Bábätko v bytovke

24. okt 2022

Čo by ste robili keby mate za susedov bezdetných 50tnikov a vadi im aj plac dieťata cez den? Pocujem ako na nas nadavaju cez stenu (naco mame deri atd ked nevieme ich utíšiť atd) ,dokonca uz tu bola aj suseda vyklopkavat vecer o 18. Bábätko ma reflux a poslednu dobu reve pri kazdej činnosti,pokym nespi ..

ema229
24. okt 2022

Treba sa ich opýtať či oni nemali malé deti? Či nevedia ako to chodí. Ja by som ich poslala kade ľahšie ako fakt o 18 vyklopkávať to kde sme

laurita285
24. okt 2022

V podstate nečudujem sa, že 50tnikom bezdetným žerie nervy tvoje dietko ale na druhej strane, bývajú v bytovke tak s tým musia rátať a nič si z toho nerob, nech si doma hundrajú a keď budú klopkať nemusíš otvoriť.

lenuska9999
24. okt 2022

Poslala by som ich kade ľahšie a nevsimala by som si ich viacej. Ak im vadí hluk v bytovke cez deň, nech sa odstahuju na samotu. Ci celá bytovka mate kvôli nim chodiť po špičkách?

janinah
24. okt 2022

Ignorovať....

autor
24. okt 2022

@ema229 manžel ma taký istý názor a mna pod vplyvom novorodeneckych hormónov hryzie svedomie ☹️
Ja sa tiež čudujem ,ked nadavali na krik predtym to zas bolo asi 15-16hod..vnoci tiesz sem tam poreve ale snazim sa ho nejak ukludnit pripadne idem inam . Aj to uz som pocula ako nadavaju aby sme sli vnoci do obyvacky alebo kuchyne . Byty su tak ze mame vsetko zrkadlovo. Čiže aj oni spalni vedla našej

zabina27
24. okt 2022

ja by som im povedala, nech si frustraciu zo svojej bezdetnosti vybijaju niekde inde a pokial si myslia, ze je to neznesitelny problem, kludne nech volaju policiu...
akoze uplne beriem slobodnu volbu mat dieta, ale utocit na nieco, za co nikto nemoze??? ani ten rodic nie je stastny, ze dieta place. tak ked su oni debilni, aj ja by som bola drza

jesenzima
24. okt 2022

Ja osobne, ak by mi zaklopali prvý krát, by som sa ospravedlnila s tým, že ma mrzí, že ich plač dieťaťa obťažuje, ale nič sa s tým robiť nedá ... Keď by napriek tomu klopali opakovane, už by som im RÁZNE povedala, nech ma s tým znova neobťažujú ...
Našťastie, my mame normálnych susedov, a to sú všetko chlapi a ani jeden ani jedinýkrát nič nepovedal...

hviera81
24. okt 2022

mozu ho skusit ukludnit, ked si myslia ze to je take easy....
u nas je kopec starsich ludi, ale vacsina je rada, ze to v bytovke "omladlo"....
btw, nad nami byvaju robosi, zo stavby a teda mavaju aj party, tak toto by ako tvoji susedia zvladali???

autor
24. okt 2022

Ja neviem baby ci je aj nejaky zakon na toto či mozme mat pokutu alebo niečo,keby boli nejaký hnusný žeby to riešili cez policiu?

whatever1
24. okt 2022

Nech si z obyvacky spravia docasne spalnu alebo nech sa odstahuju na samotu. Kazdy kto ide byvat do bytovky musi pocitat s tym, ze tam budu deti. Vy trpite viac ako oni, lebo neprijemny sused je 100 krát horsi ako urevane dieta.

autor
24. okt 2022

@hviera81 no veru neviem co by robili, uz sme tu mali kadeco v bytovke ozaj narušanie kludu a nikto nič neriešil a zrazu je v bytovke novorodenec a problem

