Asi sa nevyhneme rozvodu. Ako ďalej?

tajnaaa
21. dec 2016

Ahojte. Novy nick - skryta identita. O problemoch, ktore v manzelstve mame, pisat nebudem. Myslim, ze to nema zmysel. Mozno je este sanca par mizivych percent, ze to "nejak dame", ale skor nie. Musim povedat, ze je to certsve, to uvedomenie, ze naozaj po tych rokoch (skoro 11) je asi fakt uz koniec. Vlastne mi to mozno este uplne nedoslo. Mame totiz 3 male deti. Ja by som sa chcela ale spytat skor take prakticke veci. Nezarabam vela, prirovnala by som to k platu ucitelky. Manzel zaraba dostatocne, no nie uplne na rozhadzovanie, ale nikdy sme netrpeli nedostatkom, stredna vrstva v BA kraji. Skoro vsetko vzdy tahal on, ale tak pochopitelne, ked som bola prevaznu väcsinu casu na materskej. Mame väcsi byt so zahradkou, ktory ma na sebe ale vysoku hypoteku. Zhltol aj vela hotovosti a v podstate teraz nemame ziadne peniaze nazvys. Byt je pisany na oboch, rovnako hypo. Premyslam ako dalej - mne sa teda z bytu rozhodne nechce, ale zda sa, ze ani jemu sa chciet nebude. Spoluzitie davame s odretymi usami. Teraz pred chvilou sme si skocili zasa do vlasov (resp.on skakal), su tu deti, nevidim to ruzovo. O rozvodovych veciach sme sa este extra nebavili, ale stihol ma ubezpecit ze "mu deti nevezmem" (nechystala som sa), ze "chce striedavku" a ze by sme mohli sa striedat v tomto byte ze jeden tyzden tam bude jeden s detmi, druhy tyzden dalsi. Deti by tak nemenili prostredie. To sa mi vobec nepaci. To budeme platit 3 byvania?!?! Tento velky byt a potom dva podnajmy ci co? Ja nemam ani na ten jeden byt v ktorom sme - jedine ak dostanem vyzivne. Ale ako to je s vyzivnym ked by bola striedavka? Muz zaraba asi tak 3nasobne viac ako ja. A je striedavka fajn (teda je to naj riesenie spomedzi najhorsich?)? A kde na toto vziat silu? Pomohla vam poradna? My sme vcera boli, tam sa tvaril velice ze este by sa to hadam dalo a doma uplny horor...

monicm
21. dec 2016

@tajnaaa Poviem len to, čo som registrovala z okolia. Pri striedavke sa výživné neplatí, to, že by deti zostali v tom byte a vy by ste sa tam striedali je fajn riešenie, ale iba ak na to máte a kým nebudete mať každý noveho partnera. Striedania je fajn, ale musíte vedieť spolu komunikovať. A poradňa môže pomôcť ak budete chcieť obaja.

sibalka21
21. dec 2016

Ahoj sice ti moc nepomozem asi, ale mam pocit, ze pokial by ste pristupili na tyzdnovu striedavku, resp. by vam sud urcil, vyzivne nedostanes ziadne, ak aj, tak velmi male....

janci05
21. dec 2016

No v prvom rade ti nezávidím situáciu v ktorej sa nachádzaš a ešte ktomu takto pred Vianocami toto riešiť. Ja som našťastie v takejto situácii nebola a dúfam, že nikdy nebudem. Ale myslím si, že ak by vás aj rozviedli a deti by zverili do tvojej starostlivosti, tak ich bude môcť vídať aj otec, ale to určí súd čí mecačne, týždenne alebo na vídenky. A s tým bývaním to vidím, tak, že u nás existuje bezpodielové spoluvlastníctvo manželov, takže ak by si ty ostala bývať v byte, musela by si manžela z polovice vyplatiť, alebo on teba. Môžete sa aj dohodnúť, že byt predáte a zisk si rozdelíte a zariadite si svoje bývanie. A ešte ke tá horšia varianta, že ak sa nedohodne, tak aj po rozvode budete bývať stále v jednej domácnosti. To výživné na deti záleží od jeho prijmu, ale ako vravíš, že celkom slušne zarobí, tak to tiež navrhneš koľko si pýtaš na jedno dieťa, ale to tiež musí určiť súd.

