Mama byva sama,30 km odo mna....momentalne je bez roboty,hodne dlho nevidela vnucata,tak prisla dnes rano ku mne,syn ma dnes volno zo skoly.....prisla,ze popiseme na PC ziadosti do prace,pohladame jej na nete daku robotu...potom chcela ist s detmi von,a jej frajer ma v nasom meste pracu.... po jeho praci okolo 14:00 sa mali stretnut na terase pri nasom ihrisku,ze ona s nim chvilu pokeca a postrazi zaroven moje deti aj na tom ihrisku....lebo on ma zrovna cestu okolo na bus....a potom ona pobede z ihriska ,ze ked pojde domov,vezme si syna domov a zajtra pobede ho chcela poslat spat domov na bus.....lebo v sobotu vecer jej pride frajer do pondelka...
a...dnesny den vyzeral tak,ze cele doobedie do 13:30...sme sedeli pri PC,deti si zatial kreslili,pozerali telku,lebo nemala sa im cas venovat,do toho mi blbol PC,dosla farba z tlaciarne,utekala som je tlacit do kniznice......potom s nimi sla sama na chvilu von....doviedla mi ich domov,ze ona ide sama s frajerom na prechadzku po meste,lebo on je z roboty hladny,tak ide kdesi do restiky....
a ja mam teraz obe deti doma,babka sa tula s frajerom,decka su nazhavene,hlavne syn..lebo on sa tesil k babke....a cakame do cca 17-18 hodiny kym sa babka odlepi od frajera....
tak ma to vytocilo...a ceresnicka je ta,ze obaja mali narodeniny,babka im slubovala ze im da cokoladku....k okruhlinam....no a dostali malu Milku a aj to napolovicu...
Akoze chapem,ze uz je bez roboty,ale ked mali narodeniyn,zamestnana bola,tak sa mala pripravit na tie narodeniny....ved su to decka,to ze som ja nic nedostala ok,ale oni......
tak ma to vytocilo,mozno je to banalny problem....ale ze radsej sla s frajerom,s ktorym aj tak bude od zajtra poobedia a syna supne po prichode vecer k nej do postele a zajtra hned pobede na bus....no neviem...aky mate na to nazor?
jednoducho má svoj život. akurát sa s tebou nemala na niečom dohodnúť, a potom to nedodržať 😉
Klídek 🙂 je to dospelá osoba a to ako sa správa k deťom, sa jej vráti ...a ty si zas jej dieťa, takže jej nič nevyčítaj a zariaď sa podľa toho...
Vies co, niesi jedina kto ma taku mamu. Mama mojho manzela je este horsia, ked pride sem, pride sa zadarmo najest, stale nieco odo mna vypita, ci 2vajicka, alebo jablko, banan, kusok slaniny... - my to tiez nemame zadarmo aj my to kupujeme. Pritom ona sama nam nic nenosi, iba ked chodi s priatelom tak vtedy on nam kupuje take male lacne sojove valceky z Lidla. Samozrejme ze ani ona nepracuje, takze nema peniaze ale hlavne ze ma na cigarety.. Takze klud... Tvoja mama by tiez mohla miesto tej vecere ci obedu ci co to vlastne absolvuje v restike s frajerom kupit dve cokolady kedze obidve deti mali narodeniny. No vidis aka je, povedz jej ze nabuduce nech dodrzi to na com ste sa dohodli.
buď rada,že ti s deťmi nebehá po diskotékach 😀
Deti sa este stretnu s roznymi ludmi, aj s takymi co nieco slubia a nedodrzia. A ked je to ich vlastna babka tak ich to aspon dobre pripravi na zivot a nebudu cumakovat co dokazu taki co naslubuju hory doly a potom sa z toho vykrutia.
Tvoja mama je nespolahliva osoba. Je jedno, ci je dospela a ma svoj zivot.
Taketo spravanie jej nepomoze ani pri hladani prace... nikto nepotrebuje cloveka, na ktoreho sa neda spolahnut- ani ako rodica, ani ako priatela, ani ako zamestnanca......
Urcite by ma to nahnevalo a aby videla, ako Ta sklamala, tak by som tie 2 cokolady pre deti kupila sama a dala jej ich zo slovami:
"Mami prosim ta, tu mas odomna 2 cokolady a daj ich detom, akoze si to kupila Ty. Nechcem aby boli smutne, ze si im ani malickost na narodeniny nekupila"
Vies co, ja by som jej toho syna na tych par hodin k nej nedala... nie z trucu, ale z principu - ked neplati tvoje slovo, neplati ani moje. Synovi sa to da vysvetlit podla veku aj pravdivo, ze babka sa im chcela venovat a nema cas, ze vylet mal byt sucastou casu, ktory by mu venovala poobede a vymysliet mu nahradny a zaujimavy program.
Nechcem, aby si deti stvala proti nej, to nie, ale tiez to nie su handry a maju svoje city aj potreby. Jasne, ze chcu byt s nou, ale asi jej nie su taki vzacni ako frajer...
Ona si tiez musi uvedomit, ze ked nieco slubi, ma to aj dodrzat.
