mame malemu kupit co uzname za vhodne 😉
@sandri
@lilysk
Toto s tym jedlom nam robia tiez obe, samozrejme. Ked k nam pridu, tak donesu navarene a zasoby, akoby sme nemali co jest. Nam sa to tu potom kazi, lebo vsak mame svoje nakupy podla toho, co voem, ze budeme jest a kolko. A ked nam tu svokra donesie dalsie 3 chody, tak to nema kto pojest... ☹ ja tomu proste nerozumiem. Moja mama rovnako. Chapem, ze chcu pomoct, ze to myslia dobre, ale akosi to nema mieru.
@libertine a co mam povedat ja ..babka, dedko, 2x prababky, 2x pradedkovia...2 mesiace na Slovensku...no a sa zbal nazad do Chorvatska 😀 a jasne, naco kupovat napr. loptu, ked mozu kupit plastovu smykalku, 200 lopticiek a pod. a pri kazdej prechadzke nejaka kravina z euroveho obchodu..
stale je to lepsie ako keby si mala rodicov co nejavia zaujem,ale to nie moj pripad,ja mam uzastnu maminku,keby mala s coho da im tiez aj posledne a ona aj posledne da,bolo obdobie ked nemala s coho a ja som jej dala peziaze,aby im kupila,akoze od babky,moja mamina je sama a cela by sa rozdala a to je dobra vlastnost,mozno aj my budeme raz take stare mamy kto vie 😀
Ja poznam zo svojho okolia pripad, kedy sa babky z oboch stran predbiehali, kto da viac vnucatam viac a kto ich viac zahlti hrackami, darcekmi a pod. Toto ja nastastie nemam, ja si s mojou maminou narovinu poviem, co detom treba a co nie. Na darcekoch sa dohodneme, ide o veci ktore potrebuju, hraciek uz pomenej, lebo ked maju pocitace, tak to im uplne staci.🙂 Poviem pravdu, ked sa blizia vianoce, tak to ma obchadzaju mdloby, lebo prave detom je teraz najhorsie kupovat darceky...teda aspon tym mojim uz "skoropubertiakom"🙂
ahoj,
myslim,ze vacsina vymodlenych, hlavne prvorodenych deti ma podobny problem s prebytkom materialnych veci. Nejako to s tvojou rodinou musis vyriesit. U nas to tiez bezalo roky tak,ze sa pribuzni predhanali,kto kupi viac,ci drahsie. A teraz, po siedmych rokoch je stav taky, ze mala si nevazi absolutne nic, kazda hracka ju bavi max. 2-3 dni, Na sviatky jej uz nevieme co vymysliet, snad vodicak a vlastne auto 😒 este nema. Povedali sme si,ze radsej budeme investovat do zaujmovej cinnosti,taborov, roznych pobytov. A hrackam,na ktore ukaze v obchodoch prstom je uz stop. Este rozmyslam aj nad tym,aby sa naucila vzdat niektorych hraciek,s ktorymi sa len malo hrava, nech ich daruje niekomu,kto tolko nema. Este mujsim vymysliet vhodnu taktiku, pretoze uz len ked jej spomeniem slovo vzdat sa niecoho, sa rozjaci,akoby som ju krajala. 😉
Avsak,keby mi niekto pravidelne nosil navarene, velmi by som sa nehnevala 😉 🙂
my mame podobnu babku a ja som za nu nesmierne vdacna...
a aj moja babka taka bola a som rada, ze som strasne rada, ze mam taku babku, v detstve ma rozmaznavala, ked mohla, velmi rada som tam chodila, byvala kusok od nas, tak som bola u nej dost casto, nie raz za tyzden...
moja mamina chodi za mojimi chalosmi vzdy ked moze a vzdy ked sa da (lebo nasi maju bujary dochodcovsky zivot 😀 ), tak si chalosov zoberie na vikend a oni odtial vzdy chodia stastni... teraz som sa pytala starsieho, ci chce ist na oslavu ku kamosovi alebo radsej k babke, povedal, ze k babke...