eliska13
21. dec 2016

@tajnaaa ak bol ochotný ísť do poradne ešte to nemusí byť stratené aj,keď neviem dôvod Vašich problémov
Pri malých deťoch mu striedavku nepovolia.To len teraz sa vyhráža a vôbec zvládal by popri robote deti učenie varenie?Má plat oficiálne na papieri?
Ak príde rozvod predáte byt z toho sa splatí hypo a začnete obaja na novom.takze zase obaja hypo
Či ty zvládneš platiť hypo tam, kde teraz bývaš, keď nechceš odísť?
V každom prípade budete si veľmi komplikovať život, tak najideálnejšie by bolo chodiť na terapie a túto krízu prekonať, lebo život s troma deťmi je veľké sústo pre ženu.Hlavne sa nedaj teraz vtiahnuť do hádok s ním máš nervy tak či tak napate

lauricka
21. dec 2016

@eliska13 ahoj, mna by zaujimala ta info, ze pri malych detoch striedavka nie. Vies o tom viac? Pre ake male deti to nie je vhodne? Z akych dovodov? To by bolo super, ak by to tak bolo.

eliska13
21. dec 2016

@tajnaaa a to je hlúposť platiť 2 podnájmu plus hypo na byt to neviem ako ho mohlo vôbec napadnúť.Polka dlhu z hypo je tvoja buď ho ty vyplatis a zostanes tam, alebo naopak.
V každom prípade to bude veľmi zle, keď sa rozvediete on deti bude vidieť každý druhý víkend ty budeš mať všetko na krku choroby deti, zodpovednosť za všetko vyšiel by z tohto dobre prídem v sobotu ráno po deti v nedeľu odovzdám.ak je dieťa ešte malé 2,3 roky ani mu nedovolia ich mať na noc.moj bratranec sa teraz rozvádza podobná situácia na súde mu nedovolili striedavku, deti musí večer odovzdať a v nedeľu znova od rána do večera.
Skúste inú vec nech si teda nájde podnájom a dočasne sa odlucte a uvidíte či chcete byť spolu či nie
Keď ma doma full servis a dobrý plat ľahko sa mu vyskakuje!
Môžeš napísať dôvod rozvodu alebo aspoň on sa chce rozviest či ty?

eliska13
21. dec 2016

@lauricka
Bratranec sa teraz rozvádza deti 2 a 5 rokov.Mama bola s nimi u psychologicky a tá napísala posudok, že deti sú fixované na mamu......Ale bolo to až na popud zo súdu, lebo sudkyňa hneď zamietla striedavku a mužovi sa to nepáčilo sudcovia vedia, že chlapi, aby vykyvali so ženami povedia nedostaneš výživné chcem striedavku.Nie je to také ľahké, ak žena nie je napr alkoholicka, a pod....Pre deti je to veľký šok nezit s mamou týždeň.ine je to pri väčších detoch 8,10 rokov.....

wena
21. dec 2016

Byt mozete predat, hypo sa vyplati, co zvysi to si rozdelite na polovicu. Potom si na svoje byvanie mozete vziat kazdy novu vlastnu hypo. Ty vsak s platom ucitelky a cenami bytov v BA kraji tahas za kratsi koniec a hypo na byt kde by si sa pohodlne vosla s tromi detmi pravdepodobne nedostanes. Mne sa zda najlepsie ak by ste vedeli dohodnut tak, ze on by financoval byt v ktorom ste teraz (a prepisal by sa teda len na neho) a pri detom by ste sa tam striedali. Okrem toho by ste byvali kazdy vo svojom (on by zrejme dostal hypo aj na dalsi byt, ty skor prenajom, pripadne mozno by ti vysla na mensi byt). Vyzivne by si uz nedostavala.

Poradna ale moze pomoct ak budete obaja chciet, co by bolo najidealnejsie.

mandala77
21. dec 2016

@tajnaaa s tou striedavou môže uspieť, lebo práve ten model, že deti zostávajú vo svojom prostredí a striedajú sa rodičia je skutočne dobrý a pre deti najlepší (ak deti teda nemajú menej ako 3 roky) i keď určite záleží na akého sudcu narazíte, lebo striedavá je veľmi v móde teraz ale neskúmajú to, či rodiča sú na to vhodní. Vhodní sú tí, ktorí sa dohodnú bez súdu. Ale u vás dvoch ak si skáčete do vlasov by mohol byť problém v tom, že to nie je dobré pre výchovu detí. Na striedavú by partneri mali byť vyzretí a vedeli sa bez hádok dohadovať na veciach súvisiacich s deťmi. Pozri si na nete Jeronýma Klimeša, je to český psychológ, na svojej stránke má mp3 s prednáškami o striedavej starostlivosti.

