Babička zasahuje do výchovy vnúčaťa

2. sep 2021

Ahoj
Mám iba taký dotaz.
Bývame v zahraničí s priateľom a dcérou teraz išla sem do MŠ ako predškoláčka. Moje mama s otcom boli u nás na návšteve a mama zostala že mi s malou pomôže ešte týždeň.
Bohužiaľ sa to rozvinulo blbo, mama totoz dáva malej kazanie a stále ju ťahá na SK na prázdniny atď, popravde bojím sa ju nechať s mamou samú. Včera prišla malá za mnou, že jej babka povedala, že si nemôže dať ,, dupľu" ako pridať si jedlo v MŠ, aby nebola tučná.. Doma mi to komplet všetko prerobila od poličiek až po koše. Jako mám ju ráda Chapem, že chce pomoct ale štve má už jej chovanie. Včera priateľ počul, ako hovorila malej o dupli a povedal jej, že keď je dieťa vo vývinu, nech je koľko chce nech jej to nezakazuje.. tak sa nasrala a že už u nás nebude jest ani pít. A to Este neviem dokedy tu mama chce zostať. V takom dusnu, človek nechce ani prísť domov.

blancheporte
2. sep 2021

Slusne mamke podakovat za pomoc,pobalit a poslat domov.Urcite si to s nou vykomunikovat nekricat,bez emocii....slusne.Pokial je normalna,pochopi.Pokial nie-hold smola.

lenuska9999
2. sep 2021

Myslím, že vieš čo treba urobiť. Jasne a striktne povedať Dosť! Moja mama je tiež takáto. Mysli si , že ako vie všetko najlepšie, má stále svoju pravdu a nerešpektuje druhých..a keď nie je po jej tak sa urazi a robí divadlo a rôznu drámu.. ale ja by som jej nikdy nedovolila "vychovávať " môjho syna. Samozrejme každý ma pravo dat niekomu radu, ale vnucovať mu svoje myšlienky a názory je zle.. a keď sa jej nepostavis teraz keď si dospelá a staráš sa o seba sama , tak kedy potom?

pondelok01
2. sep 2021

Poznamky o jedle a strave su podla mna velmi nevhodne, priam skodlive. Vysvetlila by som to dcere (ze je ok jest, ked je hladna), aj matke (nech sa stara o seba a svoju vahu a svoj jedalnicek). Pre klud v rodine by som ju tam tyzden zniesla a potom dovidenia, ked odide dcere jej reci snad vysumia z hlavy. Moja matka o rocnej vnucke stale konstatuje, ze tusim pribrala. Vzdy sa jej spytam, ci ma babatko chudnut podla nej, ako skusku ci sa vobec pocuva co trepe. Na navstevy chodime malo.

janetinka27
2. sep 2021

slova o tucnote uz v tomto veku dokazu posramotit sebavedomie. myslim, ze cim viac sa naraza v komunikacii na tucnotu,tym je vyssie riziko,ze dieta si jedlo zacne spajat s vinou a vycitkami. ja som sa s jedlom skryvala a robim to doteraz😀😀
moja svokra povedala nahlas predo mnou svojej dcere,vraj som povedala,ze jej 8 mesacna dcera vyrazne pribrala od minulej navstevy. nezmohla som sa na slovo,nic take som totiz nepovedala. babatko je pekne gulatsie,ale vobec nie nad mieru. moja svagrina je na to hakliva,lebo uz teraz jej rodicia hovoria aka je mala pri sebe 🙄🙄

syslik81
2. sep 2021

aj moja mama stale vravila dcere kedy prideme byvat nazad na slovensko a ze bud za nou plakat a ci jej ich nebude luto a podobne .. razne som povedala nech s tym skonci inak ju uz neuvidi ked sa nevie chovat .. predtym som ju len upozornila ze to nechcem pocut ale ked neskoncila pritvrdila som .. to ze ju na dovolenke rozmaznavali mi nevadi ..chodim domov raz za rok a mala je uz rozumna .. ale reci okolo navratu v ziadnom pripade nebudem tolerovat ... a tak byt tebou teraz idem a prerobim si policky tak ako si mala a ak sa bude pytat spytaj sa jej ako by sa citila keby k nej dojdes a robis to co ty jej .. tvoj byt tvoj poriadok tvoj system .. ak sa urazi a odide tak sa aj odrazi casom ...

bettie
2. sep 2021

@janetinka27 a to si sa vobec nebranila, ze si to nepovedala?

jaskolka
2. sep 2021

Poďakovať za pomoc, pobaliť kufor a Dovidenia

janetinka27
2. sep 2021

@bettie tam to bezne tak funguje, ze vraj ja abo muz sme nieco povedali. ked budem so svagrinou osamote, tak jej poviem, ze som o jej dcere nic take nepovedala.ale aj tak to velmi nema vyznam, nie je to prvy raz😀

autor
2. sep 2021

Ďakujem Vám za odpovede. Budem musieť niečo vymyslieť. Včera sme jej povedali nech to malej nehovorí a ona dnes zase niečo. Že má chlupaté nohy - dieta 5 ročne a začala to hľadať na netu , zeco s tým, že má prej veľa hormónov a že ju mám vziať k doktorke na krv. ..no už som fakt zúfalá. Mála nastúpila do ms a dávame ju tam postupne najprv do obeda a dalsi týždeň normálne do Max 16:00. Matke som povedala že to zvládnem i s prácou, , ale ona že nie že ešte ostane že čo keď nieco.. priateľ je na nervy a chodí spať v 9.
Neviem proste všetci z rodiny majú pravdu že sa jej neviem postaviť.. preháňa všetko strašne. Len ona stále robí scény a nechce kritiku, potom že ju vyháňame a že zavadzia.. keď tu bola s ocom bolo všetko ok sedeli sme, pili kecali všetci spolu a teraz keď je tu sama tak chodíme späť v 8.

tykat
4. sep 2021

Napis otcovi nech ju stiahne domov ze mu je smutno alebo nech po nu rovno pride. Vysvetli mu situaciu, hadam pochopi.