Babka nerešpektuje moje rozhodnutia

zienkanikolienka
1. apr 2014

Ahoj baby, kedze nechcem aby niekto vynuchal kto som, tak som si vytvorila dalsi login. 🙂
Lebo nemam sa komu postazovat a s kym to rozobrat. Byvame u svokrovcov. Su skvely, nemozem ani pol slova povedat, nemame vazne konflikty ani nic take. No, nieco sa predsa naslo. A to je vychova mojho synceka. Ma necele 3 roky. Viem babka/svokra ho lubi,kupuje mu vselico, pomaha mi starat sa o neho,kedze mame 2 deturence. Ale problem je v tom, ze nerespektuje moje rozhodnutia, ja ako rodic sa snazim ho vychovavat, ale neda sa to tak by som chcela. Napr. Niekedy ma den,ze nechce jest, avsak sladkostami by sa napchaval od rana, ale vie, ze ak nepapa, nic nedostane,no tiez vie, ze ked zacne robit sceny , pride narad babka a ta mu da cokolvek. A mne povie, ze co ho necham plakat. Alebo nechce spat naobed, ale dovecera je to snim tazke, lebo je unaveny tym padom aj podrazdeny, ale pocas uspavania place a mrnka troska, a hnes pride babka,ze co ho necham plakat a vezme ho prec.robi nieco zle napomenieme ho, ak je to uz moc, tak capneme po zadocku,nie vyplieskame, a hned babka, ze ci inac ho nevieme vyhovavat.Alebo ked varim doobedu a nema kto zobrat maleho von, tak sa pohrame dnu a ked si zdriemne ideme von a hrame sa tam, ideme na hojdacku a tak, ale ked vidi,ze maly nebol von a napr.mu na chvilu pustime rozpravku alebo nieco, hned, ze nic ine neviem len mu pustit dvd 😒 Lenze ja sa ozaj snazim rozvrhnut si cas,tak aby som mala poriadok a vsetko nachytsne a aj cas pre deti, ktory takmer vsetok venujem im. Alebo x inych veci a ona mu to dovoli, s tym padom, ja uz prenho niesom ziadna autorita. 😒 Lenze potom, ak sa jej nieco nepaci, pricom ona ho to naucila, vykrici nam, ze si nevieme vychovat dieta! 😒 😠 ja uz neviem ako dalej. aj priatel jej to vysvetloval, ze nemala by zasahovat do vychovy,zial neuspesne....Citim sa ako neschopna matka,co nevie ani svoje deti vychovavat!i ani uprata ani nic!Ktora nevie nic ani navar ☹ zazil take uz niekto? Ako ste to riesili? Nieje jej jediny vnuk ma ich viac, ale iba u nas, kedze sme najblizsie zasahuje... Ja uz fakt neviem.

bosoriak
1. apr 2014

@zienkanikolienka Kedykolvek zacina tema "byvame u svokrovcov", tak ani nemusim citat dalej, aby bolo jasne, ze tam je zaklad problemu. Jedine ucinne riesenie je odstahovat sa. Jedine.
Ostatne su kratkodobe, neucinne a vztahy-zhorsujuce riesenia.

monicm
1. apr 2014

@zienkanikolienka pokiaľ bývate v jednom dome,je to ťažké,u nás babka nerešpektovala dôležité rozhodnutie,kedy išlo doslova o zdravie syna a pekné dohováranie nepomáhalo.manžel sa musel vyhroziť,že tam viac neprídeme,ak to nebude rešpektovať,až toto pomohlo.lenže u nás bola výhoda,že sme nebývali spolu,takže...................... u vás netuším,čo môže pomôcť,teda okrem odsťahovania sa,to je to najlepšie riešenie,tak nad ním pouvažujte

sissy27
1. apr 2014

@zienkanikolienka k tomu, čo napísala @bosoriak ani viac netreba... ale pridám svoju skúsenosť - ja som to zažila ako dieťa - mama bola tá, čo vychovávala, dedko s babkou tí, čo rozmaznávali 😀 a že v tom boli skvelí 😀 nebývali sme pod jednou strechou, ale trávila som s nimi veľa času, lebo som chcela ja a chceli aj babka s dedkom... pred mamou som vždy mala rešpekt, aspoň teda primerane k veku som si uvedomovala, že pri mame si nemôžem dovoliť to, čo pri nich, ale poviem ti tak, že som mala najlepšiu babku a dedka pod slnkom a najviac na svete by som chcela takých aj pre moje deti...