Ked chcela byt s frajerom, nemala tvojmu synovi slubovat spolocny cas. Niekedy to inak, ako cez "truc - efekt" nejde, poznam to. Moja mama sa vzdy stazovala, ze nase deti su stale u nej a ona nic nestiha pri nich urobit (byvame v jednej dedine a decka tam boli tak 2X do tyzdna).
Tak som stopla navstevy, ked nas chces vidiet, pridi ty k nam.
Teraz tam deti chodia tak raz za 1 - 2 tyzdne a odrazu (!!!) si ich sama pyta, aj cez vikend, ked je tatko v robote, ze aby jej tam samej nebolo smutno. A stiha pri nich vsetko 🙂 a syn jej este aj pomaha, co mimochodom robil aj predtym.
ahoj...moj ocino (lubim ho velmi) nastastie frajerku nema, ma maminu, ale u neho je na prvom mieste krčma (nie vždy, ale často) a rodina, deti, vnucata...to je az potom....tolkokrat mi islo srdce puknut, nehovorim, pomahal nam, ale je cloveku tazko, ked si uvedomi, ze pre milovaneho cloveka znamená tak málo... ☹ ☹ ☹
Precitaj si Večne zaneprázdnení starí rodičia
tiež to poznáme... 🙂 napr: mňa moja mama slušne vyhodila z domu /7mesiac tehotenstva/ a naťahovala si tam frajera 😎 ..že, stačí????? ..možno pre niekoho nepochopiteľné.., tak ako vtedy pre mňa.. 😔 ..takýchto situácií by som vedela popísať..a určite nie som jediná, kto má takéto super zážitky 😝 PRE VŚETKÝCH SLNKO SVIETI !!! 😎
Mna by to hnevalo tiez, predsalen, vnucata su jej rodina ktora sa nezmeni, no frajer nie je nic trvale,ako pride tak moze aj odist.....aj ked mozno v jej veku sa jej mozno znova "zapaluju lytka" a je to pre nu lákavejsie travit s nim cas... narovinu by som jej to povedala ze ake mas z toho pocity a ze by sa trosku mala spamatat.... lebo tak ako sa ona zachovala ignorantsky k vnucatam ked s nou chceli byt, tak sa k nej mozes zachovat ty,ked bude potrebovat tvoju pomoc... tak nech si to premyslí, co je v zivote skutocne hodnotné a kto ma cakat na jej pozornost. ci rodina, alebo sucasny priatel....
dnesne babky uz nie su babky ako volakedy jednoducho idu s dobou a deti su tvoje ine ti nezostava postaraj sa a nechci odomna nic tak to vnimaju dneska ficia na PC nie vsetky ale vedsina ano pomerkuju ale len na chvilu kym si nieco vybavis a dneska ked ostane zena sama hlada dalsieho nie ako volakedy verna do smrti jednemu a to by som ani ja nebola sama vzdy je lepsie mat niekoho pri sebe ak zije sama ako byt sam jednoducho si uziva ale zase by nemala nieco slubit natarat a nesplnit
je to tvoja mama, tak nabuduce ked sa na niecom dohodnete, otvorene sa jej povedz, nech si to dobre premysli, ze sa spoliehas na to, ze nebude menit plany, ved co keby si napr. aj ty uz mala svoj program? ... ze ma mamina svoj zivot, v poriadku... ze dala malo k narodeninam, nad to by som sa tiez povzniesla... ci uprednostnuje priatela alebo vnucata, to nech si vyriesi sama v sebe podla vlastneho svedomia (de facto ona vobec nie je povinna si vnucata bravat ani nie je povinna im nic kupovat)... ale jasne by som dala najavo, ze co sa slubi, to sa ma split a ak nie, tak nech neslubuje...
@lubikan
S tvojou matkou ste si na ten den naplanovali prilis vela uloh, ktore zaviseli este aj od matkinho partnera. Bud sa mala donodnut len s tebou a vnucatami alebo len s frajerom.
Asi potrebovala od teba pomoc s PC a zato sa chcela povenovat vnucatam a nedomyslela, ze jej partner ju bude chciet pre seba bez vnucat a ze ona neodola. Tiez je len clovek. Poucte sa z toho obe a trvaj na tom, ze s tebou sa ma dohadovat samostatne a nemontovat do toho frajera. S tym nech je inokedy.
Co sa tyka darcekov, je len na nej, co detom kupi alebo ci len zagratuluje. Ale vopred nech detom nic neslubuje, ked nie je iste, ci to splni. Na tom trvaj. Aby tvoje deti neboli sklamane. Je jasne, ze ta to stve, ale tvoja matka je dospela, ju nezmenis. Zaoberaj sa tym, co mozes sama ovplyvnit a ked matku poznas, eliminuj vopred to, co moze ohrozit tvoje plany.
babka ma svoj zivot a moze si ho zariadit, ako ona uzna za vhodne, je svojpravna. ja nechapem baby, preco vas vsetky vytaca, ked vasi rodicia a svokrovci sa nevenuju vasim detom tolko, kolko si vy predstavujete. mali by ste byt rada, ze ma "frajera" a nechodi vam vyplakavat, ako je sama a ma depresie a pod.
noooo neviem podla mna je hlavne ze im daco dala aj keby nic nedala staci zagratulovat .......