Babka berie dcére dieťa

28. aug 2022

Stretli ste sa s tým, ze stará mama berie dcére dieťa akýmkoľvek spôsobom? Dceru ako matku prehliada, posiela ju preč zo svojej spolocnosti, len s vnukom sama, nechce byt v spolocnosti matky aj vnuka, inak nestara sa sposobom, ze by kupovala veci co potrebuje, ale len taka spolocnost do jej zivota. A ze nech idem do zahranicia robit viac zarobím.

mariejenka
28. aug 2022

Byvas pri mame?

monuska112
28. aug 2022

ak byvas pri mame odstahuj sa, ak tam nebyvas uz tam nechod. neviem akou bola tvoja mama mamou, ale teraz to neni nic moc. ide si za svojimi cielmi a neunuva sa hladiet na teba este ta manipuluje aby si isla do zahranicia??? niekedy si treba zhodnotit ktore vztahy v nasom zivote potrebujeme a ktore su viac na obtiaz a je uplne jedno ci ste rodina alebo mate spolu biznis. niekedy clovek proste musi povedat stacilo.

autor
28. aug 2022

Nebývam, ale kedže som sama, musim velakrat na stráženie jej ho dat a on tam rad chodí.

autor
28. aug 2022

@monuska112 bola zlou matkou, ziadne materinske city, chodim tam co najmenej, ona aj popijava, niekedy viac a potom trepe blbosti, maly opakuje, uz ani nechce byt so mnou.

januska12323
28. aug 2022

Nechodila by som tam a na stráženie si našla kamošku alebo niekomu zaplatiť.

pribinak
28. aug 2022

Nepríde mi to v poriadku, určite by som si hľadala na stráženie niečo iného, študentku či dôchodkyňu

Možno si chce s vnukom užiť to čo zameškala pri vlastných deťoch, ale odsávať takto matku nie je zdravé pre dieťa

mariejenka
28. aug 2022

Nebola dobrou mamou,a nieje ani babkou. Ked si vypije aj v prítomnosti vnuka, u mna by skoncila. A toto by som použila,aj ako dôvod, prečo prerušujem s ňou kontakt. Vychovavas úplne sama? Ze syn nechodí k otcovi?

elizabet173
28. aug 2022

si dospelá, svojprávna, ak sa ti to nepáči, tak si nájdi na stráženie niekoho iného

viestta
28. aug 2022

Tak jej ho nedávaj strážiť a nájdi si niekoho iného na stráženie.

monuska112
28. aug 2022

taketo kontakty musis zastavit, pre svoje dobro. ziadna ina rada nieje :(

autor
28. aug 2022

@viestta
@januska12323
@elizabet173
on tam chce chodiť, nemam peniaze nazvyš, opatrovatelka stojí dost.

marca12
28. aug 2022

Moja mama robila toto iste a vyriesilo sa to tym,ze vnucata nebyvali s nou same. Na strazenie si zozen niekoho ineho. Mama ti znici vztah s dietatom.

autor
28. aug 2022

Ona mna odmieta uplne, ja som mu tam ked sa narodil kupila dost vecí, hojdacku, hojdacie kreslo, pieskovisko, bazenik, ma tam hracky, ked som tam povie, chod preč a maleho tu nechaj, alebo chodte prec, ked si tu neviem s nim byt tak ako ked sme samy, ale dnes povedala ze idu do cukrarne nech s nimi nejdem. A ze mam ist pracovat do zahranicia, lebo viac zarobim.

autor
28. aug 2022

@mariejenka nie jeho otec nema zaujem.

lenkakravcova
28. aug 2022

Však si vezmi tie veci so sebou do svojho bytu a zavolaj si tam opatrovateľku. Alebo chod do toho zahraničia, ale aj s dieťaťom. Nech ta nenapadne ho nechať s babkou. Otec je kde? Aspoň alimenty na čas platí?

