Babka je stále negatívne naladená

2. okt 2024

Vždy keď prídeme s deťmi ku babke je negatívne naladená. Vyťahuje čierne, smutné témy, len sťažuje a robí sa chúďatkom. Osobne by som to prešla, ale zaťažuje tým malé deti a nechcem aby si osvojili jej pohľad na svet. Ako neprísť o návštevy u babky a nedať sa vycucať do posledného kúska energie. Upozorňujem ju zakaždým, bez efektu.

anjelicek26
2. okt 2024

Tak babka moze mat depresie, pokial to nebude riesit s psychologom, tazko sa s toho sama vymota...

marianarem
2. okt 2024

Pokial ide o deti, tak podla mna nenasaju pohlad na svet od babky, ku ktorej chodia len na navstevy. Pripadne im to mozes nejako primerane veku vysvetlit, ze babka zazila vela neprijemneho, tak teraz vidi veci horsie, ako su, ze sa to niekedy ludom stane. Tak budu mat nad tym trochu aj nadhlad.

janickacrazy
2. okt 2024

Mnohí starí ľudia majú také depresívne reči, neboj sa, deti to prežijú. Nežijeme na ružovom oblaciku, nie je vždy všetko ideálne. Deti potrebujú zažiť aj negatívne veci. Oni to tak tragicky neberú, neboj sa.

autor
2. okt 2024

@janickacrazy ale vieš už ide aj také že … kúpila som dieťaťu hračku a videla že moje dieťa veľmi teší a pred ním začala…a načo to kupuješ a máte už dosť a budú ti tie peniaze chýbať…Vtedy som jej narovinu povedala nech je rada, že neprefajčím ako kedysi ona a neprepijem, nedrogujem…Ja ako dieťa som mala veľmi málo hračiek (možno 2-3?) na nič neboli peniaze nikdy ale na cigarety si vždy našla.

slovakboy
2. okt 2024

Deti to vôbec takto nevnímajú. Babka sa aai už dávno rozhodla naladiť svoje vnimanie sveta na pesimistické. Robí jej dobre sa sťažovať a vylievať svoje obavy na druhých jej pomáha sa zbaviť tej bolesti a strachu. Nech aj iní sa boja a sú smutní ako ja, potom mi na chvíľu bude lepšie. Alebo to opakuje s podvedomou nadejou že jej to niekto vyhovorí. Ale ak ju budeš ukľudňovať budeš zlá a ona sa aj tak bude bičovať. To je povaha a rozhonutie uz dávno. S tým nič neurobíš. Netráp sa tým. Nechaj babku a deti kľudne spolu.

1ryba
2. okt 2024

Jedným uchom dnu, druhým von. Deti majú úplne iné starosti, ako prežívať návštevu.

hellionka
2. okt 2024

Chápem a celkom nesúhlasím, že deti to nevnímajú. Mne babka od malička hovorila veci ako “ona tu už vtedy a vtedy nebude” ( Vianoce, leto, budúci rok …) popravde ja som z toho mala extrémny strach a stres vždy. Brala som ju “za slovo” Teraz si uvedomujem, že hovoriť podobne veci pred deťmi nieje celkom v poriadku. Tak ale pohnúť a vysvetlit vieš len im, babke už pochybujem že to pôjde … A keď píšeš o tých daroch, ja som jej prestala kupovať darčeky pred rokmi. Keď som bola mladšia tesila som sa ako si ich otvorí a bude stastna ale bolo to stále otom istom. Načo to kupuješ, mne nič netreba, tu Ti to odložím atd. To iste mi minule povedala dcéra, keď jej bola gratulovat, že jej povedala a bola z toho sklamaná … mna osobne to tiež zamrzí.

autor
2. okt 2024

@hellionka ale pokaziť malému dieťaťu radosť z hračky? Som jej poriadne vyčistila žalúdok. Nie sú to jej peniaze a ja narozdiel od nej, by som dala aj posledné, aby deti mali. Nemáme toho množstvo, ale kde tu hračku kúpime, pretože o chvíľu sa už s tým hrať aj tak nebudú a aby pozerali s ľútosťou na hračky ako ja, že s tým sa už nezahrám aj keby som to zrazu mala, lebo už som “veľká” (8 rokov)…

janinah
2. okt 2024

Ja už babkou som.Keby mi mala chodiť na návštevu dcéra a čistiť mi žalúdok z akéhokoľvek dôvodu a ešte dokazovať na,tu sa pozri,toto ste mne v detstve nedali a ja to svojim deťom just dávam tak si tie návštevy môže strčiť za klobuk....