@jesenzima no ja som zvedava ci este pride. Lebo nikto jej neotvoril. Muž bol sprche ,vysiel rychlo pozret ale dokym na seba nieco hodil ,už tam nebola...a mne konečne zaspalo babo na rukách. Predtym plakal ked som ho krmila ,prebalovala okolo 17.30 takze moze byt ,ze to ju nastvalo.
@lenuska9999 musim sa asi obrnit psychický voči takýmto ľuďom. Neviem si predstavit co bude ked pojdu zuby. Normalne aby som sa teraz bala mat druhe dieťa časom

@janinah asi najlepšie toto spraviť
@laurita285 ani ja sa necudujem ,ale oni su taky ze aj pocut ako sa aj oni uzastne medzi sebou bavia ..nadavky atd na vsetko na seba na kazdeho ..Tak sa nedivím ze ich vsetko stve

autor
24. okt 2022

@ema229 ja som bola tiez mimo ze prisla o 18 a este nedelu . Pritom som uz viac ako mesiac s babatkom doma a doteraz nedoleteli len nadavali

autor
24. okt 2022

@whatever1 asi tak ..Keby mame peniaze na dom ani by sme neriesili bytovku ale clovek si nemoze vsetko dovoliť co by chcel

kikiballa
24. okt 2022

Prosím ťa daj sa do kľudu. Už vidím ten výbuch smiechu policajtov,keď im budú volať,že príďte na ulicu xy lebo susedom plače dieťa 😁😁😁 prosím ťa. To je nevýhoda života v bytovke. Raz im vadí dieťa, potom pes, potom hlučný vytah atď. To sú chronickí sťažovatelia. A btw čo robia celé dni doma? Prečo nie sú v práci? Len raz by mi zazvonili,že sa prišli sťažovať,že mi malé plače. Tak by som im treskla dverami pred nosom,že by omietka padla. Nič nerieši. Venuj sa dieťatku 🌹

whatever1
24. okt 2022

Oni obtazuju vas, vy im pohrozte policiou.

caroline_
24. okt 2022

Ked im to vadi nech sa prestahuju do domu. V byte je normalne ze z jednej strany sa niekto hada, z druhej place dieta, z tretej maju sex a zo stvrtej ide nahlas hudba.

katka700
24. okt 2022

Prepáč, že to píšem ale príde mi zvláštne, že ich počuješ ako sa rozprávajú. Z čoho máte steny medzi bytmi? Susedov v paneláku občas počujem (viem že sú doma) ale o čom sa bavia netuším. Nemáte medzi panelmi medzeru? Možno by ju stačilo utesnit a mali by ste všetci pokoj.

autor
24. okt 2022

@katka700 oni narocky hlasno pindali proste aby sme to poculi a stali pri stene blizko ..inak bezne nepocut ale pocut ze sa vedla niekto rozprava zakasle a tak

maruski99
24. okt 2022

taketo spravanie fakt nie je normalne. ved predsa oni by mali vediet najlepsie, ze deti proste placu. to nema absolutne nic s tym, ze by ich rodic nevedel utisit. rozum sa mi normalne zastavuje. tu treba asi jedine jednym uchom dnu a druhym von.

oblecenie99
24. okt 2022

Po narodení dieťaťa som bola v takom fyzickom a psychickom stave, do toho ešte aj samozrejme rev nášho syna, a o nespánku ani nehovorím, že keby mi suseda išla toto vytýkať, naozaj sa neudržím a reálny dôvod riešiť ma oficiálnou cestou by už po tomto pravdepodobne aj mala.

autor
24. okt 2022

@oblecenie99 😁👍 ja som ako na hojdačke raz sa naserem a raz lutujem

autor
24. okt 2022

@kikiballa ďakujem toto somasi tiež potrebovala počuť ♥️

bellovag
24. okt 2022

Tiež sme bývali ešte v bytovke na 3. poschodí, keď sa nám narodil prvý syn...Reval takmer celé noci v pravidelných hodinových intervaloch....s mužom sme ho pol roka prenosili na rukách a keď sa nedalo tak ho v noci manžel vozil v aute 🙂 Ráno ma pravidelne vo výťahu sused z 5. poschodia utešoval, že to raz prejde a že so ženou s nami úprimne súcitia, že toto oni s dieťaťom nezažili....Takže nášho syna bolo určite počuť až na 5 poschodie, ale mali sme šťastie na empatických susedov 🙂 Paradoxne pri druhom synovi sme bývali v dome takmer na samote pod lesom, kde by mohol revať koľko chcel, no a prespal celé noci 🙂 Vôbec sa z tých susedov nestresuj...