U nás deti dostávajú darčeky len na narodeniny, meniny, Vianoce a niečo malé na velkú noc a aj tak sa mi zdá, že je tých hračiek už tolko že strach, neviem, ako to musí u vás vyzerat potom. Musíš to nejako stopnút, lebo za chvilu to budeš vyhadzovat von oknom, čo sa ti to nezmestí do bytu. Velmi sa mi pozdáva nápad zbalit to a doniest to ku nim domov, možno im to docvakne, že je toho trošku viac ako by sa patrilo. Mna zase trošku rozčuluje svokra, lebo malému vždy dovlečie nejakého plyšáka, aj ked som jej už niekolkokrát hovorila, že malý sa s tým nehrá. Naštastie ich nosí len na tie narodky a meniny, takže zase ich tolko nie je. 😀
😀 😀 😀 😀 ako u nás 😀 😀 😀 😀 už dostal prísny zákaz 😝
Babkam sme vysvetlili, ze darceky uz len na sviatky alebo vynimocne za odmenu. Hracky som doma pretriedila, pokazene slo do kosa, s cim sa nehra, do pivnice a polovica z toho, co ostalo v izbe, som schovala. Niekedy to vytiahnem, ked ju prestanu zase bavit tie veci, co ostali a aspon chvilu bude mat zabavu.
my mame zatial psa, ale to co ten ma od babicky a deduska hraciek, volame ho pokusne vnuca a teda asi nas caka podobny scenar. Zacala som uz praktikovat to,ze nech ma tie hracky co mu tam kupia u nich, ako uz su toho dve velke skatule, pes je rozmazleny,ale je mu to aj jedno, bo ma dve hracky oblubene a ostatok je tak na paradu a hromadi sa to a hromadi. Tak co,ked tak to dame do utulku. Navrhujem u stedrych starych rodicov bud im predostriet,ze fakt to neni kam davat a domov sa to uz nosit nebude,alebo to,co je nepotrebne vyradit a dat niekam do detskeho domova,ci dat rodinkam aj tuto cez forum,co nemaju takychto stedrych starych rodicov a rodicov a nemozu detickam poriadit nove hracky. Ked chcete mat pokoj,tak je asi po par razoch zbytocne starkych presviedcat o tom svojom. Nakoniec este spravite dobry skutok 😉
Ahojte, tiež ma trápia hračky, ktoré môj syn dostane na každej návšteve mojej mamy. To že ostávajú u nej je už samozrejmosť, no aj tak stále niečo kupuje a nie sú to malé veci. Ja si už ani netrúfam niečo kúpiť, lebo také už určite má alebo najbližšie dostane. Nepomohlo dohováranie ani odlúčenie. Som dúfala, že keď prerušíme na čas kontakt, že sa to zmení, no mám pocit, že je to ešte horšie hračiek je stále viac a vo väčších cenových hladinách. Neviem, či jej vôbec záleží na tom, aby vnuka videla, ona si proste robí svoje, asi sa z tých hračiek teší, no mňa to privádza do zúfalstva a neviem jej to vysvetliť. Malý má babku hrozne rád a ja som jej vďačná, že sa s ním vie zahrať, len prečo to musí byť pokaždé niečo nové. Snažím sa nad to povzniesť, no nedarí sa mi to, vždy ma to neskutočne rozčúli. Ako to len zvládnuť a získať aspoň ako taký rešpekt od vlastnej mamy?