lauricka
21. dec 2016

@eliska13 vies, kamaratka sa rozvadza, ma stvorrocneho a prvacku v skole. A rozvod asi v nedohlade, kedze sa budu robit psycho posudky a bude ich niekolko a uz celu vecnost a nic sa nedeje, urady maju v pazi. Ich otec je psychopaticky a vydobil si striedavku aj bez sudu, takze deti tam k nemu chodia. Je to zle a nechapem, ze sud ani nikto nic, nevadi. Zatial si s nimi moze robit co chce ten chlap. Neda sa dako tlacit na to, aby sa proces trosku urychlil? Tie deti su vykolajene z toho.

tajnaaa
autor
21. dec 2016

Dakujem za odpovede, dovod sa mi tazsie formuluje - je to na dlheee vypisovanie, ale skusim v skratke - citim sa uz psychicky tyrana, trva to rok, neviem o ziadnej nevere (mozno ju dobre skryva alebo len zamysla?!), kazdopadne si vymysla umele kauzy, su tam ziarlivostne bludy - neveri mi, stale hovori ze mu klamem, ma vykyvy nalad (v jednu chvilu sa so mnou miluje a o par hodin ma obvini ze ho podvadzam s inym), nechce, aby som mala aktivity mimo rodinu - napr.prilezitostne babske jazdy, o nejakom kruzku nehovoriac (ja som aktivny spolocensky typ), ak si spravim po svojom, je ohen n streche aka som nefer ze sa s partnerom nedohodnem, pricom moje "dohody" vzdy dopadli tak, ze ked som predostrela navrh, tak ho zamietol bez diskusie. Vymyslim si priklad, nechcem uplne presne povedat o co slo, ale teda dajme tomu ze som chcela chodit raz tyzdenne na co ja viem vytvarny kruzok pre dospelych vecer. Predostrela som to ako ze by som bola strasne rada ak by som mohla, ze milujem kreslenie, je to relax pre mna, ze viem, ze by vtedy musel deti uspavat, ale tak hadam... na to mi povedal: V ziadnom pripade. Diskusia skoncila, ked som sa spytala preco - "este sa aj pytas?!" A vzapäti "aj tak si na to stara." Toto krasne ilustruje jeho spravanie. O zachovanie svojej ucty a vole musim doslova bojovat. Stale musim za seba bojovat. Vytyka mi ze som zla matka a manzelka - ak chcem byt aj s priatelmi, evidentne zanedbavam rodinu totiz. Taky model ma zial z rodiny. Rok som chcela ist do poradne, riesit este v zarodkoch, odmietal, velmi silne, jesitne odmietal. Chvilami som mala pocit ze mu preskocilo. Taky nebyval. Zacalo to ked som sa vratila do prace po rokoch. Dlhych rokoch. Vlastne som po svadbe bola nonstop na materskej. Nakolko som uz prilis dlho bola v patovej situacii a vyhrotilo sa to nedavno velmi velmi skaredo, uz som myslela, ze mi da facku (ja zasa viem byt dost temperamentna pocas hadok), tak som v nedelu so slzami v ociach povedala, ze hoci nerada - lebo tri deti, krasny byt, nieco sme vybudovali, ale nevladzem - je koniec. Vcera sme boli v poradni (jeho iniciativa - konecne po roku!) a tam hral citovo raneneho a nepochopeneho a teraz tu doma zasa agresivne rype zazera a utoci slovne dokonca pred detmi sa nevie ovladat co ma stve.

janinah
21. dec 2016

Robila by som všetko pre zachovanie rodiny,ak je to len trochu možné,kvôli deťom samozrejme,lebo toto ich poznačí na celý život.Ak však k rozvodu dôjde,tak nechať deti v byte a dochádzať k nim sa mi zdá dobré riešenie,ale treba sa presne dohodnúť aj na úplnych maličkostiach /viem si predstaviť,že ty ukončíš svoj týžden a necháš navarené,plnú chladničku,upratané....tak nech do takých podmienok sa aj vrátiš po jeho týždnovom gazdovaní v byte....a myslím,že jeho toto bude baviť tak pol roka,potom si niekoho nájde a chcem vidieť takú,ktorej toto vadiť nebude....lebo,že do bytu detí sa nový partner vodiť nebude musí byť obom jasné....