kikiballa
24. okt 2022

Vôbec to neries. Môj syn reval 20 hodín denne. Potom keď podrástol za všetko vrieskal ako zmyslov zbavený. To by ma už asi na sociálku hlásili. Azda sa nebudeš cítiť vinná kôli plaču bábätka. Iné je keď niekto robí párty, nahlas počúva hudbu, nechá deti kopať loptu v byte ( to už je bezohľadnosť) ale bábätka plaču a je to tak. Voooobec ich nerieš. Nech nadávajú. Treba ich ľutovať,že majú prázdne životy.

raffaella
24. okt 2022

nie je to normalne, ze im to vadi. To co je vobec za cloveka, ked mu vadi detsky plac? Akoze chapem buchot vecer, vozenie sa na odrazadle, hru na hudobne nastroje. Ale plac babatka? WTF?? A este aby pindali aby ste ich vy poculi? Len raz by mi zazvonili, by som s nimi vyrazila dvere a to iste moj muz. Co sa tyka policajtov - v prvom rade by ich nezavolali, ak maju priemerne IQ tak by vedeli ze by policajti ani neprisli. A po druhe, len raz by mi prisli vynadat tak by som im povedala, ze ja zavolam na nich policajtov za obtazovanie. Ono neboj sa, aj policajti sa inak spravaju ked su v hre male deti.
Ono tieto bezdetne pary - to je niekedy diagnoza (v zmysle totalnej netolerancie ku rodinam s detmi).

ema229
24. okt 2022

U nás robili skoro každý víkend party ale že brutálne hlasné aj do 5 rána. Čo iné nám ostalo? Odsťahovali sa nakoľko sme vedeli že s ministrovým synom nepohneme…

maria1989
24. okt 2022

Neries to tolko. Ked im bude situacia velmi vadit, mozno aj oni zacnu robit hluk.

svetlonos
24. okt 2022

Zavolala na nich policiu za obmedzovanie osobnej slobody, poslala ich byvat do lesa nech ich medvede zozeru a zvažovala naucit sa pouzivat wodo babiku 😏 do ktorej by som podla intenzity ich protivnosti pichala spendliky. To aspom imaginarne na ukludnenie svojej nasratosti.
Aj my mame pod nami take dva klenoty. No proste na zabitie. Im vadi aj to, ze chodime po byte, bo stara stavba. V ibyvacke mam pocit akoby suseda zhora u nas chodila. No co, stary barak. Rakze udealny stav - pit redbul, lietat, dietatu prelepit zsta paskou a priviazat ku stolicke akebo od 6:09 - 20:00 byt vonku 😁
Obvolala som tu try urady, ktore to maju na starost a sme v prave, este ti uradnici boli rozculeni aj za nas. Volala som aj nasmu majitelovi bytu, opisala situaciu bez prikraslovania, ano maly id siestej “uteka” nevie chidit pomaly. On mi navrhol, ze sa kludne pojde si susedmi pozhovarat a vysvetli im ako sa maju a nemaju. hivat ak treba 🙂 Dvojocnemu dietatu nevysvetlis urcite veci ako trebars sestrocnemu. Zrejme volali na tiez urady aj oni - a odvtedy drzia huby, prestali sme sa aj zdravit.
A ked mali tendenciu o 15:00 trieskat, ked sa maly potkol a spadol, tak mne jratko nato “spadlo zooar kg bio eko drevenych kociek na parkety. Nehivoriac, ze pri ich blbych vypadoch si z nuch sraviame veze a burame 🤪
Keby boli normalny, obmedzujem toto ale jed tacne osychopat zuapat na rak male cudzie deti, ma u mna o zabavu postarane. A to aj s urokami!

selest
24. okt 2022

Nic, je to bytovka treba s tym ratat ze take veci pocut.

pandorra
24. okt 2022

Začo chcete dostať pokutu? Za to, že dieta plače? Odporučam byť trosku asertívny a vymedziť im hranice.