Ako casto sa chodia hrat s vasimi detmi mama / alebo svokra?
Mate to tiez niekto tak ze proste kaslu na to?
Neberiem to ako samozrejmost, to nie
mam mamu aj svokru obidve nepracuju,
ale niesu este dochodkyne,
takze casu habadej,
byvaju doslova 10 minut od nas,
byvame v meste, do ktoreho chodia min. 2 - 3 krat do tyzdna obidve iba len tak na nakup,
Obcas mi pride proste luto ze v zivote sa ma nespytali ci mi treba s niecim pomoct,
V zivote neprisli kocikovat,
ani sa len nespytali,
na zmrzlinku,
Aspon aby som si lepsie porobila v domacnosti,
zijem v meste kopa ihrisk,
je mi smutno ked vidim babky ako chodia na ihriska s vnucatami,
Ja sa nestazujem, ani nelutujem,
len niekedy mam toho dost, snazim sa aj cvicit, zhodit nejake to kila, takze mavam aj svalovice na druhy den,
A ked citam ze niekto nema mamu aby jej pomahala,
tak je to hnusne, jej som to nepovedala ale moc v tom rozdiel nevidim medzi niekym kto ma mamu a kto ano
vela ludi napise 0 lebo aj taka je realita. tie stastnejsie maju stastie
ake kedze byvaju pri vas, treba ich zapojit ak maju cas a silu
Neviem ake mate vztahy, ale to si neviem predstavit, ze ked ste tak na blizko a tvoju vlastnu mamu vnucata nezaujimaju ako pises…este pochopim svokra, ze inklinuje k vnucatam od dcery..ale takto🤷♀️🤷♀️To moja neboha babka este sa aj o nasho hava kym vladala zaujimala..
to je o vzťahoch aj predtým nielen keď prídu vnúčatá
Ja mamu nemam čiže z mojej strany pomoc 0 a svokra pracuje, čiže…
aké veľké je vnúča a aké boli vzťahy pred vnúčaťom?
@jeennyv tak ony hikaju a ochkaju ked sa poslu fotky a videa akokeby zili 300km od nas,
ale ked aj pridem k mame a sme tam hodinu tak sa pyta ze kedy uz pojde spat 😆
normalne by som im to asi na rovinu povedala alebo teda ked nechces ublizit tak sa ich spytat a poprosit ich.
Mám syna a bývame v jednej dedine,vnúčika by sme radi videli aj každý deň,len nevesta nechce,chodíme k nim raz za týžden a v nedelu s ním zase chodí k nám syn,takže ho vidíme 2x do týždňa.Nevestina mama je s ním 3-4x denne.Začal chodiť do školky tak som sa ponúkla keď bude treba,no žial starať sa može iba nevestina mama😒
Nezmeníš to... Babky asi viac zaujíma akcia v Kauflande ako vnuca. Stáva sa aj v lepších rodinách
a dôvod prečo by sa mali prísť pohrať s vnúčatami? možno majú zdravotné problémy...
deti máte Vy s manželom, nie so starými rodičmi....
@maminkasisa bože môj toto je argument. Je niečo zle na tom, že by autorka ocenila trocha snahy od babiek? Veď aj našim rodičom veľa pomáhali, keď mali deti malé. Mne to príde tak, že veľa starších ľudí by chceli dobre vzťahy s vnúčatami, ale nie sú ochotní pre to nič spraviť. Radšej si pozrú fotky na telefóne, aj keď ich mozu vidieť naživo - ale to už je pre nich veľa roboty.
Nie si sama, zvykla som si. Netreba sa nad tým moc zamýšlať a ubližovať si. Raz to starí rodičia budú ľutovať, vnúčátá vyrastú a nebudú mať k nim žiadny vzťah.
Moja svokra je taka istá. Ale ona sa nezaujíma ani o naše deti a ani o dieťa jej dcéry. Čiže žiadne jej vnúčatá ju nezaujímajú. Kým jej nezavola môj partner alebo jej dcéra ani ju to netrápi. Sedí doma na dôchodku a obskakuje len svojho prvorodeneho synacka, ktorý je v 50ke ešte slobodný a bezdetny. Takú chorú lásku ako majú oni dvaja som ešte nevidela. Pred dvoma mesiacmi už to zaklincovala úplne, keď sme boli u nich na návšteve, lebo večne plače nech prídeme za ňou(býva od nás 50km,jej synček prvorodený chodí okolo nášho domu 3x týždenne, čiže by ju mohol ráno zobrať do auta vyložiť u nás a poobede ju zobrať domov, ale oba aj tak nepríde). Boli tam naše dve dcéry a ďalšia vnučka co býva v angl. A chodí tam len raz ročne. Svokra namiesto toho aby sa aspoň trochu pohrala s dievčatami, tak len obskakovala toho prvorodeneho debilka a cely čas keď mohla rýchlo si sadla ju nemu aby spolu sedeli. A som povedala že mám ju na háku, vydržím tri dni co tam sme a už tam chodiť nebudem, že behať za deťmi viem aj doma. Plus okrem tých troch detí som musela s partnerom strážiť ďalšie susedovetei deti, lebo všetci tam popíjali s tým prvorodený debilkom. A keď partner starej niečo povie tak sa urazí, lebo to není pravda. Asi toľko k tomu
Moja mama býva s nami síce, chodí do práce ešte, ale po práci kým neidu spat je non stop s nimi. Čiže majú super vzťah aspoň s jednou babkou.
moja mama byva kusok od nas a chodila denne.. Aj teraz ked uz su chalani vacsi, vola a pyta sa na nich denne, alebo teda sa denne navstevujeme. Svokrovci (dochodci) - byvaju od nas cca 18km, volavam im ja, inak nezavolaju a chodia len ked ma niekto narodeniny/meniny...