stefka33
2. apr 2014

@zienkanikolienka To je skoro všade rovnaké. Mala som to isté s mojou mamou. Furt všetko bolo zle, čo som spravila. Ak som jej povedala, že mi to vravela doktorka, kamoška, alebo v knižke som čítala tak len mávla rukou, že somariny a že ona vie lepšie. A to robila také veci ako že dala jesť 7 mesačnému decku 3bitku(celú 😖 ), keď som navarila polievočku bez soli keď mal 5 mes. tak mi tam prisypala vegetu, že je to bez chuti 😨 A tak by som mohla pokračovať donekonečna. Odsťahovali sme sa a je pokoj. Iné riešenie neexistuje.

jahodka8
2. apr 2014

@zienkanikolienka Vykašli na to, nechaj ho babke, šetri energiu a venuj sa sebe, iné ti neporadím.

miciatko
2. apr 2014

@zienkanikolienka ja ti poradim tak ze by som vyuzila presne ten moment kedy sa babka stazuje na syna aky je a presne v tedy by som jej povedala ze ci sa cuduje keze ty zakazes babka povoli, ty prikazes babka pozmeni,ze keby ste boli jednotne vo vychove nemuselo by to byt pre vas vsetkych tazke a taktiez by maly vedel ze platia iba jedny pravidla ci u babky ci doma a bolo by to jednotne,este by som babku postrasila ze sa to bude len zhorsovat,alebo sa mozte tomu vyhnut a dohodneme sa na rovnakých pravidlách .. . Vies ist najprv na nu vycitkou a potom ju pritiahnut návrhom a presne vyuzit jej vycitky na vychovu .. .

stanislavao
2. apr 2014

@zienkanikolienka jedine odist. pokial babka nechce respektovat to, ze vasa vychova je ina a vam to prekaza, tak ina moznost, ako odstahovanie sa nieje. je to predpokladam ich dom.

ada558
2. apr 2014

@zienkanikolienka najlepšie by bolo odiísť, ale asi nemáš tú možnosť, ináč by si to už dávno spravila 🙂 V tvojej situácii je pozitívne to, že priateľ je na tvojej strane. Ja mám podobnú situáciu, ale manžel je na strane svokrovcov, ale zase u nich nebývame 🙂 Mne ešte na svokru a svokra sčasti zaberá, ak nepoviem nič, ale urobím si po svojom. Napr. svokra dá malej čokoládu v nevhodnom čase - nepoviem nič a čokoládu jej vezmem z ruky a keď malá plače a svokra sa hnevá, tak jej poviem, že to ona spôsobila, veď vie, že čokoláda sa nesmie jesť pred obedom. Samozrejme vzťahy sú horšie, ale svokrovci si to pomaly začínajú uvedomovať a badať prvé zlepšenia, ale ide to naozaj véééľmi pomaly. Ináč to absolútne nefunguje, dohováranie a presvedčovanie nepomáhalo, bolo to ako hrach o stenu hádzať. Svokrovci z nejakého dôvodu majú vždy pocit, že všetko vedia lepšie ako nevesty 😖

silvinuska6
2. apr 2014

No ja by som na toto nemala nervy a hlavne so svojou povahou aké vysvetlovanie poviem jej nech odíde a nestará sa a koniec ! svokra tiez mala pár krát tahy starat sa do toho do čoho ju nič par krat sme ju zabrzdili určili hranice a keď sa ich snaží prekročiť stačí ze na nu s drahým pozrieme alebo jej len povieme nech prestane a stahuje sa lebo vie ze by bolo zle .... my sme jej povedali svoje deti si vychovala tak do našich nech sa nestara ! a nech skusi a uvidí ten cirkus a nikto mi tu nerozpravajte ze sa da vsetko aj slusne lebo nedá lebo niektorý si pekným slovom nevedia dať povedať a je potrebné zvýšiť hlas !