autor
2. okt 2024

@janinah nič jej nedokazujeme, bola to reakcia na vyčítavé správanie voči dieťaťu, ktorému pokazila radosť z hračky. Vieš, a je rozdiel nekúpiť, lebo reálne na to nemáme a je rozdiel nekúpiť, lebo uprednistnim seba a svoje cigarety. Dúfam, že si bolo lepšia matka v tomto ohľade.

andreatytler
3. okt 2024

Najskor som chcela napisat ze detom budu taketo reci ukradnute, ale myslim ze nebudu. Takato negativita ich casom prestane bavit a nebudu chciet k babke chodit. Dufam ze ich nebudes nutit.
Lebo teraz nutis seba k nej chodit aj napriek tomu ze sa zda ze si na nu nastvana. Naco su take navstevy kde sa aj tak len hadate a cistite si navzajom zaludok. Obmadz ich a prestan chciet zmenit mamu.

basska_b
3. okt 2024

@andreatytler No inak pozor na to, moja dcera nassava negativitu ako spongia a uz sa na nu v skole stazovala triedna, ze je furt zamracena a oduta. Moj muz sa mi smeje, ze ma geny po mojej mame, ta vsetko ofrfle a na vsetkom hlada to najhorsie... ked ma taku frflavu naladu, nie je to uplne vzdy, ale zial, zle sa to pocuva. Ale zas naozaj ide o to, kolko casu travi dieta s takou osobou. Ja mam pocit, ze niektore reci ma dcerka asi skor odo mna, ako od mojej mamy, ktoru vidi raz za tyzden na par hodin...

sisaka
3. okt 2024

@janinah to musí byť fakt príjemná návšteva, keď
dcéra chodi mame žalúdok čistiť, keď sa nespráva podľa jej predstáv…
Nemyslím si, že dieťa sa prestane radovať z hračky, keď babka mame povie, že načo to kupovala.
Nevieme, aká je finančná situacia v autorkinej rodine, ani koľko dieťa má hračiek, ale niektoré matky nevedia, kedy stačí a deti majú doma hotové hračkárstvo bez ohľadu na to, či na to majú peniaze, alebo nie. Babka okomentovala, koniec sveta…
O postoji babky k nákupom hračiek autorka určite vie, ale ona just začne u babky vyťahovať nové hračky, aby mame ukázala, aká je ona lepšia a potom môže babke čistiť žalúdok, že negatívne reaguje 🤦‍♀️

Ja som mala jednu babku, ktorá darčeky zo zásady žiadne nedávala - nikomu (okrem Vianoc, to nám deťom dala 2 koruny) a keď sme dali jej darček tak vždy okomentovala, že načo a ona nič nechce atď. Nemyslím si, žeby to ovplyvnilo môj názor na obdaruvanie a ani nezaujímam jej postoj. Babka bola taká, ako deti sme to brali ako fakt (teraz sa na tom s bratom zasmejeme, že 2 koruny na Vianoce) ale hlavne nik si nedovolil čistiť jej žalúdok 🙄

88lienka
3. okt 2024

Podobne to mame u nas s otcom, je sice vazne chory na tazke myslienky ma narok, no on taky bol vzdy. Je to povahou a musim povedat ze je to pre nas jeho deti velmi tazke, snazime sa mu pomoct co vladzeme no akoby vsetko je zbytocne, doslova mame pocit akoby nas citovo vydieral. Neustale chce aby sme mu vyvracali tie jeho myslienky, neustale s nim bojujeme lebo on ma vo vsetkom iny nazor, ak chceme aby nedoslo ku konfliktu musime hrat tuto jeho hru. Je to smutne lebo tak velmi by sme chceli ,,mat otca,, a je niekedy tazke prijat ze to vzdy bude taketo.