tajnaaa
autor
21. dec 2016

A este - je ukazkovy manipulator a velmi, velmi inteligentny. Deti maju 3,6,8.

stardust
21. dec 2016

@tajnaaa najlepsie riesenie je odist. Keby si zostavala nadalej v takom manzelstve, chlap z teba urobi trosku a pre deti taketo prostredie teda vobec nie je vhodne, skor vyprodukujes pohromu pre zatov alebo nevesty. Chlapi sa zvyknu radi vyhrazat, ze si deti ponechaju, trvaju na striedavkach...potom pride realita. Zistia, ze praca s detmi sa ovela tazsie zvlada a randit s inymi zenami nemozu, tak potom volia pohodlnejsiu variantu v podobe rozmaznavacieho vikendu raz za dva tyzdne.

tajnaaa
autor
21. dec 2016

Je pravda ze o deti sa vzdy vzorne staral, rozumej rozmaznaval. Je taky ten tatik co zlizne smotanku a tazsia robota je na mamine. Musim byt ta prisnejsia. On si to potom kompenzuje na mne, ale deti ho lubia, o tom potom. Toto jeho psychotyranie sa odohravalo vzdy skor skryte v spalni ale stupnuje sa to a uz naozaj aj pred detmi do mna tento posledny mesiac. Navyse sa do toho zamiesali rodiny a moj tatko mu skoro vylepil jednu. Samozrejme navonok nik netusi, taky slusny mily tichy chlap co vzorne chodi po deti do skolky... akurat mne padaju vlasy mam migreny a podobne. Tazke, tazke. Ta poradkyna chce aby sme sa rypali v tych veciach ktorymi mi ublizil na dusi do hlbky ja by som radsej zabudla a ked tak spravila ciaru... nechcem znovu pocuvat ako je on presvedceny ze ho podvadzam a ze si za to mozem sama svojim spravanim... inak dobre ze hovorite o tej striedavke. Na jednej strane sa mu nedivim, deti lubi, naozaj. Pomstit sa mi chce tiez, trestat ma za opovazlivost ze chcem koniec. Ale napr. jedna z veci co mi vytyka - on si vymyslel uspavaci ritual ktory vyzaduje jeho pritomnost v izbe. Snazila som sa deti viest uz k tomu ze po pusinke zaspia same a teraz toto zacali vyzadovat. Tak som mu povedala, nech si ich uspava teda. Pouziva to proti mne - "je to cele na mne, zena nechce ani deti uspat!" Skoda ze ma nenapadlo vtedy povedat u poradkyne, ze zlaticko, ked budes mat striedavku, ver, ze uspavanie deti bude to najmenej.

majulino
21. dec 2016

Toto robil oco mojej mame celé roky, katastrofa, dodnes jej neviem odpustiť že sa nerozviedla!!! Len on okrem psych. Utokov praktizoval aj fy,icke a nielen na ňu....

tajnaaa
autor
21. dec 2016

@stardust
Ved to je to, ze citim ze je stale tazsie branit sa upadnutiu do modu "troska", pridem domov po praci, okamzite sa citim akoby ma presiel parny valec, ked manzel nie je doma, tazka pohoda, ale obcas mi zacne chybat, pretoze tuzim sa k niekomu tulit a zdielat svoj zivot a su aj pekne chvile (medove tyzdne medzi hadkami, uzmierovanie, sex...)... cize pre mna naozaj velmi tazke zvazovanie co dalej, najpohodlnejsie by bolo "a zili stastne az do smrti". Ale toto je skor "zili ako na horskej drahe, az kym jedneho z nich netrafil slak v 40ke"

tajnaaa
autor
21. dec 2016

Vlastne ma teraz napadlo unikove riesenie - dom po babke. Je starsi, ale obyvatelny. Pred kupou bytu sme zvazovali ci donho neist s rekonstrukciou ale nakoniec sme to zavrhli - je to totiz o odchode z BA kraja, comu sme sa chceli vyhnut. Nie je to zapadakov, TT okres, ale urcite menej prilezitosti ako BA a vytrhnutie zo zauzivanych rutin, deti by museli menit naozaj vela toho, dalsi stres... ale na ulici by sme neskoncili a je to 3i dom so zahradou a pribuzni su prakticky na skok.