lulu369
2. apr 2014

@zienkanikolienka moja presne viem čo prežívaš 😒 My bývame u mojich rodičov, ktorý boli úplne super, no od dedkovej smrti sa moja mama strašne zmenila (no to je trocha iné). Ja mám 5 ročnú dcérku a 20 mesačného synčeka. Kým sme mali len dcérku mama mi dosť pomáhala, no tiež prišlo to že ja som povedala nie a ona hneď "zaúradovala" a hneď jej vyhovela vo všetkom a bohužial je to tak do dnes aj keď teraz som sa už mama vzoprela a dávam jej vždy na vedomie, že ona je len babka a ja som mama - tá, ktorá má vychovávať...Keď sa narodil syn, všetko sa zmenilo mama mi prestala pomáhať, som na všetko sama (manžel pracuje v zahraničí) ale výčitky si ani s ocom donedávna neodpustili. No začiatkom roka sme riešili dosť vážny konflikt s mojimi rodičmi (netýkal sa deti) a dospeli sme s manželom k rozhodnutiu, že najlepšie bude keď si začneme riešiť svoje vlastné bývanie a možno sa aj vzťahy trocha zlepšia, lebo od dedkovej smrti, sú veľmi zlé...

svetluska4
2. apr 2014

@zienkanikolienka viem o com pises, mame podobnu domacnot. Svokrovci su tiez super, ale s detmi a ich spravanim k nim som musela usmernovat. Ono take rozmaznavanie ze vsetko dovolim si moze dovolit babka co nebyva v jednej domacnosti s vami. Ale ked byvate v jednej domacnosti ci chce alebo nie podiela sa priamo ci nepriamo na vychove. Ty si musis so svokrou urcit pravidla a jasne jej povedat co si prajes a co nie a pri kazdom poruseni ju upozornit a zakrocit. Dala sladkost ked mal jest jedlo - zobrat mu sladkost a nech papa co ma, place? Ved prestane, deti zvyknu plakat a hnevat sa tym sa ucia co sa moze a co nie. Zo zaciatku to bude tazke aj sa bude svokra hnevat, dudrat, nechapat, ale jednoducho vy ste rodicia, vy vychovavate. Spytaj sa svokry ci toto co robi s vnukom robila aj s tvojim muzom. Ono babky lubia "machrovat" ako to s detmi vedia, ale ked sa rozpamataju na ich deti spadne im kohutik. Nenechajte si zobrat pravo vychovat vlastne deti, svokra tiez mala moznost vychovat svoje deti a nech vam ju neberie.

magdalenkami
2. apr 2014

@svetluska4 mozno je to prave v tom,ze aj jej svokra alebo mama zasahovali do vychovy jej deti a ma potrebu to niekomu posunut

ada510
2. apr 2014

@zienkanikolienka Ahoj my s mužom nemáme veľa a zadlzili sme sa hypotekov na celý život ale racej ako by som mala toto čo ty znášať moja mama to znášala 23 rokov viem čo to je a AK sa neodstahujete bude to len horšie...ty nikdy nebudeš pani domu nikdy to nebude tvoja domácnosť a nikdy nebudeš mať súkromie a o deti sa budeš muset tiež stale deliť o mňa sa mama delila s babkou a otcovou sestrov ked mi nechutilo jesť od mami išla som dole po schodoch k babke a potom k tete po sladkosti a samé hádky potom doteraz mám z toho citový zmätok a môj brat má 15 rokov a doteraz aj ked sa naši konečne odsťahovali prežíva to ťažko a stale po škole chodí obedovat k babke inde mu tak nechutí a bohužiaľ ani mne najradsej máme babku...:/

digysa
2. apr 2014

@bosoriak Presne to napadlo aj mna.........moj zaujem o docitanie prispevku skoncil pri- byvame u svokrovcov....... 😅

Dovidenia...zelam pekny den 😎

denie111
9. apr 2022

@bosoriak presne v živote by som nechcela bývať u nikoho z rodiny... Aj keby sme neviem ako dobre vychádzali spolu.