no našťastie moja mama je na dôchodku a nemá peniažky na rozhadzovanie, tak u nej takéto niečo nehrozí...to skôr moja sestra ktorá je krstnou mamou to vie niekedy prehnať....prvé roky dokázala dávať kopec darčekov na Vianoce, Mikuláša, Veľkú noc, narodeniny, meniny....ale keď som videla ako malý začína vymýšľať a po rozbalení 10 darčekov od sestry sa zaksichtil, že to je všetko?? som povedala dosť...na sviatky poviem presne počet darčekov, ktoré dostane od každého člena rodiny...z letákov z hračkárstva mi môže ukázať čo by chcel a z toho potom vyberiem a pár kúskov, ktoré dáme ako tip členom rodiny a rozdelíme to medzi nich...ak chce hračku za odmenu ( minule u zubára neplakal keď mu plomboval zub a bol statočný ) tak maximálne do 5 eur...malý pochopil, že sa treba s hračkami krotiť...keď mám pocit, že má toho veľa, tak si spolu sadneme do detskej izby, chytím vrece a rozdeľujeme, s čím sa hrá, čo je pokazené, čo môžeme darovať do detského domova...minule som plyšáky ktoré sú vo vreci pod posteľou a nikto sa s nimi nehrá, rovno odniesla do toho zberného kontajnera, čo býva pri paneláku...a mám pokoj....a nejaké hračky má pri oboch starkách, aby sme nemuseli stále prenášať keď ideme na návštevu...🙂
No u nas to funguje nasledovne: tvrdo som zakazala nosit nam COKOLVEK domov, to ze babky nakupia hracky k sebe... komentujem vzdy tym, ze "hej, to urcite po veceroch vyuzijete... mozete sa s dedkom hrat :D Lebo mala je tam tak den-dva, no proste chvilku... a aj to sa zabava inak - beha po vonku, hraju pexeso a pod, cize skoro uvideli ze z hraciek maju akurat tak bordel (prestala som sa podielat aj na upratovani "zo slusnosti", ked si navlacia tony hraciek, nech si to upratuju... (isli s nami aj na vikend, mala si zobrala zakladne veci -kniha, babika, pexeso z domu, oni este dotrepali pol auta somarin... jednak si to vyvlacili do izby a vzdy ked to vysypali aj to odlozili). Ked nepomahalo a doniesli nieco co sme uz mali (ja sa nebudem triast ci niekto kupi to iste, maju sa opytat...) tak to bol ich problem :D Cize hracky neriesim... oblecenie to je ina kava, svokrovci nekupia uz nic, par krat kupili nieco co bolo male, alebo prilis velke.. cize ani sa to nenosilo a ani nehodilo. Moja mama je schopna ist do obchodu a doniest vrece oblecenia (a to moje dieta ma teda veci viac ako ja), "len aby u nich mala".. pritom bude vyplakavat, lebo malej je to po 3 navstevach male... a jasne, je to aj drahe a ide to do penazi... cize nevynosi nic a samozrejme ja jej vzdy oblecenie nabalim, cize este aj ja sa citim ako taka krava, ze ma mama zhadzuje lebo jej "vnucka" pravdepodobne nema co na seba :D Skusala som jej uz aj rovno povedat, ze si nezelam aby jej kupovala veci ale to je jednym uchom dnu a druhym von.. tak nech si robia co chcu, len vidim ten negativny dopad, ze mala uz nevie co od dobroty chciet niekedy.
A tiez hracky triedim... rovnako ako oblecko... tak ako @slavicita odnesiem, vyhodim alebo odlozim a neskor ked sa na ne zabudne vylozim a vymenim za ine.
