Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu ako mám postupovať keď som zistila že moja svokra ponižuje moje deti. Myslím to skôr tým spôsobom po finančnej stránke. Stále ich porovnáva s deťmi jej dcéry. A toto všetko len preto že sa majú po finančnej stránke lepšie ako my. Nerozumiem prečo nežijeme si zle, problémy s financiami nemáme ale aj tak ich bude stále ponižovat. Ale hlavná vec že keď treba peniaze požičať prvým klopkaju na dvere nám. Deti mi ku babke odmietajú chodiť vraj sa im už nechce počúvať ďalšie reči o tom aký sme chudobný. Pritom ja nemám pocit že by sme mali finanční krízu. Keď dáva deťom peniaze tak im povie na vezmi si sak vy nemáte. Alebo Neustále porovnávanie s deťmi jej dcéry lezie na nervy už aj mne keď sem príde a vraví aké má dokonale vnúčatá a (samozrejme ze nehovorí o mojich deťoch). To že ich vnučka z dcerinej strany pije fajčí v 13 to jej neprekáža ale aj tak je dokonalá. Viem že je to úbohé čo tu teraz riešim ale neviem si už pomôcť.
Prečo tam tvoje deti ešte vôbec chodia?
Toto by som raz od deti počula a viac by tam nesli.
@katka1998dubovska suhlasim s
@zuzitko74 . Nepomozes si. Tiez mame taku babku, ta si s radostou este aj kopne, ked je niektoremu vnucatu este aj smutno (nieco im nevyjde a tak). Kedze starsi maju uz cez 20, nikdy sa nezmeni. Prave naopak, nas povazuje za precitlivelych.... cim su deti starsie, tym viac sa navstevy daju obmedzit na zdvorilostne. To ale nic nemeni na tom, ze ich zranuje jej nezaujem, hlavne, ked kamarati maju babky, ktore by sa rozdali. Podotykam, ze rovnaky pristup ma ku vsetkym svojim vnucatam - ma ich dokopy 6.
nepožičat peniaze s tým že detom predsa hovorí že na ved my peniaze nemáme , a deti ked nechcu chodit nenutit, a ked bude riešit že prečo na rovinu povedat
bud sa uvedomí alebo nie
neviem ake mas stare deti,ale uz by si mali vediet povedat svoje a zastat rodicov.. ja by som im vysvetlila ,ze hold babka sa nezmenik a ak tam nechcu ist tak nemusia ale babke same musia vysvetlit preco ... ja som mala babku tiez podobnu .. nas vobec nemusela .. ked som tam prisla basnila o bratrancovi a sesternici .. joj a co ti dam teraz tu boli xy a dala som im posledne sladkosti a peniaze... povedala som len ze nevadi ze ja narozdiel od nich som chcela vidiet ju a nie jej peniaze... otala pozerat ale nepovedala nic.. zial moja mama sa s nou tak dohadala ze sme sa uz prestali stretavat .. po otcovej smrti uplne ..nech bola akakolvek bola to moja babka .. nastastie som ju stihla najst pred jej smrtou a aspon sa rozlucit -dali ju ty skvely ludia do domova dochodcov a ani nam nepovedali do ktoreho ... ale poviem tolko ze aj tam bola rovnaka -na kadeho nadavala ale sesternicu a bratranca zas vychvalila ako sa maju dobre :D
@pribinak dozvedela som sa to pred týždňom a odvtedy tam deti tam ľahko nepošlem 😉
Pošli ju do p...aj s jej rečami. Moje deti by som si chránila, aj keby som sa s ňou už nikdy nemala vidieť, stretnúť, počuť. 🙄
No ja mám babku ku ktorej veľmi málo chodím keď len musím. Babka má 6 vnúčat ale uprednostnený boli furt len 2 až doteraz sú lebo oni tam bývali. Prestala som tam chodiť keď mi už išli na nervy že všetci okrem nás 4 že aké sú úžasní aj susedia sú lepší atď. Možno to nemyslela zle ale som chodila čoraz menej a teraz už len raz, dvakrát do roka. Kým žil starý otec bola stále nespokojná ako zomrel ešte viacej je nespokojná. Starý otec nás vždy zastával. Ale čo už taký je život......
1. nie je to úbohé že to riešiš....trápilo by to každú matku
2. vieš ako sa hovorí.... vnúčatá od dcér sú vždy pravé.... túto vetu si vypočula aj moja mama od svojej svokry a len veľmi málo chýbalo aby sa mama v tom momente nezodvihla a nebuchla dvermi.... asi preto , že ísť peši domov 200 km je predsa len veľa.... 😉
Ja ti rozumiem 😊 Mám to rovnako, stále porovnávanie so svagrinou typu - Veronika nemusela uspavat na rukach, Veronika by taky prikrm nedala, Veronika kojila, Veronika nedáva malej krém, to je chémia... Takze sme tam prestali chodiť. Raz za čas im zavoláme a ak už tam ideme, tak len na otočku
Jaaaaj ak mas starsie deti :D posli ich tam este raz posledny krat ale stym ze nech jej povedia svoje typu " babka ty si ale pi**" ... Potom by sa pekne zbadala keby jej aj rovno povedia ze ju nemaju radi a uz ku nej nechcu
Uz zase riesis svokru? Kazdy den iny prispevok o svokrovcoch? Skor si myslim, ze mas problem sama so sebou. Starych ludi neprerobis na svoj obraz, ale mozes popracovat na svojej tolerancii, empatii, ohladuplnosti, ucte k sedinam.... Bude da ti lepsie zit😉
@oli18 píšem to tu len preto či nemá niekdoo nejakú podobnú skúsenosť nie preto že by som mala niečo na skúsenosť. By ma zaujímalo čo by ste robili by na mojom mieste 😉
@oli18 áno máš aj pravdu, ale zas všetko má svoje medze - hranice....
@katka1998dubovska ja by som obmedzila návštevy...
@katka1998dubovska nepomozu ti skusenosti inych ludi, lebo tvoja svokra je taka aka je a ina svokra moze byt ina. Musis ju len tolerovat a zariadit sa najlepsie ako vyhovuje tebe. Aj tvoje deti si s nou vytvoria taky vztah, ako sa sprava babka k nim. Ak im bude rozpravat somariny, casom sa jej budu vyhybat. Vztahy maju v rukach dospeli... Aky vytvoria, taky k nim budu vnucata mat...
@katka1998dubovska odporujes si. Raz pises, ze svokrovci rozhadzuju na drahe potraviny a potom si chodia k tebe poziciavat. Potom, ze tvojim detom davaju peniaze. Tak to im davaju z tych pozicanych od teba? Si velmi citliva na kazde svokrine slovo. Ak aj mate dost, jej dcera ma zrejme viac a ak to povie svokra detom, povie len pravdu. Nijak tym deti neponizuje. Tvoje deti mozno ani nevedia vyznam toho slova. Len ty sa chytas aj slamky, aby si tu na svorku uz v druhej teme kydala. Ved povedz jej to osobne do oci. A lebo to obrat na zart a nezatazuj sa jej vyrokmi.
@oli18 nebojte sa neraz sme sa už pochytili ale jak sa vraví otriasla sa a ide ďalej. Deti majú 10 a 13 takže myslím že si to asi nevymysleli 😉
@katka1998dubovska povedala by som jej, ze kym neprestane ponizovat deti a tvoju rodinu, tak sa nebudete vidat.
Nenúť deti, aby ju navštevovali, keď sa tam necítia dobre. Svokrin pohľad na vec nezmeníš. Pomôcť si môžeš len tým, že sa nebudete stretávať.