mandala77
21. dec 2016

@tajnaaa skús zavolať aj na toto číslo: 0800 212 212 je to bezplatná linka pre týrané ženy, lebo z toho čo o ňom píšeš, budú problémy... a tam by Ti mohli poradiť. Hlavne ho o svojich plánoch neinformuj. Pozri si na koníku príspevky od charity v diskusii ona často radila ženám čo robiť. Ale žiaľ, už tu nie je.
Do poradne nešiel preto, že Ty máš problém, že to chcel tam zvaliť na Teba, stav v akom sa nachádzate? A on je ten dobrý a chce to zachrániť?

stardust
21. dec 2016

@tajnaaa tiez som si myslela, ze kvoli tym peknym chvilam sa oplati byt v manzelstve. Tiez som v minulosti hlasala nazor, ze v manzelstve nic nefunguje idealne a problemy treba riesit spolocne. Odsudzovala som zeny na koniku, ktore radili inym chudinkam, aby si zbalili kufre a sli prec od svojich choromyselnych korenov. Dnes to uz vidim inak. S manipulatorom sa nic riesit neda. Tam je namieste len odist...teda ten moj ex odisiel, lebo zo mna urobil trosku a teraz robi zase z inej trosku 😀...Ked odisiel, strasne sa mi ulavilo...aj napriek tomu, ze som ostala sama vo vysokom stadiu tehotenstva s dvoma malymi detmi..

eliska13
21. dec 2016

@lauricka ako si to mohol vydobyť bez súdu robil na ňu nátlak?Stačí, ak matka pôjde za psychológom povie situáciu a deti sa s ňou porozprávajú.Ak sú zmatane plačlivé budia sa v noci s plačom čo nemusí byť pravda, ale kto to dokáže ten 4rocny si nemusí pamätať čo bolo v noci.Stačí, že mama bude mať pre súd potvrdenie, že s deťmi navštevuje psychológa a je to pre ňu malé plus pokým príde k rozvodu, že niečo sa dialo ....Bratranec prišiel na rad na súde k rozvodu za rok aj pol, ďalší rok bude trvať majetkové vysporiadanie, lebo viem,že sa nebudú vedieť dohodnúť.Nie je to také ľahké a rýchle rozviesť sa

katarinapekna
21. dec 2016

Ak máš s niekým sex a medove týždne pomedzi hádky,tak ta nikto nerozvedie. Tak neviem čo tu chceš riesit...rozvádza sa s človekom,ktorého by si vystrelila s jednosmernou letenkou na jupiter a nie aby mi ešte chýbal...citas vôbec po sebe?

eliska13
21. dec 2016

@tajnaaa tak beriem späť čo som predtým písala.Ano je manipulátor a kyve s tebou.Ci tak či tak nikdy nebude dobre a nevyhovies mu.Vzdy si niečo nájde.To, že sa pekne správa k deťom je super.Asi sa mu pacil ten model čo bol doma, keď si nepracovala.Citi sa ohrozený má málo sebavedomia či prečo začal ziarlit? Nevykrikovala si mu v hádke, že si niekoho nájdeš?Tu poradňu navrhol len preto, že sa zľakol, že sa rozhodnes rozviest.Pozri teraz bude sľubovať hory doly o týždeň Ti bude niečo vyčítať a tak dokola ako sinusoida.precitaj si na Google znaky manipulátor a zneistiť človeka, odtrhnúť od známych rodiny, niečo nevieš poriadne, si tlsta a pod...Čo by si bezomna dokazala....Bude sa to striedať medové týždne a teror.
Musel by velmi veľmi chcieť, aby sa zmenil a na terapie choďte posunu Vás a možno len teba k tomu,aby si súhlasila s rozvodom.