@simca06022011 no moje deti sú pri mojej mame skoro denne...syn chodieva do škôlky ale dcéra ešte nie a keďže som zamestnaná, malá trávi čas u nej...ale s hračkami sa nezabavia...chodia von, na balkón im stačí dať vedro s vodou a poháriky a hrajú sa aj hodinu prelievaním, stačí dať zmeták do ruky a zametajú, na notebooku do bezvedomia obzerajú fotky z dovoleniek ale hračky ich pramálo zaujímajú...pritom ich tam majú zo dve debničky...takže zakázané kupovať okrem sviatkov...aj to len počet 2-3 kusy...viac nie...keď som si všimla ako si malý prestal vážiť hračky a po pokazení vždy zahlásil, však kúpite mi nové..skoro ma šľak trafil...no to teda nie, môj drahý...pekne si počkáš na svoj sviatok a aj to zvážim, či ti znova kúpim to isté alebo dačo iné...ale veľakrát sa stane to, že po polroku od pokazenie už javí záujem o niečo iné, takže sa rovnaká hračka nekupuje...ja zase uprednostňujem oblečenie, tak im poviem, čo im treba akú veľkosť a kúpia to...deti síce z toho nadšené nie sú ale mne to aspoň pomôže finančne pri zaodievaní a vynosia to statočne... 🙂
@slavicita no oblecenie.. lenze mojej malej treba k starkej jedno pyzamo, jedny teplaky.. ale ona ide na nakup a kupy 3 pyzamy a 3 leginy a 5 triciek k tomu po 5ks spodneho pradla a neviem kolko siat a pod.. cize fakt to prehana. Samozrejme ked tam mala nepride mesiac tak jej to zrazu zavadzia, dotrepe mi to domov a nasledne jej kupi o dva mesiace veci znovu... to uz je diagnoza :D
@simca06022011 no to ti verím...ja nosím k mame oblečenie z domu... po jednom maximálne po dvoch kusoch a podľa obdobia ako je vonku...jedno pyžamo, 2 tepláky, jedna mikina, spodné prádlo po 3 kusy, ponožky a je to...dcérka po dome nosí ešte staršie oblečenie po synovi ( veď doma to nik nevidí a v pieskovisku to je jedno 🙂 ), takže tam nejaké pekné šatočky nehrozia...tie jej oblečiem ráno, ak by náhodou išli na prechádzku do mesta, tak aby bola za princeznú..🙂 a už potom ju mama preoblečie čo uzná za vhodné...ja ako som spomenula mama je už na dôchodku a peniaze na rozhadzovanie nemá, takže ona im maximálne kúpi nejakú dobrôtku pod zub ale oblečenie a hračky im kupuje segra...tá bola zo začiatku ako odtrhnutá z reťaze ale potom som to skorigovala lebo som si pripadala ako blbec keď som synovi na sviatok dala jedno odrážadlo, hračku do ruky a nejakú sladkosť a ona prišla dobreže nie s fúrikom...a to každý sviatok...a vravím potom mu už bolo málo aj keď odbalil všetky darčeky a nemal už ani kde stúpiť a či je to vraj všetko...no na nervové z neho...tak reku dosť...a má čo chcel... 😀 😀 😀
Hmm take zaujimave to mate. My si skoro vsetko co potrebujeme musime kupovat sami. Moja mama je na dochodku ale ona nema problem minut peniaze aj na nase dieta aj ked uz ma par vnukov no moja svokra...aj ked ma 7 mesiacov tak mu kupila zatial iba jednu hracku. Mne to nejak nevadi ale vadi mi to ze ako sa bije do hrude ze to je jej zatial jediny vnucik a ako ona pre neho chce len to najlepsie ale ked treba vynalozit nejake to usilie..aj penazne tak sa tvari ze to nie je jej vec ze sak o dieta sa starame my. Niekedy som z toho smutna lebo nehovorim ze mu musi kupovat darceky, hracky a oblecenie ale mozno by stacil nejaky naznak starostlivosti aj v tejto rovine.
@libertine nie si cudna, uplne normalny postoj mas. Ja by som im navrhla, ze dobre teda, nech kupia (lebo oni to asi nikdy nepochopia, preco by nemali kupovat), ale tie hracky nech zostanu u nich, vy uz nemate na to priestor atd. Za chvilu budu nimi zaplaveni a snad im to dojde, ze stacilo a mozno uvidia, ze vnucka si tie hracky ani nevie nalezite ocenit.