ina2405
3. okt 2024

Babku môžeš skúsiť naladiť na inú tému, viac neutrálnu. Ale ak nasadneš na jej negatívny vlak a začneš vyčítať traumy z detstva, tak to neporiešiš. Z toho čo píšeš mi pripadá, že nie si zmierená s detstvom a teda pozitivita z teba nesrší. Skús spracovať toto a ak návštevy u mamy vyvolávajú len negatívne pocity a smútok, nechodievajte tam často. Ale frfloši medzi nami sú a netreba sa k nim pridávať, skôr im vziať vietor z plachiet, nereagovať alebo úplne zmeniť tému.

autor
3. okt 2024

@basska_b moje dieťa je tiež hypersenzitívne a všetky babkine náladičky a blbé reči si potom odkrúcame ešte dva týždne, niekedy cez nočné mory. Tiež sa jej snažíme pomôcť koľko sa dá, nič nevyťahujem, snažím sa ju preladiť na pozitívnejšie témy, ale ona niekedy akoby ešte naschvál pred deťmi si ide svoje a sni ns upozornenie nereaguje.

autor
3. okt 2024

@andreatytler ale deti reálne už pár dní k nej nechceli ísť. Povedala som jej to, lebo ju máme radi že asi by mala niečo zmeniť a potom bola niekoľko krát milá a deti sa zas uvoľnili. Je to taký kolobeh, akoby ich k sebe tým negativizmom pripútavala a už teraz vidím že dieťaťom lomcuje a doprosuje sa jej keď babka niekde najprv chce a potom nechce ísť.

januska12323
3. okt 2024

Nefrfle takto každá babka? 😁 Naša mala tiež také reči, načo toto a prečo nie toto a prečo namiesto mora nejdete radšej do hôr. My ako deti sme to nebrali vážne, proste babka má taký pohľad na život, radosť z vecí mi to neubralo.

janickacrazy
3. okt 2024

@hellionka Napríklad mne to tiež hovorila moja babka aj prababka, že keď prídeš nabudúce, možno tu už nebudem. Ja ako dieťa som si z toho vôbec nič nerobila, brala som to normálne. Len som povedala, že ale babka! Mala som ju veľmi rada.

ahhola
3. okt 2024

Su na trhu oblbovaky, ktore takych starych brucunov vyladuju do jemnej euforie... Mozno by nejaku chemiu na mozog potrebovala.

Bol taky vtip, maly pravnuk den na varovke a potom sa ho v buse pytaju, kolko ma rockov...
-budem ma 4,ked dozijem😅

liv1
3. okt 2024

@ahhola 😂😂😂

andreatytler
3. okt 2024

To ti nepomoze povedat aby nieco zmenila. Ides do marneho boja ked chces aby sa zmenila. Este som nevidela starsieho cloveka ktory by zmenil radikalne svoj postoj.
Chcela by si aby mali deti prijemnu babku ale toto bude jedna z veci ktore budu v tojom zivote chybat. Zmier sa s tym a zariad sa podla toho. Obmadz navstevy, alebo ich deti same obmadzia.

karolinakr
3. okt 2024

Babka má na všetko svoj názor a preratáva hodnoty života cez peniaze..ak je to tvoja mama, už si si mohla zvyknúť.nič sa tým nedá robiť

tykat
3. okt 2024

ze deti nevnimaju? Ako bol ten vtip...uz nedam syna k starym rodicom na prazdniny lebo ked sa ho suseda minule opytala kolko ma rokov tak odpovedal "ked boh da tak v septembri sedem" 😀

tykat
3. okt 2024

@ahhola presneee 😁😁😁

0silvia0
4. okt 2024

Kolko ma babka rokov? Skus to trocha nadlahcit. Nemusis ju teraz vychovavat ani jej dokazovat, ze si lepsia matka. Na toto pozor. Pocity krivdy a dokazovacky robia v rodinach len negativne emocie a zvyknu sa potom krutit dokolecka.
Ber babku taku aka je, a s nadhladom prehod inu temu, ked zacne nad nejakou somarinou lamentovat. Hlavne si neprehadzujte hore-dole tie lutosti a pocity krivdy. Lebo vidim, ze aj ty si ukrivdena, mama fajcila a tebe nedozicila. A? Moji rodicia fajcili obaja.

simka17161
4. okt 2024

Ako často k nej chodíte? Skús obmedziť návštevy.Doprajte si aj iný program na miesta kde sa budú deti aj ty tešiť. Alebo choďte aj s bankou niekam von. Možno na verejnosti to bude lepšie.