@wena len, keby chcela 2 izbový byt zaplatí min 80 t eur plus nemá ešte zariadenie
Keby si prenajala 2 izbový byt zaplatí min.450 eur plus strava a bežná réžia pri deťoch a od neho žiadne výživné neviem aký má plat, ale Bohu žiaľ hypo,ak sa rozhodne kúpiť si vlastný byt ani podnájom so vsetkymi poplatkami neuplatní.
Treba zistiť koľko musíte doplatiť za hypo kde bývate a koľko by Vám zostalo, keby ste ho predali cca vieš zistiť na nete ako sa hýbu tie ceny
Ale ja si myslím, že váš problém je dlhotrvajúci a len teraz sa to vyostrilo a už nevladzes.Ono manipulátori dokážu tak človeka presvedčiť, že tie ženy uveria, že sú nemožné a začnú fakt o sebe pochybovať teraz Ti bude rozprávať ako deti neuzivis ako ho ľúbia blabla
Ak doma mal taký model otca o to horšie príde mu to normálne a tak isto,keď v tom budú vyrastať tvoje deti sa budú správať raz ony
Ale ty vieš aka je Vaša sutuacia dala by som sa na tie terapie a časom uvidis

bruneta880
21. dec 2016

Ahoj z toho čo píšeš o manželovi sa dá ľahko vydedukovať že je nad mieru žiarlivý...Nepracuješ v mužskom kolektíve?Nespomínaš nejakého kolegu?Pretože píšeš že sa to stupňuje...Ja osobne by som to teraz nechala trošku vychladnúť...idú sviatky neznepríjemňujte ich svojim deťom...a ak sám navrhol manželskú poradňu tak to pravdepodobne ešte nieje stratené.Otázka znie tak či ty to chceš zachrániť?Pretože máte spolu tri určite úžasne deti, a to vás nerozdelí nikdy.Verím že je to určite ťažké, večne počúvať obvinenia typu máš milenca...poväčšine takto obviňujú ľudia, ktorý majú problém so sebavedomím alebo sa neho tak silne vrylo z detstva, čo si spomínala...tak asi že matka je len matka a má sa starať o všetko a o všetkých a ona sama je na poslednom mieste.Alebo môže byť problém aj v tom že mu neprejavuješ lásku "tým správnym spôsobom" hovorí o tom kniha 5 jazykov lásky.A ten tvoj je možno ten typ, že potrebuje neustále uistiťovať.Možností je veľa a pravda taká, že poväčšine má na rozvode každý svoj podiel...aj keď ja teba nechcem z ničoho obviňovať, to určite nie.Ako to je podrobne viete len vy.Len ja sama za seba by som sa snažila pochopiť aj jeho prečo tak reaguje, držala nás v tej manželskej poradni.Urobila by som všetko čo by bolo v mojich silách, rozviesť sa je jednoduché, ale potom to ružové môže aj nemusí byť.Príde nový partner, nové problémy...držím vám palce aby ste to zvládli ❤

eliska13
21. dec 2016

@katarinapekna nemáš pravdu prečítaj si tiež niečo o manipulátoroch žijú štýlom cukor a bic.Medove týždne striedajú hádky a vycitky

tajnaaa
autor
21. dec 2016

@katarinapekna vidis to velmi zjednodusene, kiezby to takto v zivote fungovalo. Precitaj si cosi o tyrani zien, medove tyzdne je vyraz pre obdobie, ked napr. tyran "lutuje", udobruje si obet, ta mu chce (do isteho momentu) verit, odpusta (napr.kvoli detom a zlozitosti celej situacie) a potom o nejaku dobu sa to znovu nazbiera a tyran uderi opät. A tym tyranim nemusime mysliet len viditelne fyzicke mlatenie pred detmi, ale aj skryte, psychicke. Bud rada, ze netusis o com je rec.

tajnaaa
autor
21. dec 2016

Ad poradna: volam ho do nej rok. Odmietal velmi tvrdo. Ze netreba. Aj ked som slzy ronila, nepohlo s nim. Potom po polroku uz zacal hovorit ze nepojde lebo "ho tlacim". Nakolko sa situacia zhorsovala, a odmietal, sla som nedavno sama so sebou. Pomohlo mi to a zavolala som aj jehl. Strasne sa nahneval ze som sla do poradne bez jeho vedomia. Na spolocne sedenie odmietol ist lebo "som tu kravu urcite zmanipulovala a povedala aky je psychopat". Nabalilo sa par dalsich veci a oznamila som, ze tak teda koncim, nevladzem. Na to prislo, ze wtf, ved on chce ist do poradne. Ale najde si vlastnu, a tam pojde on najprv sam a vysvetli poradkyni ze ja som ten psychopat. Tak sa aj stalo - v pondelok siel sam, odmietol mi povedat kam ku komu, aby som nemala sancu ju kontaktovat 🙂)))) - a v utorok hned den na to siel so mnou - vcera. Tam vytvaral urcity dojem ktoremu som aj chcela verit, krotky baranok, no dnes doma - to veru od baranka malo daleko :( takze mam silnu pochybnost hoci by som rada bola, keby slo to spravit. Ale nema to podla mna v hlave uplne ok. Cim som sa previnila ja - po 7 rokoch na materskej som sa zacala malovat pekne obliekat, chodit medzi ludi, bola som aktivnejsia, stastnejsia, som v spolocnosti celkom oblubena aj ked zasa az tak casto sa v nej neocitam... v praci sme maly, skor zensky kolektiv. Kolegov co mam na tych neziarli, vymysla si inych, neznamych milencov. Alebo riesi ine nepodstatne veci a to tu uz nepojdem do takych detailov.