@kvadrinkaaa Presne !
A komentáre ako babky nie su povinne starať sa o tvoje dieťa o 3...2..1.
Ja som s babkami/dedkami travila vela casu, každý týždeň povinna navsteva ktorú som nebrala ako povinnú, zároveň oni chodili ku nam, mam skvele spomienky a v albumoch milion fotiek uz od bábätka.
Podobne to maju aj moje deti lebo som k tomu bola vychovana a chvalabohu rovnako je to aj z mužovej strany.
Velmi by ma to mrzelo keby napriklad vlastná mama nejaví zaujem tráviť čas so svojim vnucatom, malo byt to byť prirodzene.
Ale vztahy su komplikovane, ludia su rozni, rôzne povahy. Pozerala by som sa na to aky mas ty sama vztah so svojou mamou. Necudujem sa ze ti je z toho smutno, aj mne by bolo, proste je teraz velmi divná doba.
@maminkasisa ono aj to pomenovanie starí RODICIA je od niečoho odvodene nie?....
Nikdy sa nechodili babky s mojimi detmi hrat, ani kocikovat mi ich nikdy neboli. Tiez nebyvali daleko, ale skor ocakavali, ze my prideme za nimi. Nikdy som to neriesila. Boli to moje deti, nikdy som necakala, ze mi ich bude niekto iny strazit, kocikovat…
Este podotknem, ze decka maju super vztah s oboma babkami… proste teb cas, co sme boli spolu, s nimi travili aktivne, aj ked to bolo vikend raz za mesiac alebo dva. Zas take, ze moja mama alebo svokra by bola denne nasackovana u nas, to by ma rovno porazilo! A to sa mame rady, vsetko ok, ale zas som uz velke dievca a nemusi mi nikto stat za zadkom … z coho zasa vyplyva, ze kazda to mame inak a tak aj mozno tie babky tvojich deti to maju podobne ako ja…
A vy sa v rodine nerozprávate? Keď vieš, že ide do obchodu pozvi ju k vám na kávu. Keď potrebuješ pomoc vypýtaj si ju, prinajhoršom povie nie. Zrejme neboli rodinné typy ani pred narodením tvojho dieťaťa tak nemôžeš čakať obrat o 180 stupňov. A posledná vec, keď sa zmieriš s tým, že ľudia nebudú napĺňať tvoje predstavy bude sa ti ľahšie žiť.
Moja mama a aj svokra sa o moju dcéru nezaujímajú. A mne je to jedno. Treba brať život tak ako ide. Nezaťažuj sa nad tým ,že nepodstatní ľudia v tvojom živote nie sú aktívni. Ži svoj život a užívaj si život aj bez nich. Beriem to tak,že ak k nám zavítajú ,privítam ich ,porozprávame sa ale nie som typ človeka ,čo by si pozornosť vynucoval alebo potreboval nútiť niekoho do budovania vzťahu nasilu. Proste nemôžeš niekoho nútiť do vzťahu ak nikdy nemali ten vzťah taký blízky s tebou. Dneska je doba FB a sociálnych sietí. Doba ,keď ľudia veľmi ukazujú navonok aký majú dokonalý život a pritom realita je úplne opačná. Nezaťažuj sa tým,čo zmeniť nemôžeš ale skús žiť život a zmeniť ten svoj k lepšiemu 🤗
@zuzka1117 lenže naši starí rodičia pracovali do 51-55 rokov.... teraz dokedy? a stále tlaky v práci a zdravotné problémy, sa nečudujem, že si chcú tiež oddychnut.... niekdy deti boli na dvore a hrali sa.... teraz stále potrebujú animátorov.... a nič nie je dobré.....
Kôli svalovici chceš pomoc,zavolám jednej druhej potrebujem postrážiť deti prídem doveziem,povedia áno dovezies ,povedia nie nedovezies .Ja som bývala u rodičov s deckom a niekedy som nikoho z rodiny nevidela aj niekoľko dní ,každý mal svoje a keď som chcela ísť von najprv som sa bola opýtať rodičov či vôbec budú doma
Vnuka 40 km vidím raz týždenne.vnukov 450 km vidím cca 5 _6x ročne
A to som pracujúca s prác.pohotovostou na telefóne a viem si to zariadiť.
Oni nechcú a nič s tým nenarobiš.
@maminkasisa asi preto ze sa tym buduje vztah starych rodicov a vnucata? Potom nech sa babky nestazuju ze na nich vnucence kaslu ked ten vztah sa ma vybudovat od malinka.
To neznamena ze maju byt vnucata zavesene babke na krku. Ale prejavit o ne zaujem a vziat si ich aj ked len na hodinku par lrat do mesiaca je snad normalne. To je len debilna vyhovorka ze urobili ste si deti tak sa starajte. Hlavne he terajsim babkam (povacsine) stale niekto z rodiny pomahal, bolo to normalne. A teraz? Serem na v ucara mam vlastne zaujmy konicky atd… ale do tych vsetkych zaujmov moze patrit aj vnuca keby mali zaujem.
My mame s oboma dobre vztahy, ked treba, mozem im ich doniest a postrazia. Ale nikdy neboli kocikovat, neriesim. Ked som planovala deti, nespoliehala som sa na to, ze ich niekomu dam, aby som si doma porobila.
Toto je večná téma. Buď takto alebo naopak. Všetci sme nejakí.
@maminkasisa toto nemyslis vazne
A skúsila si im ty povedať, nech prídu, zahrajú sa s vnúčatami...? Ja viem, že ťa mrzí, že tá iniciatíva nevyjde priamo od nich, ale možno oni čakajú a nechcú sa vnucovať. Skús, zavolaj.