autor
28. aug 2022

@marca12 aj mne sa zdá, ze to k tomu smeruje, lebo ja som uz to spravila, ze stade nechcel ist, tak som sa nasrala, ze nechce ist so mnou, ze som ho tam nechala a odisla

autor
28. aug 2022

@lenkakravcova platí a malého chce stále do opatery, čaká na striedavú. Mam pocit, ze to nezvladam, ten vztah s nim, ze tam ma dedka a babku a my doma sme samy.

mariejenka
28. aug 2022

??? Mne napíšeš,ze otec tvojho dieťaťa nemá zaujem o syna,a lenke ze si vybavuje striedavku??

elizabet173
29. aug 2022

@mariejenka tiež sa v tom strácam, nemá záujem, ale vybavuje si striedavku. Autorke témy sa nepáči, že ju mama od jej dieťaťa odháňa, ale keď sa naštve, nechá ho tam sama. 🙉

kamatopo
29. aug 2022

Tvoja mama si vypĺňa voľné miesto vo svojom živote tvojim synom..prešla som si niecim podobným..ak ti môžem poradiť nechoď tam s ním..malý tam má svoju slobodu a vie že babka ho zastane a aj mu dovolí len aby bola za peknú...takže ak chces aby mal aké také hranice vo výchove nedávaj ho tam. Sú rôzne tábory denne počas prázdnin.

slovakboy
29. aug 2022

Poznám prípad kedy takto vzala babka vnučku neveste bývali len o ulicu ďalej ale dievča bolo prakticky od malička len u babky a tá ju ešte huckala proti mame. Ona to dovolila a vzdala boj o dceru starala sa o ďalšie deti. V puberte dievča dostalo psychické problémy a cely život je na liekoch. Jeden z dôvodov je prílišné naviazanie sa na babku.

slovakboy
29. aug 2022

Pozor však, babka ak má s vnukom dobrý vzťah a on ju ma rád, pre neho samotného je výchova aj babkou veľmi dôležitá. Hlavne ak chyba otec tak babka vie nahradiť niektoré mužské vzory ktoré si chlapček môže od nej skopírovať a potrebuje ich. Nesmie ale huckať ho proti tebe a mali by ste mat všetci dobrý vzťah. Do cukrárne s babkou môže ísť a môže u nej stráviť aj nič aj cely deň. Ale nie často. Len za odmenu. Moja babka ma tiež veľmi milovala a ja ju. Mamke to tiež vadilo hoci to bola jej mama. No dovolila mi k nej chodiť a pár krát som u babky aj prenocoval to sa mi veľmi páčilo. Keď som sa liečil z úzkosti silných ktoré určite neboli spôsobené bankinou výchovou, tak mi tento môj vzťah k nej z minulosti veľmi pomohol. Cítil som ako keby ma ochraňovala.

autor
29. aug 2022

@mariejenka to ze povedal na sude ze chce striedavú neznamená hneď že sa zaujíma o dieťa, vobec sa nezaujíma..

autor
29. aug 2022

@slovakboy ďakujem..

mariejenka
29. aug 2022

Chápem, ked sa vybaví striedava starostlivosť otec sa konečne začne zaujímať,lebo sa bude musieť.

matkahelka
29. aug 2022

@mariejenka chlapi chcu skor striedavku preto, aby nemuseli platit vyzivne

matkahelka
29. aug 2022

prerusila by som kontakty. cim skor, tym lepsie - pre teba, aj pre dieta. ak teba ako matku nerespektuje, uz to je zle pre tvojho syna, pretoze sa to obrati proti tebe. a ten alkohol je super bonus k tomu.

mariejenka
29. aug 2022

@matkahelka áno viem, ale tym ze uz podla súdu bude musieť ist syn k otcovi, bude tu mat autorka 2 týždne poriesene o chlapca. Co to urobí so psychikou toho dieťaťa si nechxem ani predstaviť. Skoda ze babka pije a nedokaze byt matkou svojej dcéry, ale svet nieje spravodlivé miesto. A sami sme si strojcami svojho šťastia, osudu.....