vorkola
21. dec 2016

@od taba sa vyzaduje, aby si sa obetovala tych vypadov samej bez neho,myslim tie kruzky,nedaj boh damske jazdy na dlho,(nepoviem ze nemozes ist s kamoskou na kavu,na nakup) Ale to je tak pol hod,a hajde domov. tak ako som pochopila,ked este dokazete intimne zit.to znamena ze sa nebranis, tak vase manzelstvo sa da zachranit.Opytam sa ta takto.Tebe by sa pacilo,keby chodil,aj on na nejake svoje aktivity trebárs s kolegom ,kamarátom.Mozno preto ma nervy,z neistoty s teba,kde si ,s kym si,aj moj muz by bol taky.ale zato take spolocenske udalosti,povezdme vianocny vecierok, ano,ale aj to som bola o 21 hod doma,ale odchadzat casto z domu a este od deti,tak to nie,Ved keby si bola na materskej,,by som sa necudovala,ale vsak chodis do prace,.Mne moja praca ako spolocensky kontakt uplne stacila,A to teda,povedzme variantu, tento tyzden deti on hura, idem sa flakat?To znamena,ze ked pises, mas rada neznostky so sexom,a on si najde druhu,tak potom co?.Uz by ti tie neznostky nechybali? Podla mna vsetko zle,Ty mu len povedz,aby prehodnotil svoje spravanie,povedzme, co sa tyka intonacie hlasu,vsetko sa da ked nie milo, aspon ludsky povedat,A este,bude ti este horsie po financnej stranke,a nehovorim o návrhoch na sud, to napätie, deti stres,poznacene budu na cely zivot..Ja jedine vtady rozvod,...ked by bol vymetac barov ,flakec, tyran,alkoholik, drogista,ale toto nie,.posli mi ho ja by som takého manzela brala.

eliska13
21. dec 2016

@vorkola to snad len zartujes???on je tyran psychicky
Jeden dospelý muž sa musí vedieť ovladat, ked jeho žena raz za čas vybehne s kamoškami na kávu či chce ísť na krúžok....Chodí do roboty a domov k 3detom kde sa má ventilovať či robiť niečo iba pre seba?

tajnaaa
autor
21. dec 2016

@vorkola nech sa paci, zober si ho. Mozno si ten typ submisivnej domasedky, co sa rada doslova "obetuje pre rodinu", viem, ze take su, ale on si ma taku nebral. A to co ziadam nie je ziadne bezbrehe flakanie. Ist po praci s kolegynou na pizzu - zdrzanie 1 hodina - pise ti, vola ti, ze ti nezalezi na rodine, ako si sa opovazila. Babske jazdy? Zacali na materskej, cez zlavove portaly, 4 mamicky sme chodili 3 krat do roka na wellness vikend vykecat sa. Na par jazd ma pustil so skripajucimi zubami a potom uz zrazu problem. Ale velkodusne mi oznamil ze mi citujem DOVOLI ist raz mesacne vecer s kamoskami odvedla ist si sadnut na chvilu na vinko. Asponze tak, hlavne ked som mu doslova nanutila ze aj on ma potom ist s kamaratmi. Mne by sa pacilo keby mal aj ine zaujmy. Keby mal kamaratov. A nebol fixovany len na nas. Keby mal normalne zdrave fungovanie, ved ked sa stavas rodicom neznaci to ze uz nemas narok na nic ine. Prepac, ale aj priamo pred poradkynou som to kvantifikovala a ta mi dala za pravdu, velmi diplomaticky sa snazila muzovi naznacit ze by nemal trvat na tom ze zena ma byt doma na retazi.