Dobrý večer, moja babka prepisala dom na môjho otca priateľku, dá sa s tým niečo robiť?
poprosit priatelku nech to prepise na niekoho co ti viac vyhovuje
Darovala ?
Ak je pani svojprávna, s darovaním neurobíš nič.
@daniela1911 ano darovala , nerozumieme tomu celá rodina, nikomu nepovedala nič a zrazu sme sa to dozvedeli, nepoznáme ju vôbec
Otec v tom nie je zainteresovaný ?
Ale ty s tým neurobíš nič.... Je to jej rozhodnutie... Naozaj môžte sa čudovať atď atď ale nemáš žiadnu moc zmeniť to... Pokiaľ je svojprávna samozrejme
Darovaciu zmluvu mozes napadnut sudnou cestou.
Darovacia zmluva sa da napadnut. Mozte to skusit
A preco by sa s tym nieco malo robit? Babka darovala svoj dom, nie tvoj…
Si len vnucka..takze aj tak by nepripadol tebe ale detom starkej
Ako casto si babku navstevovala?
Môžete ísť za babkou a spýtať sa. Sú prípady keď niekto "presvedcivy" oblbbe starého človeka . Otec je v tom ako zainteresovaný? Lebo keby na neho to napise tak to ešte pochopím skôr. Možno za tým bude niečo úplne ine: napr finančne sa nejak dohodli a pod. Čiže môžeš to nechať tak, alebo sa môžete porozprávať s babkou . Ak nie ste v kontakte = nemáte sa čomu čudovať.
Nestretávas sa z otcom? Keď nepoznáš jeho priateľku. Dúfam, že aspoň za babkou si chodila pravidelne, nie len po majetkoch sa trepať.
Zvláštne ako mala babka informácie o priateľke tvojho otca, ktoré potrebovala do darovacej zmluvy keď ju nepoznáte? Pories si vzťahy v rodine keď chceš riešiť majetky, lebo tie vzťahy ok nemáte
Mne sa nieco mari, ze darovacia zmluva sa da napadnut do 5 rokov ale nie som si ista
@0kristina0 áno môže sa napadnúť ale súd musí mať vážne dôvody aby ju zrušil, a pokiaľ je babka svojpravna a pri zmysloch tak asi veľmi si nepomôžu
Porozprávajte sa s babkou slušne,ako dobre pozná tu osobu,koľko času spolu trávia,čo zažili,či babka vie,že ten dom už nie je jej .... atd. Zistiť od babky,čo sa dialo.
@martinmmartin 😂😁😂👍
Ona nemoze napadnut darovaciu zmluvu nepiste bludy ved ona nie je ziadna zo zucastnenych stran (napadnut moze darca )
Mňa napadlo, možno chcela ten dom darovať otcovi, ale nemá otec nejaké dlhý? Aby o dom neprišiel, dali to na jeho priateľku... V každom prípade, ty si bohužiaľ z kola von.
S týmto ale ťažko niečo spravíte. Má otec súrodenca? Ten by to podľa mňa ešte napadnúť mohol, no ty osobne po právnej stránke asi nič. Sa ako čudujem aj tvojmu ocinovi, že na to pristúpil. Stále je to len frajerka, ak som to správne pochopila
Napadnúť darovaciu zmluvu môže len darca. A aj to musia byť vážne dôvody.
😃Mali ste babu lepšie strážiť. Bytová mafia tipuje seniorov s demenciu a zvyšok poznáš.
1..vludit sa do bytu...
.... Dobrý deň, mňa posielajú zo sociálky, aby som vám pomohla
2. opantat, blbnúť, prepísať dom.
Dávali v občanovi za dverami, starý mládenec prepísal podvodnicke, ta bola v kľude, 250 000 majetok na písme, všetkých elegantné odpinkavala. Segra toho starého somára podnikla právne kroky a zrazu bol zenaty😃
Človek musí tých smejdov len obdivovať. Jeden sa naháňa celý život, to co ma, ma z tvrdej práce a niekto zbohatne za týždeň, no nemiluj ich👿
Porozpravat sa s babku, ake dovody ju k tomu viedli.Ked je dementna, može sa jednat o podvod.Ako sa otec k tomu stavia a prečo babka prepisala dom na cudzi element v rodine?
To znie zvlastne. Mate v rodine asi cudne vztahy a asi sa moc nestretavate, ked vy nepoznate otcovu priatelku, ale zjavne babka ju pozna viac nez dobre.
@alex49 k babke chodím každý týždeň, nie som taká aby som len majetky chcela, len mam takých rodičov akých mám
Keď tam chodíš každý týždeň ako je možné, že si i tom prepise nevedela?
@matullienka pretože nám nikomu nepovedala iba môj otec o tom vedel jeho priateľka a babka, celá rodina nič nevedela, až teraz pred dvoma týždňami sme sa to dozvedeli
No a otec ako sa vyjadril? On je hlavný svedok
Dá...
Poplakať do vankúša... Ponadavať si v duchu a zmieriť sa s tým že pokiaľ je svojprávna môže si svoj majetok prepísať aj na sesternicu z 18 tejto kolena. 😏🤷